• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğum olmadığı için üzülüyorum

Eskiden sizin gibi düşünürdüm ama şimdi olaya farklı bakıyorum.
Sizin doğacağınız varmış zaten,bakın kimisi ne yaparsa yapsın çocuk olmayınca olmuyor.
Aslında anne babanın görevi sizi yetiştirip hayata hazırlamak değil mi? Ne güzel bunu yapmışlar.
Torun bakmak vs bunlar ekstra şans diyelim.
Benim annem gençti ama yinede bakamadı çocuklarıma çünkü babam 40 yaşından beri felç hastası,ayrıca ablam çalışıyordu o dönem ve ablamın çocuklarına da bakıyordu.
Yani ben hep tek büyüttüm iki kızımıda.
Bazen yaş farkından bazen farklı olaylar sebebiyle seninle aynı kaderi paylaşan insanlar oluyor.
Arkadaşım annesini 50 yaşında kaybetti mesela.
Henüz çocugu bile yok.
O ne yapsın? Yani herkesin farklı farklı sınavı yaşaması gereken bir hayat döngüsü var diyelim.
Ben örnek olsun diye torunuyla parka gidemiyor dedim. Benimde ilkokulda 50yaşında annem var dediğimde geçilen çok dalgalarım var üstelik annem hiç bir zaman yaşını göstermeyen çok genç duran birisi 73 yaşında olmasına rağmen halada öyle.
Kimin ne zaman öleceğini evet genç yaşta annesi ölenlerde var.
Benim demek istediğim 40yaşındada 50yaşındada çocuk doğurulur ama bunun ilerisi var. Çocuklar çok acımasız o kadar çok annem babam hakkında dalga geçildi ki küçüklüğümde ben bunu utanılacak birşey olarak algılamıştım kimse bile isteye bunu çocuğuna yapmamalı. Benim bu hayatta en çok istediğim şey anne babamın genç olmasıydı.

Yanlış anlamayın dediklerimi lütfen yargılamak akıl vermek fibi değilde sadece pozitif yönü görün diye yorum yapacağım . 23 yaşında ilk tüp bebek tedavimi oldum . 4 opu 7embriyo ( 5 transferim )var . Hala başladığım noktadayım bir kez kimyasal dışında hiç tutunmadı bile . Ben istiyorum bu yüzden devam etmek zorundayım opuların ağrılarını karnımın şişliğini ilaçlardan bulantıları anlatmaya bile gerek yok maddiyatı artık boşverdik zaten . Rabbim kızına sağlık versin git onun boynuna sarıl çok şükür var . Evlat kokusunu biliyorsun ayağına taş değmesin kızının ♥️ olursa hoşgeldi sefalar getirdi ama olmassa dönüp sarıla bileceğin bir dünyan var
Bu genç yasınızda bu kadar işlem fazla değil mi sizce de neden ara vermiyorsunuz vücudunuza da yazık ben 1 opu 2 transfer oldum yıllarca kendime gelemedim psikolojim mahvoldu fazla uğraşıyorsunuz bence.

Siz 40 yaşında olduğunuz da; tontik Bi kadın olabilirsiniz. ben değilim, dipcik gibiyim 🤣 ama 2. Çocuğu da düşünmüyorum. Düşünmeme sebeplerim çok, özellikle oğluma verdiğim imkanları veremeyebilirim.

Biz ölünce yanlız kalacak kısmına da katılmıyorum, kimin öleceğini Allah bilir. Kvalidem ölcem deyip duruyordu. Görümcem vefat etti. Eşim tek çocuk kaldı.
Benim dedem de ben olucem diyip diyip 90 yaşında öldü. Öldüğünde çoğu çocuğu ölmüştü zaten bana manipülasyon geliyor artık böyle laflar.

Bu genç yasınızda bu kadar işlem fazla değil mi sizce de neden ara vermiyorsunuz vücudunuza da yazık ben 1 opu 2 transfer oldum yıllarca kendime gelemedim psikolojim mahvoldu fazla uğraşıyorsunuz bence.
yorumun sahibi değilim fakat bu tedaviler kişisel olarak belirlenir. belki daha ciddi bir rahatsızlığından dolayı ya da hormon değerlerinden dolayı erken yaşta olması gerekiyordur. ben 2 opu ve 2. transferime gidicem iki gün sonra. psikolojim tedaviden dolayı o kadar da mahvolmadı bence yıllarca kendine gelinemeyecek bir durum değil ama hepsi kişisel işte. kişiden kişiye değişen şeyler Hoppa

