- 15 Mayıs 2021
- 617
- 1.252
-
- Konu Sahibi warrior princess
Oğlu bile bu tavırlarına tahammül edemiyor inanın. Ve öyle melek yüzlü öyle tatlı dilli görünür ki. Ama işte dışı seni içi beni demişler..Oglum kilo aldi diye, kahvaltida yumurta yiyor diye bana dert olacaksa öleyim Allahım lütfen. Binbir kere yok artık. Anne değil yılan sanki.
Eşinize üzüldüm gerçekten. Atamiyorsun satamiyorsun anne sonuçta. O da sevdigi kadına, eşine düzgün muamele yapilsin isterdi. Anne kiz gibi olun isterdi. Yazik mahcup oluyordur koca adam.Oğlu bile bu tavırlarına tahammül edemiyor inanın. Ve öyle melek yüzlü öyle tatlı dilli görünür ki. Ama işte dışı seni içi beni demişler..
Oluyor tabi. Ben öyle her şeyden şikayet eden annen şöyle dedi böyle yaptı diyen biri değilim. Ama çoğu şeyi kulağıyla duyuyor gözüyle görüyor zaten. Aslında o da çok iyi biliyor ki bir gün ipler mecburen kopacak. Çünkü kadın asla laftan anlamıyor ve her konuda bildiğini okuyor. Oysa iyi olmak her şeyi saygı çerçevesinde yürütmek o kadar kolay ki. Ama sanırım böyle insanlar kaostan beslendikleri için huzur onlara yetmiyorEşinize üzüldüm gerçekten. Atamiyorsun satamiyorsun anne sonuçta. O da sevdigi kadına, eşine düzgün muamele yapilsin isterdi. Anne kiz gibi olun isterdi. Yazik mahcup oluyordur koca adam.
Ben şu yaşıma geldim şunu öğrendim bir insan erkek ya da kadın fark etmez dışarıya öyle bir profil ciziyorsa ise yaramazdir netOğlu bile bu tavırlarına tahammül edemiyor inanın. Ve öyle melek yüzlü öyle tatlı dilli görünür ki. Ama işte dışı seni içi beni demişler..
Kesinlikle çok doğruBen şu yaşıma geldim şunu öğrendim bir insan erkek ya da kadın fark etmez dışarıya öyle bir profil ciziyorsa ise yaramazdir net
El iyisi diyoruz oylelerine ...
Ah siz sabredip kemale ermişsiniz ama ben sizin kadar sabırlı olamam.Seni en en en iyi ben anlarım benim kv 2 haftalık evliyken geldi 3 gün kaldı. Sonra her 2 haftada 1 gelip en az 3 gün kalmaya devam etti. Yardım adı altında evin düzenini kendi evi gibiymiş gibi koydu. Pişireceğim yemekten giyeceğim kıyafete kadar karıştı. Ve ben de 27 yaşındaydım. Ben eşime bunları 1 senenin sonunda söylemiştim ama eşim o anam başımızın üzerinde yeri var çok çekti şimdi keyfini sürsün istiyorum demişti. Gel zaman git zaman eşim bazı şeyleri ufacıcık görmeye başladı. Annesini bir kaç konuda uyardı. Eve gelme olayını da ben kestim. En son geldiğinde hoşgeldin naber muhabbetlerinden sonra yorgunum uzanacağım dedim ve arkadaşlarımla telefonda konuşmaya başladım alınmış olacak ki gelmemeye başladıgelmesine bişi demiyordum ama her ay en az 1 hafta gelip eşimle aramızı açmasına çok şeyler söylemek istiyorum. Çok uzattım demem o ki eşini çek aradan kendin koy seti. Senden çekinsin. Yoksa çok ezilirsin bi de gurbetteymişsin. Rabbim yardımcın olsun
Kaostan besleniyorsa kocasini kaosa soksun canim. Insan canindan bir parçayı, evladini boyle derde sokar mı? Gerçekten sevgisiz bir kadin demek ki.Oluyor tabi. Ben öyle her şeyden şikayet eden annen şöyle dedi böyle yaptı diyen biri değilim. Ama çoğu şeyi kulağıyla duyuyor gözüyle görüyor zaten. Aslında o da çok iyi biliyor ki bir gün ipler mecburen kopacak. Çünkü kadın asla laftan anlamıyor ve her konuda bildiğini okuyor. Oysa iyi olmak her şeyi saygı çerçevesinde yürütmek o kadar kolay ki. Ama sanırım böyle insanlar kaostan beslendikleri için huzur onlara yetmiyor
Kayınpederimi de çok mutsuz ediyor. Adam sevgisizlikten ölüyor. İki kelime konuşamıyor karısıyla. Ya adama laf sokuyor, ya kendisini övecek diye adamı aşağılıyor. Zamanında intiharın eşiğine kadar gelmiş adam. Ama kayınvalideme sorsanız dünyanın en sevgi dolu en merhametli en fedakar insanı. Bunu da gayet bu şekilde söyler. Ha bir de kendisi dünyanın en güzel kadınıKaostan besleniyorsa kocasini kaosa soksun canim. Insan canindan bir parçayı, evladini boyle derde sokar mı? Gerçekten sevgisiz bir kadin demek ki.
