19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

19 aylık alan kres özel kresdir.
Ne azarı ne bagırması.
Herseyini wpdan atıyorlar gün icinde.
Fotosunu videosunu
Kac milyor o kresler ablacım biliyon mu sen?Cocuga bagırmayı bırak yel esse atıyorlar
Camiavlusuna bırakmıs gbi kadın dramatize ettiniz olayı

Bana da üç yaş öncesi erken geldi.
Şuan benim bebeğim 14 aylık..
Bakıcı bakıyor arasi çok iyi.
Kadın annane modunda biri.
Ben erken geliyorum bu yil.
Seneye de iki yaş olacak yine bakıcı mantıklı geldi.
Üç te kre uygun gibi.

Kreşte öğretmenlik yapmış ve alanım bu olan birisi olarak şunu önerebilirim. Yarım gün kreş uyku saati gibi sakin olduğu dönemde anneannesinin yani.
Gelişimi için çok iyi olabilir fakat 3 yaşından önce tüm gün kreş bana biraz çocuk açısından tatmin edici gelmiyor. Çünkü evde tek başına yada 2 3 kardeş ama okulda kendi ile yaşıt en az aynı sınıfta 8 çocuk oluyor ve tabi ki çocuklar her an özel muamele göremiyor.
3 yaşından sonra tam gün daha uygun gibi.

Bakıcı kesinlikle hiç düşünmedim kendi kızımda da çünkü bir kişiden se bir kurumu her zaman daha güvenilir buluyorum

Bakıcılar pahalı. 2 yaş altı öğretmenin max 2 bebeğe baktığı kreşlerde aynı pahalılıkta. Anneciğim baksaydı sağı solu hiç düşmezdim. 3 yaşına kadar biri bebeği sevsin yeter. Çocukların eğitim öğretim hayatı 3 yaşa kadar düştü zaten. . Kendi halinde büyüyen çocuk kalmadı.

Zorunluluğu merak ettim.

26 aylıkken kreşe verip bir ay sonra psikolojisi bozuk olarak geri aldım çocuğumu. Hayattaki en büyük pişmanlığımdir..keske bakici tutsaymisim
Sizinki daha da küçük.. derdini anlatamayacak orda neler yaşadığını bilemeyeceksiniz. Sabahın köründe kaldırıp götüreceksiniz el kadar bebegi...mecburuz çalışıyoruz ama bence bakici imkanı varken 3.5 yaşında en erken 3 yaşına kadar kimse kreşe vermemeli...

Yo hiç hırçın falan değiller gayet sevgi dolular, hayat kitaplardaki gibi olmuyor .

Bende kimsem olmadığı için kresle bakıcı arasında kaldm bakıcı beni yarı yolda birakti bende direk kresle basladm çok onyargiliydm. Ama okadar memnun kaldım ki hatta bakıcıdan daha mantıklı geldi öyle çok arastiramadim bile ama karşıma iyi bir kreş çıktı şuan daha iyi anlıyorum ilk zamanalr tüm gün du ama ben yarım gün veriyordum küçük olunca tüm gün gerçekten çok zorluyor çocukları bir ay yarım gün verdm parasını tam verdm çünkü kreşin yarım gün olayı yok. Sonra tüm güne verdim sizde bu şekilde yapabilirsiniz yarım gün anneniz destek olur uyku saatinde evde uyur vs inşallah karşınıza iyi bir kreş çıkar

Oyle kresler de var bu para meselesi değil vicdan meselesi..sevgisiz bir insan kameralarının olmadığı bir alanda bagirabilir de korkutabilir de..benim kızım 26 aylıkken gitti bir ay. O uslu çocuk gitti herseye ağlayan zırlayan vuran mutsuz bir çocuk geldi yerine...Ne yaşadı kim bilebilir...siz de bilemezsiniz çünkü anlatamıyorlar. Bu yüzden kreş için en erken yas 3 yas... ALLAH hepimizin evladını merhametli insanlarla karsilastirsin

