bu arada cimcime ve demet hosgeldiniz... spacem bende seni öpüorm koccaman... kusura bakmayın cidden sinirlerim bozudu yaaa
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/130579-12-takim-cuma-zayiflama-yarismasi.html#post3292592
yeni gelen arkadaşlar şu mesajımı okursanız sevinirim. Yeni gelen arkadaşlara takım işleyişini ve amacımızı anlatan bir mesajım idi. Bir haftalık deneme süresinde bunları göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Demet bu arada pardon başlangıç kilonu yazmışsın sen(.. Kusura bakma dünkü bildirim yapma telaşı içinde atlamışım. başlangıç kilonu 75 olarak kaydettim. Hadi bakalım.. Hedef kilon nedir bu arada. Mesajımda anlattığım gibi sen de kilo çizelgesi yapabilirsen çok iyi olur.
ayy canım ya üzülme
sede sorsaydın ya eski sevgilinin halasına bu güzel sevgililer gününde sevgilisi yokmuymuşda yigenine mi kalmış
Cimcime cim takımımızın ilk sayfasındaki 10 no'lu mesaj bahsettiğim mesajım. Başlığı da yeni gelen arkadaşlara notlar gibi birşey. Belki zaten okumuşsundur bile.sayfa bulunamadı diyo malesef.napıcam:1no2:
çok teşekkür ederim.bende zaten gece atıştırmalarım yüzünden sormuştum koçluk olayını.gündüz çok güzel gidiyo fakat gece erken yatmak gibi bir alışkanlığım olmadığı için belli bir saatten sonra sıkılıp soluğu dolapta alıyorum.gerçi 2 haftadır atıştırma ihtiyacı hissedince hemen yeşilçay yapıyorum ama.arada bir kaçıyo malesef.benim kişisel fikrim başımızda eli maşalı biri olursa çok ii olur.(en azından benim başımdaşutarafagittikaydirigubbakcemile)Cimcime cim takımımızın ilk sayfasındaki 10 no'lu mesaj bahsettiğim mesajım. Başlığı da yeni gelen arkadaşlara notlar gibi birşey. Belki zaten okumuşsundur bile.
Koçluk meselesine gelince. Bir arkadaşa diğer arkadaşın birebir yardımcı olması demek oluyor. Ne gibi yardımlar dersen. öncelikle yediğin içtiğini yazıyorsun. Koçluk yapan arkadaş da değerlendiriyorsunuz sonra yediklerinizi.Hani az yedin fazla yedin, öğün atlamışsın vs gibi dışardan bir göz olarak değerlendirme yapıyor. Bu arada belirteyim, aramızda kimse diyetisyen veya benzeri meslek sahibi değil. Sadece bir tıp öğrencimiz var :)). O yüzden yorumlarımız, değerlendirmelerimiz okuduklarımızı, tecrübelerimizi kapsıyor. yoksa profesyonel destek değil bizimkiler. Bunun dışında bence koçların en büyük sorumluluğu kaçamak yapmaya meyilli, beslenme düzenini herhangi bir nedenle (depresyon, kızgınlık, can sıkıntısı vs vs sonuç olarak açlık dışındaki herhangi duygusal bir neden) bozmak üzere olan, pes etmek üzere olan, motivasyon kaybı yaşayan arkadaşımızı ayağa kaldırmaktır. Hemen hepimiz iyi kötü neyi yiyip neyi yemeyeceğimizi, ne zaman yiyeceğimizi biliyoruz. Ama büyük çoğunluğumuz maalesef duygusal nedenlerle ipin ucunu kaçırıveriyoruz. İşte koç burada bize lazım.İçimizdeki zayıflama isteğini kaybedecek gibi olduğumuzda bize güç vermek, pes etmemizi engellemek için.
Başka soruların da olursa hepimiz buradayız.
Aklıma gelmişken ben kendimce koçluk konusunda düşündüklerimi yazdım (cimcime sormuştu da özelden koçluk konusunda bilgi, genele yazıp herkesi bilgilendirmek istedim). Siz de lütfen bir koçun ne yapması, nasıl davranması veya bir koçtan neler beklerdiniz gibi düşüncelerinizi yazın. Ayrıca takım iyi ama birebir ilgilenen, başımda boza pişiren :) biri olsa ben daha hırslanırım, daha motive olurum diyen varsa lütfen o da yazsın.
