19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

Yok sistemlerini gayet iyi biliyorum. Oyun grubu ayrı bir olgu. 2-3 saat çocukların oyun guba katılmaları ayrı bir şey. Zaten genelde ebeveynli oluyor böyle gruplar.

Çocukların yeni doğduklarında bırakılabildikleri yeri ben de biliyorum ama bu; işin doğrusunun bu olduğu anlamına gelmez. Bunlar bakımevleri. Zaten anaokulu yaşlarının 4 olmasının belli nedenleri var. Kreş çocukların eğitimi için gerekli olan bir aşama değildir. Gerekli olsa eğitim yaşını düşürürlerdi zaten. Bu tarz konularda 2 yaşından sonra her çocuğun kreşe başlamasını savunan bir kitle var şiddetle. Bu doğru bir yöntem değil. Çocuk 2 yaşından sonra kreşe verilebilir evet ama bu doğru değil.

2-3 ay ağlaya ağlaya bir çocuğu kreşe göndermenin herkes normal olduğunu kabul etmiş durumda. Zorunluluğu anlıyorum ama normalleştirilmesini anlamıyorum.

Ben asla eleştirmiyorum. Zaten kendim de çalışıyorum. Annem olmasa ben de kreşe verecektim mecburen. Ama asla doğrusunun çocuğum için bu olduğunu düşünmüyorum. Keşke kendimiz bakabilsek 4 yaşına kadar en azından. Ben de kreşe vermek zorunda olan bir anneyim esasen ama çocuk için doğru bir çözüm yöntemi olduğunu asla düşünmüyorum.

forumda bu çok yapılan bir şey zaten. Üye bir şeye mecbur kalmış aslında, istediğinden değil mecburen bu gerçekleşmiş ama öyle bir edayla yazıyor ki sanki kendi tercihi…
Alakasi yok.. genel olarak dogru olabilir dedigin ama(forum
Icin) .. 2-2,5 yas gibi yarim
Gun gitsin oynamaya, zarari nedir? Anneanne evde ne yaptiriyo o cocuga mesela? Ha bana gore evde dolma sarsa bile
Aktivitedir, motorik gelisimdir.. gelsin temizlik yapsin benle o da gelisimin bi parcasidir.. ama tum gun benle is yapamaz cocuk.. ya da tek basina oyuncaklariyla oynamaz..tv bakar.. cidden bu cok buyuk sorun bana gore..

3 yasında cocuk anneanneyle napıyr evde?
Zeka gelisiminin cogu 0-3 yas arasında tamamlanıyormus cünkü.
Hemen söyleyeyim.Öğlene kadar eşim evde ve saat 5 gibi de alıyor oğlumu. Yani 4.30-5 saat birlikteler. 1-1.5 saat hava yağmurlu olmadığı sürece parktalar. Havaların kapalı olduğu günlerde ise evimizin yakınında olan bir kapalı oyun parkına gidiyorlar. Hamur, harf yapbozu ve su oyunları oynuyorlar. Birlikte kek, kurabiye pişiriyorlar, anneannesinin işi varken oğlum kendi kendine oynuyor. Yemek yiyorlar birlikte. Zaten 4-5 saat dolmuş oluyor. Anaokulu etkinlikleri için de benim kendi setlerim ve programım var. İşten sonra ve hafta sonları da bu şekilde ilerliyoruz. Ayrıca 2.5 yaşına kadar da kendim baktım. 6 aydır annem bakıyor. O yüzden zeka gelişimi gayet yerinde merak etmeyin siz.

Insanlarin caresi yoksa dogrusu o oluyor, o an icin… ama evde kaldiginda sen cocuguna tum gun altivite yaptirabilir miydin? Sonucta evdeysende ona gore islerin oluyor.. bi kere cocukla ugrasmak ciddi yorucu bir is ve 8-10 saat dursuz duraksiz yapilacak birsey degil.. o insanlar en azindan egitimini almis ve ilgilenmeliler.

HaksizsiN asla
Demem tabii ama daha oncede belirttigim gibi mecbur olmasamda 2,5 yasinda krese verme taraftariyim, haftada sadece bir kac gun yarimsar gun. Cocuklarla oynamasi vs haksizlik
Olmaz, bilakis guzel vakit gecirir eglenir.. acikir evde yemegini guzel yer vs.

Krestede disarda oynatiyolar mesela.. renkler sayilar harfler kitap okuma

Kim diyor tv bakar diye… bakıyor neyse de bakar derken kimden bahsediyorsunuz? Kahvaltıdan sonra bulaşık mak boşaltmaya yardım ediyor benimki. Bakıcımız var. Sonra evcilik, boyama, süt ve kek falan atıştırma , yarım saat uyku, öğle yemeği, ablası okuldan gelince onunla oynuyor, sonra ben geliyorum. En geç üç buçuk dörtte evdeyim. Çocuk 3.5 olacak, tv baştan beri yasak. Mevsime göre park, bisiklet, bahçe ekleniyor.

