• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuğum olmadığı için üzülüyorum

Aynı ailede doğan çocuklar aynı karakterde olur istisnalar kaideyi bozmaz
Annenin Yaşını ve çocuk sayısı kardeş arası Yaş farkını hiç bir zaman eleştirmem ama sorunları çözüme ulaşamayan bir ailenin çocuk istemesini eleştiririm önceliğini ergenlik döneminde ve sürekli sorun yaşadığın kızın olmalı
Aynı ailede doğan çoğu çocuğun karakteri farklı oluyor ve istisna değil. Çok fazla hatta bence.

Evet çokca tanıdığım böyle var ama tüp bebek deneyip ikiz getirenide gördüm olsun Allah 1 tane nasip etmiş pişmanlığınızıda anlıyorum olabilir kızın sap gibi kaldı demen hoş olmamış herkesin tepkisi bundan şükreden insan böyle düşünmemeli biraz ne dediğimizi bilelim yoksa kızım tek kaldı kardeşsiz desen anlarız

Gönül 5 ister ama bı dene de irkek olaydı eyiydi...
Kim erkek istiyormuş?

Aynı ailede doğan çocuklar aynı karakterde olur istisnalar kaideyi bozmaz
Annenin Yaşını ve çocuk sayısı kardeş arası Yaş farkını hiç bir zaman eleştirmem ama sorunları çözüme ulaşamayan bir ailenin çocuk istemesini eleştiririm önceliğini ergenlik döneminde ve sürekli sorun yaşadığın kızın olmalı
O kadar istisnai değil ama ya zıt karakterde kardeşler. Bu da amme hizmeti olsun🙈

Hislerini anlıyorum ancak olmuyorsa mutlaka bir sebebi vardır. Bende hep erteledim ikinciyi ne zaman ki tamam dedim bu sefer değerlerim düşük çıktı tüp bebeğe yolladılar. Şahsen hem yaş aralığı çok açılacağını hemde sağlık sorunlarım sebebiyle sıkıntılı süreçler olduğu için tüp bebek olayını kafamda direk eledim. Heves etmeni anlıyorum ama akışına bırak olursa olur olmazsa zorladığında mutlaka başka şeylerle sınanıyor insan. Dilerim en hayırlısı olur hakkında.

Aynı ailede doğan çoğu çocuğun karakteri farklı oluyor ve istisna değil. Çok fazla hatta bence.
Benim çevrem de yok zaten anne babanın özelliklerini taşıyorlar 4 çocuğum var ufak defek şeyler dışında aynılar ben ve kardeşlerim de aynıyız
eşimin kardeşleride birbirleri ile aynı karakter ve çok kardeşler sevdikleri yemeklerden hayat şartları na kadar aynı
Çocuklarımın aynı sınıfta denk geldiği kardeşlerde aynı büyüğün sürekli küfür eden sınıf arkadaşının kardeşi geçen sene anaokulunda kızımla aynı sınıfta idi oda aynı abisi gibi küfür ediyordu sonuçta aileden süregelen davranışlar alışkanlıklar değişmiyor
Aile ilkini farklı diğerini farklı şartlarda büyütüyor olabilir orada ki fark gozlegorulur olur

37. Yaşındayım. 12 yaşında kızım var. Yıllardır çocuk istemedim. Sonra istemeye başladım bu kezde olmadı.
35 yaşında dış gebelik oldu, daha sonra tüp bebek denedik kimyasal oldu yani elimizden gelen herşeyi denedik ama olmadı olmuyor
2 ay önce rahim filmi çektirdim zaten sağ tüpüm yok, sol açıkmış ama olmadı. Dün regl oldum ve her regl olduğumda üzülüyorum içim buruluyor keşke kızım küçükken düşünseydim diye pişmanlık yaşıyorum
Herkesin kardeşi var ileride biz öldüğümüz zaman kızım sap gibi kalıcak diye düşünüyorum. Yakın zamanlarda hep duyuyorum 40 yaşında hamile kalan, eşimde sperm sorunu olduğu halde hamile kalan, ayda 1 defa denemesine rağmen hamile kalan tanıdıklarım oldu diyorum ki keşke bizimde öyle olsa
Bilmiyorum sanırım regl döneminde olduğum için biraz duygusalım öyle bir yazmak istedim
yasiniz daha genc, uzulmeyin olur insallah, esiniz de kendiniz de saglikli beslenmelisiniz. ileri yaslarda yumurta kalitesi ve sperm kalitesi de dusebiliyor. burdan yazmam uygun mu ama mfk urunlerine bi bakin isterseniz. bu arada cocuk isteyen ama olmadigi i in uzulen bir kadini elestirmek cok acimasizca. kiminin enerjisi yeter , kiminin yetmez.