İş yerinde bir abla yıllarca uğraştı hamile kalmak için. İlk denediğinde küçük kızı 12 13 yaşlarındaydı büyüğü 18 falandı. Neyse 45indr tüp bebekle doğurdu ve kısa süre sonra ciddi depresyona girdi biz hep çok mutlu olur demekki enerjisi var diyorduk ama kadın resmen çöktü. Şimdi çocuğa da kızlar bakıyor mecbur. Bazen kadınlar olarak mantıksal değilde çok duygusal kararlar alıyoruz bunu yapmamak lazım. Yaş aralığı max 5 6 olmalı benim fikrime göre. Yoksa hiçbirşey paylaşamıyorlar. İleride o çocuk ona dayanak değil sorumluluk olacak üzgünüm ama böyle

Bu yaştan sonra dert mi arıyorsunuz kendinize,, doğacak çocuga da yazık 40 yaşında biri ne kadar bebek peşinde koşabilir hergün parka vs cıkarabilir mi tempoya dayanır mı???? bazen kardeş olmaması olmasından daha hayırlıdır, kızınında bir eşi cocugu olacak zaten evlendikten sonra kardeş vs bir yere kadar hayatında,,, böyle bir dünyaya 2.cocuk getirme fikri artık saçma geliyor,
40 yaşında hergün indiriyorum çocukları evde kovalamaca kör ebe saklambaç oynuyorum parkta daha kaymayı beceremeyen kuzumu kucagıma alıp birlikte kayıyoruz .şişme oyuncaklarla olan etkinliklere (23nisan gibi) götürüyorum biri kucagımda biri yanımda gayet de dayandığımı düşünüyorum. Bence herkes aynı değil sanki

Aksine genelde ilk cocukla son cocugun sartlari birebir ayniydi diyen pek gormedim. Şartlari gecelim anne babanin psikolojisi, ebeveynlik anlayisi bile aynu olmayabiliyor ki bu istisna degil.
Esim cok kardeş ilk cocuk orta cocuk son cocuk arasinda gayet belirgin farklar gozlemliyorum. Her birinin dönemi farkli sartlarda olmuş.
Benim büyük 2008 doğumlu küçük 2022 sartlarimiz değişmedi aynı şekilde büyütüyoruz
Ben 90 doğumluyum kız kardeşlerim 96 lı 2005 li abimi de seviyorum kardeşlerim ile olan bağımız bir başka hergün konuşuruz buluşuruz
Eşimin 9 kardeşi var ki 3 tane de ölmüş yani arada yaş farkıda cok var ama aynılar sevdikleri sevmedikleri hayat beklentileri aile tarzlarımız

Benim büyük 2008 doğumlu küçük 2022 sartlarimiz değişmedi aynı şekilde büyütüyoruz
Ben 90 doğumluyum kız kardeşlerim 96 lı 2005 li abimi de seviyorum kardeşlerim ile olan bağımız bir başka hergün konuşuruz buluşuruz
Eşimin 9 kardeşi var ki 3 tane de ölmüş yani arada yaş farkıda cok var ama aynılar sevdikleri sevmedikleri hayat beklentileri aile tarzlarımız evli herkes onlarda

Sevmek, konuşmak buluşmak başka karakter başka.
9 cocugunun hepsinin birebir ayni seyleri sevmesi, ayni beklentilerin olmasi, ayni yaşamasi nebileyim garip geliyor. Ben cevremde bu kadar birbirinin aynisi kardesler gormedim acikcasi. Eşimin de her bir kardeşi birbirinden farkli.

Sevmek, konuşmak buluşmak başka karakter başka.
9 cocugunun hepsinin birebir ayni seyleri sevmesi, ayni beklentilerin olmasi, ayni yaşamasi nebileyim garip geliyor. Ben cevremde bu kadar birbirinin aynisi kardesler gormedim acikcasi. Eşimin de her bir kardeşi birbirinden farkli.
18 senedir tanıyorum örnek aldıkları kişi babaları ki gerçekten 4 dörtlük denilir kb ma onun gibi yaşıyorlar o yüzden normal geliyor bana aynı huyda olmaları

düşündüğünüz için teşekkür ederim bu benim kararım tamamen işlemlerimin arasında 1/2 sene olduğu zamnlarda oldu .

düşündüğünüz için teşekkür ederim bu benim kararım tamamen işlemlerimin arasında 1/2 sene olduğu zamnlarda oldu .
Bende yaşadım çok zorluyor insanı sabrınızı tebrik ederim. Ama ben yoğun iç kanamalı dış gebelik geçirip ölümden döndüm, hamile kaldım riskli gebelikte 2 ay yattım 3 aylıkken kalbi durdu kürtaj oldum, ilaclar alerjik reaksiyon yapti acillik oldum bir tedavimde öyle yarım kaldı ondan da çok yıpranmış olabilirim bana öcü gibi geliyor artik 🙄

