2 aylık evlilikte kv problemime fikir rica ederim. 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben hayretler ediyorum böyle yüzsüz kv lere .Zaten dile getirmişsiniz baskasinda kalmayi sevmediginizi ve baskasinda kalmayi sevmeyen zaten otomatik olarak evinde de pek kimsenin yatiya kalmasini istemez.Bunu anlayamayan insan ile işiniz cok zor ama imkansiz degil.Hep hep mesafeli olun,bu gece dizi izleriz size gelicem vs derse baska planlarimiz var deyin,mutlakaa calisin.siz calisirken yine gelmeye devam ederse yüzsüzlüğü ile ,onu görmezden sayin evde.Yorgunum ,home office işim var vs uydurun ,odanizdan cikmayin.Kisisel bakimlarim var deyip banyoya kapanin mesela.Er gec anlar inanin ve sogur zaten ilgi göremeyince.Bazi insanlari lafla degil ,eylemle yola getirirsiniz.Zeki insanlar laftan anlar sadece.Korkmayin,mutlaka acil iş bakin kendinize

Zeki insanlar laftan anlar

Şuan gelmiyor isleri
O zaman bavulunu siz toplayın ve kapının kenara koyun .. sonra arkasından bi cinnet baktınız hala olmadı uyku ilacı taşıma evine bırakma
İşleri çok şuan gelmiyor
Beni o işler kurtarıyor şimdilik
İlerde duruma göre bakarız
Esim biliyor onla yasayamayacagimi.

Şuan gelmiyor isleri
İşleri çok şuan gelmiyor
Beni o işler kurtarıyor şimdilik
İlerde duruma göre bakarız
Esim biliyor onla yasayamayacagimi.
İleri de duruma bakarım demek sizinle yaşayacak demek çunku ertelemek malzeme vermektir bence . Bu durumda kararlı olduğunuzu göstermeniz lazım . Siz çalışıyor musunuz? Yoksa kv işten gelmeden temizlik yemek fln mı yapıyorsunuz

Ben calisiyorum şöyle benle kalamaz ben zaten istemiyorum
Ben arada kalmasına da tahammül edemiyorum
Normal insan olsa mesela torunu görmek icin gelebilirdi
Ama şuan biz gösteriyoruz gidip oraya

Kv ler gelini kıskanıyor ya, eğer ilgi odağında olmak isteyen bir kadınsa geçmiş olsun geline.

bilemiyorum mesela annem kardeşim sevgilisiyle kaldı diye bile depresyona girmiş bir tip

evlenince ne olacak acaba

Herkes eşin konuşsun diyor da kv ler bu sefer de "oğlum ister beni, gelin istemiyor oğlumu dolduruyor." diye düşünüyor emin olun oğluna değil geline bileniyor yani.
Zamanında bu lafı duyduğumda '' Sen oğlunu zerre tanımıyorsun, eski kocanla karıştırma, kendi aklı fikri var onun. '' dedim. Şimdi olsa '' Evet dolduruyorum oğlunu, sen dolduramamışın eski kocanı zamanında ama ben oğlunu dolduruyorum. '' derdim. Ah keşke içindekileri söyleme cesareti bulsa da desem.

Doğaya bakın hanımefendi, yuvayı dişi kuş kurmuyor. Erkek kuruyor dişiyi tavlamak için, dişi de pıtı pıtı gelip en güzeli hangisi ise ona kuruluveriyor. Erkek kuşlar dişilerden daha gösterişli oluyor, ne kadar haşmetli olurlarsa eş bulma şansları o kadar yüksek.

