- 22 Kasım 2020
- 6.270
- 87.083
-
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
annem bizi tr göndermiş 1 sene. Calismak zorundaydi , nenemde kalmışız hem de 1 sene bizi gorememis Almanyadan turkiyeye kolay degildi o zamanlar. Valla kimse hicbiseyi keyfinden yapmiyor.Onu zatrn bi anlasalar kimse kimseyi üzmicek.
Keyfimizden bırakmadık sonucta.
AMa pediggigiler 3 yas öncesi olmaz diyomus
Gelsin o pedigigigler baksn ozman
Alır. Özel anaokulları kesin alıyor. Devlet anaokulları da kontenjanları müsaitse üst yaş gruplarını doldurup 3 yaş grubu açabiliyor3 yaşında kreş demek istediniz sanirim
Anaokulu almaz ki 3 yaşında çocuğu
Anaokul , kres degil, alıyorlar 3 yasinda3 yaşında kreş demek istediniz sanirim
Anaokulu almaz ki 3 yaşında çocuğu
Pedigigler baksa çooooocuğuma keşke. Çok biliyo o PedigiglerOnu zatrn bi anlasalar kimse kimseyi üzmicek.
Keyfimizden bırakmadık sonucta.
AMa pediggigiler 3 yas öncesi olmaz diyomus
Gelsin o pedigigigler baksn ozman
Kızının becerisine bağlı, hareketli, kendi istediğini anlatan, diğer çocuklardan dayak yemeyecek bir yaoydaysa bence hiç bi şey olmazMerhabalar.
16 aylık bir fındığın annesiyim. 3 ay sonra işe başlamak zorundayım. Ve çok iyi bir kreş buldum. Evde bakıcı istemiyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz annem bakmaya gönüllü ama kızım çok hareketli annemi çok yorar o yüzden doğrudan kreşe vermek istiyorum.
Kızım başladığında 19 aylık olacak. Çocuğunu kreşe erken yazdıran var mı? Artısı eksisi nedir?
Kreşe sabahtan verin, öğlen uykusundan uyanınca bir saat sonra annen alsın, en ideal çözüm benceMerhabalar.
16 aylık bir fındığın annesiyim. 3 ay sonra işe başlamak zorundayım. Ve çok iyi bir kreş buldum. Evde bakıcı istemiyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz annem bakmaya gönüllü ama kızım çok hareketli annemi çok yorar o yüzden doğrudan kreşe vermek istiyorum.
Kızım başladığında 19 aylık olacak. Çocuğunu kreşe erken yazdıran var mı? Artısı eksisi nedir?
Kesinlikle doğru bilgiler değil bunlarailemde çocuk psikoloğu var o asla önermez mecbur kalınmazsa erkenden kreşi.duygusal gelişimine ket vuruyor der.dikkat edin çok erken kreşe giden çocuklar diğerlerinden çok daha hırçındır sinirlidir .bakıcı çocukla bağ kuruyor ona sarılıyor öpüyor çocuk aileden görüyor güven duygusu gelişiyor.kreş bunların hiçbirini veremez.3 yaştan önce sakıncalı deniyor.gene de siz bilirsiniz
Biz de öyle bazen eşim evden çalışabiliyor o avantaj oluyor bize , şuan yine ateşi çıktı ben artık çok ciddi zorlanıyorum tansiyonum 14,5 şuan , kimsemiz yok yardım edecek , psikolojim ciddi bozuldu ya ,sabah il var , eşim şehir dışına çıkacak , bu çocuk ateşli yine , hep aynı döngü öyle böyle değil ciddi bozuldu psikolojim benimEşimle sırayla işten izin alıyoruz.
