Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

geçmişe şöle bir göz attımda kimsede problem cıkmamış herkes ii gitmiş.. gidiyo kıslar yavaş yavaş kilolar..
şükür benim günümde güzel geçti.iş yogundu pek acıktıgımı hiseetmedim öglene kadar ama öglenden sonra kabustu ama şimdi iyiyim şükür yediklerime gelincede
sabah
60gr kepek peynirle yapılmış bir tost 2 tane zeytin attım agzıma çayımı şekersiz içiyorum zaten
ara
bişey yemeye vaktim olmadı bir ara acıktım bir adet diyet büskivi yedim bitki çayıyla beraber
öglen
ögleni sormayın berbattı yemekde bişey yoktu nohut pirinç pilavı turşu.pilavda 2 kaşık aldım nohutun sadece nohutlarını yedim etleriyle beraber.. birde turşu yedim. ama doymadım ne yalan diyiym.. arada bişeyde bulamamdım.. şimdi kendime bitki çayı yaptım geçtim bilgisyarın başına yanımada 2 bisküvi aldım.hem yazım hem yiyim dedim
akşama ıspanak var pirinçli mercimek corbası kendi ıspanagımı ayrı yapacagım pirinçsiz az yaglı yogurtla beraber yerim umarım bugünde kazasız belasız biter

topikleri dolanırken bir bilgi gördüm ve hemen arakladım burayada kopyalıyorum okuruz en azından.. üstüme yoktur bu konuda yani bilgi calma :roflol::roflol:

