annemde aynı bu yöndeKardeşimle aynı yaşta kız kardeşiniz.
Bir ara bizimde telefon-whatsapp grupları olaylarımız vardı.
Böyle değişik değişik vasıfsız kendini bilmeyen ergen çocuklarla arkadaşlık yapıyordu kardeşim. Mahallenin erkekleriyle konuşuyorlardı,ağızlarında küfür falan.. Kardeşim sürekli benden merkeze inmek için izin istiyordu (otobüsle 1 saat). Ben izin vermeyince anneme ağlıyıp habersiz gidiyordu.
Ben çareyi telefonu alıp vermemekle buldum. Bildiğiniz telefonunu aldım,instagram hesabındaki arkadaşlarına mesaj attım ve hesabı kapattım. Whatsapp grubuna da eğer bu şekilde devam ederlerse öğretmenlerine ve ailelerine bildireceğime dair bir mesaj atıp hepsini engelleyip whatsappı sildim. Telefonu da asssla verdim hatta gidip sattım. Bu yaş grubunda önünü almak lazım yoksa herşeye özeniyorlar. Hatta 14 yaşında bir kız arkadaşları aile izniyle nişanlanmış "çocuk gelin oluyor ov ye çok havalı" tarzında konuşuyorlar. Cinselliği basit birşey,dünyanın en güzel şeyini de öpüşmek,erkeklerle konuşmak sanıyorlar. Ben evde aynı anneniz gibi sinir krizi geçirip kardeşime deli gibi bağırmıştım. Akıllandı mı? Evet. Bir daha yapmaya cesaret eder mi? Kesinlikle hayır. Evdeki otoriteyi sağlam kurduk,ipler annemle bizim elimizde. Geçen anneme borçla telefon aldırmaya kalktı ama annem yemedi,alamam param yok dedi. Bende liseye kadar telefon alınmayacağını söyledim.
düşüncesi de bu yönde aslında ben onu haklı buluyorum