Yanlış anlamayınca sizin evliliğiniz bu kafayla pek sürmez kayinvalidelere kiskanc diyorsunuz ama bende gelinler daha kıskanç anne sonuçta eminim kendi anneniz gelip kalınca böyle tavır asla sergilemezsiniz benim kayinvalidemi görseniz bir gram faydası olmamıştır inanın doğumuma bile gelmedi bende zamanında kin yaptim ama sonra vicdan yaptim yaşlıdır oyle görmüş dedim idare etmeye çalıştım yazık yani bu kadar kayınvalide düşmanı olmayalım gelsin kalsın ara sira ne var yani ölümlü dünya. BIZ GELINLER istiyoruz ki kayınvalidenin malını alalım oğlunu alalım cocugumuza baksın ama bizden uzak olsun valla oglum olduktan sonra korkmaya başladım erkek annesi olmak zor bu kadar nefretle yaklaşmayın bence sevmeye çalışın yoksa hayatınız da evliliginizde kötü gider sizin anneniz aynı şehirde olsanız gelip kalsa eşiniz böyle tepki verse ne hissedersiniz eşinizi de arada bırakmayın bence daha yeni evlisiniz evliliginizi yıpratmayın sevmeye çalışın

Ben malıni istemedim, mobilyayi ev tutulmasini herseyi esim kredi cekip karsiladi. Yaza dugun yapacagim , ben meslekli bir kadinim ama meslegimi yapacak dili edinene kadar isci olarak calisacagim, daha once hic iscilik yapmadim masa başi calistim, gorustugum yerlerden biri buzhane gibi biryer, digeri 8 saat ayakta ve cok hizli urun cikartman gereken bir is.
Esimle herseyi yapabilmek icin hic alisik olmadigim isleri degerlendiriyor ve birinde baslamayi kabul ediyorum.

Tum bu sureclerde neden dugunumuzu anne baban yapmiyor demiyorum, taki ne takilacak demiyorum, niye esyani almadilar da kredi oduyoruz demiyorum ve demem.
Kendi annem gelirken bana 3 bin euro verdi tr de bu para 30 bin tl ve dugunumde ne takacagini da biliyorum. Aynilarini kv den gormedim, beklemedim beklemiyorum.
Cunku ben kimsenin ailesine degil, kendime ve esime guvenerek calisiriz ederiz diyerek evlendim.
Ben sik sık gorusmek, icli disli olmak, heran birlikte olmak, kalmak etmek 2 3 gun sonra yine kalmak gibi bir hayati ne kendi ailemle ne esimin ailesiyle istemiyorum.

Dolayisiyla ben o hem para ister, herseyini alir hem aileyi istemez, ama kendi annesi olsa laf etmez diyebileceginiz insanlardan degilim. Yorum yapmadan once yazdiklarimi okusaydiniz beni zaten aciklama yapmaya yormaz, kendinizi de erkek annesi oldugunuz icin doldurup daha simdiden potansiyel gelin dusmanliginiza beni alet etmezdiniz.

Ben esimle calismak, dil kursuma gitmek, is disinda burada dogada yurumek, esimle hobiler edinmek, ulkeleri gezmek, aktivitelere katilmak, bakimlarima kendime vakit ayirmak, zaman zaman arkadaslarimizla, zaman zaman burada esimin sevdigi akraba ve cevresiyle, zaman zaman da ailesiyle gorusmek istiyorum.
Kimseden nefret ettigim yok. Ama kucagimi acip 7/24 kv bekleyemem. Sadece bol bol bol annesini gormek, hayatima karistirmak istemiyorum.
Bunun da yanlis oldugunu hic dusunmuyorum.

Zaten burada dusuncelerimin dogrulugunu ya da yanlisligini degil, dusuncelerimi nasil aktarmali ve kabul ettirmeliyim bunu soruyorum.

Vallahi mal mülk isteyen ayrı ama birçok kadın artık mal mülk istemiyor ve kendisine karışılmasini da istemiyor. Belli bir yaşın üstünde ve evli gelini olan kvlerin bunu kabul etmesi lazım. Artık o eski devirler bitti. Bireysellik ön planda. O ev oğlunuzun olduğu kadar eşinin de evi. Kadın zaten yuva kurmak istemese kendi ailesi ile otururdu değil mi?