okuduğum bir yazıyı paylaşmak istedim
Prof. Dr. Ziya Mocan 'az ve sık' yemek gerektiğini savunuyor. Böylece, aç kalıp çok yemenin önünün kesileceğini söylüyor. Kendisi de gün içinde bol bol atıştırıyor ama kilo almıyor. Mocan sırrının; büyük-küçük herkese içmelerini tavsiye ettiği elma çayı olduğunu dile getirdi ve sizler için tarifini verdi..
Dr. Ziya Mocan, Endrokronoloji ve Metabolizma profesörü... Kendisi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin klinik şefi... Türkiye'nin en şişmanlarının, 300-400 kiloluk insanların yolu onun kliniğinden geçiyor. Bugüne kadar 100 hatta 200 kilo verdirdiği pek çok hastasını gördüm. 150 kilo vermesi için diyete soktuğu hastalara tanık oldum. Evden çıkamaz durumdayken genç kızlığındaki kilosuna kavuşturduğu pek çok hastasıyla tanıştım...
HİÇ DİYET YAPMAMIŞ
Binlerce kişiye diyet reçesi hazırlayan Mocan, bugüne kadar hiç diyet yapmamış. İlginç çünkü kendisi, Türkiye'nin en iştahlı doktorlarından biri... Bana iştahına karşın kilo almamasının sırrını, evinde ve işinde nasıl atıştırdığını anlattı. Acarkent'teki evine konuk olduğumda anladım ki en büyük sırrı; kendi sebze bahçesini kurmuş olması. Domates, soğan, kara lahana, maydanoz, roka ve daha pek çok sebze yetiştiriyor bu bahçede. Bitki çaylarını, bahçesindeki bitkilerden hazırlıyor. İşte Dr. Mocan'dan kilo almadan atıştırmaya ilişkin tüyolar:
BU TARİFİ UYGULAYIN
* Herkese önerecek bir beslenme alışkanlığınız var mı?
Benim önerim; elma suyu alışkanlığı edinmenizdir. Ben elma suyumu masamın üzerinden hiç eksik etmiyorum. Elma suyu metabolizmayı hızlandırır ve idrar miktarını artırır. Kilo sorunu olan kişilerin ödemi atmasını sağlar. Bir-iki elmayı kesip haşlayın. İçine bir limon ya da portakal atın. Karanfil ve tarçın ekleyin. Çocuklara verecekseniz, bardağın içine bal koyup öyle verin. Elma suyunu hazırlarken içine koyacağınız limon ve portakalı sakın soymayın. Kabuklarıyla haşlayın. Bunların kabuklarında sitrik asit vardır. Bu, zayıflama ilaçlarının içinde de bulunur.
AÇIKHAVADA BESLENİN
* Çok atıştırır mısınız?
Saat başı bir şeyler yerim. Aç kalmak, sonradan çok yemek anlamına gelir. Atıştırmalar bazen içecek bir şey, bazen de birkaç parça kepekli ürün yemek şeklinde olabilir. Ben atıştırmaya ekinezya ile başlarım. Sonra ayran içer ya da bir kase yoğurt yerim. Her zaman dışarıda yani açıkhavada yemek yemeyi tercih ederim. Açıkhava her zaman iştah açar ancak şu da bilimsel bir gerçektir ki; açıkhavada ve yükseklerde yaşayan insanlarda obezite daha azdır. Amerika'da bununla ilgili bir araştırma yapılmış. Arizona'da genetik olarak ailesel şişmanlığı bulunan bir ailenin bir bölümü, Meksika'da dağlık bir araziye yerleştirilmiş ve obezite azalmış. İklimlerin ve havanın insanın beslenmesinde çok önemli bir yeri bulunuyor. Dağda, ormanda hareket daha fazladır. Buralarda aldığınız kalorileri yakacağınızı söyleyenler haklıdır. Siz de vakit bulduğunuzda yemek için küçük yürüyüşler yapın, açık havada bir şeyler yiyin. Ben iştahlı biriyim. Yediklerimi doğru seçmesem, kesinlikle çok kilolu biri olurdum. Ama sebzeleri seviyorum, sağlıklı şeyler yiyorum ve kilo almamayı başarıyorum.
TATLI AÇ KARNINA YENİR
* Çikolata yer misiniz?
Çikolataya alkol muamelesi yaparım. İkisini de ancak çok canım çekerse ve aç karnına tüketmeye dikkat ederim. Aç karnına çikolata yerseniz ya da alkol alırsanız o zaman yakımı kolay olur. Yağ oluşumuna yol açmaz. Canınız çok çikolata çektiyse, bitter olanları tercih edin. Bir kadeh beyaz şarap istediyseniz için ama içine bir-iki tane buz atın. Böylece alkol oranını ve kalori etkisini azaltırsınız. Ben arada bir tatlı yerim. Her tatlıyı da severim. Tatlı yiyeceksem yemeğin üzerine yemem. İki saat geçmesini beklerim. Tatlıyı mutlaka aç karnına yemek lazım. Yatmadan önce yerseniz, kilo için yemek yemiş olursunuz. Yatmadan iki saat önce, yemeği keserim.
KEPEKLİ SİMİT YENEBİLİR
* Simit en zararlı atıştırma alışkanlıklarımızdan biri mi?
Simit, atıştırma deyince baş sırada yer alır. Ama bence o kadar haşarı bir yiyecek değil. Simit kolay ve masumdur. Hatta kepekli olursa diyet listesine bile konabilir. O gün yeterince doyurucu bir öğlen yemeği yemediysem, beş çayında kendime kepekli bir simit ısmarlarım. Çok hamursa, içini çıkartarak yemeye çalışırım. Kurabiye ve ekmek yemek istediğimde ise, kepekli undan yapılmış olanlarını tercih ederim.
Mucize elma çayı Bu masanın üzerinde bulunan her şeyden, gün içinde aşırıya kaçmadan atıştırabilirsiniz. Ancak Mocan özellikle elindeki elma çayını öneriyor. Bu çayı siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Bir-iki elmayı kesip haşlayın, içine bir limon ya da portakal atın. Karanfil ve tarçın ekleyin. Bu çaydan çoluk çocuk herkes, günde 3-4 bardak içebilir. İlaç gibidir.

kaynak: SABAH

kalça egzersizleri

Thanked 19.235 Times in 9.260 Posts

Kalça Eriten, Sıkılaştıran Egzersizler

--------------------------------------------------------------------------------
Kalça eriten egzersizler

Faydası: Kalça ve kalçanın dış kısmını kuvvetlendirir.

Uygulama: Yanlamasına uzanın. Attaki
bacağınızı bükün. Üstte kalan bacağınızı ayağınız zemine dönük olarak kaldırın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- bacağınızı kaldırırken kalça kaslarınızı kuvvetle sıkın,
- bacağınızı indirirken zemine dokunmayın,
- güç harcadığınız aşamada nefes verin.

