- 10 Şubat 2011
- 1.880
- 2.251
-
- Konu Sahibi Neredenbaksantutarsizlik
Bakıcı istememe sebebiniz nedir?Merhabalar.
16 aylık bir fındığın annesiyim. 3 ay sonra işe başlamak zorundayım. Ve çok iyi bir kreş buldum. Evde bakıcı istemiyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz annem bakmaya gönüllü ama kızım çok hareketli annemi çok yorar o yüzden doğrudan kreşe vermek istiyorum.
Kızım başladığında 19 aylık olacak. Çocuğunu kreşe erken yazdıran var mı? Artısı eksisi nedir?
Bakıcı istememe sebebiniz nedir?
Benim arkadaşım da verdi de çok aşırı hasta oldu gidemedi bu aylarda.
3 yaş öncesi erken diyor çok zorlanıliyor diye bakıcıya döndü.
Bezden kurtulunca verseniz daha iyi sanki.
Kreş sormuşsunuz ama zorlanir belki diyerekten bakici tutsaniz anneniz yanlarinda dursa sadece
Bakıcı tutup annenizi yanında tutmanız daha mantıklı bence.
Yurt dışında erken veriyorlar kreşe ama ülkemiz için doğru mu tartışılır. Bence 3 yaş makul. En azından tuvalet alışkanlığı kazanmış olur.
Kızım dışa dönük bir çocuk. Çocukları çok seviyor. 50 yaşında bir kadınla evde oturacağına akranlarıyla zaman geçirsin istiyorum açıkcası2 yaşında verdim 3 ay sonra aldım.. Bu tamamiyle çocuğunuzla alakalı artı/eksi durumu.. Oğlum çok iyi başladı uyumu çok iyiydi ne olduysa 2.aydan sonra sınıfındaki özel eğitimli çocuğu ısırmaya başladı.. Şikayet almaya başlamıştım olmadı bizimkiBabanneye devam.. Ben olsam anneanne desteği ile bakıcı düşünürdüm..
Çocuklarımın hepsi 1 yaşındayken başladı. Hiç bir olumsuzluk yaşamadım aksine erken sosyalleşmeyi öğrendiler
18 aylık verdim gayet memnunduk
Çok rahatladım.18 aylik verdim. Simdilerde bir cocuk daha dusunuyorum. Olursa onuda 18 aylik veririm.
Tabi ki tercih meselesi bu. Ben işten ayrılıp kreş yaşına kadar kendim ilgilenmek istedim mesela. Kreş yaşını da 3 yaş olarak belirledim. Çok zorlandığım zamanlar oldu ama pişman değilim pandemi olmasaydı da sanırım göndermezdim.Kızım dışa dönük bir çocuk. Çocukları çok seviyor. 50 yaşında bir kadınla evde oturacağına akranlarıyla zaman geçirsin istiyorum açıkcası
Yeni atandım devlet memuruyum. Ülkenin ve ekonominin durumu böyleyken ve ben kpss den tr derecesi yapıp zor güç bela atanmışken istifa etmeyi düşünmem bile. Ama özelde olsam ben de çalışmazdım.Tabi ki tercih meselesi bu. Ben işten ayrılıp kreş yaşına kadar kendim ilgilenmek istedim mesela. Kreş yaşını da 3 yaş olarak belirledim. Çok zorlandığım zamanlar oldu ama pişman değilim pandemi olmasaydı da sanırım göndermezdim.
Bez olayını nasıl hallettiniz acaba? Bi de çok hasta oldular mıÇocuklarımın hepsi 1 yaşındayken başladı. Hiç bir olumsuzluk yaşamadım aksine erken sosyalleşmeyi öğrendiler
Bezli de alıyorlarBez olayını nasıl hallettiniz acaba? Bi de çok hasta oldular mı
Bezini ben alıyorum bitince haber veriyorlardı. Bez bırakmada ise sağolsunlar çok yardımcı oldular. İlk zamanlar bağırdıkları zayıf olduğu icin sık sık hastalandılar ama bu iyi bir şey cünkü bu şekilde bağışıklıkları güçlendi .Bez olayını nasıl hallettiniz acaba? Bi de çok hasta oldular mı
Hayır memursanız bunu yapamazsınız. Çalışmak durumundasınız doğru. Çocuğunuzun sosyal olmasını istemekte de haklısınız. Bazı görüşler çocuğun erken yaşta gönderildiğinde ilerleyen yaşlarda sıkıldığını belirtiyor bilemiyorum memnun olan da var. Beklentiye ve kişiden kişiye değişiyor sanırım.Yeni atandım devlet memuruyum. Ülkenin ve ekonominin durumu böyleyken ve ben kpss den tr derecesi yapıp zor güç bela atanmışken istifa etmeyi düşünmem bile. Ama özelde olsam ben de çalışmazdım.
24 aylık iznimin 20 ayını kullanacağım zaten. Geri kalan 4 ayda da evde olacağım kızımın oryantasyon sürecinde yanında olmak için.
İnşallah benim minik bezelyem de güzelce uyum sağlarHayır memursanız bunu yapamazsınız. Çalışmak durumundasınız doğru. Çocuğunuzun sosyal olmasını istemekte de haklısınız. Bazı görüşler çocuğun erken yaşta gönderildiğinde ilerleyen yaşlarda sıkıldığını belirtiyor bilemiyorum memnun olan da var. Beklentiye ve kişiden kişiye değişiyor sanırım.
Ahh ne güzel dua. Amiiin amin aminBen değil ama arkadaşım 17 aylıkken vermisti kreşe zorunluktan, hiç bir problem yaşamadı. Şimdi akıllı kocaman bir kız.
Sizin ve çocuğunuz içinde en hayırlısı olur, çocuğunuzun çoook mutlu olduğu, gözünüzün arkada kalmayağı kreşe denk gelirsiniz insallah.