2 aylık evliliğim iyi gitmiyor, yardım

Bunları siz değil yanlışlıkla kuzeniniz mi yazdı? Bir de kayınvalideniz Ataşehir'de kirada oturmak istemiş de eşiniz kirasına yardım ederim deyince dellenmişsiniz hatta adam ailesini seçince ayrılmışsınız falan. Bir sene içinde mi böyle apartman falan satın aldılar, size ayrı kendilerine ayrı lüks daireler dayayıp döşediler? Yok öyle bir şey derseniz onları da eklerim.

Daha çok şey var o zaman farklı şimdi farklı yazdığınız da uğraşmaya değmez.

derdinizi şimdi anladım. bu konu tam 4 sene öncenin konusu, ben eşimle 2 senedir beraberim dedim. basit bir toplama-çıkartma işlemiyle eşimin 2020 konusunda bahsettiğim kişi olmadığını anlayabilirdiniz. o konu zamanında o kişiden ayrılmıştım zaten. konuları birbirine karıştırıp varsayım yapmaya bayılıyorsunuz. asıl sizinle uğraşmaya değmez hayal dünyanızda yaşayın. çamur at izi kalsın, hayat size güzel. sayenizde herkes peşinizden konuları karıştırıp kayınvaliden böyleymiş diyecek.

Baştan kabul etmemeniz gerekirdi.
Eşinizle, ailesiyle yarışıyor gibisiniz. Üslubunuz, hareketleriniz de giderek çirkinleşiyor muhtemelen. Durumu içinizde sindirmeniz gerek.

Sorunun eşinin ailesiyle değil eşinle ilgili. Kalabalık aile ve hele ki aile apartmanı asla tavsiye edilmez bunu çoğu kadın kabul etmiyor. İnsanlar aile apartmanında oturmamak için herseyden kısıp kiraya çıkıyolar. Sizin eşiniz aile apartmanı olmasa bile sürekli ailesiyle içli dışlı olurdu gelip gitmeler bitmezdi. Sorun eşinizde ve onunla çözmeye çalışın yeni evli olmanıza rağmen eşiniz sizinle yalnız kalmak istemiyor neden ? Buna cevap bulmalısınız

Sizinde hatalarınız var tabi ama burda birçok kadın linç etmeye hazır durduğundan sizi eleştirmişler fakat birçoğunun eşinin ailesi, kayınvalidesi ile bu kadar içli dışlı olması eminim hepsini delirtir ama empati kuramamışlar. Sizin hatanız olacakları önceden göremeyişiniz. O da şöyle; eşinize “hayatım ben senle evlenmeyi çok istiyorum, ailene de bayılıyorum ama ben prensip olarak ailelere bu kdar yakın yaşamak istemiyorum. Senin evi kiraya verelim, onun parasıyla da başka semtte bi eve çıkalım, bende gelince iş ararım, kiramıza ek gerekirse sana yardım ederim ama evimiz barkımız ayrı olsun. Ayrıca aile bağlarınızı takdir ediyorum ama artık senin ailen benim. Senin önceliğin benim. Sende ne annenin ne kardeşlerinin babası kocası değilsin. Sen artık benim kocamsın ve benimde önceliğim sensin. Biz başka türlü çekirdek aile olamayız. Lütfen herkes kendi sorumluluklarını alsın.” Diye bir konuşma ve şartlarınızı ortaya koyan bir tavır göstermemişsiniz. Siz net olsaydınız emin olun annesi bile bu duruma alışırdı. Birçoğumuz artık köyde aynı evlerde yaşamıyoruz. Kaldı ki siz gençsiniz, birbirinize vakit ayırmanız lazım. İnsanlar tanışarak evlenir ama aynı evin içinde de birbirlerini tanımaya devam ederler. Birlikte özel hayatınız olmalı. Bolca başbaşa kalmalı, tatil yapmalı, akşam kendi istediğiniz zamanda arkadaşlarınızla sosyalleşmelisiniz. Burada eşiniz hatalı. Arada dengeyi kuramıyor. Anne çok iyi insandır doğrudur ama mesafe gerekir. Çocuklarına “ abiniz yeni evlendi saygılı olun çat kapı gidilmez ayıp, çağırırlarsa veya bize gelirlerse görürsünüz abinizi” demeliydi. Keza kendi akrabalarına bile engel olmalıydı “onlar genç yeni evli ben bişey diyemem şimdi ayıp olur” demeliydi. İçinde bulunduğunuz ailede “sınır ihlalleri” var. Anne elbette bundan memnun. Eşinizde bu düzene alışmış ancak siz keşke bunu baştan konuşsaydınız. Gerçi hala geç değil. Tatlı dille kendinizi anlatabilirsiniz. Bi kere değil, ara ara konuşabilirsiniz. Şimdi bunu yapabilirseniz yarın öbür gün almanya meselesi gerçekleştiğinde en azından önüne geçmiş olursunuz biraz. Mesafeli ve saygılı bir ilişki en idealidir. Çünkü bugün anneniz size bişey söyler onu yarın unutursunuz ama kayınvalideniz ne kadr iyi olursa olsun 1 kere kötü bişey söylese onu unutamazsınız.