İnanın burayı okuyunca gelinlerden çok korkuyorum benimde oğlum üç yaşında bende oğlumu özlerim yanında kalmak isterim arasıra tabi gelsin kalsın o şöyle yap böyle yap desede cevap vermeden siz kendi düzeninizi zaten kurmuşsunuz kv dumayın sizde kalın arasıra kv mutlu olsun inanın büyükleri mutlu edince işleriniz daha güzel daha iyi gidiyor insanın tecrübeyle sabittir yuvayı dişi kuş kurar diye boşuna söylememiş atalarımız sizin anneniz olsa eşiniz aynısını söylese ne yapardınız gelmesin kalmasın istemiyorum diye ne zorunuza gider değilmi anneniz mutlu olsun diye kalmakta isterdiniz yanılıyormuyum mutluluklar dilerimHerkese merhaba.
Forumda uzun süredir katılımcı ve yorumcuyum, ilk kez konu açıyor ve yardımınızı rica ediyorum hanımlar.
Ben çiçeği burnunda yeni evliyim. Yurtdışına eşimin yanına geleli daha bir buçuk ay oldu ve kendimi kv problemi ile karşı karşıya buldum.
Özetlemek gerekirse kv nin birden fazla cocugu var ancak evliler, yanında kalan son bekar çocuğuyla ben evlendim. Eşi yaşıyor ama karışık durumları var ve her zaman evde olmuyor, kv çok sık komşularına, akrabalarına, çocuklarına oturmaya gidiyor, buraya kadar beni ilgilendiren bir durum yok ancak ben geldiğimden beri benimle de çok sık görüsmek istiyor. Başta ben de ailemden kopup geldim yalnız bırakmak istemiyordur dedim ancak anladım ki benim için değil kendi içinmiş hepsi. Zaten ilk birkaç hafta oğluma ağladım, alışamadım, evde korkuyorum diyordu.
Ben sen alışamıyorsan benim annem ne yapsın, kızı tek basına başka ulkeye gelin oldu senin butun cocukların, akrabalarin, komsularin, cevren iç içe dedim.
Çok uzatmak istemiyorum ama derdim şu ki kv her gittigimizde kalın kalın diye tutturuyor. Ben de baska yerde rahat edemedigimi, kimsede kalmadan hoslanmadigimi, gorusup oturup evime gidip yatmak istedigimi soyledim. Hala arada kalın dese de takmiyorum. Ama bu defa da bu gece ikinciye o geldi kalmaya.
Ben cagirmadim, oglu da cagirmadi, dizi izleriz falan dedi sonra da kalirim burda dedi, komsusu bir ara aradi kadin bile neden kaliyorsun yeni evlide dedi.
