2 aylık evlilikte kv problemime fikir rica ederim. 🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Enn bastan huyu belliymiş. Ben zorluklara sizin icin katlandim diyordur cocuklarina. Istese katlanmazdi. Böylelerinin cani koca istiyor. Dayak da yese, psikolojik şiddet de görse ayri yatmak istemiyor bunlar. Baska bir aciklamasi yok. Meslek var, ailen sahip çıkıyor. Ee daha ne? Yok illa kocayla yatacak. Onsuz olmuyor.
Bu kadar olur söylediğiniz gibi ben çocuklar için katlandım diyor 😂😂😂 içimden bir de çocuklara sormak lazım diyorum

Düşüncesiz kadın. daha yeni evlisiniz. Cicim aylarınız. Birbirinize doyacaksınız.
siz girişte muhattap olmayın. Eşiniz uygun bir dille anlatsın. O kadar yerinizi, yurdunuzu bırakmışsınız. Sizin huzurunuzu bozacaklarına nasıl mutlu ederiz onun peşine düşsünler.

Düşüncesiz kadın. daha yeni evlisiniz. Cicim aylarınız. Birbirinize doyacaksınız.
siz girişte muhattap olmayın. Eşiniz uygun bir dille anlatsın. O kadar yerinizi, yurdunuzu bırakmışsınız. Sizin huzurunuzu bozacaklarına nasıl mutlu ederiz onun peşine düşsünler.
Nasil gelsem, nasil hep gorussek, nasil 7 24 birlikte olsam, nasil sıkıntımi gecirsem diye dusunuyor sadece.
Maddi hicbirsey dusunmedi, dusunmuyor, karismiyor, ben de kendime ve esime guvenip bu yola ciktim zaten. Ama maneviyata gelince tepemde bitiyor. Arasalim goruselim gidelim gelsin kalalim sık sık goruselim.
Gorustugumuzde akil vermek icin herseye karissin.
Gercekten 1 bucuk ayimin yarisinda corona ve karantinamiz oldu, kalan yarisinda da beni resmen evlendigime pisman edecek. Ama yuz vermeyecegim, biyerde konusursa beni degil yeni evlilerin evine zirt pirt gitmek bide kalmak, karismak isteyen onu ayiplarlar heralde.

Soğuk davranın.Kaba değil ama soğuk.Yerini bilsin.
Bence eşinize ''şunu yap böyle söyle'' falan demeyin.Zamanla ikinizin arasında kalmaktan yorulabilir.Siz meselenizi kendiniz halledin.
Çocuğu gelmiş kaç yaşına,evlendirmiş,hala küçük çocuk gibi yanında kalsın istiyor,gerçekten bazı anneler şaka gibi.Ağladım falan diyor bir de hey Allah'ım,bir tek bana mı komik geliyor ya şu durum ? Tamam insan üzülür de nedir bu dram,oğlun evlenmiş ne güzel ; mutlu ol biraz da onun için,kendin için ağlamak yerine.
Benim kaynanam kina gecesinde once ogluna sonra bana sarilip aglamisti. Acaba neden agladi 🤣🤭 ha birde nikahta ogluşunun elini tutmuş

konu sahibine akıl vermek yerine gelip kendi kayınvalidesini cekistirenler var ya. Nerde konu açılırsa çekiştirmeye başlamıyorsunuz umarım. Konu sahibi anlattığıniz özelliklerde biriyseniz çat çat söyleyin düşünce ve isteklerinizi.

Herkese merhaba.
Forumda uzun süredir katılımcı ve yorumcuyum, ilk kez konu açıyor ve yardımınızı rica ediyorum hanımlar.

Ben çiçeği burnunda yeni evliyim. Yurtdışına eşimin yanına geleli daha bir buçuk ay oldu ve kendimi kv problemi ile karşı karşıya buldum.
Özetlemek gerekirse kv nin birden fazla cocugu var ancak evliler, yanında kalan son bekar çocuğuyla ben evlendim. Eşi yaşıyor ama karışık durumları var ve her zaman evde olmuyor, kv çok sık komşularına, akrabalarına, çocuklarına oturmaya gidiyor, buraya kadar beni ilgilendiren bir durum yok ancak ben geldiğimden beri benimle de çok sık görüsmek istiyor. Başta ben de ailemden kopup geldim yalnız bırakmak istemiyordur dedim ancak anladım ki benim için değil kendi içinmiş hepsi. Zaten ilk birkaç hafta oğluma ağladım, alışamadım, evde korkuyorum diyordu.
Ben sen alışamıyorsan benim annem ne yapsın, kızı tek basına başka ulkeye gelin oldu senin butun cocukların, akrabalarin, komsularin, cevren iç içe dedim.
Çok uzatmak istemiyorum ama derdim şu ki kv her gittigimizde kalın kalın diye tutturuyor. Ben de baska yerde rahat edemedigimi, kimsede kalmadan hoslanmadigimi, gorusup oturup evime gidip yatmak istedigimi soyledim. Hala arada kalın dese de takmiyorum. Ama bu defa da bu gece ikinciye o geldi kalmaya.

