- 3 Ağustos 2011
- 15.265
- 14.075
-
- Konu Sahibi warrior princess
Değişsin zaten, eskidenmiş o bir evin içinde kayınvalide kayınpeder, eşinin kardeşleri, babaannesi hep beraber yaşamak, gelinin sabahtan akşama durup dinlenmeden iş yapıp gece pestili çıkmış halde yatağa girmesi.İşte bu değişiyor MuneBen uzun süredir forumdayim ve burasının çok faydasını gördüm. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama kv konularınin bile içeriği değişiyor. Eskiden çok daha beter şeyler okurdum. Şimdi kadınların birçoğu yazıya ben mesafeliyim diye başlıyor.
Evet ama artık o nazı da kimse çekmiyor. Bu işler böyle olmaz. Herhalde zamanın değiştiğini anlamak bazıları için zor oluyor. Ben biraz da ona bağlıyorum. Kabullenemiyorlar yani.Değişsin zaten, eskidenmiş o bir evin içinde kayınvalide kayınpeder, eşinin kardeşleri, babaannesi hep beraber yaşamak, gelinin sabahtan akşama durup dinlenmeden iş yapıp gece pestili çıkmış halde yatağa girmesi.
Evlenince artık bizimsin biz ne dersek o olur, annene bile iznimiz olmadan gidemezsin sözleri geride kalmalı.
Herkes anne baba evladı, kimse erkek ailelerini asın kesin demiyor, hürmet edin, saygı gösterin, evlerinize gelince ağırlayın ama hastalık vb durumlar hariç bakıma ihtiyacı varmış gibi kalmalar, evinde iş yapmalar olmasın.
Bazen okuyorum kayınvalide henüz 50 yaşında sağlıklı bir kadın, ben 49 yaşındayım 50 yaşındaki insanın evini kendisinin temizleyebileceğini biliyorum veya evinde yalnız kalabileceğini, neden bu nazlar?
Eğer sağlıklıysa 70 yaşındaki insanların bile evlerinin ne kadar temiz olduğuna da şahit oldum, bir komşum 75 yaşında ama dinç bir kadındı, bugün biz bile bir günde onun yıkadığı kadar halı yıkayamayız, yaz kış demez evdeki 7-8 halıyı yıkar evi tepeden tırnağa temizler yetmez apartman merdivenlerini yıkardı ve tekti.
Kayınvalide nazı diye bir şey var, bizdeki kayınvalidelerin bir kısmında o var :)))
20li yaslarinda da cok akilli ve cesurmuşsunuz Mune. Kv sizin kadar olgun ve akliselim davranmamış.Eşinize zaten kendinizi anlatmışsınız, aileniz bile olsa yakın mesafede otururken yatılı kalmak istemediğinizi biliyor, annesiyle konuşmanızı garipsemeyecektir bence, kayınvalide oğluna şikayet ederse de eşiniz size bunu aksettirirse, hayatım sana kalma konularında ne dediysem annene de onu söyledim, seni bu konularda arada bırakmak istemediğim için de direkt benim konuşmam uygun olur diye düşünüp annenle konuştum dersiniz.
Ben kayınvalidemle çok uzun süre aynı yerde yaşamadım evlendikten sonra topu tüfeği birkaç aylık bir süreydi, yıllardır farklı yerlerde yaşıyoruz ama şöyle örnek vereyim kayınvalidemler başka şehire taşınırken eşimin kardeşi ailesiyle gitmek istemedi, 17-18 yaşındaydı o sıralar, doğup büyüdüğü yerden, arkadaşlarından ayrılmak kolay değildi, o yüzden bizle kalmak istediğini söylemiş, bence kayınvalidem bunu bana aksettirmemeliydi zira çocukların yeri ailelerin yanıdır, hele de ergenlik çağında ama kayınvalidem konuyu kendi çözmek yerine bana söyledi sizle kalmak istiyor diye, ben de yeni evli ve 22-23 yaşındaki tecrübesiz insanların ergenlik çağındaki bir çocuğa bakamayacağını söyleyip herkes kendi çocuğuna bakmalı dedim, kayınvalidem belki kırıldı bozuldu ama mantıklı bir yorum yapmıştım bence, sonuç aldılar çocuklarını gittiler, eşime Mune bana böyle dedi demiş midir bilmiyorum, demişse dahi eşim bana asla sen anneme bunu mu dedin demedi, ben de konuyu eşime paslamadım direkt kendim çözdüm.