Arkadaslar daha birbucuk aylik evliyim ve kadin ikinciye bende kaliyor. Ben de esime bunun normal olmadigini, insanlarin bile gordugu gibi garipsedigini, ayip oldugunu, zaten gorustugumuzu ama kalmali etmeli konular istemedigimi, bir daha geregi yokken kalmasini istemedigimi, evliligimizi boyle hayal etmedigimi, tek derdimin annesini eglendirmek olmadigini soyledim. Sen ise gidiyorsun butun gun ben oturuyorum yaninda, benim annem ya da babam gelse zaten hep gorusseniz bir de ustune gece kalsa, ben ise gitsem butun gun basbasa otursanız cok mutlu olcakmisin, cok rahat etcekmisin, zaten annenin gozu ustumde, rahatca akıl vermek adi altinda birseylere karisiyor, ben boyle dayanamam dedim, ki gercekten ev duzenine hafif hafif akıl veriyor ve rahatsız oluyorum.
Esim bu konusmayi yaptigimda alttan alıyor, yani annemdir gelir falan demedi dese zaten evliliği devam ettirmem, o dusunememistir, birdaha kalcam derse kirmadan soylerim diyor. Biz de zaten kalmayacağız arada gorusuruz iste diyor ama kv arada ile yetinmiyor.
Ama ben gercekten simdiden psikolojik olarak yoruldum.
Sizden istegim kv ye nasil davranmaliyim?
Baskasi olsa belki yorum yazardim ama suan ne olmasi gerektigini gercekten bilmiyorum.
Soguk mu olayım, yoksa normal davranip sadece kalmak etmek sevmem diye konu arasında mi geçireyim? Hiç karısmayip oglunu yani esimi mi devreye sokayım?
Asla boyle alistirmak istemiyorum ama ne yapmali nasil davranmaliyim.
Yakin zamanda ise baslamayi planliyorum, o zman belki çok sık gorusmek istemez diye zamana mı birakayim?
Ben kendi annemden uzakken , esim de olsa baskasinin annesiyle bu kadar iç içe yasamak agrima gidiyor resmen.
Yaşım cok kucuk degil, esim de ben de 29 yasindayiz ama bazi seyler icin kendi fikirlerimin disinda fikirlere de ihtiyac duyuyorum ve Kk'nın akıllı ve yorumlarına cok guvendigim kadinlarından fikir rica ediyorum.
Herkese sevgiler
Kp dahil hepinize yazik valla. Çok genç yaşta mi evlenmis de boyle çocuk çocuk davraniyor?Kayınpederimi de çok mutsuz ediyor. Adam sevgisizlikten ölüyor. İki kelime konuşamıyor karısıyla. Ya adama laf sokuyor, ya kendisini övecek diye adamı aşağılıyor. Zamanında intiharın eşiğine kadar gelmiş adam. Ama kayınvalideme sorsanız dünyanın en sevgi dolu en merhametli en fedakar insanı. Bunu da gayet bu şekilde söyler. Ha bir de kendisi dünyanın en güzel kadını
Dileginiz icin tesekkur eder Yanıldiginizi belirtirim.İnanın burayı okuyunca gelinlerden çok korkuyorum benimde oğlum üç yaşında bende oğlumu özlerim yanında kalmak isterim arasıra tabi gelsin kalsın o şöyle yap böyle yap desede cevap vermeden siz kendi düzeninizi zaten kurmuşsunuz kv dumayın sizde kalın arasıra kv mutlu olsun inanın büyükleri mutlu edince işleriniz daha güzel daha iyi gidiyor insanın tecrübeyle sabittir yuvayı dişi kuş kurar diye boşuna söylememiş atalarımız sizin anneniz olsa eşiniz aynısını söylese ne yapardınız gelmesin kalmasın istemiyorum diye ne zorunuza gider değilmi anneniz mutlu olsun diye kalmakta isterdiniz yanılıyormuyum mutluluklar dilerim
Evet 18 yaşındaymış kaçarak evlenmiş. Kayınvalidesi çok acımasız biriymiş. Yaşatmadığı kötülük kalmamış. Ancak orada da şöyle bir durum var ki. Ailesi zaten kızlarına sahip çıkan insanlarmış. Bazen evi terk edip yanlarına döndüğünde onu geri göndermek istememişler ama o her seferinde geri dönmüş. Üstelik bir mesleği de var. O zamanlar çalışıyormuş. Kimi kimsesi olmasa elinde bir mesleği olmasa başka bir seçeneği yokmuş katlanmış denilebilir. Evet bir yuva yıkmak kolay değil ama ne eşimin ne kardeşinin çocukluklarına dair hatırladıkları tek bir güzel anıları yok. Ben olsam çocuklarımı da alır bana her halimle sahip çıkan ailemin yanına dönerdim. Böylece kaç yıl geçmesine rağmen bugün hala aynı şeylerden dert yanıyor olmazdım. Kendi seçimlerinin sonucunu yaşamış. Onu da sürekli duygu sömürüsü olarak kullanıyor. Ailesi sahip çıkmayanlar kimi kimsesi olmayanlar elinde bir mesleği olmayanlar ne yapsınlar?Kp dahil hepinize yazik valla. Çok genç yaşta mi evlenmis de boyle çocuk çocuk davraniyor?