mesajınız için teşekkür ederim. evet mesajlarla ilgili tespitiniz çok doğru.
başta ben söylediklerinizin hepsini hatta daha fazlasını hem eşimle hem kayınvalidemle defalarca konuştum. bu yazdığınız kibar paragrafı belki hergün anlatıyorum. nişandan öncede kayınpederimin babamın yani ailelerimizin olduğu ortamda da benim yapım, aile yapılarımız vs tekrar tekrar konuşuldu. kızımızdan gelinlik beklicekseniz, akrabalara hizmet etsin gelsin gitsin dicekseniz hiç bu işe başlamayalım bile dediler. allah var bana hizmet ettirmiyorlar, bir çay içip gidiyor herkes çayları da eşim veriyor yani hep anlayış gösterdiler ama işleyişe gelince bir şekilde onlara bu kadarı fazla gelmiyor. bana fazla geliyor. eşim için benim eşim olmak ve ailesinin çocuğu olmak farklı şeyler, ikisine de vakit ayırmak istiyor. ben bu konuları açtıkça birini seçmesi gerekiyormuş gibi düşünüyor ve tartışmalara başlıyoruz. bugün yine kuzenimi çağıralım oturalım vs dedi ben hayır diyince niye herkesten uzak olmak istiyorsun kendini uzak tutuyorsun hayatım dedi. bende evimde vakit geçirmek istiyorum kuzenini seviyorum ama her hafta vakit ayıramam dedim tamam hayatım dedi kapandı konu öyle. eşimin annesi iyidir hoştur ama ödü kopuyor onlardan uzaklaşacağız diye, almanyaya gidicez ya, şimdiden söylüyor gidince bizi unutmayın diye. hem bana hem eşime aşırı bir bağlılığı var. yeter ki yanımda olsunlar ben hizmette ederim ağzımı da açmam gelini de hoş ederim mantığında bir kadın.

bu arada bu ev normalde dublex, biz kira ödemeyelim zaten tadilatı bitti güzel evde oturalım diyince ikiye böldük merdiven boşluğunu odaya çevirdik. faturalar bir, tek daire olarak gözüküyor, satma veya kiralama söz konusu değil, zaten 9 kişi aşağıda sıkıştı kaldı, biz burda oturmasaydık burayı kullanacaklardı.

Fakat şöyle bir gerçek var sizin aile bağlarınız ve ev hayatında gördükleriniz ile eşinizinki çok farklı. Siz her hafta aileden birilerini görmeyi sevmeyebilirsiniz. O da aile düşkünü anladığım kadarıyla. Yani ya birinizden biri diğerine boyun eğecek ki bence bu daha zor çünkü düdüklü tencere durumu var durur durur patlar bigün, veya orta yolu bulacaksınız. Biraz onun dediği biraz sizin dediğiniz olacak ama sabırlı olacaksınız. Bugünden yarına ev bulamazsınız belki ama sabrederseniz istediğiniz gibi olsun olmasın kesenize göre bi eve çıkarsınız, sizde çalışmaya başlarsınız, aileyi de o isterse hergün arar annesiyle konuşur ama atıyorum 3 haftada 1 görürsünüz, yemek yersiniz öyle akşamlarda. Hem sizde çalıştığınız için “çalıştığım için yoruluyorum her zaman görüşemeyiz dinlenmeye ihtiyacım var” dersiniz. Bence sakinliğinizi koruyun ama böyle planı da hayata geçirmek için kararlı olun. Daha iyisi aklıma gelmedi şu an .

Son düzenleme:
Aynen çok güzel öğretmişsin. O okul öncesi değildir, çocuk gelişimi falandır.
Katılıyorum. Bugünlerde her önüne gelen kendine okul öncesi öğretmeniyim diyor hangi eğitim fakültesinden mezun oldunuz diye soruyorum cevap yok. Lisede çocuk gelişimi okuyan, aöf çocuk gelişimi okuyup staj bile yapmayanlar Öğretmenlik dersi vermiş oluyorlar. 200,300 puanla çocuk gelişimi okuyup eğitim fakültesini bitirmiş kişileri beğenmiyorlar. Ben böylelerine kızmıyorum aslında bunlara bu hakkı veren sistemi eleştiriyorum. 400 puan üstüyle eğitim fakültesine giren staj yapan okul öncesi öğretmenleri ile nasıl bunlar bir tutulur anlamıyorum? Sınav sonuçları yalan söylemez, okul öncesi öğretmenliğinin puanı her türlü çocuk gelişiminden yüksek. Okul öncesine çapı yetmeyenlerin okuduğu yan sanayi bölüm.10 ev hanımından 9 tanesi aöf çocuk gelişimi okuyup kendine Öğretmenim diyor zaten Çocuklara böyle davranıp bir de Öğretmenim diyor çok ironik bir durum

