• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

maviyeşil menunu benim yukarda kendi menümü yaptığım formatta hazırlarmısın.
bazen biz yediğimzi saatleride yazıyoruz sende yapabilirsin. ayrıca miktarlar oldukça önemli dün yazmıştım.
vs açılımınıda yapmalısın.
ne yazıkki menun bu haliyle sağlıksız olmuş. tüm kalorileri akşama yüklemişsin. ara öğünde yok. öğlende yok..
spor ve su miktarındna bahsetmemişsin. tabi bu konu gdogan ve innukun bakanlığı ama ben menude olmadığını gördüğüm için format konusundan yorum yapıyorum.

canım benım yapıcam ama dedıgım gıbı bana bı kac gun musade edın annemı bı gondereyım sonra kafamı buraya daha ıyı verıcegım ıstedıgınız sekılde yaparım
ınan dun dedgım gıbı komsumun evı tamırde hepsı bızdeydı ne zaman yedıgımı bılmıyorum
yalan yanlıs seylerde yazmak taraftarı degılım.o yuzden bundan sonra dedıgınız gıbı daha dıkkatlı olurum

merhaba kızlar . bugün oldukça yoğun ilerliyor, o yüzden sabah uğrayamadım,, bu arada melinda 2 gündür uğramıyor merak etmeye başladım ben:((
bengicim bu arada bende bir exel listesinde tutacağım spor bilgilerini, yıldızlama ile ilgili birşeyler yazmışsın tam okuyup anlayamadım, müsait bir zamanımda okuyacağım, onu da yapabilirim...
bu arada dün kimse spor yapmamaş kızlar,, bu akşam az da olsa hareket etmek adına birşeyler yapalım lütfen, zayıf olup da sarkık olmak istemezsniz değil mi? aynı zamanda sıkı bir vücuda sahip olalım

bayıldım bayıldım süper bir fikir. 16 bence ideal bir rakam bengicim.

imza: Ceza bakanı Şura

canım sen kurallarımızı okumadın sanırım daha yada eksik kaldı. bilgilendireyim bende seni. birincisi menülerimizi Rapor adı altında veriyoruz. ikincisi özellikle kahvaltı öğlen akşam adı altında yazıyoruz ve bence kilo vermek istiyorsan kesinlikle ara öğün yapmalısın. üçüncüsüde spor yok dahi olsa yok olduğunu belirtiyoruz ve suyumuzun miktarını yazıyoruz. birde kaçamak yapma isteğin olduğunda buraya uğrayacak durumun varsa gelip hemen yazıyorsun burda olanlarımız destek veriyoruz. bu şekilde yaptığım irmik helvasını az yemeye burdaki arkadaşlarıma borçluyum. kısacası burayı biliyorsun ama sanırım grubundan daha değişiğiz o nedenle çabuk alışacağını düşünerek bizimle çıktığın diyet yolculuğunda eminim başaracaksın. benim daha vermem gereken 20 kiloya yakın var müdavimi oldum denilebilir. ama şuna çok eminim ki gittiğim diyetisyenlerden daha mükemmel destekler alıyorum burda. o nedenle senden isteğim daha sık olarak aramıza katılman ve gün içerisinde çok az değil az ve sık yemek yemen.

evet kızlar benım eskı grubum bıraz pasıf kalmıs buraya gore..ama burasının boyle olması ıyı bı yerlerımı sıkarım:D
dedıgım gıbı spor olayı ıyı olacak...daha once ıyı gıdıyıordum cunku
lıstemızı ıstenılen gıbı yaapacagım onda sorun cıkmaz
su olayıda hepınızı gecerım:D
ınş guzel kılolar verırızz

daha önce bengi spor meselesini çok iyi açıklamıştı bize, bende not almıştım... tekrar hatırlatmak adına paylaşıyorum.. izninle bengicim:34:

Spor olayını 3'e ayırabiliriz

kardio
kas güçelendirici
kas uzatıcı ve esnetici

kardio
yürümek, koşmak, bisikleti, aerobik, step, ip atlama.. yani nabız hızımızı yükseltecek egzersizledir..
-kalbi ve akciğeri güçlendiri,
-kalori harcatır,
-20 dk sonra vücuttaki yağlayı yakmaya başlar..
-metabolizmayı hızlandırı

kas güçlendirici
şınav mekik çekmek, ağırlık kaldırmak, yer haraketleri, kalça haretleri vs..
-kaslarınızı güçlendiri
-vücuttaki kas miktarını arttırı.
-kaslar herzaman daha çok kalori harcar
-kaslar yağlardan daha ağır ama daha sıkıdır. yani 65 kiloda olup zayıf ve kaslı fit görünebilir ama 60 kiloda olup yağlı ve şişman görünebilirsiniz..