Kv ile saygısız olmamakla beraber mesafeli düzeyli bir ikiskiniz olsun, kalma durumunda kararlı olun kalmayın alışsın, kendi kararlarınızı uygulayın evinizin düzenine karıştırmayın, sakın pes edip evinizin yönetimini ele geçirmesine müsaade etmeyin... Zamanla alıştığını göreceksiniz , bu arada eşinizle iletişimi arttırın..Herkese merhaba.
Forumda uzun süredir katılımcı ve yorumcuyum, ilk kez konu açıyor ve yardımınızı rica ediyorum hanımlar.
Ben çiçeği burnunda yeni evliyim. Yurtdışına eşimin yanına geleli daha bir buçuk ay oldu ve kendimi kv problemi ile karşı karşıya buldum.
Özetlemek gerekirse kv nin birden fazla cocugu var ancak evliler, yanında kalan son bekar çocuğuyla ben evlendim. Eşi yaşıyor ama karışık durumları var ve her zaman evde olmuyor, kv çok sık komşularına, akrabalarına, çocuklarına oturmaya gidiyor, buraya kadar beni ilgilendiren bir durum yok ancak ben geldiğimden beri benimle de çok sık görüsmek istiyor. Başta ben de ailemden kopup geldim yalnız bırakmak istemiyordur dedim ancak anladım ki benim için değil kendi içinmiş hepsi. Zaten ilk birkaç hafta oğluma ağladım, alışamadım, evde korkuyorum diyordu.
Ben sen alışamıyorsan benim annem ne yapsın, kızı tek basına başka ulkeye gelin oldu senin butun cocukların, akrabalarin, komsularin, cevren iç içe dedim.
Çok uzatmak istemiyorum ama derdim şu ki kv her gittigimizde kalın kalın diye tutturuyor. Ben de baska yerde rahat edemedigimi, kimsede kalmadan hoslanmadigimi, gorusup oturup evime gidip yatmak istedigimi soyledim. Hala arada kalın dese de takmiyorum. Ama bu defa da bu gece ikinciye o geldi kalmaya.
Ben cagirmadim, oglu da cagirmadi, dizi izleriz falan dedi sonra da kalirim burda dedi, komsusu bir ara aradi kadin bile neden kaliyorsun yeni evlide dedi.
Arkadaslar daha birbucuk aylik evliyim ve kadin ikinciye bende kaliyor. Ben de esime bunun normal olmadigini, insanlarin bile gordugu gibi garipsedigini, ayip oldugunu, zaten gorustugumuzu ama kalmali etmeli konular istemedigimi, bir daha geregi yokken kalmasini istemedigimi, evliligimizi boyle hayal etmedigimi, tek derdimin annesini eglendirmek olmadigini soyledim. Sen ise gidiyorsun butun gun ben oturuyorum yaninda, benim annem ya da babam gelse zaten hep gorusseniz bir de ustune gece kalsa, ben ise gitsem butun gun basbasa otursanız cok mutlu olcakmisin, cok rahat etcekmisin, zaten annenin gozu ustumde, rahatca akıl vermek adi altinda birseylere karisiyor, ben boyle dayanamam dedim, ki gercekten ev duzenine hafif hafif akıl veriyor ve rahatsız oluyorum.