Program:
1. hafta 3 seri 15 tekrar
2. hafta 4 seri 20 tekrar
3. hafta ve sonrası 5 seri 25 tekrar

*her seri arasında mutlaka 30 saniye dinlenin ve gevşeyin.

Faydası: Kalçayı sıkılaştırır.

Uygulama: Emekleme pozisyonu alın. Bir bacağınızı bükerek yukarı doğru kaldırın.
Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- topuğunuz yukarı doğru bakmalı,
- sırtınızı tamamen düz tutun,
- kalçanızı maksimum oranda sıkın,
- bacağınızı fazla kaldırmaya çalışmayın,
- ellerinize değil, dirseklerinize dayanın,
- gövdenizi çevirmeyin,
- güç harcarken nefes verin.

Program:

Faydası: Kalça ve bacakları kuvvetlendirir. Yüksek kalori harcanmasını sağlar.

Uygulama: Ayakta, bir adım öne gider gibi durun (bacaklarınızı 1 metre kadar ayırın). Arkada duran bacağı bükerek dizinizi yere doğru götürürken, kalça ve önde duran bacağınız arasında dik bir açı oluşturmaya çalışın. Her seri sonunda bacak
değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- öne değil de zemine doğru gitmek için arka bacağınız üzerinde yaylanın,
- karın kaslarınızı kasın,
- arkada duran ayağın topuğunu kalkık tutun,
- dizinizi yere koymayın.

Program:
1. hafta 3 seri 10 tekrar
2. hafta 4 seri 15 tekrar
3. hafta ve sonrası 5 seri 20 tekrar

Faydası: Kalçayı çalıştırır ve kuvvetlendirir.

Uygulama: Sırt üstü uzanın, bacaklarınızı bükün, ayak tabanlarınızı yerde ve
kalçanıza yakın tutun. Topuklarınızla iterek
kalça ve sırtınızı kaldırın.

Egzersizi yaparken:
- sırtınızın üst kısmını ve omuzlarınızı yerde tutun,
- kaldırma sırasında kalça ve karın kaslarınızı sıkın,
- yukarı çıkmaya çalışırken dizlerinizi açmayın,
- her tekrardan sonra değil seriyi tamamladıktan sonra dinlenin,

Program:

Faydası: Kalçayı kuvvetlendirir.

Uygulama: Emekleme pozisyonu alın. Bir bacağınızı gergin olarak arkaya uzatın ve
yukarı doğru kaldırın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- sırtınızı mümkün olduğu kadar düz tutun ve bacağınızı yukarıya doğru kaldırırken kalçanızı olabildiğince sıkın.
- bacağınızı çok yükseğe çıkarmaya çalışmayın,
- ellerinize değil dirseklerinize dayanın,
- gövdenizi çevirmeyin,
- dizlerinizi açmayın,

Program:

:roflol::roflol: iyi araklıyom demi :roflol:

kimsecikler yok ben ıspanagımı yepmaya koyulayım en iisi ugrarım gene.. hadin kalın saglıcakla.. buralardayım.. şu ıspanagı yıkamadanda nefret ediyom yavvvv :çok üzgünüm:

slm kizlar ben geldim anam cok yoruldum bugun hava superdi cocuklari gezdirdim islerimi hallettim yemek isine gececem ya bakalim
tavuk yapacam izgarada ya ne kadar yerim bilmiyorum ama bugun sabah bir tane yumurta yedim iki saat sonra kelogs yedim cok az
oglende birsey yemedim ya sonra cok az cocuklarin ekmeginden yedim
am aaciktim cok fena cokmus gibi yediklerim ama gercekten az geldi bana yani acikmamdan dolayi diyorum
canim ezeli rakibim benim anamda nama burda benim ciger arkadasim kiz kilo cizelgeni yapmissin yedik naneyii
sen acele etmeyeydin ya az daha bekleyeydin kilo vermek icin yada basla yavas git bak sonra kilo alirsin felan mazallah

kimsecikler yok ben ıspanagımı yepmaya koyulayım en iisi ugrarım gene.. hadin kalın saglıcakla.. buralardayım.. şu ıspanagı yıkamadanda nefret ediyom yavvvv :çok üzgünüm:

sıyah merhaba canım elma cayını okudugm ön sayfada daha öncede duymustum ama ısyerınde nasıl yapcaz?aksamları daha uygun bence...hem aromatık hos olur....ıspanak ıcınde sırkelı su yaparsan topragı cabuk çöker bılgın vardır belkı...bu arada kılolarımız aynıymıs :)))))))))))))))