kas uzatma ve esnetme (strecthing)
pilates ve yoga
-duruş bozukluğunu
-bel ağrılarını
-kas ağrılarını azaltır
-omurga sağlığı için iyidir.
-vücuda esneklik kazandırı..
-stres azaltır..

eğer gerçeten düzenli ve dengeli spor programına başlamak istiyorsanırız. (tabi önce azar azar yaparak başlayın. gün aşırı yapın.)

günlük 20 dk kardio
15 dk kas güçlendirici hareketler (10x3 mekik/şınav 10x3 kalça basen hareketleri 10x3 hafif ağırlık kaldırma)
10 dk strecthing yapmak

ideal spor olacaktır...

daha sonra süreleri uzatıp çeşitlendire bilirsiniz..
çıkmak zorundayım, işlerimi halledip gelmeye çalışacağım , görüşürüz kızlar

melinda'yı bende merak ettim bugün uğrar umarım,
gdogan spor bakanlığına hızlı giriş yaptın. eğer yıldız önerim kabul olursa (Şura destek vermiş) yaptığımız sporların yeterli olduğunu düşündüğünde extra yıldız vereceksin. senin onayındna geçemk için daha iyi spor yapmalıyız :D ayrıca daha önce spor ile ilgili yazıklarımı tekrar gündem getirmen beni onure etti. :1:
maviyeşil; biz işi sıkı tutan bir grubuz hatta bir iki gündü iyice abarttık. kaptanımzı bize gaz verdi :) senden de en kısa zamanda uyum sağlamanı bekliyoruz. annende umarım sağlığına kavuşur..

ben menüler için 10 haziranı başlangıç alarak excel tablosu oluşturma başladım. haftalık paylaşacağım. cuma günü olabilir. yıldız öneriside kabul edilirse her cuma toplarız yıldzı sayılarını ve şura cezalarımıza karar verir.

Kaptanım 2 ay kaçamaksız cezasında anlaştık, Topiğe hergün uğrama konusunda elimden geleni yapıyorum ve yapıcam. Ama Mümkünse pazar günleri izin rica edeceğim. Pazar günü evde olmyorum olduğum kısıtlı zamanlarda da evdeki işten güçten fırsat bulamıyorum maalesef.. Fırsatım olursa elbetteki uğrarım ama pazar günleri izinli olsam olar mı aceba???

Cıkksss... Kaptanla pazarlık yapılmaz.. Eğer izin versem cezanın ne anlamı olur ki.. Anacım sizin iyiliğiniz için. Bende de çocuk var ütü var.. Üstelik kilo sıkıntım çok şükür şimdilik olmamasına rağmen 6 kişilik bir ekibin sorumluluğu var.. Yani demem o ki yığınla işin olsa da senin uğraman yorumları okuman yarım saati geçmez.. Ama benimki saatleri buluyor. Buna rağmen gerekirse evin işini dahi bırakıyorum. Sorumluluk bambaşka bir şey... Buraya bunları göze alarak geliyoruz hepimiz. Haksızsam duymaktan gocunmam...

burası bir takım mı??başlamış bir süreç mi var??ben de katılabilir miyim???

merhaba.. buraya tekra dönüp okuyabilir misin sana bu yazdığımı bilmem ama, eğer okursan beğenir misin, okuduğunu anlayayım.. Listemize dahil olamasan da gelip yazabilirsin. Sana da destek olacağımızı düşünüyorum..

kızlar dunku menum

zeytın
peynır
domates
salatalık
vs

oglen menum: 1elma(cok ıs yapıyordum yemek yıcek vakıt yoktu)

aksam: 1lahmacun 1ayran

canım ınsallah bana ugur getırırsınız vermek ıcın elımden gelenı yapacagım

su bakanı üşenme:) bızı su ıcmeye motıve et:))

canım arkadaslarım yenı arkadasımlarım tabıkı bende varım..ama kaptancım bana bı kac gun ızın ver..daha baslamadan kullanayım sonradan kullanmam.cunku bılıyorsun anneme gıtcem yarın ve cuma gonderdıkten sonra gelırım...zaten bı kac ay kalcak .gıdıp kalma olayımda olmıcak daha rahat ve kafam burda olurum... ve benıde lıstelere eklersenız en azından dahah ıyı motıve olurum buraya...cumartesı spora baslıcam ..

canım cok tesekkur ederım..ınş

Sevgili maviyeşil.. Umarım bu yazdıklarımı yanlış anlamazsın. Peşinen söyleyeyim yumuşak bir kaptanım.. Ancak sözüm dikkate alınmadığında kızıyorum. Bu kızgınlığım senin şahsınla ilgili değil. O yüzden beni mazur gör..