Açıkca söyleyeyim zorunluluğu. Annem bir iş yapar 10 saat konuşur. Benim kızım zaten çok zor bir çocuk. O annemi yordukça annem bunu bana surat asma, azarlama, minnet altında bırakma, şikayetlenme olarak döndürecrktir. Annem çok sosyal. Şimdiden başladı ben çocuğa bakarken oraya gidemeyeceğim buraya gidemeyeceğim diye. Eee git o zaman sen sosyal aktivitelererine

30 aylık verdiğimde üç ay sonra pişman olarak geri aldım. 19 ay fazla küçük. Muhtemelen bir hafta giderse diğer hafta evde ateşli yatacak, yanınıza yine bir yardımcı bulmanız gerek.
* anneanne varmış şimdi okudum, hasta olduğunda da o ilgilenirse bir şekilde kotarırsınız. Kolaylıklar dilerim.

Ben büyük oğlumu 26 aylıkken vermiştim kreşe , bakıcılar akşam giderken canım cicim sabah okuyor abla nerdesin okula gecikiyorum diyorum bana çalışmak çok ağır geldi , belim ağrıyor , yerimden kalkamıyorum , kendine yeni bir bakıcı bul hoca hanım dedi bir tanesi . Diğeri senin oğlan çok kilolu kolumu incitmişim kucağıma alınca daha da gelemem dedi . Diğeri filanca da bana baktırmak istiyor o şu kadar maaş veriyor , sen de bu kadar verebilir misin? Yoksa ben oraya gideceğim dedi . Bir tanesi evdeki bazı şeyleri kendi evine taşıdı . Yağ , şeker vs .
Derken başlarım böyle işe dedim . O zamanlar sabahçıydım . Sabahtan bırakıp öğlen alıyordum oğlumu . Çok daha iyi oldu . Hatta öğlenleri bazen ağlıyordu alma beni diyordu . Öğretmeni de hocam siz bir alışveriş vs yapın bir kaç saat daha kalsın diyordu . Hasta da olmadı pek . Kreşi çok iyiydi .
Küçük oğlum 3 yaşında başladı kreşe çünkü komşum baktı . Daha disiplinliydi benimiçin her şey ancak zamanla o da maaşını az bulmaya başladı . Ben de hoşçakal deyip kreşe başlattım .
Çocuk mevzusunda en zor olan şey bence bakıcı . Hele Türk bakıcıların hiç ayarı yok bence .
Annem , kayınvalidem de bakmayı teklif etmediler .
Ben yarım gün göndermenizi tavsiye ederim. Annenize de zaman kalsın gezmesine , çocuk için de çok faydalı olur

Bakmak istiyormuş gibi gözükmüş. Ama istemiyormuş belli ki.

sizin
belliydi zaten. içinize sinmeyen bir şey olmasa niye "gönüllü" olan anneanneye bırakmayasınız.
her çocuk ve aile kendine özel, birine iyi gelen diğerine gelmiyor işte deneyimler ortada.
siz çocuğun gelişimini takip edin, işe başlamadan önce mümkünse yarımgünle başlatın.
gelişimini yakından takip edin, dili ile anlatamasa da hali ile her şeyi söyler çocuk.
ben de bakıcı seçeneğinden korkuyorum, hareketli bir çocuğa yeri geliyor annesi olarak kızıyorum, bi yabancı ne kadar tahammüllü ve sevgiyle yaklaşır inanın benim içim almıyor. yerinizde olsam ben de kreşi seçerdim.
yalnız kaç yaşında olursa olsun okulun ilk yılı hastalık yılı, bunun için bakım seçeneklerinizi netleştirmeniz olası stresi azaltır. dilerim çocuğunuz mutlu mesut alışsın, sevsin kreşini

uzmanının fikirlerini yazdım ben.siz uzman mısınız?gördüğünüz 2 3 çocuk üzerinden değerlendiriyorsunuz.zaten anaokulu öğretmeni de benimle aynı görüşü yazmış buraya
Öğretmen uzman değilim, tabiki kendi gorduklerimden örnek vereceğim, çevremde çocuklar hep kreşte büyüdü hiç öyle hırçın birisi yok ki benim bakıcım çok iyiyken Dr tavsiyesiyle ertesi gün kreşe verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…