1 ayda 6 kilo verdim ve hala devam ediyorum :)

canım 2 haftalık lahana diyetin nasıldı kaç kilo verdin ? bende bugün başladım ama tadı çok kötü ya soğan kokuyor resmen nasıl dayandın 2 hafta

Merhaba Ahfa 2 haftalık lahana diyetim çok güzel geçti... Merak ettim acaba lahana çorbasını benim verdiğim tarife göremi uyguladın? İçine baharat karabiber, tuzot falan attınmı?
Ben çorbayı bayıla bayıla yedim, eşimde çok sevdi... ve benim burda verdiğim tarifi yapanlardan olumsuz bir yorum almadım. Acaba soğanları iyice pişirmeden mi lahanaları ekledin?

Kaç kilo verdiğime gelince... 2 Hafta sonunda üçbuçuk kilo vermiştim bu çorba sayesinde. Bu kilo kaybımın su olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü başladığımdan beri günde en az 2 lt su içtim. Ve bu çorba diyetinin ilk haftasını uygularken pekte spor yaptığım söylenemez. İlk haftada spor yapsaydım daha çok kilo verceğime eminim.

Sabah aç karna Rezene çayı, geceden ıslattığım kayısılı suyum ve kayısılar... Bunlar tamamdır. 4 litreye yakın su içtim.
Ana öğün sonralarında Yeşil Çaylar içildi. SPOR OLARAK : KAR YAĞIŞI SEBEBİYLE YİNE YÜRÜYÜŞ YOK... EVDE TOPLAM 1500
KERE İP ATLADIM.Birazdan Melisa çayımı içeceğim ve yatmadan önce de 1 bardak ılık elma sirkeli suyumu da içerim.

Bugün ikindi ye doğru canım inanılmaz derecede kaçamak yapmak istedi. Ne bulursam yiyeyim geldi... O anda kendimi buraya
attım ve kilo verme hikayelerini okuyarak aklımı dağıtmaya çalıştım veeee başardımda :)

KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM ŞU AN, KARNIM TOK. KAÇAMAK YOK :))))

1 AYLIK DİYET PROGRAMI

2. HAFTA

8.GÜN

*KAHVALTI*

1 Adet közlenmiş Çarliston Biber
1 Avuç Maydonoz
1 Kase sütle hazırlanmış Nesfit Fruit

*KUŞLUK*

Yarım Elma

*ÖĞLEN*

1 Adet Salatalık
1 Porsiyon Domates Çorbası (2 Kepçe)
Yarım Porsiyon Ispanak Yemeği (1 Kepçe)

*İKİNDİ*

2 Adet Kuru İncir
1 Fincan Türk Kahvesi (Sütsüz, Şekersiz)

*AKŞAM*

1,5 Porsiyon Domates Çorbası ( 1,5 Kepçe)
1 Adet Fırında yağsız Karnıyarık

*GECE*

1 Elma

Not: Yemek tabağımı sıyırmak için gün içinde toplam en fazla 1 dilim ekmek yemişimdir :)

bende senin neler yaptığını harfi harfine okudum her şey çok güzel şimdi yapamam ama sömestr da lahana çorbası diyetini bende deneyebilirim yani inşallah yapabilirim 2 hafta yapıp bıraksam sorun olmaz heralde :S

Aklıma gelmişken, her gece neden yatmadan önce melisa çayı içtiğimi söyleyim :)
Malum gün içinde birçok stresli zamanlar yaşıyoruz... Birde diyet girince işin içine sormayın gitsin,stresime bir stres daha eklendi.
Ben bu zamana dek sevinsem hemen dışarda nefis bir yemek ile kutlardım bu durumu. Üzülsem yine yemek yiyerek abur cubur gibi şeylerle atmaya çalışırdım stresimi
e şimdi istediklerimi yiyemiyorum yani rahatlamaya ihtiyacım olduğundan Melisa Çayı bu dönemimde vazgeçilmezim oldu.
Gün içinde zaten Yeşil Çay içip, çok su tükettiğimden gündüz içmiyorum bu melisa çayını.
Rahat bir uyku düzeni için Melisa çayını gece yatmadan 1- 2 saat önce içmeyi tercih ediyorum. Melisa Çayı sayesinde pamuk gibi oluyorum :))

Aroması da mükemmel, benim çok hoşuma gitti :)

İşte Melisa Çayının Faydaları;

Melisa Bitkisi, nane familyasındandır ve genel olarak sakinleştirici etkisiyle bilinir. Özellikle stres ve kaygıyı azaltmak, uyku düzenini sağlamak için kullanılan Melisa
Çayının en eski dönemlerdeki kullanımının böcek ısırıklarına karşı kullanıldığı biliniyor.
Melisa limona benzer hafif bir kokuya sahiptir...

