- 24 Nisan 2021
- 312
- 1.000
- 54
Sabah kahvaltiyi atliyor musun ?Hayırlı geceler kızlar .
menüm
Sabah 10h00 sade Türk kahvesi
Saat 17h00 bir top dondurma. ( dışarıya çıktık biraz hava almaya o yüzden plansız gelişti bu olay)
Akşam ızgara doyana kadar yanına salata .
Spor 30 dkk yürüyüş
Su 2.5 litre . Bu hafta sonu böyle engebeli geçti inşAllah haftaya böyle olmaz . Hayırlı gecele kızlar yarın görüşürüz
Evet eve dönüp kendi tartıma döndüm
Evet tam kapanmada memlekete gitmiştim, kaptanım geriliyom niye sorguya aldın beniAilenin yanında misafirlikteydin di mi yanlış hatırlamıyorum?
Evet tam kapanmada memlekete gitmiştim, kaptanım geriliyom niye sorguya aldın beni
Kızlar yarın inşallah sabah 30 dk yoga yapacağım, akşam da 3 mil leslie yapacağım. İşler yine yoğunlaşacak gibi görünüyor, işler ile bu hayatı beraber götürmekte zorlanıyorum bazen, bu ışıltılı hayatı da ben seçtim ama bu konuda taktikleri olan var ise dinlemek isterim..
Işıltı sensin bebeğimKızlar yarın inşallah sabah 30 dk yoga yapacağım, akşam da 3 mil leslie yapacağım. İşler yine yoğunlaşacak gibi görünüyor, işler ile bu hayatı beraber götürmekte zorlanıyorum bazen, bu ışıltılı hayatı da ben seçtim ama bu konuda taktikleri olan var ise dinlemek isterim..
Tmam kusura bakmayasın kaptanım, evime dönünce söylemek aklıma gelmedi. sadece bir kez aile evindeki tartıdan bildirim yapmış oldum, onun dışında tüm bildirimler bu tartı ile yapıldı zaten. Her zamanki tartımdan farklı değildi yani. Teşekkürler bilgilendirme için. kurbanda yine memlekete gideceğim muhtemelen ama o ara izin alacağım inşallah ümidim o yöndeCanım yaptığımız paylaşımlar ve fotoğraflarımız denetleniyor. Tartı değişikliklerinde bunu bildirmemiz lazım listede. Ben tartılarınızın şeklini, şemalini pek aklımda tutamıyorum. Denetleyici kaptanlar her hafta tartı kontrolü yapıyor. Senin tartı her zamanki tartından değişik gelince etap raporunda soruldu. Benim de onlara cevap vermem lazım. O yüzden sordum.
yani şöyle ki kaptanım her kadının hayatındaki gündelik işler(yemek, mutfak, temizlik vs) var bikere, bunun dışında günde yaklaşık 2 saatim yolda geçiyor o beni yoruyor kendimi kamyon şoförü gibi hissediyorum çoğu zamanTam olarak işlerini anlatabilirsen aslında zaman yönetimi konusunda belki fikir verebilirim sana. Bazı ufak eğitimler almıştım bu konuda. Hatta şimdi sen söyleyince aklıma geldi, tekrar açıp okusam notlarımı hiç fena olmayacak
oooo ışıldadım birden, tişikkürler bebişim <3Işıltı sensin bebeğimnerelerde zorlanıyorsun spor için zaman ayirmada mi
Bugünkü menüm
Sabah 12 de kahvaltı
2 dilim krep
1 dilim Peynir
4 zeytin
1 haşlanmış yumurta
Saat 8 de
1 kase çorba
1 tavak köfte yemeği
2 kasım.bulgur pilavı
1 dilim tam buğday ekmeği
Salata
Kavun bikac dilim
1 dilim tahin helvası
Saat 12 de 1 kase yoğurt
Şu 5 bardak
Spor yok.cocuklar bugün evdeydi onlarla uğraşmaktan temzilik bile yapamadım. :)
LAydLiNe
yani şöyle ki kaptanım her kadının hayatındaki gündelik işler(yemek, mutfak, temizlik vs) var bikere, bunun dışında günde yaklaşık 2 saatim yolda geçiyor o beni yoruyor kendimi kamyon şoförü gibi hissediyorum çoğu zamanBunlardan ayrı hayatımın gerçekleri şöyle:
-2 yavrum var 6 ve 2 yaşında ve onlarla gerçekten güzel vakit geçirmek için çabalıyorum, çalıştığım için gün içerisinde sadece akşamlarımız kalıyor bize. Allahtan yaz geliyor ve günler uzuyor herşey daha güzel olacak inşallah. Ayrıca haftasonumu da onlara ayırmaya çalışıyorum hep ama bazen haftasonu da evde çalışmam gerekiyor.