Ayrıca takım içi yarışma yapsak, birebir biriyle yarışsam, iddialaşsam daha bir hevese gelirim diyorsanız veya buna benzer kendinizi motive edecek ve bizim takım olarak destekleyebileceğimiz birşeyler varsa lütfen onları da belirtin.
Bir süre sonra takıma gelip bugün bunları yedim demek kesmeyecek. İsteksizlik başlama olasılığı çok yüksek. Bu gibi durumlarda hareket sağlayacak, olsa güzel olurdu diyeceğiniz önerileri lütfen ama lütfen paylaşın. Sonuçta zayıflayacak olan sizlersiniz, bizleriz.Fikir üretip, harekete geçecek olan da bizleriz.
Hadi bakalım güzeller, bir sorun kendinize ne isterdiniz ya da birşeyler ister misiniz? Ola ki şu hali de beni tatmin ediyor, yolumda ilerliyorum da diyebilirsiniz.
evet nilgünün cd leri bende de var.ama çok düzenli dinleyemiyorum bak bu saat oldu hala ayaktayım.ooof of bi şekilde düzene girmem lazım haklısınhehe cimcime mesajın tam elimde kurabiye varken geldi :)). fena yakalandım yani. bende senin gibiyim. gündüz neredeyse hiçbirşey yemedim ve şimdi çay yanı kurabiye yiyorum. L-carniteni ben de kullandım. şu anda kayınvalidemdeyim. eve dönünce tekrar kullanmaya başlayacağım. evde bir miktar daha var. zaten eve bir döneyim şu gecenin bir yarısına kadar oturmaları da kaldıracağım. şubat tatilinden önce 10 gün kadar çok düzenlemiştim hayatımı. 11 gibi yatıyordum. sabah 8 civarı kalkıp, 10 gibi az birşey de olsa kahvaltı ediyordum. Akşama kadar da çok makul gidiyordum ve böylece son dönemde aldığım 2 kiloyu kolayca verdim. Bu gece oturmaları resmen mahvediyor adamı. Bünye yediklerini yakamıyor, sıkıntıdan yedikçe yiyesin geliyor. sabah metabolizma çalışacakken uykuda oluyorsun bir sürü bişi işte. Yok ama bir eve geçeyim tekrar düzene gireceğim. Çok sıkıldım çünkü bu işten. Bu arada küçük bir öneri, gece yeşilçay içme istersen. O da uykusuzluk yapıcı etken içeriyor. Madem bitki çaylarını içebiliyorsun yine aynı yöntemle melisa demle derim. rahatlatıcı, uyku yapıcı etkisi var.
Kısaca şu kesin cimcimecim, zayıflamak istiyorsak gece oturmalarını bir şekilde kaldırmak gerekiyor.Senin için hangi yöntem iyidir, neyle uykunu erkene çekebilirsin onu en iyi sen bilirsin tabi. Bir sürü yöntem var malum. Ben de iyi etki edenlerden biri yatmadan önce yatakta biraz kitap okumak (çok heyecanlı olmayan cinsinden ama yoksa sabaha kadar bitirecem diye uyumuyorum) bir de rahatlatıcı cd'ler dinlemek. Ben Nil Gün'ün hipnotik cd'leri ile rahatlıyorum ve genelde ikinci yüze geçmeden uyumuş oluyorum. Derim ki sen de deneme yanılma yöntemiyle kendine en iyi uygulamayı bul. Bir diğer tavsiyem de :)) madem anne olmak istiyorsun, hayırlısı ile bebeğin olduğunda uykuyu öyle bir ararsın ki sorma gitsin. O yüzden şimdi şansın varken bol bol uyu :)))
bu arada cimcime ve demet hosgeldiniz... spacem bende seni öpüorm koccaman... kusura bakmayın cidden sinirlerim bozudu yaaa
çavdar ekmeğini bana ender saraç tavsiye etmişti 3 yıl önce.o zamandan beri sadece çavdar yiyorum .zaten tadı kepekten daha lezzetli.kaşar peyniride sadece pazar günleri eşime çıkarınca yiyorum o da küçük bir parça.çok teşekkür ederim sağola.s.spacem bu koçluk olayı bence de süper bisi olur... herkes birine koçluk yaparsa karşısındakine öneride bulunmak için kendi de kilosuna dikkat etmek zorunda kalır hemböylece birbirimizi cok rahat kollamış oluruz....ayrıca takım içi yarış değil de günlük spor bildirimi yapalım diyorum ben... böyle daha iyi olabilir... her gun şu sporu şukadar saat yaptım diye yazalım...ne dersiniz?