O kadar istisnai değil ama ya zıt karakterde kardeşler. Bu da amme hizmeti olsun🙈
Evet ailenin şartları değişince tabi ki etkiler çocuğu yada erkek çocuğuna yada kız çocuğuna yaklaşımı farklı olan ailelerde etkiler lohusa depresyonu geçirilen çocuk ile sorunsuz geçen lohusalıkta bile fark oluşturur Aynı şartlarda yetişen tüm kardeşler aynı karaktere sahip oluyor demek daha mantıklı aslında farklı şart sağlayanlar istisna benim için

Benim çevrem de yok zaten anne babanın özelliklerini taşıyorlar 4 çocuğum var ufak defek şeyler dışında aynılar ben ve kardeşlerim de aynıyız
eşimin kardeşleride birbirleri ile aynı karakter ve çok kardeşler sevdikleri yemeklerden hayat şartları na kadar aynı
Çocuklarımın aynı sınıfta denk geldiği kardeşlerde aynı büyüğün sürekli küfür eden sınıf arkadaşının kardeşi geçen sene anaokulunda kızımla aynı sınıfta idi oda aynı abisi gibi küfür ediyordu sonuçta aileden süregelen davranışlar alışkanlıklar değişmiyor
Aile ilkini farklı diğerini farklı şartlarda büyütüyor olabilir orada ki fark gozlegorulur olur
Benim sülalede hep kardeşlerin karakteri farklı valla. Annem babam ben dayım halalarım amcalarım.😂 Tabi yetiştirme farkı varda genetikte var sanki biraz. 4 çocuk mu Allah bağışlasın kız nasıl yetişiyon? 🤠

Evet ailenin şartları değişince tabi ki etkiler çocuğu yada erkek çocuğuna yada kız çocuğuna yaklaşımı farklı olan ailelerde etkiler lohusa depresyonu geçirilen çocuk ile sorunsuz geçen lohusalıkta bile fark oluşturur Aynı şartlarda yetişen tüm kardeşler aynı karaktere sahip oluyor demek daha mantıklı aslında farklı şart sağlayanlar istisna benim için

Aksine genelde ilk cocukla son cocugun sartlari birebir ayniydi diyen pek gormedim. Şartlari gecelim anne babanin psikolojisi, ebeveynlik anlayisi bile aynu olmayabiliyor ki bu istisna degil.
Esim cok kardeş ilk cocuk orta cocuk son cocuk arasinda gayet belirgin farklar gozlemliyorum. Her birinin dönemi farkli sartlarda olmuş.

Yani konu sahibini kızdırmak veya çok fazla üstüme vazife olmayan işe karışmak istemiyorum ama eski konularını bildiğim için dayanamayıp yazıyorum. Devamlı konu açıyor ama gelişme var mı, çocuk düzeldi mi, babaya anneye bağırıp vurmayı bıraktı mı, derslerini toparladı mı, arkadaşlarıyla artık iyi anlaşıyor mu hiç cevap yok. Niye bu kadar empati yapıyorum çünkü benim de aynı yaşlarda kızlarım var.
Evet bende onu merak ettim. Benim kızım da ergenlige giriş döneminde. Bir de oğlum var. Kızım son bir senedir bir kardesi olsun isterken(ki ben asla düşünmüyorum)simdi anne 3. Bir kardese hic gerek yok. Çünkü seneye 8. Sınıfım ders çalışmam lazım, bebek ağlarken uykularım bölünsün, kitaplarim karıştırılsın istemem dedi. Oglum zaten hic istemiyor. Kızım 13 yaş olacak, oglum 11 yaşında. Kızımla simdiden ufak tefek çatışmalarımız başladı🤦🏻