Eger dedigin gibiyse dogrusu bu zaten, ama genel olarak anneler asla boyle degiller ulkemizde bence

Eger dedigin gibiyse dogrusu bu zaten, ama genel olarak anneler asla boyle degiller ulkemizde bence
Benim çevremde böyle. Ev hanımları böyle değiller benim tanıdığım. Her gün misafir, tv bu kadar… bıkıyorlar galiba. Ben en geç üç buçuk dörtte evdeyim. Oyun hamuruydu, meyve yıkamaydı vakitleri geçiyor

Benim çevremde böyle. Ev hanımları böyle değiller benim tanıdığım. Her gün misafir, tv bu kadar…
Sen kontrol
Altinda tutabiliyorsan ne guzel.. insanlar artik anneanne babanneye bile biraksa tv izletmiyor diyemez cogu insan. Ya da surekli ilgileniyo filan.. yeri gelir yemek yaparsin yeri gelir baska isler yaparsin. Ha sen bakiciyi tutmussin zaten tek isi cocugunsa zaten yapmasi gerekeni yapiyormus, bu yuzden sanslisin

2.5 yaşına kadar kendim bakabildim ben. 6 aydır annem bakıyor. Ben aktivite delisi bir insan değilim. Çocuğumu hayatıma dahil ettim, oyun da oynadık, ev işi de yaptık, gezmeye de gittik. Aktivite gerektiği kadar yaptık, tek derdim aktivite değildi yani. Ben bunun da annelerde çok stres yarattığını düşünüyorum. O yaş grubu için her şey aktivite zaten. İllaki oturup okuldaki gibi işler yapmak şart değil bence.

Ay cidden köpekden mi bahsediyorz
Ben yazım yanlsıdır dedim.
Sana kutuda büyük linc geliyor abla dur
Ahahhaah:) imkanim vardi verdim ayol derdi kime ne:) neden yanlis olsun cok tatli egitmen bir hanim vardi hem pansiyon aliyordu kalmali hem de gunduz kres yapiyordu. Oynatiyordu cocuklari:) bizimki eve bi geliyordu PERT:)) havuzu vs de vardi hatta (ayy cok ozledim kendisini/yurtdisina tasindi)

Büyük konuşmayayım ama Tv izleyen çocuğun annesi anlar gibi geliyor bana. Hani kazanımlar takip ediliyor neticede.gelişimine bakıyorsun. Çocuğu eve atıp keyfine bakan varsa bilemem.

Son düzenleme:
forumda bu çok yapılan bir şey zaten. Üye bir şeye mecbur kalmış aslında, istediğinden değil mecburen bu gerçekleşmiş ama öyle bir edayla yazıyor ki sanki kendi tercihi…
Peki neden kendi tercihi olmasin? Yani gercekten bunu tercih edecek insanlar var. Mesela ben. İsten ayrilmak istemiyorum uzun sure. Aileler baska sehirlerde. Gun icinde kopekten korkmayan onlarla da ilgilencek bakiciya zaten ankarada ssk si ile birlikte 5 kusurden fazla odeyecegim, maksimum gunde bi kere parka gitsinler diye mi? Tek buyum bedduam su yaz saatinde israrci olan politikacilaradir! Hava aydinlanmisken cikabilsek keske hepimiz evden.

Ya tabi ki zorunluluklar mutlaka farklıdır da işte bazı yerlerde küçük bebeklerin kreşe gitmesi normal karşılanırken bazı yerlerde vicdansızlık olarak görülüyor. Kültürel işte demek ki. Bazı Avrupa ülkelerinde gayet güzel izin hakları olmasına rağmen çok küçük yaşta başlıyorlar kreşe okula vs. Çocuklar her duruma adapte oluyor demek ki. Ona bakarsan bırak 3 yaşı anne hiçbir zaman çalışmasın hep evde çocuklarının başında olsun diyen de var. Ben sanmıyorum ki köylü babaannem babamın başında 24 saat durmuş olsun oyunlar oynasın onunla çok değil 2 nesil önce anne nine teyze hala hep beraber büyütüyormuş çocukları. İlkel zamanlarda da böyleymiş, hep destek almış anneler bebek bakımı konusunda. Öyle tek bir ilgilenen yokmuş yani. Hatta hala bazı kabilelerde tüm kadınlar bütün bebeklere bakıyor elden ele geziyor bebekler aGünümüzde annelere çok yüklenildiğini düşünüyorum.

Cok guzel bir noktaya degindin aslinda..sosyallesmesi acisindan dogru buluyorum bende.. ozellikle kendi akranlariyla vakit gecirmeside cok guzel

Bu
Mumkun degil evde zaten..arkadas edinebilmeside guzel bana gore 2-3 yasinda.. ama dedigim gibi tum gun degil.. ve herkesin durumuda farkli

22 ay kizima kendim baktim, en nihayetinde kres yasi tutmadigi icin, şehrimiz de 30 ay kabul olarak goruyor. Bakici ayarladik ve kizima 5 ay harika bakip muhtesem bir iletişim kurdular, kendisi 50 yasinda ama cocuk enerjisiyle doluydu.ertesi gun isim olan bir gun, artik kizina baska bir bakici bul dedi, ortada kaldik. Araci birileriyle baskasini bulduk, kizima da ailemize de travma yasatti. Suan kvye emanet. 3 yasinda krese vermeyi istiyorum. Bakici kelimesini bakim veren bag kuran olarak görüyordum ama yasadiklarimiz yuzunden yabanci bir insanla ayni evde kaliyor olmasi artik tehkike benim icin. Kreste de hastalığı cok olacaktir kesin. Bir yerden baslamak lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…