How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2. Çocuğum olmadığı için üzülüyorum

İnsanlar geç evleniyorlar , okuyorlar . 40 yaş geç değil anne olmak için . Avrupa’da yaşıyorum 40 yaş buraya göre o kadar genç ki . İnsan omru uzun ondanda kaynakliyor. Yaş farkı az olup hiç görülmeyenlerde var . Cok olup anlaşanda bu tamamen ilişkinin dinamiklerine bagli . Hayırlısı olsun bu devirde evlat sahibi olmak gerçekten zor

Önce kızınızın problemlerini çözün, ergenliğini sağlıklı atlatmasına yardım edin. Size vuran bağıran okulda her gün problem yaşayan, arkadaşlarıyla anlaşamayan kızınız önce bir düzelsin. Kaç tane konu açtınız, var mı kızınızda bir gelişme? 24 saat ilgilenmeniz gereken bir bebek varken bu kızcağız ne olacak? Ayrıca anksiyeteniz var. Bir yenidoğan ve bir problemli ergenle ne hale gelirsiniz hiç düşündünüz mü?

Aynısını yazacaktım, sanki ilk çocuğa süper baktılar da 2.çocuk peşindeler ... konu sahibesi gerçekten sorunlu ve akılsız bir insan , o kızı da ziyan ediyorlar.

Bende 38 yaşındayım.
9 yaşında kızım var.
Kızım.normal oldu, daha sonra hamile kalamadim.
2 tüp bebekte negatif sonuçlandı.
Şimdi 3. Yu yaptiracagiz borç harç.
Kızımın rızkını bu yola harcıyoruz ama elimiz de boş kaliyor.
Rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin

Harcamayın o zaman, olmuyorsa olmuyor niye paranızı sokağa atıyorsunuz😑

37. Yaşındayım. 12 yaşında kızım var. Yıllardır çocuk istemedim. Sonra istemeye başladım bu kezde olmadı.
35 yaşında dış gebelik oldu, daha sonra tüp bebek denedik kimyasal oldu yani elimizden gelen herşeyi denedik ama olmadı olmuyor
2 ay önce rahim filmi çektirdim zaten sağ tüpüm yok, sol açıkmış ama olmadı. Dün regl oldum ve her regl olduğumda üzülüyorum içim buruluyor keşke kızım küçükken düşünseydim diye pişmanlık yaşıyorum
Herkesin kardeşi var ileride biz öldüğümüz zaman kızım sap gibi kalıcak diye düşünüyorum. Yakın zamanlarda hep duyuyorum 40 yaşında hamile kalan, eşimde sperm sorunu olduğu halde hamile kalan, ayda 1 defa denemesine rağmen hamile kalan tanıdıklarım oldu diyorum ki keşke bizimde öyle olsa
Bilmiyorum sanırım regl döneminde olduğum için biraz duygusalım öyle bir yazmak istedim

Bence bukadar duygusal düşünüp kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.
10 kardeşi olup düşman olanlarda var, Allah korusun bi kazada herkesi kaybedip tek kalanda.
Şükürler olsun sağlıklı bir evladınız var.
Herzaman herşeyin hayırlısını dileyin.
Benim kendi öz kuzenim Allahım yeterki bebeğim olsun ne olursa olsun derdi hep. Bir oğlu oldu Allah yani vermesin düşmanıma. Kız Allahım artık bunu diye dua ederdi.
Ben kendim 10 sene sonra tüp bebekle hamileyim.
Herkesin çok farklı farklı sınavları var.
Lütfen elinizdekilere şükredin, hayırlısını kolayını dileyin. Sağlıklısınız, eşiniz yanınızda, şükürler olsun güvendesiniz. Şükredecek okadar çok şeyimiz varki.
Tabiki doktora gidip elinizden ne geliyorsa yapın ve inşaAllah hayırlı sağlıklı bir evlat daha nasip etsin.
Ama isterken isyan etmemeye şükürü elden bırakmamaya özen gösterin.
En önemliside kendinize iyi davranın💜

40 yaşına girecem cok az kaldı, 1.5yasinda çocuğum var . hergun parka da gidiyoruz, koşturuyoruzda yani elimize bir baston vermemişsiniz Öldük üzerimize toprak atılmadı durumumuz yok .
38 yaşındayım.
8-5 calisiyorum, yaz doneminde de haftanın en az 3 günü 19-21 arası çocuğu parka cikiyorum.