Ben sizinle beraber yarışmıyorum. Bu işi çıkarlarım için yapmıyorum yani. (çıkar dediğimden kastım bir amacım yok kilo vermek gibi). Tamamen gönüllüyüm ve bir bebeğim var 2 yaşında ve şu an hasta.. Evimin bir yığın işi var birikmiş ve saat 1 den beri geçmişte yazılanları okuyorum şu an...

Bunları neden anlatıyorum.. Zamanım benim için çok değerli. Eminim sizin içinde öyledir. Aynı şeyleri burada defalarca döndürmek istemiyorum. Sen bize katıldığını belirttiğinden itaren sana 2 kez "önce kurallarımızı oku eğer uyarsa seni aramızda görmekten mutluluk duyarız" dedim. Şu an 3. kez tekrar ediyorum. O kuralları okumadığın için 2 kere eksik menü paylaşmışsın. Ve arkadaşlarım da sana durumu anlatmış. Hem bengi hem de şura. Bu durumda, hem şura hem bengi sana bu hatırlatmaları yapmak durumunda oldu, ve ben de acaba ne yazdılar diye o yazıları okumak durumunda kaldım...

Daha önce yazdım ama bir daha yazayım. Bizim takımın yapılanması diğer takımlardan daha farklı. Özveri, saygı ve çok büyük bir sevgi üzerine kurulu. Zaten seni hemen benimsememizden bunu anlayabilirsin. Ancak bunu senden de bekliyoruz..

Annenin özel durumunu paylaştın.Evdeki çocukları da anlattın. Bu durumda fırsat buldukça kurallarımızı okuyabilirdin mesela. En önce onun yapılması gerekiyor, bu lahmacunlu menülerini paylaşmaktan çok daha önemli. Eğer 10 dk lık fırsatlar bulabiliyorsan, paragraf paragraf oku.. Ama oku.. Benim felsefem "olsun da nasıl olursa olsun" değil. Düzen olsun istiyorum. Eğer öyle olmazsa günlük 5 mesaj yazma zorunluluğu getiririm, boş konuşmalarla dolar sayfa.. Ama öyle değil bu grup..

Seni şimdiden 1-2 gün izinli sayıp da cuma günü listeye dahil edemem. Zaten bugün günlerden salı.. Bu hafta müsait oldukça gelip sistemimizin nasıl işlediğine bakarsın, önümüzdeki hafta da dahil olursun..

Seni kırdıysam özür dilerim. Daha önce 2 kez yazdığımı dikkate almayınca bu şekilde açıkça yazmak durumunda kaldım. Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir.

Evet ya kaptanim hsonlari izinli olsak girebilen yine girse.cunku yeri geliyor hsonu eve giremiyiruz yaz geldi birde kis olsa neyse

haftasonları izinli olma olayını %100 karşıyım. çünkü arkadaşlar bilir ben genelde kafta sonralrı kafayı yer soluğu markette alır tüm aburcuburları bir oturuşta yerim.. tekbaşıma olduğum haftasonlarında burda biri olsada yazsa diye siteye 100 kere girip çıkarım...

kaptanım fırsat bulduğunda sabah paylaştığım öneri hakkında görüşlerini bekliyorum..

Son düzenleme:
Bu arada ne zamandır aklımda bir öneri daha var şöyle ki;

Salı günleri ara tartı günü mü yapsak.. Cuma gününe kadar en azından gidişatımızı kontrol etmiş oluruz. Dukan diyeti zamanından alışkanlık bende sık tartılmayı seviyorum...Bir çok diyetisyen de öneriyor zaten motivasyonu korumak amaçlı olarak.

Ne dersiniz?

Bu arada ne zamandır aklımda bir öneri daha var şöyle ki;

Salı günleri ara tartı günü mü yapsak.. Cuma gününe kadar en azından gidişatımızı kontrol etmiş oluruz. Dukan diyeti zamanından alışkanlık bende sık tartılmayı seviyorum...Bir çok diyetisyen de öneriyor zaten motivasyonu korumak amaçlı olarak.

Ne dersiniz?

isteyen tartılabilir neden olmasın..