İyi etmişsinBenimki sıkıntılı. Kendi öz anası babası kardeşleriyle de ya anlaşamaz ya küs. Bir tane samimi arkadaşı yoktur. İlginç bir insan, geçimsizliğin sözlük karşılığı
Ben bir kaç senedir merhabayı bile kestim kafam rahat.
20li yaslarinda da cok akilli ve cesurmuşsunuz Mune. Kv sizin kadar olgun ve akliselim davranmamış.
Ne munasebet yaşi ne olursa olsun bir insanin ucu açık süreli evli ciftin yaninda kalmasi, nasil bunu soylemeye cesaret ediyorlar, insanlar ne ilginç
Kv'ler herkesten daha ilginc.
Onlar oglunu evlendiriyorsa biz de yeni bir hayata basliyoruz ve bizim icin daha da farkli bir hayat, dedigin gibi kendi adima ailemden ulkemden aliskanliklarimdan uzaklasmisim ve 1 bucuk aylik evliligimde kv sorunu ile yuzyuze geliyorum.
Sorunu basindan elime almak istiyorum ki, herkes beni de yerini de bilsin, veremeyecegim seyler beklenmesin, esim de kv de duzeni istedigim gibi kabullensin.
Kesinlikle öyle.Akıllı mıydım bilmiyorum ama cesur göz kara biriydim, lafımı esirgemeyen biriyim kim olursa olsun çekinmeden dümdüz söylerim, kayınvalidem belki gaflete düştü ne niyetle söyledi bilmiyorum çünkü 27 yıllık evliyim ama kayınvalidemi çok görmediğimden huyunu suyunu niyetini pek bilmiyorum lakin evet mantıken düşünülürse 22 yaşındaki bir cahilin eline teslim edilmez çocuklar, çocuk da olmasa sorumluluğu başkasına verilmemeli.
Hem zaten ben istemem kimseyi, sizin gibiyim yani. Herkes gelsin yiyelim içelim ama akşam olunca evlerine dönsünler, uzak mesafede oturanlar hariç diye belirtmeme gerek var mı bilmiyorum
Ayrıca kayınvalide diyoruz da, hemen belirteyim ailesiyle aynı yerde oturan kadınlarında annelerinde kalmalarına karşıyım, her gün sabahtan akşama annesine gidip eşinin işten dönmesine 15 dakika kala, annesinin evinden 2 kap yemekle eve dönmeyi de hoş bulmuyorum, bu benim fikrim, bunca yıllık evliyim annemle 17 yıl aynı şehirde yaşadım, o dönemlerde annemde 1 kere kaldım o da eşim iş için şehirdışına gittiğinde annem çok ısrar etti diye, 1 akşam kalıp evime döndüm, 10 yıldır farklı şehirdeyim hasta olunca bakmaya gidiyorum ki bu da zaten olması gereken bir şey.
Sınırlar iki aile içinde geçerli, konu kayınvalideye had bildirmek değil aslında, herkese bu benim özel alanım diyebilmek mesele.
Ya varya kavga da etsem ki daha iki aylıkken yaptim evlerinin bahçesindeKesinlikle öyle.Bence biraz da bu şans meselesi. Konu sahibi gayet mesafeli ama ona rağmen kv gelip kalıyor. Dasmeer de öyle. Bazen siz ne yaparsanız yapın, karşıdaki saygısızsa elden kavga etmekten başka çözüm gelmiyor.