Sacmaliyorlar 40 yaşında anne olunmaz diye.

Lütfen böyle şeyler yazmayin.
Ben 37 yaşındayım ve oğlum daha 2 yaşinda bile değil.
Hergün parkı birakin resmen dünyayı geziyoruz. Çocuk şimdiden 12 farkli ülke gördü. Yemesi içmesi Prince Charles düzeyinde.
40 yaşinda kadinlar ayakta gezen ölü değil. Belki sizde belirli sorunlar vardır ama bu yaşta dogurmak isteyen kadin kicina güveniyordur.
Sorun ne aslında biliyormusunuz 40yaş yaşlı değil benim annem beni 40yaşımda doğurmuş ben şuan 33yaşındayım ve annem 73 yaşında. Ben doğduğumda anneme zor gelmemiştir belki ama benim için herşey o kadar zordu ki yaşlı anneye sahip olmak ileride çocukları çok üzüyor. Şuan bakıyorum arkadaşlarımın anneleri torunlarını alıyor parka götürüyor mesela benim annem arkasından koşamadığı için 1kere bile parka götüremedi kızımı.

Zor olan 40yalında çocuk doğurmak değil bu çocuk 20yaşına geldiğinde annesinin 60yaşında olacak olması.

Büyük ihtimalle kızın sorunları anneden kaynaklı, bu kadar borç harç ikinci çocuğu yapmaya çalışan bir kadın kızıyla ilgilenmiyordur ya da tüm stresini kızına yoneltiyordur, ufacık kız ne yapsın baş edemiyordur kendi başına bu kadar problemli bir anneyle
Yani konu sahibini kızdırmak veya çok fazla üstüme vazife olmayan işe karışmak istemiyorum ama eski konularını bildiğim için dayanamayıp yazıyorum. Devamlı konu açıyor ama gelişme var mı, çocuk düzeldi mi, babaya anneye bağırıp vurmayı bıraktı mı, derslerini toparladı mı, arkadaşlarıyla artık iyi anlaşıyor mu hiç cevap yok. Niye bu kadar empati yapıyorum çünkü benim de aynı yaşlarda kızlarım var.

Sorun ne aslında biliyormusunuz 40yaş yaşlı değil benim annem beni 40yaşımda doğurmuş ben şuan 33yaşındayım ve annem 73 yaşında. Ben doğduğumda anneme zor gelmemiştir belki ama benim için herşey o kadar zordu ki yaşlı anneye sahip olmak ileride çocukları çok üzüyor. Şuan bakıyorum arkadaşlarımın anneleri torunlarını alıyor parka götürüyor mesela benim annem arkasından koşamadığı için 1kere bile parka götüremedi kızımı.

Zor olan 40yalında çocuk doğurmak değil bu çocuk 20yaşına geldiğinde annesinin 60yaşında olacak olması.
Bakım buraya yorum yapanların çoğu 20 sinde evlenip, 20 yıl keyif yapıp 40 ında çocuk isteyenler değiller. Şartlar bir şekilde bunu zorlamış. Geç evlenmiş olabilirler, maddi durumları müsait olmaması olabilir ...vs

40 ında çocuk dogurulmasin çok yanlış bir yargı.

38 yaşındayım.
8-5 calisiyorum, yaz doneminde de haftanın en az 3 günü 19-21 arası çocuğu parka cikiyorum.

