2. Çocuğum olmadığı için üzülüyorum

Herkesin kardeşi var ileride biz öldüğümüz zaman kızım sap gibi kalıcak diye düşünüyorum.

Konu sahibi, bu yoruma bakilirsa sizin derdiniz "ileride ölürsek sap gibi kalacak" değil. Oyle bir dusunceniz olsa 12 yasinda yeni akliniza gelmezdi.
Siz bu cocugu gözden cikardiniz belli ki bu yaşanan problemlerden dolayi ve ileride biri bakmazsa öteki bakar bir tanesine bel baglamayalim diye kendinizi garantileme derdine girmiş gibisiniz ki bu toplumda az gorulen birsey degil.
Zaten o kadar yaş farkiyla dogru durust vakit bile gecirmeyecekler.

Cocuk ergenlik sorunlari yasiyor diye ugrasmak istemeyip yeni cocuk yapmak yerine cocugunuzla ilgilenin duzeltmeye calisin.

Önce olan çocuğunuzun sorunlarını düzeltin, ilk çocuğun rızkından kesmeden birikim yapacak seviyeye gelin ikinci çocuğu sonra düşünürsünüz. Ergenlik döneminde çocuk belkide kardeş istemediği için öyle davranıyor küçük olsa sormaya gerek yok beraber büyüsünler dersin ama bu yaşta bir cocuğun kardeş yapılacaksa rızası alınmalı. Ve siz bakacaksanız yapın çocuğa yilllar sonra "ben kardeşimin annesi gibiydim" dedirtecek misyonu yüklemeyin.

Hayırlısı kobu sahibi. Belki sizin aileniz için doğru olan düzen budur. Sizin şuan ev hayatınız, aile içi iletişiminiz çok sıkıntılı. Önce bunu toparlayın. Daha 37 yaşındasın. Belki 42'de doğrursun.

Ben ilkokula giderken, çoğu arkadaşımın kardeşi ilkokul arkadaşlarım 10 küsür yaşındayken doğdu. Benim çevremde kardeşiyle arasında 15-20 yaş farkı olan insanlar var. Aradaki yaş farkı artınca kardeşlik olmayacak diye bir şey yok. Ya da bir kadının 40 küsür yaşında anne olmasını eleştirmek çok geri kafalı işi.

Stres yaptıkça olmuyor akışına bırakın sağlıklı beslenmeye çalışın düzenli ilişki falan bunlara dikkat edin hayıt denedim zeytinyağı incir denedim eşime keçiboynuzu Özü içirdim kendim nar suyu içtim femera çatlatma iğnesi oldum o ay hamilelik olmadı bi daha ki ay hamilelik oldu bu yazdıklarımın hangisi işe yaradı bilmiyorum ama artık tamam bıraktım dediğim ay oldu çok şükür iki kızım var ikinci için 2 yıl uğraştım çok dua ettim Allah kabul etti çok şükür

Konularını okursanız asla sakın hamile kalma dersiniz. Konu sahibinin ev ortamı gül bahçesi değil, doğacak olan da arada ziyan olur.

Maddi imkanı yetersiz olan, sorunlu çocuk sahibi olup onunla ilgilenmesi gereken, anne baba arasında sevgi saygı olmayan kimseler 2. çocuk yapmasın bir zahmet. Oğlum özel eğitime gidiyor, o çocukların çoğunun ardından hemen yeni bir çocuk yapılmış... Neden diye çığlık atasim geliyor bazen. Ekstra ilgilenilmesi gereken çocuklar bunlar anne baba elinde telefon çocuğunun dersini tabletten bile izlemeye tenezzül etmiyor. 40 dk yahu, 40 dk bile çocuğuna kanalize olamıyorlar. Üstüne başka çocuklar...

Sizin enerjiniz var demek ki bizim gördüklerimiz erken yaşta anne olun cok zor diyorlar görüyoruz da zaten nefes nefes kalıyor cocugun peşinde,,, ayrıca tek park değil konu cok daha derin konularda var.
O sırada hamilelik dahil her gün 5km koşan ben dkdndn. Ben de bazı gençleri beğenmiyorum ama genelleme yapmıyorum. Boş.

Konularını okursanız asla sakın hamile kalma dersiniz. Konu sahibinin ev ortamı gül bahçesi değil, doğacak olan da arada ziyan olur.
Ben de konusunu görünce ilk aklıma kedi geldi. Kedi sahiplenmişlerdi (cins) ve eşi kediyi istemiyordu. Sürekli kedi düzelir mi onu soruyordu. Kedinin düzelmesi dediği de yavru olduğu için oyuncu olması bu arada, tamamen doğal bişi. Ben de hayvancağızı merak ettim

Kuaförde çalışan bir kadın var
Uzun zaman olmuştu gitmeyelim gördüm hamile
12 yaşında kızı varmış debh tanılı
Gönderdiği okul kötülüğüyle nam salmış okullardan
Okula gitmiyor devamsızlığı çok diyor
Ders çalışmıyor bana karşı geliyor saydı da saydı
Maddi durumları baya kötüymüş
Tatile gitmek istiyor durumumuzu bilmiyor gibi diyor
Kazayla mı hamile kaldın dedim ikinciye
Ay yok çok istiyordum 2 sene denedik diyor

Aynı ailede doğan çocuklar aynı karakterde olur istisnalar kaideyi bozmaz
Annenin Yaşını ve çocuk sayısı kardeş arası Yaş farkını hiç bir zaman eleştirmem ama sorunları çözüme ulaşamayan bir ailenin çocuk istemesini eleştiririm önceliğini ergenlik döneminde ve sürekli sorun yaşadığın kızın olmalı

Bunu bende anlamıyorum ve inanılmaz sinirleniyorum. Sen elindekine en iyi şekilde bak önce. Herşey yolunda giderse 2. Çocuk düşünürsün.
Bende 2. Çocuğu çok istiyorum mesela ama yeniden anne olmayı düşünmüyorum. Şartlar başka olsaydı keşke

borç harç tüp bebek yapmaya çalışıyorsunuz demek ki durumunuz yok.. durumunuz yoksa 2 inci çocuk neden? ben durumum yok kızıma daha iyi bir hayat sunamıyorum diye üzülüyorum.anlıyorum ikinci çocuğu istiyorsunuz, ama elim boş kalıyor demenize çok üzüldüm eliniz boş değil bir kızınız var. madem olmuyor vardır bir hayır olan çocuğunuza odaklanıp onun geleceği için uğraşın. zorlamaya gerek yok bazı şeyleri ben anlamıyorum bu inat neden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…