Ya senin iki seçeceğin var. Ya kv vefatını bekleyeceksin( tövbe ya. Böyle de yazınca çok çirkin oldu ama kimse kusura bakmasın. ) ya da boşanacaksın. Seninkilerden başka kurtuluş yok. Senin kv saygısız. Siz ne yaparsanız yapın asla anlamaz. İleride kendi çeker ama.Ya varya kavga da etsem ki daha iki aylıkken yaptim evlerinin bahçesinde
Beni bir işe çağırıyordu kaynanam gayet tepkimi verdim
Anlamiyor hiçbiri anlamıyor
O kadar aşıri cahiller
Bakın yaşadığımız il ayni ilçe farklı
Eşimi hep tek yolladım
Bayramdan bayrama gitim aynı ilde sadece iki kez
Yani daha ne yapabilirim
Siz düşünün.
Valla şöyle benim esim cidden iyi biri ve biliyor durumuYa senin iki seçeceğin var. Ya kv vefatını bekleyeceksin( tövbe ya. Böyle de yazınca çok çirkin oldu ama kimse kusura bakmasın. ) ya da boşanacaksın. Seninkilerden başka kurtuluş yok. Senin kv saygısız. Siz ne yaparsanız yapın asla anlamaz. İleride kendi çeker ama.
Benim üniversitede yurtta bir arkadaşım vardı. Kızın babası kendi tarafına çok düşkündü. Kendi karısını ve çocuklarını çok ezdirmiş zamanında. Her neyse adam gel zaman git zaman kanser oldu ve o önemsemediği karısı, çocukları bakmadılar adama. Git annen baksın demişler. E tabii kv de belli bir yaşın üstünde. Adam yaptıklarının acısını çekti. Sonra ne oldu bilmiyorum ama ben bu örneği hiç unutmam.
O zaman tamam. Eşiniz sizi zorlamıyorsa sorun yok. Ben sanki hala kv ile sürekli görüşüyormussunuz gibi algıladım. O yüzden öyle yazdım. O kadar birikmiş ki içiniz de ( kesinlikle haklısınız.) yaşıyor gibi anlatmışsınızValla şöyle benim esim cidden iyi biri ve biliyor durumu
Bayramdan bayrama diye anlastim
Çocuk olayı var ayrilsam ki eşimi seviyorum şuan bana saygı duyuyor enazindan
Çocuk yine gidecek oraya
Ben çocuğumu şuan tek oraya yollamam
Çünkü çok cahiller
Eşime de dedim belli saat durdur yeterli
Bak geçen yıl bayramda beni köyden aldı götürdü geri getirdi sonra kendi gitti
Yani adam 4 kere gitti geldi
Ve bir saat durduk
Esim iyi oldugu için ben onlarla fazla yalnız kalmadigim için şuan iyi.
İleride nolur bilemem.
Çok tuhaf eşimin annesi diye 7/24 yanyana mi olmalıyım, kendime ait hobilerim , eşimle yapmak istediklerim nolacak, hem de daha yeni evliler, bence gelinin saygıdan başka bir mecburiyeti olmamalı eğer evlenirken şartları konuştuysa, siz kv olursanız birgün kesinlikle beklentilerinizi karşılayamayacaksınız çünkü yeni nesil bizler gibi bile değiller kimsenin kahrını çekmiyorlar, bence bu zihniyetinizi değiştirin, hürmet etmek ile bireysel özgürlük alanlarını birbirine karistiriyorsunuz ... Benim ilerde gelinimden bekleyeceğim tek şey saygı olacak onun dışında bana gelmek ve sürekli benim gönlümü eğlemek zorunda olmayacak...Şaka falan yapmıyorum cevremde gördüklerim bunlar saygı duymak gerekmiyormu kendi annelerimiz gelip bizde kalmıyor mu ben kimsenin malina göz koymadım bu kadar neden alındınız ki benim maaşımda var birikimimde benim eşim annemden bu kadar nefret etse bende ondan nefret ederim bu acıdan bakıyorum sonuçta eşini büyüten bir yerlere getiren insan sizin çocuğunuz yok galiba başka acıdan bakamiyorsunuz
Katılıyorum. Evet çekmiyorlar ve çekmek zorunda da değiller. Millet gençlerden çok şikayetçi ama ben onların bu bireyselliklerini ve hak aramalarını çok beğeniyorum.Çok tuhaf eşimin annesi diye 7/24 yanyana mi olmalıyım, kendime ait hobilerim , eşimle yapmak istediklerim nolacak, hem de daha yeni evliler, bence gelinin saygıdan başka bir mecburiyeti olmamalı eğer evlenirken şartları konuştuysa, siz kv olursanız birgün kesinlikle beklentilerinizi karşılayamayacaksınız çünkü yeni nesil bizler gibi bile değiller kimsenin kahrını çekmiyorlar, bence bu zihniyetinizi değiştirin, hürmet etmek ile bireysel özgürlük alanlarını birbirine karistiriyorsunuz ... Benim ilerde gelinimden bekleyeceğim tek şey saygı olacak onun dışında bana gelmek ve sürekli benim gönlümü eğlemek zorunda olmayacak...