cimcime canım çavdar ekmeği tüketin bence de... kepek ekmeginin 1-2dilimden fazlası demir eksikliği yapıyormuş...demir eksikliği anemisi olan biri olarak ben de kepek ekmegi bıraktım artık....hatta çavdarı ve beyaz ekmegi de anca evde biri olacak ya da yemege gitmis olucam ozaman 1dilim...bir de bence kaşar peyniri yerine beyaz peynir tüket... kaşar peynirinde cok fazla yag var... ama beyaz peynir ona göre daha saglıklı...
tugçe canım tebrik ederim seni...şimdi biz seni mezun mu ediyoruz? dogrusu mezun edersek de diger takımlara ayıp olur gibi totalde yokken 7kg vermişsin bu hafta 7kg verdin göstersek diger takımlara da ayıp olabilir... şimdi napcas bilemedim ben spacem bize akıl verirsin di mi
bence de bi süre sabitle daha sonra vermek istersen gel ama ok:1hug:
demet canım benim o eski sevgili evet ama işte sözde 5aydır ayrı da olsak sanki hala geri dönecekmiş gibi geliyor bana...çünkü ne irtibatı kesiyor ne de benim kendimi geri çekmelerimde peşimi bırakıyor...ama geri dönmek icin bi adım da atmıyor...:uhm: bir daha bu kadar uzun 4senelik bi ilişki düsünemiyorum... insanın herşeyi ortak olunca olmuyor işte yapamıyoruz ne birlikte ne ayrı:çok üzgünüm: bir daha sevgili falan istemiyorum yaa... ben bekar kallcam hep...hic bi erkege güvenmiyorum güvenmek ve tanımak kendimi tanıtmak da istemiyorum artık... yalnızlık daha huzur verdi bana...bir de hayatıma her daim burnunu sokmasa... kendi bitse halası baslıyor işte.. uzun sürünce ilişki onun ailesi benim ailem...bilenler direk burnunu sokuyor
gelelim kahvaltıma
elma sirkeli ballı 1bardak su
1kücük kase yulaf(olabildigince sade şekersiz kullanmaya çalışıyorum) +süt
1domates
biraz peynir
biraz maydonoz ve dere otu..
tıka basa şiştim saat 2:30gibi kalktım yeni kahvaltı ettim...aksama anca yerim...umarım bu hafta 59lara tekrar dönerim...dogrusu çarş geldigimde 60.8 idim cumaya 60.0 olabilmem bile iyiydi
çavdar ekmeğini bana ender saraç tavsiye etmişti 3 yıl önce.o zamandan beri sadece çavdar yiyorum .zaten tadı kepekten daha lezzetli.kaşar peyniride sadece pazar günleri eşime çıkarınca yiyorum o da küçük bir parça.çok teşekkür ederim sağola.s.
cimcime valla sen benden talimlisin bu konuda :)
ender saraçtan başka önerin varsa bizle de paylas olur mu :)
ya bu arada dün yazıcaktım sinirliydim ya unuttum
profiline baktım maşallah senin de çok güsel bi yüzün var.. umarım en kısa zamanda istedigin kiloya inersin cnm...
ben şimdilik kaçar...ev ciddi anlamda çöp eve döndü...evi temzlicem kütüphanemi düzenlicem....malum yeni dönem başlıyor evi adam edeyim ki ders çalışacak alan açılsın bana da...
öptüm hepiciğinizi koccaman:1hug:a.s.