Ben cagirmadim, oglu da cagirmadi, dizi izleriz falan dedi sonra da kalirim burda dedi, komsusu bir ara aradi kadin bile neden kaliyorsun yeni evlide dedi.
Arkadaslar daha birbucuk aylik evliyim ve kadin ikinciye bende kaliyor. Ben de esime bunun normal olmadigini, insanlarin bile gordugu gibi garipsedigini, ayip oldugunu, zaten gorustugumuzu ama kalmali etmeli konular istemedigimi, bir daha geregi yokken kalmasini istemedigimi, evliligimizi boyle hayal etmedigimi, tek derdimin annesini eglendirmek olmadigini soyledim. Sen ise gidiyorsun butun gun ben oturuyorum yaninda, benim annem ya da babam gelse zaten hep gorusseniz bir de ustune gece kalsa, ben ise gitsem butun gun basbasa otursanız cok mutlu olcakmisin, cok rahat etcekmisin, zaten annenin gozu ustumde, rahatca akıl vermek adi altinda birseylere karisiyor, ben boyle dayanamam dedim, ki gercekten ev duzenine hafif hafif akıl veriyor ve rahatsız oluyorum.
Esim bu konusmayi yaptigimda alttan alıyor, yani annemdir gelir falan demedi dese zaten evliliği devam ettirmem, o dusunememistir, birdaha kalcam derse kirmadan soylerim diyor. Biz de zaten kalmayacağız arada gorusuruz iste diyor ama kv arada ile yetinmiyor.

Ama ben gercekten simdiden psikolojik olarak yoruldum.
Sizden istegim kv ye nasil davranmaliyim?
Baskasi olsa belki yorum yazardim ama suan ne olmasi gerektigini gercekten bilmiyorum.
Soguk mu olayım, yoksa normal davranip sadece kalmak etmek sevmem diye konu arasında mi geçireyim? Hiç karısmayip oglunu yani esimi mi devreye sokayım?
Asla boyle alistirmak istemiyorum ama ne yapmali nasil davranmaliyim.
Yakin zamanda ise baslamayi planliyorum, o zman belki çok sık gorusmek istemez diye zamana mı birakayim?
Ben kendi annemden uzakken , esim de olsa baskasinin annesiyle bu kadar iç içe yasamak agrima gidiyor resmen.

Yaşım cok kucuk degil, esim de ben de 29 yasindayiz ama bazi seyler icin kendi fikirlerimin disinda fikirlere de ihtiyac duyuyorum ve Kk'nın akıllı ve yorumlarına cok guvendigim kadinlarından fikir rica ediyorum.
Herkese sevgiler 🌺
Bazı ınsanlar arsız oluo boyle işte .

İnanın burayı okuyunca gelinlerden çok korkuyorum benimde oğlum üç yaşında bende oğlumu özlerim yanında kalmak isterim arasıra tabi gelsin kalsın o şöyle yap böyle yap desede cevap vermeden siz kendi düzeninizi zaten kurmuşsunuz kv dumayın sizde kalın arasıra kv mutlu olsun inanın büyükleri mutlu edince işleriniz daha güzel daha iyi gidiyor insanın tecrübeyle sabittir yuvayı dişi kuş kurar diye boşuna söylememiş atalarımız sizin anneniz olsa eşiniz aynısını söylese ne yapardınız gelmesin kalmasın istemiyorum diye ne zorunuza gider değilmi anneniz mutlu olsun diye kalmakta isterdiniz yanılıyormuyum mutluluklar dilerim
Kalınca ne olacak oğlunuz eşiyle yatıyor odasına girip nasıl uyuduğunu izleyemezsiniz, üstü açıksa örtemezsiniz değil mi bebekliğindeki gibi. Oğlumun evinde uyudum demek için mi sadece?