Ben başka bir konuda da yazdım. Arkadaşımın kvsi vardı. Kadın tam bir İstanbul hanımefendisi. Arkeologtu ve dünya kadar yer gezmiş. Öyle bir bilgi birikimi vardı ki ağzıniz açık kalır. Çok ağır bir kadındı. Arkadaşım çok sık uğrar ve sever kv yi çünkü karışmaz, etmez, saygı duyar ve konuşacak konu buluyorlar en önemlisi. Öyle eltiymis, laf sokmaymis, asla yok.

Benim kv ile sorunum yok ama konuşacak konu bulamıyorum. Şimdi yanlış anlaşılmak istemem ama kadın iç Anadolu'nun bir köyünde doğmuş ve hiç oradan dışarıya çıkmamış. Ben doktoraya mezunuyum. Onun ilgisini çeken çok farklı şeyler, benimkiler ayrı. O yüzden evet mesafeliyim.

Bir de şimdi şöyle bir durum var; ben 29 yaşında evlendim ve o yaştan sonra kimse benim anne, babam olamaz. Sırf eşimden dolayı bir araya geldigim insanlar benim özelime karışamaz. Çocuğum olmasa ve eşime Allah korusun bir şey olsa o insanlar benim hayatımda olmayacaklar bir daha.

Mesela biz şöyle yapıyoruz; isteyen istediği zaman ailesine gider kalır. Erkek ailelerinin sorunu illa gelini de istemeleri. E oğlunuz geliyor işte. Yok. İlla gelin de olacak orada. Fazla müdahil olmak olmaz. Hele Z kuşağı ( ben cidden seviyorum kendilerini) asla izin vermez.

Annem karşı binamda oturuyor
Gelip kalmaz
2 aylık evliyken 2 kez yatıya gelse garip olurdu
Bakın kendi annem
Uzakta otursa neyse
Yakında otururken kalmak niye?
Üstelik davet edersin kalır okey
Ama davetsiz kendi evi gibi müsait misiniz diye sormadan neden?
Bu düpedüz saygısızlık
Not: oğlum olacak inşallah 2 3 ay
Hala aynı düşünüyorum

Ben de bir şey ekleyeyim; eğer doğadan devam edeceksek her canlı türü yavrusu büyüyünce onun büyüdüğünü kabullenir ve ona bağımlı olmaz. Hiç dişi kediye nasıl emzirmesi gerektiğini söyleyip, eleştiren başka bir dişi kedi görmedim.

Bu fikirleri iki şekilde empoze ediyorlar
1. Yuvayı dişi kuş yapar (Ne alaka? Hiç öyle bir misyonum yok. Eşimle beraber yaparız yuvamızı. Ne meraklılar kendilerini erkeklere kul köle saçlarını süpürge etmeye)
2. Yaşlılara iyi davranırsan işin rast gider ( Bu da tamamen insanların dini duygularını sömürmek. Kendimi kv ellerinde harap edeyim, psikolojik sorunlarım baş göstersin, ama neymiş işim rast gidecekmiş. Çok fazla Samanyolu, sırlar dünyası izlemekten bunlar. Orada da vardı. Gelin KV yi evinde istemiyordu sonra evi yanıp kül oluyordu)

Bu kafalardan çıkmak lazım. Ailemiz bizi en az 25 yıl kv ile bir yaşayalım diye büyütmedi

Aynen öyle. Ben dün yine başka bir konuda yazdım. Ben kv dırdırı çekmek için okuyup, çalışmıyorum. Eğer onu isteseydim farklı bir hayat yolu cizerdim

Kaldi ki dedigim gibi illa hayvanlara benzemek zorunda miyiz, biz insaniz.
Bizim akliselim, dusunceli olmamiz gerekmez mi?
Surudeki koyunla, ormandaki aslanda, gokteki kusla ayni olmamiz cok abes olmaz mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…