* Uyku sorunlarında kullanılır.
* Sinirleri yatıştırır.
* Stresi azaltır.
* Mide rahatsızlıklarını azaltır.
* Sindirim sorunlarına karşı kullanılır.
* Gaz giderir.
* Ter atılmasını sağlar.
* Ateş düşürür.

Canım zaten bu lahana çorbası diyeti en fazla 2 hafta üst üste yapılan bir diyet ve insanın tüm ömrü boyunca bir iki kez yapması mümkün olan bir diyet :) Ben yararını gördüm. Bir zararını görmedim... Kilo vermeyi, her türlü sorundan kurtulmayı çok istiyorsun başarcağız bu işi merak etme her fırsatta buraları takip etmeni tavsiye ederim... Aklına yemen gereken yemekten fazlasını yemek gelirse abur cuburlar gelirse aklına hemen gir buraya herkesin nasıl zayıfladığını gör, başarı hikayelerini oku zihnini dağıt işe yarıyor :))

başarı hikayelerini okumaı çok denedim işe yarıyor buralarda geçiriyorum zaten bütün boş zamanımı ben taliş iksiri die bir şey okudum forumda sen hiç duydun mu?

başarı hikayelerini okumaı çok denedim işe yarıyor buralarda geçiriyorum zaten bütün boş zamanımı ben taliş iksiri die bir şey okudum forumda sen hiç duydun mu?

Hmm evet okudum, hatta papatya çayı gibi şeylerden de bahsediyorlar... Şimdilik Ana öğünlerin arkasından içtiğim toplam 3 adet yeşil çay fazlasıyla fayda etti bana. Zaten diyetisyen doktorumda bu şekilde tavsiye etmişti... Eğer yeşil çaylar etkisini kaybederse diyet sürem boyunca tabiki deneyebilirim diğer yöntemleri de... Ancak şimdilik düşünmüyorum, zaten yeterince sıvı tüketiyorum, fazlasına böbreklerimde dayanmaz kanımca

doğru sen fazlasıyla bitki çayı içiyorsun zaten benim demem saçmalık oldu ben başlayacağım duruma göre sende duraklama dönemin olursa denersin

Günaydın günlüğüm ve bana bu sayfada eşlik eden tüm arkadaşlarım... Bugünde diyetle devam edecek yeni bir güne merhaba dedik... Hepinize kaçamaksız, diyet programına tam olarak uyabileceğiniz bir gün dilerim :)

Merhaba Arkadaşlar,
Twince, öncelikle öğlen bugün yemeğimi biraz fazla kaçırdım ama akşam yarım saat daha fazla sporla telafi edeceğim. Günah çıkarayım, içim rahatlasın:)

Merhaba Arkadaşlar,
Twince, öncelikle öğlen bugün yemeğimi biraz fazla kaçırdım ama akşam yarım saat daha fazla sporla telafi edeceğim. Günah çıkarayım, içim rahatlasın:)

hahah ohh günahını çıkarttın, rahatladın :) evet tatlım akşam biraz daha ekstra sporla telafi edersin, inşallah yapabilirsin sen zaten çalışıp yorgun argın işten eve geliyorsun...
Seninki büyük başarı zaten bu azimle tığ gibi oluruz biz ya :))

Evet çok rahatladım:) Evet biraz yolucu oluyor ama alıştım tempoya:) Boş oturamıyorum artık. Sende de şöyle bir şey var mı: misal spor yapıyorum bitiyor, sanki hemen zayıflıyacakmışım gibi aynaya koşuyorum. Kendimi inceliyorum:)

Sabah: 2 bardak ılık su, 2 kuru kayısı
kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 1 yaprak marul, 1 demet maydanoz, 2 zeytin, 1 kk kadar beyaz peynir yarım saat sonra yeşil çay
ara:4 badem 1 ceviz
öğle: 1 porsiyon mercimek çorbası, salata
ara: 1 yeşil elma
akşam: derisiz haşlanmış tavuk, 1 kutu ayran, maydanoz, 2 tane etimek yarım saat sonra yeşil çay

