19 aylık bebeğimi kreşe yazdıracağım

19 aylık çocuğa kreş çok erken.istediği saatte uyuması lazım gelişimi için istediklerini yiyebilmesi lazım.sabahın köründe çocuğu sıcak yatağından kaldırıp kreşe bırakmak bence doğru değil en az 3 yaş olmalı bunlar için.bakıcı tutun anneniz de yanında olsun

Almanya'da 15 aylıktan sonra giden çok çocuk var, bence normal. Zaten oynamayı sosyalliği seviyorsa bence mutlu olur bebelerle oynar ne güzel:)
Parkta falan çok mutlu oluyor. Dışarı çıktığımızda kafe, restaurant vs oralarda da çok mutlu oluyor insanlarla içiçe. İnşallah mutlu olur lokum kuzumm

14 aylık başlattım ben. Eksisi arada gitmek istemiyordu. Diğer eksisi herhalde uzun saatler ayrı kaldık diye geceleri benden ayrılmamaya başladı. Biraz ayrılık kaygısı oluştu.
En büyük eksisi sürekli hastalandı.

Artıları sosyalleşti arkadaşı oldu.
Dil gelişimi ve diğer motor becerileri gelişti.
Evde yediğinden daha fazla çeşit ve miktarda yemek yemeye başladı

Bakıcı kesinlikle istemiyorum :)

Gece uykuları nasıldı peki? Kreşten sonra güzeldi mi? Kızım hala 8 9 kere uyanıyor dw

Bakıcı kesinlikle istemiyorum :)
ailemde çocuk psikoloğu var o asla önermez mecbur kalınmazsa erkenden kreşi.duygusal gelişimine ket vuruyor der.dikkat edin çok erken kreşe giden çocuklar diğerlerinden çok daha hırçındır sinirlidir .bakıcı çocukla bağ kuruyor ona sarılıyor öpüyor çocuk aileden görüyor güven duygusu gelişiyor.kreş bunların hiçbirini veremez.3 yaştan önce sakıncalı deniyor.gene de siz bilirsiniz

Ben anne değilim ama çalışan bir kadın olarak konuyu merak ettim. yorumları okuyunca, sanki çocuğun mizacı da önemli gibi geldi. Kimisi çok ağlar alışamaz, kimisi arkadaşlarını çok sever. Veya kimisinin bağışıklığı düşer hasta olur, kimisi de birşey olmaz. Belki bi süre deneyebilirsiniz eğer gönlünüz kreşten yana ise. Olumsuzluk yaşarsanız eve bakıcı yanında anneniz ile devam edersiniz diye düşündüm.

Aynne öyle :) deneyip göreceğiz. Çok teşekkür ederim

Anneden sonra bir kişinin ilgilenmesi en sağlıklısıdır diye biliyorum. Kreşte kim denk gelirse olacak… bakıcı ve bebeğin bağ kurduğu da bir gerçek. Ben vermedim ufakken, pişman da değilim. Tabii son karar konu sahibinin

Yapmayın yaa . Evde daha stabil ortam kreş hareketli ya daha çok yorulup uyur diye düşündüm ama
Yok orada da öğlen uyuyup enerji depolayıp geliyorlar. İlk aylar bayağı hasta olabilir ama ona yapacak pek bir şey de yok.

Ben imkanım olsa bakıcı bulur muydum ? Hayır. Evet 2 yaşında kreşe başlasa daha iyi olurdu ama. annem hayatta olsa evde o ilgilense olurdu yoksa genelde bu işi eğitimi olmadan yapan kişiler benim tercihim olmadı.

Öyle olmuyor kreşte altını değiştiren yemek yediren kişi aynı. Buna çok dikkat eden kurumlar var. Sınıfta iki kişi oluyor. Zaten çocuk da birine daha çok bağlanıyor.

ben 3 yaşına dek anneanne-babanne desteği ,le gitmeyi planlıyorum. benim çocuğum da düz duvara tırmanangillerden. zorlandığımız noktada yine anneannenin evinde ilgilenecek bir oyun ablası niyetindeyim. ama bu imkanlarım olmasa bbakıcıdansa kurumsal bir yeri tercih ederdim. bu durumda da kurumun mevcudunun az olmasını, bez değişiminin hep aynı kişi tarafından yapılmasını, öğretmen sirkülasyonu olmayan bir kurum olmasını tercih ederdim sanırım.
arkadaşımın oğlu 18 aylıkken başladı şimdi 5 yaşında, halen aynı kurumun anaokulunda, memnunlar.

kreş bir nevi aklı ermeyen çocuk için sevgi evleri gibi bir yer.orada da birçok çocuk var yemek vs her şey var.eksik olan ne_sevgi güven duygusu.çocuk anne işten gelince zaten en fazla 2 saat geçirebilir baş başa uyur sonra.bu yetmez çocuğun psikolojik gelişimine.sarılmak sırtının sıvazlanması sana gülümsenmesi bebekler için çok çok önemli.12 aylık 19 aylık henüz süt kuzusuna hadi kreşe demek sanki iş hayatına başlamış gibi her sabah giyindirip göndermek bana acımasızlık gelir hep mecbur olunmazsa tabi.rutin hayat şartlarına alışmak bu kadar erkenden olmamalı.zaten ömür boyu erken kalkılacak giyinilecek okula gidilecek işe gidilecek.acelemiz ne ki?

Benim arkadaşım da 2 yaşında çocuğun sırtına çantayı takmış. Paylaşmıştı üzülmüştüm. 2 ay sürmedi geri aldı. Bu çocuk baya güzel konuşuyordu falan akıllı bir çocuk ama sınıfındakiler daha konuşmuyor bile hiç gitmek istemiyor demişti 2 ay ağlaya ağlaya gitti çocuk ama olmadı geri aldı.

erkenden kreşe giden çocuklar yaşıtlarından daha zeki daha bilgili falan olmuyorlar.çok cahil bakıcıya çok cahil annanne babanneye de bırakılmaz o da doğru değil.büyüklerin desteğiyle iyi bir bakıcı bulunabilir.bir sürü işsiz eğitimli genç var .dil de öğretir motor becerisi de kazandırır.ama en önemlisi sanki 2. bir anne gibi o sevgiyi bakıcıdan alması.kreşler moda gibi oldu göndermeyenlerin ayıplandığını bile gördü bu gözler.çalışan kadına mecburiyet ama çalışmayan için 4 yaştan önce gereksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…