Ah siz sabredip kemale ermişsiniz ama ben sizin kadar sabırlı olamam.
Esim de bana oyle konusmuyor asla. Konussa yapamam kendimi taniyorum. Ben de o derece zamana birakacak sabir yok. Olmasi mi olmamasi mi gerekir karakterlere, beklentilere, hayat gorusune, sartlara vs. göre degisir ama ben sizin kadar tahammul edemem.
Ama sizin mutlu olmaniza cok sevindim. 👍
Eşini araya sokmadan kendin hallet derim bu işi

Ben bariz bir sorun göremedim. Eşinize annesinin sizin evinizde kalmasını istemediğinizi söyleyince verdiği tepkiyi her insan vermez. Anneme kalma diye nasıl derim der. Kadın hergün sizin evde değil neticede. Bu arada ailenizi bırakıp yurt dışına gelin gittiniz diye rahatsızsınız ama neticede yurt dışına gelin gitmeyi kabul etmişsiniz. Kendi ailenizden daha çok eş ailesi ile görüşmeniz normal.

Sana karıştığı zaman anne mutlaka iyi niyetlisindir ancak ben bana karisilmasindan hoşlanmam bir daha bunu yapmazsan sevinirim de...kendin direk soyle..

Yani anne kalmak istiyorsa nasıl kalma denir orası ayıp olur ama kalmaması için soğuk davran ve rahat ol evinde misal bulaşıkları yıkama uykun gelirse yat kendi yemek saatinde yemek hazırla ama misafirdir tabiki Güleryüz göster yinede lakin dediğim gibi sanki o evde yokmuş gibi ne yapmak istiyorsan onu yap...arada kahve yap konusurken anne eşimi çok özlüyorum işte calisiyor sonra uyuyor yeni evliyiz birde doyamiyirum onunla başbaşa vakit geçirmeye diye sohbet arasında şöyle ..eee artık anlar yani kalpte kırılmamış olur.

Benim kv dem dünya iyisi biridir kendi annem dahil hiç bir insanda bu kadar iyi niyet tatlilik görmedim yani cennetlik denilen insan ...bana çok yardımı dokunmustur ..yapamadıklarıda vardır gücünün yetmedigi... Neyse işte buna rağmen ben bir ara hamileydim o zaman sürekli aramasını ve bize gelmesini bazen kalmasını ev yakın ..sorun etmiştim içimde ama haksız oldugumu biliyordum bu yüzden olayları objektif olarak karşıdan bakmaya başladım...
Kv dem tek bir seyime karışmıyor
Ev berbat olsa dahi olsun kızım üzme kendini diyor
Ve zamanında acılar çekmiş hüzünlü yaşlı bir kadın
Dedim kendime bu kadını uzersen cehenneme bilet alırsın kendine gel
Sonra onu kendi annem gibi sevmeye çalıştım
Misal bize geldiğinde normalde annem gelince ne yaparsam onu yaptım yani bir ön hazırlık yapmam işime devam ederim
Ama güler yüz gösterir az biraz konuşurum arada kahve yaparım hal hatır sorarım ..şu anda kalbim ona karşı sevgiyle dopdolu Rabbim uzun hayırlı ömrü versin

Sonuç olarak....kendi annen gibi görünce batmıyor bir şeyler ama bunu yapman için karşı tarafın iyi özelliklerini analiz etmek gerek

Ben bariz bir sorun göremedim. Eşinize annesinin sizin evinizde kalmasını istemediğinizi söyleyince verdiği tepkiyi her insan vermez. Anneme kalma diye nasıl derim der. Kadın hergün sizin evde değil neticede. Bu arada ailenizi bırakıp yurt dışına gelin gittiniz diye rahatsızsınız ama neticede yurt dışına gelin gitmeyi kabul etmişsiniz. Kendi ailenizden daha çok eş ailesi ile görüşmeniz normal.
Yukarıda yazdıklarımda zaten kendi tercihimle geldigimi ve es ailesiyle dogal olarak birbirimizi daha cok gorecegimizin farkinda oldugumu belirttim zaten. Ancak bu demek degil ki hergun hergun gorusecegiz, yetmedi bir de kalacagiz. Hic baska derdim yok gibi tek amacim kv ile vakit gecirmek degil.
Demek degil ki kvnin tum elestiri, akil verme, yonlendirmelerine sus pus vur basina al ekmegini davranacagim.
Cok yeni evliyim, yapi olarak bireysel ve mesafeliyim bu yuzden bu durumdan hic hoslanmiyorum ve nasil davranmam gerektigi konusunda fikir rica etmem de benim icin gayet normal.