3 lt su
2 bardak yeşil çay
1-2 bardak kahve (sade)
leslie ile 2 mil
100 ip atlama
25 mekik
100 sopalı bel hareketi

Kızlarrrr işte bugün (3. gün) ki menüm. Nasıl sizceee ??
:18:

bugün 4.günüm 3 kg gitmiş harfiyen uydum hatta daha az yedim eczanede yağ kas ölçümü yapıyolardı vücutta kalsiyum eksikliği çıktı su eksikmiş bende rejimdeyim nerdeyse 4 litre su içiyorum dedim,bayan bana verdiğinizi kısa sürede fazlasıyla alırsınız dedi ama dikkat edeceğim beni motive etti bu 3 kg 2 kilo daha verirsem yeter bana

Ayyy alemsin :)) Evet evet bende aynen öyleyim... Hatta bugün 2 kere koşturup aynaya baktım, gobeciğimi açıp kontrol ettim Sanki hemen sıkılaşmış gibi... Belirgin halde incelme ve toparlanma var... Tam olarak istediğim gibi olmasada hani şu izlediğimiz spor videolarında baklava göbekli sıkı vücutlu kadınları aklıma getiriyorum ayna karşısında :))

heheyyttt bizim onlardan neyimiz eksik, bizde oliciz inşallaaahhhh :))

Çok sevindim, kilo vermene. Ama eczanedeki bayanın da dediği gibi kilo vermek kolay... İşin zor olan yanı verdiğimiz kiloyu korumak. Ekmek türlerinden, yağlılardan yinede uzak durmak lazım. Mankenlerden birisinin verdiği röportajda duymuştum. Kilosunu korumak için haftanın 5-6 günü yani pazartesi den cumartesiye kadar, çok dikkat ediyormuş yediklerine hatta diyet yapar gibi yiyormuş. Pazar günleri, kendini ödüllendirip azıtıyormuş. Ne bulursa, önüne geleni yiyormuş....

Ve ertesi sabah yani pazartesi yeniden aynı tempoda dikkat etmeye devam :)) Benim aklıma yattı aslında bu iş, istediğim kiloya indiğimde bende sadece haftanın 5 günü dikkat etmeyi haftasonu biraz azıtmayı düşünüyorum

Son düzenleme:

Seçillll harika gidiyor gibime geldi bu iş :)) Aç hissetmezsin yine bu menüyle canım... Güzel Menü

Seçillll harika gidiyor gibime geldi bu iş :)) Aç hissetmezsin yine bu menüyle canım... Güzel Menü
Saol canım ya vala bende seni sıkı sıkıya takip ediyorum, senden ilham alarak yapıyorum bir şeyler. İnşallah hepimiz ulaşıcaz hedeflerimizeee

Saol canım ya vala bende seni sıkı sıkıya takip ediyorum, senden ilham alarak yapıyorum bir şeyler. İnşallah hepimiz ulaşıcaz hedeflerimizeee

Sen sağol, arkadaşım :) Bende hepinizi sıkı sıkıya takip ediyorum, aynı şekilde sizlerden ilham alıyorum :) İnşaallaaah, Allah sağlık versin yeterki bir hasta olupta birton serum yedikmi yandık :)) Herşeyin başı sağlık, ondan sonra istikrarlı olduktan sonra gerisi kolay :)

Bu arada sen yinede yediklerinin kalorilerini hergün tahmini olarak hesapla... Sonra ben niye kilo vermedim demeyelim. Aslında bana diyetisyenim, en çokta çocuk sahibi olmak istediğim için günde 1700 kalori yemem gerektiğini söyledi. Vücudumda vitamin mineral protein demir gibi şeyler çokta eksik olmasın diye... Ama 1700 kalori yersem bu iş uzar da.... uzar.... Ben 1000 kalorinin üstüne çıkmamaya çalışıyorum. Demekki 1700 kalori yiyerek bile zayıflamam mümkünse 1000 kalori alarak hayde hayde zayıflarım
Ama doktor da çok abarttı yaa 1700 kalori ohoooo burdan köye yok eder yani :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…