19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

Merhabalar.
16 aylık bir fındığın annesiyim. 3 ay sonra işe başlamak zorundayım. Ve çok iyi bir kreş buldum. Evde bakıcı istemiyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz annem bakmaya gönüllü ama kızım çok hareketli annemi çok yorar o yüzden doğrudan kreşe vermek istiyorum.
Kızım başladığında 19 aylık olacak. Çocuğunu kreşe erken yazdıran var mı? Artısı eksisi nedir?
Çok erken kuzum. Annende varmış baska bir yol bul. Annen arada gelsin kontrol etsin bakiciyi. O miniye kiyanazsin zaten. Kreskeri biliyorum çok keyifli değil bebeler oralarda. Sabahın köründe yatağında evinde kalsin yavrucak.

Bakıcılardan bunaldığım için 7-8 aylık bebeyi bırakma noktasındayım şu an kreşe. Hiç istemiyorum elbette. 15-18 aylık arası düşündüm hep. Bence 19 ay hiç de erken değil.
İnşallah siz de kreş zamanı gelene kadar bakıcı sorununuzu çözer rahatlarsınız çok zor
Yok orada da öğlen uyuyup enerji depolayıp geliyorlar. :KK70: İlk aylar bayağı hasta olabilir ama ona yapacak pek bir şey de yok.

Ben imkanım olsa bakıcı bulur muydum ? Hayır. Evet 2 yaşında kreşe başlasa daha iyi olurdu ama. annem hayatta olsa evde o ilgilense olurdu yoksa genelde bu işi eğitimi olmadan yapan kişiler benim tercihim olmadı.
Eyvah eyvah 🤦‍♀️yine bana haram geceler 😄
22 aylıkken verdim kreşe oğlumu çalışmıyordum da yarım gün işe başladık daha sonra tam güne döndük çok da faydasını gördük .
İnşallah bizler için de verimli ve faydalı olur

Her gün girerken kreşe aglayacak istemeyecek doğası gereği. Anne olarak baska yol bulun. Ben cocuklara hiç kiyamiyorum. O yastaki cocuklar evde olmali. Pedegiglari dinleyin.
Ya hu belki çok sevecek çok mutlu gidecek. Başka bir yolum yok diyorum ısrarla siz başka yol bulun diyorsunuz. Siz hiç tanımadığınız çocuğa kıyamıyorsunuz ama onu karnında taşıyan, doğuran, emziren, emek emek büyüten annesi mi kıyıyor

Bakıcı kesinlikle istemiyorum. Kıyıp kıyamama durumu değil zaten. Zorunluluk
Her gün girerken kreşe aglayacak istemeyecek doğası gereği. Anne olarak baska yol bulun. Ben cocuklara hiç kiyamiyorum. O yastaki cocuklar evde olmali. Pedegiglari dinleyin
Ya hu belki çok sevecek çok mutlu gidecek. Başka bir yolum yok diyorum ısrarla siz başka yol bulun diyorsunuz. Siz hiç tanımadığınız çocuğa kıyamıyorsunuz ama onu karnında taşıyan, doğuran, emziren, emek emek büyüten annesi mi kıyıyor
Anlamadim? karar vermissiniz zaten ozaman neden bizim fikrimixi soruyorsunuz? Benim fikrim o yasta çocuk evde olur diyorum siz içinizi mi rahatlatmak için yazdiniz buraya?

Her gün girerken kreşe aglayacak istemeyecek doğası gereği. Anne olarak baska yol bulun. Ben cocuklara hiç kiyamiyorum. O yastaki cocuklar evde olmali. Pedegiglari dinleyin

Anlamadim? karar vermissiniz zaten ozaman neden bizim fikrimixi soruyorsunuz? Benim fikrim o yasta çocuk evde olur diyorum siz içinizi mi rahatlatmak için yazdiniz buraya?
Anlamadığınız o kadar belli ki. Keşke bi konuya yorum yaparken bi okusanız okuduğunuzu bir anlamaya çalışsanız ah ne güzel olur.
Bakın ne yazmışım kreşe vereceğim. Daha önce çocuğunu bu ay civarında kreşe veren varsa artısı eksisi nedir demişim.
Anlayabiliyor musunuz?