Benim kv dem dünya iyisi biridir kendi annem dahil hiç bir insanda bu kadar iyi niyet tatlilik görmedim yani cennetlik denilen insan ...bana çok yardımı dokunmustur ..yapamadıklarıda vardır gücünün yetmedigi... Neyse işte buna rağmen ben bir ara hamileydim o zaman sürekli aramasını ve bize gelmesini bazen kalmasını ev yakın ..sorun etmiştim içimde ama haksız oldugumu biliyordum bu yüzden olayları objektif olarak karşıdan bakmaya başladım...
Kv dem tek bir seyime karışmıyor
Ev berbat olsa dahi olsun kızım üzme kendini diyor
Ve zamanında acılar çekmiş hüzünlü yaşlı bir kadın
Dedim kendime bu kadını uzersen cehenneme bilet alırsın kendine gel
Sonra onu kendi annem gibi sevmeye çalıştım
Misal bize geldiğinde normalde annem gelince ne yaparsam onu yaptım yani bir ön hazırlık yapmam işime devam ederim
Ama güler yüz gösterir az biraz konuşurum arada kahve yaparım hal hatır sorarım ..şu anda kalbim ona karşı sevgiyle dopdolu Rabbim uzun hayırlı ömrü versin

Sonuç olarak....kendi annen gibi görünce batmıyor bir şeyler ama bunu yapman için karşı tarafın iyi özelliklerini analiz etmek gerek
Ama onlar bizi kendi kizlari gibi gormuyor, geline yapilan akil vermeler damada yapilmiyor, bende kalinmak isteniyor ama damat rahatsiz edilmiyor, koskoca olgun kadin annem gibi davranamiyorsa, bana ve kendi kizina olan davranislari aleni farkliysa, ben nasil oz annem yerine koyabilirim?

Zaten benim boyle bir derdim de istegim de yok, ben beni kizi olarak gorsun, o da annem olsun demiyorum aksine mesafeli durusumu kabullensin istiyorum. Bu sekilde daha mutlu olacagim cunku.

Valla olay aslında kendi düzenini kurmasına izin vermemek sanki o evde yokmuş gibi davranmak gerek . Eşiniz zaten durumu biliyor annesine uygun bş dille söylesin siz de rahat rahat takılın sonucta orası sizin eviniz evde kv var diyip alanlarınızı kısıtlamayın lütfen alınsın bazı şeylere yanında durmayın ..
O nasıl olacak
Mesela kaynanama bana geldiginde ben uyanmadan kalkmış mutfağa girmis
Hiç çekinme vs yok

O nasıl olacak
Mesela kaynanama bana geldiginde ben uyanmadan kalkmış mutfağa girmis
Hiç çekinme vs yok
Yani o an gördüğünzde yada sese kalktığınızda anne biraz daha sessiz mi olsan sabah sessizliğinden çok ses çıkıyor bebek varsa uyanır. Eğer mutfakta işi bitmiş ise kesin bazı seylerin yeri değişmiştir anne lütfen eşyalarımın yerini değiştirme benim bi düzenim var yerlerine koy yada elleme ben halledeyim ama ses tonu biraz vurgulu .. sonra odana dön kapıyı kapat yatmaya devam et sanki o seni uyandırmış gibi kalkma baya işin yok ise onun yanında durma. Evi temizle fln istenmeyen misafir gibi davran yani..

Yani o an gördüğünzde yada sese kalktığınızda anne biraz daha sessiz mi olsan sabah sessizliğinden çok ses çıkıyor bebek varsa uyanır. Eğer mutfakta işi bitmiş ise kesin bazı seylerin yeri değişmiştir anne lütfen eşyalarımın yerini değiştirme benim bi düzenim var yerlerine koy yada elleme ben halledeyim ama ses tonu biraz vurgulu .. sonra odana dön kapıyı kapat yatmaya devam et sanki o seni uyandırmış gibi kalkma baya işin yok ise onun yanında durma. Evi temizle fln istenmeyen misafir gibi davran yani..
Umruna olmaz 😅
Hatta yüzüne deki sizi bu evde istemiyorum
Yine de sallamaz😅

Umruna olmaz 😅
Hatta yüzüne deki sizi bu evde istemiyorum
Yine de sallamaz😅
Muhatap oldukça simarir
Ne desen karsiligina cevabı var
Aşırı degisik
Bence türünün son örneği
Evine gitigimde diğer geline salata yapması için aşağıya cagirdi küçük elti diyor ki yapmayacağım diğerine yaptır diyor bekliyor gelene kadar😉

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X