- 24 Ağustos 2020
- 2.990
- 7.508
- 108
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Ben örnek olsun diye torunuyla parka gidemiyor dedim. Benimde ilkokulda 50yaşında annem var dediğimde geçilen çok dalgalarım var üstelik annem hiç bir zaman yaşını göstermeyen çok genç duran birisi 73 yaşında olmasına rağmen halada öyle.Eskiden sizin gibi düşünürdüm ama şimdi olaya farklı bakıyorum.
Sizin doğacağınız varmış zaten,bakın kimisi ne yaparsa yapsın çocuk olmayınca olmuyor.
Aslında anne babanın görevi sizi yetiştirip hayata hazırlamak değil mi? Ne güzel bunu yapmışlar.
Torun bakmak vs bunlar ekstra şans diyelim.
Benim annem gençti ama yinede bakamadı çocuklarıma çünkü babam 40 yaşından beri felç hastası,ayrıca ablam çalışıyordu o dönem ve ablamın çocuklarına da bakıyordu.
Yani ben hep tek büyüttüm iki kızımıda.
Bazen yaş farkından bazen farklı olaylar sebebiyle seninle aynı kaderi paylaşan insanlar oluyor.
Arkadaşım annesini 50 yaşında kaybetti mesela.
Henüz çocugu bile yok.
O ne yapsın? Yani herkesin farklı farklı sınavı yaşaması gereken bir hayat döngüsü var diyelim.
Kimin ne zaman öleceğini evet genç yaşta annesi ölenlerde var.
Benim demek istediğim 40yaşındada 50yaşındada çocuk doğurulur ama bunun ilerisi var. Çocuklar çok acımasız o kadar çok annem babam hakkında dalga geçildi ki küçüklüğümde ben bunu utanılacak birşey olarak algılamıştım kimse bile isteye bunu çocuğuna yapmamalı. Benim bu hayatta en çok istediğim şey anne babamın genç olmasıydı.