Esim bu konusmayi yaptigimda alttan alıyor, yani annemdir gelir falan demedi dese zaten evliliği devam ettirmem, o dusunememistir, birdaha kalcam derse kirmadan soylerim diyor. Biz de zaten kalmayacağız arada gorusuruz iste diyor ama kv arada ile yetinmiyor.
Ama ben gercekten simdiden psikolojik olarak yoruldum.
Sizden istegim kv ye nasil davranmaliyim?
Baskasi olsa belki yorum yazardim ama suan ne olmasi gerektigini gercekten bilmiyorum.
Soguk mu olayım, yoksa normal davranip sadece kalmak etmek sevmem diye konu arasında mi geçireyim? Hiç karısmayip oglunu yani esimi mi devreye sokayım?
Asla boyle alistirmak istemiyorum ama ne yapmali nasil davranmaliyim.
Yakin zamanda ise baslamayi planliyorum, o zman belki çok sık gorusmek istemez diye zamana mı birakayim?
Ben kendi annemden uzakken , esim de olsa baskasinin annesiyle bu kadar iç içe yasamak agrima gidiyor resmen.
Yaşım cok kucuk degil, esim de ben de 29 yasindayiz ama bazi seyler icin kendi fikirlerimin disinda fikirlere de ihtiyac duyuyorum ve Kk'nın akıllı ve yorumlarına cok guvendigim kadinlarından fikir rica ediyorum.
Herkese sevgiler
Surat asın odanıza gidin zamanla anlar...Cok tesekkur ederim.
Ben Asla kalmam:) kalmicagimi , baska yerde rahat yatamadigimi, sevmedigimi soyledim zaten. Ama bu sefer de kendi geldi. Ikimizin de izledigi diziyi izlemek icin geldi, sonra gidecegim demedi saat gec oldu ve kendi kendine kalayim bari dedi. Ben asla teklif etmiyorum, esim de etmedi, kendi spontan sekilde kalmaya getirdi konuyu.
Bu sekilde ama ben cok huzursuzum
Enn bastan huyu belliymiş. Ben zorluklara sizin icin katlandim diyordur cocuklarina. Istese katlanmazdi. Böylelerinin cani koca istiyor. Dayak da yese, psikolojik şiddet de görse ayri yatmak istemiyor bunlar. Baska bir aciklamasi yok. Meslek var, ailen sahip çıkıyor. Ee daha ne? Yok illa kocayla yatacak. Onsuz olmuyor.Evet 18 yaşındaymış kaçarak evlenmiş. Kayınvalidesi çok acımasız biriymiş. Yaşatmadığı kötülük kalmamış. Ancak orada da şöyle bir durum var ki. Ailesi zaten kızlarına sahip çıkan insanlarmış. Bazen evi terk edip yanlarına döndüğünde onu geri göndermek istememişler ama o her seferinde geri dönmüş. Üstelik bir mesleği de var. O zamanlar çalışıyormuş. Kimi kimsesi olmasa elinde bir mesleği olmasa başka bir seçeneği yokmuş katlanmış denilebilir. Evet bir yuva yıkmak kolay değil ama ne eşimin ne kardeşinin çocukluklarına dair hatırladıkları tek bir güzel anıları yok. Ben olsam çocuklarımı da alır bana her halimle sahip çıkan ailemin yanına dönerdim. Böylece kaç yıl geçmesine rağmen bugün hala aynı şeylerden dert yanıyor olmazdım. Kendi seçimlerinin sonucunu yaşamış. Onu da sürekli duygu sömürüsü olarak kullanıyor. Ailesi sahip çıkmayanlar kimi kimsesi olmayanlar elinde bir mesleği olmayanlar ne yapsınlar?