Sacmaliyorlar 40 yaşında anne olunmaz diye.
Hayir insanlar artik 30+ evleniyor biraz beklese ikinci çocuğuda olur bu zMNda anlamıyorum. Yürümeye halimiz yok gibi bir imaj. Eskiden 30-40 yil önce belki bu yaşta insanlar çökmüş yorgun oluyor ama günümüzde 40 yas gec bir yas değil ki

Hayir insanlar artik 30+ evleniyor biraz beklese ikinci çocuğuda olur bu zMNda anlamıyorum. Yürümeye halimiz yok gibi bir imaj. Eskiden 30-40 yil önce belki bu yaşta insanlar çökmüş yorgun oluyor ama günümüzde 40 yas gec bir yas değil ki
Tabiki 40 yil önceki sağlık yaşama kosullariyla bir değil. Ortalama yaşam süresi uzadı. İnsanların konforu 40 yıl önceye göre attı.

Sizin enerjiniz var demek ki bizim gördüklerimiz erken yaşta anne olun cok zor diyorlar görüyoruz da zaten nefes nefes kalıyor cocugun peşinde,,, ayrıca tek park değil konu cok daha derin konularda var.
Abartmayın ya hu. Onların içi geçmiş.Ne nefes nefese kalması. 40 olucam yakında oğlum 1.5 yaşında park bahçe dolaşıp duruyoruz. Nefes nefese kaldığım falan da yok.sedece şu kısmı zor geç anne olduğun için uzun yıllar yaşadığın o rahat hayatın bir anda yok olması sarsıcı oluyor. Bi De kızım da 4.5 yaşında 2 çocuk zorluyor haliyle. Ama 25 yaşındakini de zorlar

Kesinlikle öyledir. Inanirim.

Benim annem ablami 16 beni 21 yaşinda doğurdu. 22ci doğum günümde annem yoktu. Gencecik öldü.

Şaka gibi ama babam öldüğünde ben 17 babam 39 yaşindaydi.

Belkide avrupada yaşadığım icin bakiş tarzim farklidir ama mecbur 67 yaşina kadar çalışıyoruz yani 65-70 yaşinda cökeni fazla görmedim.

Belki çocuk bakamam nene olduğumda ama haftada 2-3 gün torunla oyun grubuna giderim. Parkda arkasindan koşamam belki ama bende bol bol resim yaparım müzeye giderim torunla.

Parkta arkadaşlariyla oynar artık.
Ne yalan söyleyim...ne anneannem ne babaannem benimle haldir haldir oyun oynadilar. Annem yaşamış olsaydi ve ben erken anne olsaydim bide annem cocuguma bakamazdi zaten. Full time çalışıyor olacakti kadin.

KV eşimi 20 yaşinda doğurmuş. Ne eşime kendi bakmiş (eşim kreş çocuğu) ne toruna bakabiliyor. Sabah 9 akşam 6 çalışıyor kadin (62 yaşinda)

Kardeş meselesi benim çevremde kardeşiyle iyi anlaşan birileri yok arada dışarıda gördüğüm zaman özendiğim oluyor böyle içli dışlı sırdaş çok nadir bence kardeşi oldu diye ileride yalnız kalmayacak diye bir şey yok 🙂
Yalnız da kalmaz ayrıca sonuç olarak herkes kendi çekirdek ailesini kuruyor önemli olan da o aile olacak

Evet çokca tanıdığım böyle var ama tüp bebek deneyip ikiz getirenide gördüm olsun Allah 1 tane nasip etmiş pişmanlığınızıda anlıyorum olabilir kızın sap gibi kaldı demen hoş olmamış herkesin tepkisi bundan şükreden insan böyle düşünmemeli biraz ne dediğimizi bilelim yoksa kızım tek kaldı kardeşsiz desen anlarız

Evet çokca tanıdığım böyle var ama tüp bebek deneyip ikiz getirenide gördüm olsun Allah 1 tane nasip etmiş pişmanlığınızıda anlıyorum olabilir kızın sap gibi kaldı demen hoş olmamış herkesin tepkisi bundan şükreden insan böyle düşünmemeli biraz ne dediğimizi bilelim yoksa kızım tek kaldı kardeşsiz desen anlarız
Ya ikiz olursa demi 😀

Back