o sizin görüşünüz.ben de uzmanın bana söylediklerini yazdım.tartışmaya gerek yok.kesinlikle diye bir tanımlama da olamaz bu konuda zatenKesinlikle doğru bilgiler değil bunlar
Evt benimki de öksürüyor. Kreş ateşli olunca kabul etmiyor. Bu sene çooook izn aldık yüzümüz kalmadı zaten. Zor gerçekten ya. Çok geçmiş olsunBiz de öyle bazen eşim evden çalışabiliyor o avantaj oluyor bize , şuan yine ateşi çıktı ben artık çok ciddi zorlanıyorum tansiyonum 14,5 şuan , kimsemiz yok yardım edecek , psikolojim ciddi bozuldu ya ,sabah il var , eşim şehir dışına çıkacak , bu çocuk ateşli yine , hep aynı döngü öyle böyle değil ciddi bozuldu psikolojim benim
Teşekkür ederimEvt benimki de öksürüyor. Kreş ateşli olunca kabul etmiyor. Bu sene çooook izn aldık yüzümüz kalmadı zaten. Zor gerçekten ya. Çok geçmiş olsun
telefondan yazdım son mesajları, simdi bilgisayardan toplu bir seyler yazayım dedim. bizim toplumumuzda bakici ve kreş meselesi tabu olmuş. çocuğuna bakmayan anneler de ayıplanıyor. 3 yas meselesi tamamen turk toplumuna özgü kafadan uydurma bir sinir. her çocuğun durumu, karakteri, imkanları farklıdır. ben kreş de denedim, nenelr de baktı, bakici da denedim. bence tek bir doğru yok. annene babaanne bakması guzel bir şey ama kesinlikle çocuğun gelişimine bir katkisi yok bence. zaten bakacağım deyip sonra canları cikiyor, kaldiramiyorlar. ayrica tv çizgi film izletiyorlar, ya da ev gezmelerine gidiyorlar. bir cocuk icin en ideal bakma ortamı, primer bakim verenle olup. düzenli yemek ve uyku saatleri olması, boş zamanlarında da kendi yasiti cocuklarla vakit geçirmesidir. mesela anneanne babaanne bakar, parka cikarir, komsu çocuklarıyla oynatır vs. bu durumda kesinlikle bakici veya kreşe gerek yok. cocuk icin en kral ortam bence. ama bunu yapan/yapmak isteyen/yapmaya gucu yeten nene var mi? bence çok az. cogu yapmıyor. ayni sekilde evde bakan anneler de oyle. cocuk aksama kadar evde olacaksa, disari parka, yürüyüşe çıkmayacaksa, yasit cocuklarla oynayamayacaksa, annesinin dibinde olsa bile o çocuğun gelişimi eksik kalıyorMerhabalar.
Merhaba mesajlarınıza üzüldüm doğrusu. Instagram sayfası paylaşmak yasak mı bilmiyorum. Bana özelden msj atar mısınız size bir iki sayfa önereceğim. Allah kuzucuklarımızı hastalıkla sınamasın.Teşekkür ederimsiz e de bol şifalar diliyorum
telefondan yazdım son mesajları, simdi bilgisayardan toplu bir seyler yazayım dedim. bizim toplumumuzda bakici ve kreş meselesi tabu olmuş. çocuğuna bakmayan anneler de ayıplanıyor. 3 yas meselesi tamamen turk toplumuna özgü kafadan uydurma bir sinir. her çocuğun durumu, karakteri, imkanları farklıdır. ben kreş de denedim, nenelr de baktı, bakici da denedim. bence tek bir doğru yok. annene babaanne bakması guzel bir şey ama kesinlikle çocuğun gelişimine bir katkisi yok bence. zaten bakacağım deyip sonra canları cikiyor, kaldiramiyorlar. ayrica tv çizgi film izletiyorlar, ya da ev gezmelerine gidiyorlar. bir cocuk icin en ideal bakma ortamı, primer bakim verenle olup. düzenli yemek ve uyku saatleri olması, boş zamanlarında da kendi yasiti cocuklarla vakit geçirmesidir. mesela anneanne babaanne bakar, parka cikarir, komsu çocuklarıyla oynatır vs. bu durumda kesinlikle bakici veya kreşe gerek yok. cocuk icin en kral ortam bence. ama bunu yapan/yapmak isteyen/yapmaya gucu yeten nene var mi? bence çok az. cogu yapmıyor. ayni sekilde evde bakan anneler de oyle. cocuk aksama kadar evde olacaksa, disari parka, yürüyüşe çıkmayacaksa, yasit cocuklarla oynayamayacaksa, annesinin dibinde olsa bile o çocuğun gelişimi eksik kalıyor
yukarıda yazdigim gibi bir bakici bulursanız, bence çok guzel bir cozum olur. ama anneniz ben bakayım vs derken muhtemelen bakici bulsanız küser vs.
kres kararı icin ise iyi araştırma yapmanız gerek, öncelikle kres kaliteli ve düzeni olan bir yer olmali. ayrica sizin çok fazla araba kullanmak zorunda olmayacaginiz bir yer olmalı, yoksa çok yorulursunuz. kreş de verilen yemeklere bakin mesela, paketli gıda, bisküvi vs veriyorlar mi? öğünleri dengeli ve saglikli mi? bir sinifta kaç tane cocuk var? başlarında kaç ogretmen duruyor? ders programı nasıl?