Burası okul öncesi öğretmeni kaynıyor,ne hikmetse hepsi 20 yaşında mezun

merhabalar. evet çocuk gelişimi lisans mezunuyum. okulum tıp fakültesi bünyesindeydi ve kaliteli hocalarla eğitim alarak bitirdim, not ortalamam da 3.63dür. okul boyunca 1 sene özel ve bilinmiş bir kolejde staj yaptım, 1 sene de özel eğitim kurumunda staj gördüm. 1 senede bulunduğum şehrin en prestijlli anaokulunda öğretmenlik yaptım. okul öncesi öğretmeni olmam için yeterli mi ? meb bile beni sisteminde öğretmen olarak kabul ediyorken size ne oluyor

sizin ilk evli zamanlarınızda sürekli size mi geliyorlardı o zaman doğru mu anladım?

Canım yeni evlilikte bu durum yaşanır. Gayet normaldir. Bende yeni evliyim. Böyle kalabalık aile değiller aileme de 5 dk mesafedeBiraz kendine zaman vermelisin ve eşinin çok üstüne gitmemelisin. Neticede ailesi onun. Ne kadar seni savunsada ailesi önde gelecektir her zaman.
Onun ailesini kendi ailen gibi benimsemeye çalışmalısın. İçinden sürekli onlarda benim ailem diye tekrarla. Zaten iyi insanlar olduğunu söylüyorsun. Çok zorlanmazsın diye umut ediyorum

eşim şuan evde, çalışmıyor günün yaklaşık 20 saati başbaşa ve beraberiz zaten 3-4 saatini de başkalarıyla geçirmenin onun için bir mahsuru yok misafir gidince sabahlıyoruz zaten bol bol doyuyor herhalde bana

Son düzenleme:
sizin ilk evli zamanlarınızda sürekli size mi geliyorlardı o zaman doğru mu anladım?
evet, evlendiğimizin ertesi günü sabah kardeşi geldi sen artık burda mısın 100 gün bitti mi bizimle misin diye heyecanla boynuma atlamıştı çok seviyorlar beni o yüzden her biri günde bir kez kapıyı çalardı, o zamanlar yaptığımız tartışmalar ve çocuklara aşılamam sayesinde şuan gelmiyorlar ama ilk günler "acaba hep böyle mi olcak,çocukları düzene sokamıcak mıyım, sürekli gelcekler mi"diye düşünmekten tartışmalar çıkıyordu. ilk hafta bittikten sonra misafir ağırlamaya başladık. eşim düğünümüz için gelen ve dönecek olan birkaç kuzenini evimizde ağırlamak istedi, bir daha ne zaman görcem onları vs diyerek beni ikna etti. 2 haftadan sonra konu komşu akraba gelmeye başladı. bence çok erken hepsi için en az 1 ay kimsenin ayak basmaması gerekiyordu ama eşim aşırı sosyal ve sülalesinde çok sevilen birisi, mesela şuan 2 aylık evliyiz şuan gelmelerinde hiç sorun yok şikayet etmemde ama ilk zamanlar olması beni çok üzdü ve yıprattı. ne anlayışsız insanlar diye düşündüm birde sülalesinin yüzde beşi geldi daha evimize ve ben bu haldeyim

Konu sahibi sürekli kendini övüyorsun sanırım hayatında sürekli övgü eksikliği yaşamışsın. Eşiniz çalışmıyor ne yiyip içiyorsunuz? Dubleks evde eşiniz çalışmadan oturup bide insanları istemiyorsunuz -size bu imkanları sağlayan insanları- alışmak zorundasınız yoksa tekrar boşanma yolu gözükecek malesef. Biraz uyumlu olup kendinizi törpüleyin annenizin sizi yönetmesine süründürmesine izin vermeyin kaç yaşına gelmişsiniz anneden korkuyorsunuz çekiniyorsunuz çok absürt bir durum

kendimi övdüğümü düşünmüyorum, mesleğime laf edilmesine karşılık bir cevap verdim. annemin kötü bir niyeti yok evliliğimle alakalı, yönetme derdinde asla değil, o aşırı kırılgan ve çok ilgi isteyen birisi sadece. birde bana karşı çok korumacı olması sorunumu anlatmama engel oluyor, asla unutmuyor klasik akrep burcu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…