-bunun dışında işim ar-ge üzerine ve süreklilik gerektiren yoğun çalışmalarım var diyebilirim. Arada çok yorulup saldığım oluyor ve sonrasında toplamakta zorlanıyorum. Yılın belli vakitlerinde işler çok yoğunlaşıyor, o dönemler çok strese giriyorum. ama en verimli çalışabildiğim zamanlar bu zamanlar oluyor ne yazık ki. Geceleri evde de çalışmam gerekebiliyor, aynı zamanda lisansüstü eğitime de devam ettiğim için.
-Önceden kendimi çok saldığım için kendime de vakit ayırmaya çalışıyorum. Sporum arada bi maske yapıp dizi izlemem falan bu yüzden biraz dabir de enstrüman çalmaya uğraşıyorum ama ona bu aralar neredeyse hiç vakit ayıramıyorum ve dert etmeyi artık bıraktım hayat uzun ona da sıra gelecek diye ikna ettim kendimi. çünkü yapmayı planlayıp da yapamadığım herşey sırtıma ve zihnime yük oluyor
işte böyle aslında, ailem evim işim ve kendim. Kendimi gazlıyorum bak iki çocukla iyi götürüyosun çocuklar büyüdükçe daha rahat olacaksın en azından ne bileyim yastığa başımı koyup uyuyabilicem küçük üzerimde koala gibi uyumayacak. o günleri bekliyorumAma zaman planlamamda sorun olduğunu düşünüyorum
aman ne yazasım varmış destan döşedim, okuduysan Allah razı olsun
ya bunları okumak çoook iyi geldi, biz de kampçıyız ama pandemiden beri hiç gidemedik yaOkudum tabii ki okumaz olur muyum hiçÖncelikle şunu bil. Hepimiz senin yollarından geçtik ve hâlâ geçenlerimiz var aramızda. Ben de bir zamanlar hiçbir şeye vakit ayıramamaktan çok şikayetçiydim. Sürekli plan, program yapar, gün sonunda yarısını ancak bitirmiş olarak başaramadım diye üzerdim kendimi. Temizlik hiç bitmez, bazen yemek yapamamam, evim sürekli dağılır, arada bir ipin ucunu kaçırır sosyal medyada fazla zaman harcarım. Üstüne üstlük birde yay burcuyum İlgi alanlarım çok fazla ve geniş. Piyano, gitar, kalimba ve ukulele çalıyorum. Sağlık Memuruyum (Tıbbi Sekreter) ve şu an Acil serviste çok yoğun bir şekilde çalışıyorum. İki kızım var 15 ve 8 yaşlarında. Ayrıca bir tane de 8 aylık oğluşum (köpüşüm) var. Oğluş eve geldikten sonra sürekli ev temizlemeye başladım Bir ara yardımcı abla vardı. Covid den dolayı o da gelmez oldu. Şimdi de güvenilir, temiz birini bulmak zor geliyor bana. Bütün yük sırtımda. Sağ olsun eşim çok konuda yardımcı oluyor. Kamp yapmayı ve boş olan bütün zamanları gezerek doldurmayı çok seviyorum. Yasaklar kısmen kalktı ve yaz geldi. Artık kolay kolay eve girmem diye düşünüyorum. Bunlara ek olarak İşaret Dili Eğitmenliği ve Yüzme Hakemliği yapıyorum hobi olarak. Pandeminden sonra hiç kurs açmadım gerçi ama unutmamak için arada çalışmam ve pratik yapmam lazım. İngilizcem kötünün bir tık üstünde Onu geliştirmeyi çok istiyorum. Ama bir türlü başladığım şekilde devam ettiremiyorum. Yani ne yaparsak yapalım zaman istediğimiz hiçbir şeye yetmiyor.