Bu konularda emin olun hayvanlar daha medeni bir arkadasin dedigi gibi kedinin emzirme seklini elestiren baska bir kedi yok yada erkek kedinin anasi cikipta disi kediyle dalasmiyor ki kediler gibi olsak keske kediler kisisel sinirlarina cok duskun olurlarKaldi ki dedigim gibi illa hayvanlara benzemek zorunda miyiz, biz insaniz.
Bizim akliselim, dusunceli olmamiz gerekmez mi?
Surudeki koyunla, ormandaki aslanda, gokteki kusla ayni olmamiz cok abes olmaz mi?
Hurmet etmek illa sokulan laflara susmak,kisisel sinirlarini gayet bile isteye sabrini zorlarken susmak demek ya benim bildigim saygi hurmet sende onun hayatina karismazsin giyimine karismazsin fikirlerine saygi duyarsin karsilikli tabi evine misafir ettiginde mutlu ayrilmasini saglarsin saygi hurmet budur bana gore ama hala daha kendini ezdirmeyi yok sayilmayi saygi olarak gorenler var kendimize olan saygimiz ne olacak ozaman onu dusunen yok benimde oglum var bazen dusunuyorum ya ileride evlendigi zaman neden esini kiskanayim gidip evlerinde kalayim ben yalnizligi seven insanim bir kere oglum mutsuz oldugunda onun mutsuzlugu ile nasil mutlu olurum ki mesela gezmeyi cok severim gormek istedigim bir cok sehir bir cok ulke var gerek bazen maddi gerek zaman olmamasi bir cogunu gerceklestiremiyoruz ben istiyorum ki oglum buyuyup evlendigi zaman esiyle yapsin bunlari o kadar mutlu olurum kiÇok tuhaf eşimin annesi diye 7/24 yanyana mi olmalıyım, kendime ait hobilerim , eşimle yapmak istediklerim nolacak, hem de daha yeni evliler, bence gelinin saygıdan başka bir mecburiyeti olmamalı eğer evlenirken şartları konuştuysa, siz kv olursanız birgün kesinlikle beklentilerinizi karşılayamayacaksınız çünkü yeni nesil bizler gibi bile değiller kimsenin kahrını çekmiyorlar, bence bu zihniyetinizi değiştirin, hürmet etmek ile bireysel özgürlük alanlarını birbirine karistiriyorsunuz ... Benim ilerde gelinimden bekleyeceğim tek şey saygı olacak onun dışında bana gelmek ve sürekli benim gönlümü eğlemek zorunda olmayacak...