Ben size fikriniz ne diye hiç sormadım. Ben kimseye fikrini sormadım. Olumlu olumsuz yönlerini sordum.
Bir konuya yorum yapmadan önce rica edicem siz birden fazla kez okuyun. Bir kez okumak yetmiyor

başka seçeceğiniz yokmuş verip eksi ve artılarını deneyimleyerek göreceksiniz. her çocuğun mizacı farklı. sizinkinin tepkisini olayın içine girmeden bilemezsiniz🤷‍♀️ anneanne artı bakıcı seçeneği bence en makulü ama tabi siz kimin ne düşündüğü ile ilgilenmediğinizi belirtmişsiniz. o nedenle umarım bebeğiniz için en güzeli olur

Ben 3 yaşında anaokulana verdim kızımı çok hevesliydi ona anlatmıştım biraz okulu işte arkadaşların olacak resim çizeceksin oyun oynayacaksın vs baya anlattım okulun nasıl bir yer olduğunu anlattıkça oda çok sevdi 3 4 ay hergun hastaydı yeri geldi hastanede yattık yeri geldi bir hafta evde yatti ilaçlar buhar makineleri iğneler öyle geçti suan yine hasta vitamin ilaçlarıyla devam ediyorum artık 10 gunde bir antibiyotik kullaniyoruz nerdeyse birde o yaşta kreşe vermenin bir eksisini daha soyliycem cocuk daha derdini anlatacak yaşta değil Allah korusun çocuğu azarlarlar bagirirlar şiddet olur felan anlatamaz öğretmen yada yardım abla yapmasada orda en az 10 15 çocukla olacak arkadaslarindan biri yapabilir haberiniz olmaz..artıları ne derseniz kesinlikle çok iyi sosyellesiyirlar hayal dünyaları gelişiyor yeni sorular yeni şeyler öğreniyorlar boyama oyun hamuru gibi şeylerle uğraşırken el ve parmak kasları gelişiyor güçleniyor paylaşmayı öğreniyorlar vs güzel yanlarida var yani

Her gün girerken kreşe aglayacak istemeyecek doğası gereği. Anne olarak baska yol bulun. Ben cocuklara hiç kiyamiyorum. O yastaki cocuklar evde olmali. Pedegiglari dinleyin.

Pedegiglar ne diyor ki?
Mecburiyet hallerinden haberi var mı bu pedegigların. Mesela kreşe yollamak zorunda kalan annelere önerileri var mı?
Bakıcı bir kere hem pahalı hem de çok zoooor bir seçenek deneyimlemek zorunda kalan bir anne olarak söylüyorum. Çocuğu evde tanımadığın bir kdınla yapayalnız bırakmak acı bir duygu.
Kreşte bu işin eğitimini alan insanlar ve başka çocuklarla olması bana çok daha uygun gözüküyor.
Anneanne seçeneği ise çok daha uygunsuz. Anneanneler eski usullerle tv karşısında çocuk besliyor. Ne mama sandalyesi ne sofraya oturtma. Ellerine telefondan youtube videoları. Bilimum şımartma yöntemleri.

Bezini ben alıyorum bitince haber veriyorlardı. Bez bırakmada ise sağolsunlar çok yardımcı oldular. İlk zamanlar bağırdıkları zayıf olduğu icin sık sık hastalandılar ama bu iyi bir şey cünkü bu şekilde bağışıklıkları güçlendi .
Düzeltme : bağırdıkları icin degil bağışıklıkları zayıf olduğu icin demek istedim 🙂

Merhabalar.
16 aylık bir fındığın annesiyim. 3 ay sonra işe başlamak zorundayım. Ve çok iyi bir kreş buldum. Evde bakıcı istemiyorum. Annemle çok yakın oturuyoruz annem bakmaya gönüllü ama kızım çok hareketli annemi çok yorar o yüzden doğrudan kreşe vermek istiyorum.
Kızım başladığında 19 aylık olacak. Çocuğunu kreşe erken yazdıran var mı? Artısı eksisi nedir?
24 aylık basladık tam.3 ay sonra baslıyacaksa bahar gibi hastalıklar azalmıs olur diye tahmin ediyorm
Biz eylülde basladık 1 hafta gidiyo 1 hafta evde hasta ilerledik ilk 3 ay😑
Onun dısında bakıcı cok cok iyi egitimli değilse,Müge anli izleyerek büyümesindense,kres verimli olur diyorm ben.
Tabiki iyi bakıcılar var.Sizi dinleyen kurallarınıza uyan ama onu bulmak zor.
Alısma süreci okula yıpratıyor bide,Sizde bitek konusmaması(konusmuyorsa)sorun olabililr ilk aylar.
Bizimki derdini anlatıyordu basladıgında 2 yas oldugu icin.
Suan 29 aylık ögretmrni sikayet ediyor bana🤦🏻‍♀️😂

Bakıcı istememe sebebiniz nedir?
Benim arkadaşım da verdi de çok aşırı hasta oldu gidemedi bu aylarda.
3 yaş öncesi erken diyor çok zorlanıliyor diye bakıcıya döndü.
Bezden kurtulunca verseniz daha iyi sanki.
Bezi bıraktırıyorlar okulda 2-3 ay sonra.
Bence en büyük konfor o.

X