cocuk ilk hafta belki biraz ağlar, ama kreş isini bilen ve cocuklara yaklasimi iyi olan bir yerse çocuğu adapte eder. mesela benim çocuğumu ilk verdigimde basına bir ogretmen verip butun okulu gezdirdiler, cocuk okulu keşfetti, ikinci gun sınıfta istediği yerde durmasına izin verdiler, ucuncu gun ise kuralları anlatıp ona gore davranmasını beklediler.
her çocuğun hapisi farklıdır, gelişimi de farklıdır. yani sizin çocuğunuz utangac ve yasitlarina gore daha celimsiz bir cocuksa, kreşe gittiğinde anksiyetesi fazla olabilir ve problem yasayabilir. belki oyle bir cocuk icin evde bakim daha uygundur.
ama baska bir cocuk sürekli aktivite ister, elinden her is gelir, isteklerini anlatır, bence oyle bir çocuğu eve hapsetmek aslanda kutuluk oluyor. ama dediğim gibi evde kalacak, ama bir yandan da yasitlariyla sosyallik yasayacaksa, o zaman kreşe de gerek yok. ama o imkanı olan çok az cocuk var.
Ayrica çocuğunuz okula başladıktan sonra hali tavrından da anlayabilirsiniz bazı seyleri. her sabah okula gitmek istiyorum diye seviniyorsa, ogretmenini gördüğünde kucakliyorsa, her gun extra beceri kazandigini goruyorsaniz, zaten dogru karari vermissiniz demektir.
ben sizin yerinizde olsaydim,krese iyi ise, kreşe tam gun gönderir, hafta 2-3 gun saat 3 gibi anneannealip kendi evine gotursun isterdim (sizin 5-6 gibi cikacaginizi varsayıyorum). kreşlerde en çok aktivite sabah yapılır, 8-9 arası kahvaltı, oyun, herkesin gelmesini bekleme 9-11 gibi aktiviteler, sonra öğlen yemeği uyku vs. yani sabah zaten erken gitmesi gerekiyor. cocuklari en çok zorlayan 3ten sonra anne babayi bekleme evresi bence. gerci benimkiler erken gidince niye geldin biz daha oynayacaktık diyorlar :)
saat kacta goturuyorsunuz Ben genelde yedi 45 le sekiz bucuk arasi goturuyorum. Benimkiler yedide ayakta zaten tepemde hoplamaya baslarlarSöyledikleriniz bence çok çok doğru. Benimki de beni bi daha erken almaya gelme dedi
Benim zorlandığım yer de sabah çok erken götürüyor olmam ve lanet olasıca yaz saati uygulamasının kışın da devam etmesi. Ve her çocuğun farklı yapısı ve istekleri olması konusunda da çok haklısınız.kızımı zinhar evde aktivitesiz bırakamıyorum ben anne olarak çok tükenştim. Hergün sosyalleşecek ortamı da bulamıyordum. Oturup tablet tv izliyordu. Kreşte cimnastikten mindfullness etkinliğine, felsefe eğitiminden müziğe bir sürü çok yönlü etkinlik yapıyor. Evde de bizle klasik oyunlar oynayarak (evcilik doktorculuk saklambaç vs) bir tatmin sağlamış oluyor. Ben haftasonları çok zorlanıyorum bu kadar etkinlik yapamadığım için. Bir bakıcı bulsam kadını bi haftada tüketir mesela
Saat 7.30 ile 7.45 arasında bırakmış oluyoruz ama biraz daha uyuyayım daha sabah olmamış diye kötü uyanıyor. Kendi uyanmaya bıraksak 8,15 gibi uyanırsaat kacta goturuyorsunuz Ben genelde yedi 45 le sekiz bucuk arasi goturuyorum. Benimkiler yedide ayakta zaten tepemde hoplamaya baslarlar
Ben hep diyorım ben benim sartlarımda cocuguma en iyi anneyim.annem bizi tr göndermiş 1 sene. Calismak zorundaydi , nenemde kalmışız hem de 1 sene bizi gorememis Almanyadan turkiyeye kolay degildi o zamanlar. Valla kimse hicbiseyi keyfinden yapmiyor.
Şartlara göre değişir zaten.Ben hep diyorım ben benim sartlarımda cocuguma en iyi anneyim.
Bunun acıklamasını kimseye yapamam kusura bakmasınlar.
Calısan anneye '3 yosdon once kreos erkon 'diyene de 2 tane carparım görür erkeni