Gayet normal, biz 2 kardeşiz mesela referans olması için ben yengecim, junior ikizler içdünyalarımız tamamiyle farklı. Annem 6 kardeş, hepsi birbirinden farklı...ailenin verdiği terbiye ve alışkanlıklar tabi ki önemli ama sonunda insan özü neyse onu buluyor.

Konu sahibi, bu yoruma bakilirsa sizin derdiniz "ileride ölürsek sap gibi kalacak" değil. Oyle bir dusunceniz olsa 12 yasinda yeni akliniza gelmezdi. 🙄
Siz bu cocugu gözden cikardiniz belli ki bu yaşanan problemlerden dolayi ve ileride biri bakmazsa öteki bakar bir tanesine bel baglamayalim diye kendinizi garantileme derdine girmiş gibisiniz ki bu toplumda az gorulen birsey degil.
Zaten o kadar yaş farkiyla dogru durust vakit bile gecirmeyecekler.

Cocuk ergenlik sorunlari yasiyor diye ugrasmak istemeyip yeni cocuk yapmak yerine cocugunuzla ilgilenin duzeltmeye calisin.
Gerçekten bazı yorumlar şaşırtıcı hayret içerisinde kalıyorum nasıl bir iftiradır bu
Ben evladımı niye gözden çıkarayım ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun
Benim çok anaç bir yapım yoktu ve hep 1 tane olsun istedim ancak 2022 yılında hamile kalıp dış gebelik olduğunda aslında istediğimi anladım. Bana bakar diye asla aklıma bile gelmedi

Gerçekten bazı yorumlar şaşırtıcı hayret içerisinde kalıyorum nasıl bir iftiradır bu
Ben evladımı niye gözden çıkarayım ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun
Benim çok anaç bir yapım yoktu ve hep 1 tane olsun istedim ancak 2022 yılında hamile kalıp dış gebelik olduğunda aslında istediğimi anladım. Bana bakar diye asla aklıma bile gelmedi
Kızınızın problemleri çözüldü mü? Tedavi oluyor musunuz?

borç harç tüp bebek yapmaya çalışıyorsunuz demek ki durumunuz yok.. durumunuz yoksa 2 inci çocuk neden? ben durumum yok kızıma daha iyi bir hayat sunamıyorum diye üzülüyorum.anlıyorum ikinci çocuğu istiyorsunuz, ama elim boş kalıyor demenize çok üzüldüm eliniz boş değil bir kızınız var. madem olmuyor vardır bir hayır olan çocuğunuza odaklanıp onun geleceği için uğraşın. zorlamaya gerek yok bazı şeyleri ben anlamıyorum bu inat neden?
Evet haklısınız belki yazım tarzım isyan ediyor gibi oldu asla öyle değil evladım olduğu için çok şükür ediyorum Allahım ona sağlık versin inşallah iyiki oldu hemde hiç beklemediğimiz zamanda kendiliğinden oldu çok şükür
Ben sadece kızımın kardeşi olsun birbirine destek olsunlar istedim ama nasip herşey

Ben de konusunu görünce ilk aklıma kedi geldi. Kedi sahiplenmişlerdi (cins) ve eşi kediyi istemiyordu. Sürekli kedi düzelir mi onu soruyordu. Kedinin düzelmesi dediği de yavru olduğu için oyuncu olması bu arada, tamamen doğal bişi. Ben de hayvancağızı merak ettim :KK43:
Haa evet kedi konusunuda yazayım
Yaptığımız en iyi şey kedi almak oldu, bizi o kadar mutlu ediyor eğlendiriyor ki keşke daha önce alsaydık
Kedi de bize alıştı bizde ona, hatta dışarıda olduğumuz zaman çok özlüyoruz

Back