Bende yaşadım çok zorluyor insanı sabrınızı tebrik ederim. Ama ben yoğun iç kanamalı dış gebelik geçirip ölümden döndüm, hamile kaldım riskli gebelikte 2 ay yattım 3 aylıkken kalbi durdu kürtaj oldum, ilaclar alerjik reaksiyon yapti acillik oldum bir tedavimde öyle yarım kaldı ondan da çok yıpranmış olabilirim bana öcü gibi geliyor artik 🙄
Sabrım anne olmayı çok istmekten galiba. Yoksa opu dönemim çok zor geçiyor doktorum embriyologlar bile şaşkın . İlaçlar bulantı miğren tetikliyor e 2 değerim bormal bir insanın 50 katına çıkıyor ama atma bir sayı değil baya normal opu olan birisinin 50 katı . Opudan sonrada ohss rikine bağlı antibiyotik cetrotide dostinex ve ağrı kesici devam ediliyor bunların bazısı 5 gün , bazısı 8 gün nebilim ya . Seninde yaşadıkların zorlu süreçmiş belki o yüzden öcü gibi geliyor . İç kanama olsun bebeğin kalbinin durması olsun çok zor . Bir kimyasalım olduda kramplardan duramadım . Umarım toparlayıp kendinizde o gücü bulur tekrar denersiniz . Doktorumun bir sözü var bu yolda pes etmeyenler kazanıyor .

Sabrım anne olmayı çok istmekten galiba. Yoksa opu dönemim çok zor geçiyor doktorum embriyologlar bile şaşkın . İlaçlar bulantı miğren tetikliyor e 2 değerim bormal bir insanın 50 katına çıkıyor ama atma bir sayı değil baya normal opu olan birisinin 50 katı . Opudan sonrada ohss rikine bağlı antibiyotik cetrotide dostinex ve ağrı kesici devam ediliyor bunların bazısı 5 gün , bazısı 8 gün nebilim ya . Seninde yaşadıkların zorlu süreçmiş belki o yüzden öcü gibi geliyor . İç kanama olsun bebeğin kalbinin durması olsun çok zor . Bir kimyasalım olduda kramplardan duramadım . Umarım toparlayıp kendinizde o gücü bulur tekrar denersiniz . Doktorumun bir sözü var bu yolda pes etmeyenler kazanıyor .
Evet transfer sonrasi dönem çok sıkıntı yaşadım şimdi de başka sağlık problemlerim var açıkçası hastaneden çıkmıyorum zaten gücüm kuvvetim hiç yok tup bebek icin. Umarım istediğiniz olur yasadiklarinizin zorluğunu iyi anlıyorum sabrınız bol olsun🌸

Evet transfer sonrasi dönem çok sıkıntı yaşadım şimdi de başka sağlık problemlerim var açıkçası hastaneden çıkmıyorum zaten gücüm kuvvetim hiç yok tup bebek icin. Umarım istediğiniz olur yasadiklarinizin zorluğunu iyi anlıyorum sabrınız bol olsun🌸
Allah yardımcınız olsun ♥️ umarım sizinde en kısa zamanda kucağınız dolar tüm sıkıntılarınız biter gider

bende dış gebelik geçirdim ameliyat oldum zor geçti.üzerine tüp bebek süreci oldu.zor süreçler

İş yerinde bir abla yıllarca uğraştı hamile kalmak için. İlk denediğinde küçük kızı 12 13 yaşlarındaydı büyüğü 18 falandı. Neyse 45indr tüp bebekle doğurdu ve kısa süre sonra ciddi depresyona girdi biz hep çok mutlu olur demekki enerjisi var diyorduk ama kadın resmen çöktü. Şimdi çocuğa da kızlar bakıyor mecbur. Bazen kadınlar olarak mantıksal değilde çok duygusal kararlar alıyoruz bunu yapmamak lazım. Yaş aralığı max 5 6 olmalı benim fikrime göre. Yoksa hiçbirşey paylaşamıyorlar. İleride o çocuk ona dayanak değil sorumluluk olacak üzgünüm ama böyle
evet çok haklısınız.İnanın bazı yorumlar bana ders oldu.Belkide ben bu dış gebelik üzerine hamile kalsam daha zor durumda olucaktım ve hayırlı olmucaktı.Hatta eşimlede görüştüm.artık çocuk ile ilgili konu açmamaya karar verdim.Tek pişmanlığım kızımın yaşı küçükken ikinci çocuğu düşünecektik eşim bana devalarca söyledi ben istemedim
Gerçi herşey nasip.nasip olunca her türlü olurdu demekki nasibimizde yokmuş.1 tane çocuğum var çok şükürler olsun

Bu yaştan sonra dert mi arıyorsunuz kendinize,, doğacak çocuga da yazık 40 yaşında biri ne kadar bebek peşinde koşabilir hergün parka vs cıkarabilir mi tempoya dayanır mı???? bazen kardeş olmaması olmasından daha hayırlıdır, kızınında bir eşi cocugu olacak zaten evlendikten sonra kardeş vs bir yere kadar hayatında,,, böyle bir dünyaya 2.cocuk getirme fikri artık saçma geliyor,
40 yaşta ne var ya bu kadsr gömdünüz :D

Back