canim benim butun mesajlarini arattirdigin zaman ne zamannereye yazdigin gorukuyo biz seni burda beklerken enrde bu kiz diye merak ederken sen kkya girip baska yere yazip cikmissin vede bu bir iki defa daha olmustu ben olur demistim ama tugba arkadasim burda cirim cirim cirpiniyo paylasim yok diyee o boyle soylerken takim dagilmisken senin kkya girip baska topiklere yazman biraz sey kaciyo anladinmi canim
opuyorum seni bak tabiki diger topikleride okuma aman girme demiyoruz ama en azindan once buraya ugrayip sonra baska topiklere girebilirsin canim
neyse canim gecti sen bosver ama motivasyonunu kaybettiysen eger soyle seni motive ederiz guzelim a.s.

aa yeni duydum bak sirke suyunu ne iyi oldu kiz bene nefret edenlerdenim cunku
siyah sanirim ispanakla cebellesiyoo ellemee

canınmı çekti pardon canım ewet pilaw yediğim için akşam yemeği yemicem şimdi elma we kiwi yicem okadar bugünü kapatacam canım

anam neyi cani cani cekmis kiz yediklerini okuduim ama benim canim cekmedi yok yeseydin soyle cikolata kurabiye kek cekerdi ya onu da yememisin CADIARZU

kiz destinaam siyahla kilolarimiz ayni dedin yaa canim cok sevinme o bir basladimmi oo kimse tutamaz sonra arkasindan bakakalirsin ona goree uyarmadi deme onceen bizde ayniydik ama sonra o uctu gitti simdi bakma sen bunun bu kadar kilo goruktugune

anam neyi cani cani cekmis kiz yediklerini okuduim ama benim canim cekmedi yok yeseydin soyle cikolata kurabiye kek cekerdi ya onu da yememisin CADIARZU

ya dusunsene şöyle fırında bol patateslı domateslı bıberlı tavuk yemegını....offff..........herhalde cok acıktım ne görsem canım cekıyor pazar gunu kendıme zıyafet verıcem buyuk bır tabak karısık kızartma yapıcam bol domates soslu......hepsını yıyecegım.........................cokacimcoook

tawuklu patates yemeğini canı çekmiş sanırım kek kurabiye uzun zamandır yemiyorum canım sabırsızlıkla cumayı bekliyorum bende sizle tartılacam bakalım nekadar werdim buhafta a.s.

neyse siz devam edin lak lak yapmaya ben yemek yapim cunku yariml saat sonra esim gelecek opuldunu zben aksamlari giremiyorum zaten bileniniz bilir oyuzden firsat buldukca girmeye calisirim opuldunuz

kiz destinaam siyahla kilolarimiz ayni dedin yaa canim cok sevinme o bir basladimmi oo kimse tutamaz sonra arkasindan bakakalirsin ona goree uyarmadi deme onceen bizde ayniydik ama sonra o uctu gitti simdi bakma sen bunun bu kadar kilo goruktugune

severım hırslı kadınları....motıve olur ıste her yemek gördugumde aklıma sıyah gelır delikafadulden

bende aksamları gıremem buyuk ıhtımal 6 da cıkıyorum sabah 8 de ılk ben yazıyorum aksamları kaynatanları okuyorum....

:1shok:
neeeeeeeeeeeee
senin kafani once ben kirim ozaman hi ne dersin sonra kirik kafayla yiyemessin belkiiklava:klava:klava:klava:
kiz onca hafta ugras ac kal sonra birde kizartma ye olacak ismi kiz delimsisin sen yok yok bak duymayim kizartmaymis sus hasla patatesi oh uzerinede tuz ek baharat ek yaninada yogurt nerene yetmiyoo:mymeka:

severım hırslı kadınları....motıve olur ıste her yemek gördugumde aklıma sıyah gelır delikafadulden

:roflol:
ay kiz niye guluyom biliyonmu biz oncede n siyahla bu sekilde kapisirdik yemegini yerken beni hayal et derdi bana ah ah eski gunler kulaklarin cinlasin emi siyahh
cok ise yariyo helede su avatari varya hih iste onu dusun yerken istahin kacar zaten -tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…