Orada şöyle bir parametre var; eskiden erkek çalışıp ailesine baktığı için erkek daha öndeymiş. Halbuki kadında evde boş durmuyor ama ne hikmetse bu hiç görülmüyor.Hurmet etmek illa sokulan laflara susmak,kisisel sinirlarini gayet bile isteye sabrini zorlarken susmak demek ya benim bildigim saygi hurmet sende onun hayatina karismazsin giyimine karismazsin fikirlerine saygi duyarsin karsilikli tabi evine misafir ettiginde mutlu ayrilmasini saglarsin saygi hurmet budur bana gore ama hala daha kendini ezdirmeyi yok sayilmayi saygi olarak gorenler var kendimize olan saygimiz ne olacak ozaman onu dusunen yok benimde oglum var bazen dusunuyorum ya ileride evlendigi zaman neden esini kiskanayim gidip evlerinde kalayim ben yalnizligi seven insanim bir kere oglum mutsuz oldugunda onun mutsuzlugu ile nasil mutlu olurum ki mesela gezmeyi cok severim gormek istedigim bir cok sehir bir cok ulke var gerek bazen maddi gerek zaman olmamasi bir cogunu gerceklestiremiyoruz ben istiyorum ki oglum buyuyup evlendigi zaman esiyle yapsin bunlari o kadar mutlu olurum ki
Aynen çok etkiledi kalmam onunla aynı evde.O zaman tamam. Eşiniz sizi zorlamıyorsa sorun yok. Ben sanki hala kv ile sürekli görüşüyormussunuz gibi algıladım. O yüzden öyle yazdım. O kadar birikmiş ki içiniz de ( kesinlikle haklısınız.) yaşıyor gibi anlatmışsınız
Ay o da kötü ama yaAynen çok etkiledi kalmam onunla aynı evde.
Ancak yılda bir iki kez gelirse torun için ozman kabul ederim
Yoksa yok yook
Normalde isterdim arada gelsin görsün yaşlı kadın
Sonuçta esimin annesi cocugumun babannesi.
Dur durak bilmiyor.
Alışmış bir de azarlanmaya .
Buna da üzüldüm evde iki gelin azarlıyor sabah aksam
Ama bir gram degisme yok.
Oğlum var benim. Hiç öyle dip dibe olmak gibi beklentim yok. Hatta şöyle bir yalnızlığın keyfini çıkarasım var. Anlamıyorum yani hiç mi görmek istedikleri yer, yapmak istedikleri bir şey yok tek hayat gayeleri gelinin oğullarının başına çökmek. Valla ben tam tersi kendi çocuğuma zor baktım toruna da bakmam.Orada şöyle bir parametre var; eskiden erkek çalışıp ailesine baktığı için erkek daha öndeymiş. Halbuki kadında evde boş durmuyor ama ne hikmetse bu hiç görülmüyor.
Fakat şimdi kadınların ailesi kadınları okutuyor ve evlenene kadar da başlarında oluyor genelde ( istisnalar hariç) Ben de o zaman derim ki; senin benim kızım üstünde ne hakkın varda ondan hizmet bekliyorsun. Okutan benim, büyüten benim, meslek sahibi yapan benim. Gelip benim kızıma hizmetçi muamelesi yapacak. Vallahi paralarım. Kendi oğlu hizmet etsin. Banane.
Bu arada ikinci çocuk düşünmüyorum ama olurda oğlum olursa aynı şeyleri düşünürüm. Kimse çocuğunu başka bir kadının hizmetçisi olmak için yetiştirmiyor.
Ya okutamasalar bile kimse kimsenin cocugu ustunden hukum surme hakkini vermez hastalik duskunluk disinda kimse kimsedende hizmet bekleyemez eli ayagi tutuyor biliyorki gelinde rahatsiz bu durumdan ama bil isteye huzursuz etmeye devam ediyorlar gozumde soyle bir sey canlaniyor hani sonra evine donuyor ya viskisinden bir yudum alip kotu adam kahkasida atiyordur bunlar filmlerdeki gibiOrada şöyle bir parametre var; eskiden erkek çalışıp ailesine baktığı için erkek daha öndeymiş. Halbuki kadında evde boş durmuyor ama ne hikmetse bu hiç görülmüyor.
Fakat şimdi kadınların ailesi kadınları okutuyor ve evlenene kadar da başlarında oluyor genelde ( istisnalar hariç) Ben de o zaman derim ki; senin benim kızım üstünde ne hakkın varda ondan hizmet bekliyorsun. Okutan benim, büyüten benim, meslek sahibi yapan benim. Gelip benim kızıma hizmetçi muamelesi yapacak. Vallahi paralarım. Kendi oğlu hizmet etsin. Banane.
Bu arada ikinci çocuk düşünmüyorum ama olurda oğlum olursa aynı şeyleri düşünürüm. Kimse çocuğunu başka bir kadının hizmetçisi olmak için yetiştirmiyor.