Ben hiç giremiyorum artık:(Hiç vaktim olmuyo her gün sınavım var sürekli okuldayım pratik sınav teorik sınav derken çok yoruluyorum yiceklerime gelince bu koşuşturmada ne yedim farkında bile değilim:(Beni mazur görürseniz çok mutlu olurum ben derse gidiyorum şimdi:(

RAPOR
11.06.2013

Sabah 09:00
1 haş yumurta
1 hindi süme
30gr süzme peynir
25 gr keçi peyniri
1,5 domates
1 salatalık

Öğlen 12:20
250gr 2gr yağ ile tavada derisiz hindi fileto
230gr ayran
1 domates
1 salatalık

Ara 14:15
300ml süt
2 adet kuru kayısı
20gr yulaf kepeği
puding tozu

Akşam 17:00

2 adet piliç köfte ve 1 yumurta ile yapılmış yağsız omlet
1 domates
1 salatalık
30 gr keçi peyniri

2,5 litre su
1 bardak şekersiz adaçayı
3 bardak şekersiz çay
2 bardak kremali şekeriz nescafe

spor
25 dk aerobik

Ben hiç giremiyorum artık:(Hiç vaktim olmuyo her gün sınavım var sürekli okuldayım pratik sınav teorik sınav derken çok yoruluyorum yiceklerime gelince bu koşuşturmada ne yedim farkında bile değilim:(Beni mazur görürseniz çok mutlu olurum ben derse gidiyorum şimdi:(

canım ya kolay gelsin ne kadar sürecek finaller. nasıl gidiyor?

canım ya kolay gelsin ne kadar sürecek finaller. nasıl gidiyor?

28inde biticek.Ama şimdiden pilim bitti benim dün pratik sınav vardı sabahtan akşam 5e kadar koşturup durduk.Stres de çok fazla ben rapor fln da yazamıyorum hiç giremiyorum ki yakında diskalifiye bile olabilirim onun için ben ayrılsam mı:43:

28inde biticek.Ama şimdiden pilim bitti benim dün pratik sınav vardı sabahtan akşam 5e kadar koşturup durduk.Stres de çok fazla ben rapor fln da yazamıyorum hiç giremiyorum ki yakında diskalifiye bile olabilirim onun için ben ayrılsam mı:43:

melinda ne kadar uzun sürüyormuş sınavların öyle, ayrılma ya:(( başka bir çözüm buluruz sana... kaptan sana bir çözüm bulur

arkadaslar ben bu grupta yapamam..benı anlamayanı bende anlayamam
guzel ve zevklı kılo vermek varken kalkıp kımse benım ıcın ne dıyor ne yapmam gerekıyor dıye dusunemem
ben cahıl bırı degılım kurallarıda gec okumus olabılırım ..ıkı kere hatamı anladıgımı soledıgım halde kalkıp bı kısının daha bunu solemesı cok komık..kaptancım sen gercek hayatta egolarını tatmın edememıssın burda esıyorsun...
ıyı aksamlar

Maviyesil,
Yazdıklarının hiç birini kaptanımız hak etmiyor.. Ne söylediyse sadece senin iyiliğin ve gruba uyum sağlaman içindi.. Özel durumunun farkındayız ama burda olmak icin hepimizi özveri gösteriyoruz.. Eğer bunun icin vaktim yoksa bunları yazmak yerine daha sakın sessiz bir gruba katılabilirsin.. Veya kuralları olmayan topiklere.. Sana iyi günler diliyorum.. Ve kaptanımızı üzecek baska mesaj yazmamani diliyorum.. Hatta hiç bir sey yazmana gerek yok 10. takima..
Güle güle ve kendine göre takım bulman umuduyla....

meloş... kız gelirsem yanına o sarı kaşlarını cımbızla tek tek yolarım... Ne demek diskalifiye olabilirim. Gören duyanda kafamıza göre takımdan adam çıkarıyoruz sanar... Kız sen bana sınavlarım var demedin mi.. Beni idare edin demedin mi.. Biz de başımız gözümüz üstüne demedik mi. Daha ne çen çen yok rapor yazamadım yok diskalifiye olmayım bıdı bıdı....

Yalnız... Atıştırma sınırlaması senin için de geçerli... Beyaz leblebili olan.. Kilo alıp gelmeyin sakın... Öptüm canım..

Bu arada bugün çok mutluyum kızlar... Çünkü kızım "anne" dedi. Sevinçten deliriyorum iki de bir ben kimim diye soruyorum.. Hep "ayn" diyordu ya.. Ne güzelmiş anne lafını duymak. Allah isteyen herkese nasip etsin...

(Not: Bengi teklifini düşünüyorum canım. O sistem benim aklımdaydı zaten ama bazı aksaklıklar vardı. Onları çözememiştim. Hatta buraya yazayım beraber fırtına yapalım.. Benim kafamdaki sorun şuydu: Şimdi menüsü çok güzel ama spor yok 3 yıldız... Ya da menüsü kötü ama spor var su var gene 3 yıldız. Bu ikisi aynı değil ki.. Hem haftasonu geldiğinde o yıldızları nasıl toplamış? Menüleri çok güzel olsa da spor yapmadıktan sonra yıldız topladı diye ödül mü verilir.. Yani bunları da çözecek bir sistem düşünemediğim için burada dile getirememiştim tatlımcım)

Back