Kısaca bu yolda yalnız değilsin. Zamanla her şey düzelecek ve sen daha tecrübeli olacaksın her konuda. Elin pratikleşek her konuda. Çocuklar büyüyecek. Ama zannetme ki büyüyünce sorunlar ortadan kalkacak. Aksine çocuklarla birlikte sorunlar da büyüyor. Şimdiden gözünü korkutmayayım
Yapman gereken tek şey mükemmelliyetçi olmayı bırakmak, aynı anda kimse muhteşem bir anne, harika bir eş, bakımlı bir kadın, başarılı bir iş kadını olamaz. Bazen bırakacaksın ev dağınık olacak, bazen bırakacaksın mutfak tezgahında bir sürü bulaşık olacak, bazen yemeği dışarıdan söyleyeceksin. Ama kaçırmaman gereken tek şey var ki geri dönüşü hiç olmuyor bu işin. Sevdiklerine ayırdığın ve çocuklarınla geçirdiğin vakit. Zaman çok hızlı akıyor ve çocuklar çok çabuk büyüyor. En güzel o zamanı değerlendir. Gerisi nasıl olsa halledilir.
Zaman yönetimi konusunu okumaya başlayınca, notlarımı sizlerle de paylaşırım. Kalkıp kamp için hazırlanmam lazım benim de
Emmeyi bırakınca bir tık rahatlayacagini söyleyebilirim canım biz de Kasım'da bıraktık artık emzirmekten nefret etmeye başlamıştım son birkaç ayında çünkü gece sürekli ağzında memeyle uyumaya çalışıyordu oğlum sabah her yerim agriyarak uyaniyordum uykumu anlamıyordum ustune yeme düzenini de etkiliyordu şimdi onlar çok şükür düzeldi. Ha uyanıp gecenin bir vakti anneyi çağırmiyor mu yanına elbette çağırıyor anne buraya del diye olsun buna da şükür diyorum. Rahatlama ve yoğunluk algısı biraz da bizim zihnimizde olup bitiyor aslında. Kaptanım çok güzel anlatmış birçok şeye zaman ayrilabiliyor ve her şeyin mükemmel olmasına gerek yok. Birkaç aydır ben de bu konuda bicaliyorum ve temel sebebi de eşim bunu açık net söyleyebilirim. Adam hem ev düzgün olsun istiyor hem yemek temizlik hem çocuklarla ve kendisiyle vakit gecirmemi istiyor üstüne geceye yorgun uykulu olmamami bekliyor. Benimse kendime ayıracak neredeyse hiç vaktim kalmıyor öyle olunca hem de mutsuzum hiçbir şeyi beklenen duzeyde yapamadığım için. Sürekli depresyon halindeyim çünkü eksik ve işe yaramaz hissediyorum. Eşime bunları anlattığımda yapan nasıl yapıyor biraz daha hizlanmalisin deyip geçiyor. Ay valla bu konuda çok muzdaribim şu an yine gözlerim doldu. Afedersin canım senin konundan kaydım. Bence eşin çevrendeki insanlar böyle bir şeyin baskısını yapmıyorsa biraz bırak hayatını yaşa kafana daha az şey tak tadını çıkar zamanın. Yoksa geriye dönüp baktığında koca bir boşluk bulabiliyorsubya bunları okumak çoook iyi geldi, biz de kampçıyız ama pandemiden beri hiç gidemedik ya
çocukların derdi büyüyecek ama ben bedensel olarak bu kadar yorulmayacağım değil mi? Emmeyi bile bıraksa rahatlarım bir tık yalütfen bu konuda rahatlayacağımın garantisini istiyorum siz tecrübeli analardan iyi eğlenceler size kampınız güzel geçsin inşallah