2. Çocuğum olmadığı için üzülüyorum

Aynı ailede doğan çoğu çocuğun karakteri farklı oluyor ve istisna değil. Çok fazla hatta bence.

Gönül 5 ister ama bı dene de irkek olaydı eyiydi...
Kim erkek istiyormuş?

O kadar istisnai değil ama ya zıt karakterde kardeşler. Bu da amme hizmeti olsun

Hislerini anlıyorum ancak olmuyorsa mutlaka bir sebebi vardır. Bende hep erteledim ikinciyi ne zaman ki tamam dedim bu sefer değerlerim düşük çıktı tüp bebeğe yolladılar. Şahsen hem yaş aralığı çok açılacağını hemde sağlık sorunlarım sebebiyle sıkıntılı süreçler olduğu için tüp bebek olayını kafamda direk eledim. Heves etmeni anlıyorum ama akışına bırak olursa olur olmazsa zorladığında mutlaka başka şeylerle sınanıyor insan. Dilerim en hayırlısı olur hakkında.

Evlat her zaman nimet değil bazende imtihan oluyor. Kardeşimden biliyorum. Bir çocuğun var onun gelişimi ile alakadar olmak inan daha önemli.

Aynı ailede doğan çoğu çocuğun karakteri farklı oluyor ve istisna değil. Çok fazla hatta bence.
Benim çevrem de yok zaten anne babanın özelliklerini taşıyorlar 4 çocuğum var ufak defek şeyler dışında aynılar ben ve kardeşlerim de aynıyız
eşimin kardeşleride birbirleri ile aynı karakter ve çok kardeşler sevdikleri yemeklerden hayat şartları na kadar aynı
Çocuklarımın aynı sınıfta denk geldiği kardeşlerde aynı büyüğün sürekli küfür eden sınıf arkadaşının kardeşi geçen sene anaokulunda kızımla aynı sınıfta idi oda aynı abisi gibi küfür ediyordu sonuçta aileden süregelen davranışlar alışkanlıklar değişmiyor
Aile ilkini farklı diğerini farklı şartlarda büyütüyor olabilir orada ki fark gozlegorulur olur

yasiniz daha genc, uzulmeyin olur insallah, esiniz de kendiniz de saglikli beslenmelisiniz. ileri yaslarda yumurta kalitesi ve sperm kalitesi de dusebiliyor. burdan yazmam uygun mu ama mfk urunlerine bi bakin isterseniz. bu arada cocuk isteyen ama olmadigi i in uzulen bir kadini elestirmek cok acimasizca. kiminin enerjisi yeter , kiminin yetmez.

Evet ailenin şartları değişince tabi ki etkiler çocuğu yada erkek çocuğuna yada kız çocuğuna yaklaşımı farklı olan ailelerde etkiler lohusa depresyonu geçirilen çocuk ile sorunsuz geçen lohusalıkta bile fark oluşturur Aynı şartlarda yetişen tüm kardeşler aynı karaktere sahip oluyor demek daha mantıklı aslında farklı şart sağlayanlar istisna benim için

Benim sülalede hep kardeşlerin karakteri farklı valla. Annem babam ben dayım halalarım amcalarım. Tabi yetiştirme farkı varda genetikte var sanki biraz. 4 çocuk mu Allah bağışlasın kız nasıl yetişiyon?

Aksine genelde ilk cocukla son cocugun sartlari birebir ayniydi diyen pek gormedim. Şartlari gecelim anne babanin psikolojisi, ebeveynlik anlayisi bile aynu olmayabiliyor ki bu istisna degil.
Esim cok kardeş ilk cocuk orta cocuk son cocuk arasinda gayet belirgin farklar gozlemliyorum. Her birinin dönemi farkli sartlarda olmuş.

Evet bende onu merak ettim. Benim kızım da ergenlige giriş döneminde. Bir de oğlum var. Kızım son bir senedir bir kardesi olsun isterken(ki ben asla düşünmüyorum)simdi anne 3. Bir kardese hic gerek yok. Çünkü seneye 8. Sınıfım ders çalışmam lazım, bebek ağlarken uykularım bölünsün, kitaplarim karıştırılsın istemem dedi. Oglum zaten hic istemiyor. Kızım 13 yaş olacak, oglum 11 yaşında. Kızımla simdiden ufak tefek çatışmalarımız başladı

Gayet normal, biz 2 kardeşiz mesela referans olması için ben yengecim, junior ikizler içdünyalarımız tamamiyle farklı. Annem 6 kardeş, hepsi birbirinden farklı...ailenin verdiği terbiye ve alışkanlıklar tabi ki önemli ama sonunda insan özü neyse onu buluyor.

Gerçekten bazı yorumlar şaşırtıcı hayret içerisinde kalıyorum nasıl bir iftiradır bu
Ben evladımı niye gözden çıkarayım ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun
Benim çok anaç bir yapım yoktu ve hep 1 tane olsun istedim ancak 2022 yılında hamile kalıp dış gebelik olduğunda aslında istediğimi anladım. Bana bakar diye asla aklıma bile gelmedi

Kızınızın problemleri çözüldü mü? Tedavi oluyor musunuz?

Evet haklısınız belki yazım tarzım isyan ediyor gibi oldu asla öyle değil evladım olduğu için çok şükür ediyorum Allahım ona sağlık versin inşallah iyiki oldu hemde hiç beklemediğimiz zamanda kendiliğinden oldu çok şükür
Ben sadece kızımın kardeşi olsun birbirine destek olsunlar istedim ama nasip herşey

Haa evet kedi konusunuda yazayım
Yaptığımız en iyi şey kedi almak oldu, bizi o kadar mutlu ediyor eğlendiriyor ki keşke daha önce alsaydık
Kedi de bize alıştı bizde ona, hatta dışarıda olduğumuz zaman çok özlüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…