1 ayda 6 kilo verdim ve hala devam ediyorum :)

Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1 - YouTube

Hanımlar Herkese Merhaba,
öncelikle video yükleme seçeneğini bulamadığım için link verip egzersizin aşama aşama çevirisini yazacağım.

1- Arm Crosses: Isınmayla başlıyoruz. Kolları gergin bir şekilde açabildiğimiz kadar iki yana açıp birbirine doğru çaprazlıyoruz. Gerdikçe kaslarımız açılacak. Kızlar kadar esnek olmayabilirsiniz (arkasındaki bayanlardan bahsediyor) ama elinizden geleni yapın.
Windmills: Karın kaslarınızı sıkın ve yapabildiğiniz kadar hızlı ellerinizi çevirin. Bu omuz ve kaslarınızı açar. Bunu yaparken vücudunuzun biraz ısınmaya başladığını hissedeceksiniz.
Jumpig Jacks: Bunu kardiyoyu yapıyoruz çünkü vücudun artık ısındığından emin olmalıyız. Kaslarımız artık esnek bu da bizi sakatlanmadan koruyacak.
Hip Circles: Kalçayı çeviriyoruz, bu kalça ve arka diz kaslarımızı açacak.
Knee Circle: Dizlerimizi çeviriyoruz. Salakça gelebilir ama eklemlerin esnemesine yardımcı olacak ve sakatlanmamızı önleyecek.
Jumping Jacks:KK43: tekrar- kardiyo)
Push up: Şınav çekiyoruz.
Press: kalça ve kolları çalıştırıyor. Karın kaslarımızı sıkacağız.
Push up:KK43: tekrar- set)
Press: (tekrar) bu tekrarlarla vücut daha fazla çalışıyor ve yanıyor.
Jumping Jacks: (kardiyo- tekrar) bir kardiyo bir karın bir gerilme yapıyoruz çünkü kısa sürede hızlı yağ yakmanın yolu bu tekrar ve hızlılıktır.
Jump Rope: İp çevirin. Vücudunuz yanacak, kalbiniz deli gibi çarpacak.
Jumping JAck:KK43: Tekrar)
Jump Robe: (tekrar) İnsanlara merdiven çıkın derler ama daha fazlasını yapabiliriz. Böylelikle güzel sonuçlar alacağız.

Basic Crunch: KArın kaslarını sıkıyoruz. Çok basit ama etkili bir harekettir. nefesinizi düzenleyin.
Reverse Crunch: yukarıda nefes ver aşağıda al. Karnınız yanacak.
Dumbell roll: karın ve omuz yakıyor. Çok zor ama etkilidir.
Static crunch:Kalça, bacak, karın yakıyor. çok zor ama sonuçlarını alacaksınız. Sırtınız dik duracak.
Butt kicks: kalça tekmeleme. Kardiyo hareketi.
Punch: dik durun, karnınızı sıkın, yumruklayın. Kalori yakmanın en iyi kardiyo şekli.
(Butt ve Punch tekrar)
Yerde karın hareketleri: ters çaprazlıyor. Doğru nefes alıp vermek önemli.
Yerde dumbell: göğüs kaslarını açıyor. arka ve ön kol da çalışacak.

(arada setleri tekrarlıyor ve en sonda da Cooldown dediği esneme hareketleri var bunları da ağrı olmaması için yapıyor.)

Kızlar birebir değil özetle çevirdim. En azından neyi neden denediğimiz konusunda fikrimiz olur. Umarım yardımcı olur. Benim terim hala üstümde. Yeni bitirdim sporumu sizlere de kolay gelsin:)

Napıyorsun kız aşşağılarda yukarı çık yukarı :)) ay çok heyecanlıyım ben ya... Ben bile iyiki buraya yazmışım diyorum, benim kilo verme heyecanıma ortak olan birçok arkadaşım oldu... Birbirimize bu şekilde destek olmak beni inanılmaz mutlu ediyor hani sanki bir zayıflama kampındaymışız gibi... ve heyecanla aramıza yeni katılacak arkadaşların gelmesini yazmasını bekliyorum bu sayfada...

Napıyorsun kız aşşağılarda yukarı çık yukarı :)) ay çok heyecanlıyım ben ya... Ben bile iyiki buraya yazmışım diyorum, benim kilo verme heyecanıma ortak olan birçok arkadaşım oldu... Birbirimize bu şekilde destek olmak beni inanılmaz mutlu ediyor hani sanki bir zayıflama kampındaymışız gibi... ve heyecanla aramıza yeni katılacak arkadaşların gelmesini yazmasını bekliyorum bu sayfada...

ahahahaha güzel olmuş değil mi:KK70::KK70: kesinlikle destek çok önemli.. İyiki açmışsın ve öylelikle birbirimize vesile olduk:)

Uyguladığım yöntemler ve diyet listelerim hakkında şimdiye dek hiç olumsuz bir yorumda almadım, sanırım iyi gidiyorum... Aslında başarılı ilerlediğimi biliyorum ama yinede korkularım var. Bunca zaman sağlıksız ve kilolu bir hayat geçirdiğim için, ne kadar sağlıklı ve az yersem yeyim sanki çok yemişim gibi geliyor bana bu konuda ne yapcam bilmiyorum. Bugünün son saatlerinde bugünki menümü paylaşcam ama mesela akşam yemeğinde yediklerim hakkında eşime ayy ben çokmu yedim? Sence ben böyle yersem böyle kilo vermeye devam edebilirmiyim? falan tarzında sorularla başının etini yiyorum :p Annemlere de anneeeee bugün diyetimin 32. günündeyim falan heyecandan herkesi bitiriyorum :)

Uyguladığım yöntemler ve diyet listelerim hakkında şimdiye dek hiç olumsuz bir yorumda almadım, sanırım iyi gidiyorum... Aslında başarılı ilerlediğimi biliyorum ama yinede korkularım var. Bunca zaman sağlıksız ve kilolu bir hayat geçirdiğim için, ne kadar sağlıklı ve az yersem yeyim sanki çok yemişim gibi geliyor bana bu konuda ne yapcam bilmiyorum. Bugünün son saatlerinde bugünki menümü paylaşcam ama mesela akşam yemeğinde yediklerim hakkında eşime ayy ben çokmu yedim? Sence ben böyle yersem böyle kilo vermeye devam edebilirmiyim? falan tarzında sorularla başının etini yiyorum :p Annemlere de anneeeee bugün diyetimin 32. günündeyim falan heyecandan herkesi bitiriyorum :)

Gayet başarılı gidiyorsun canım, listeler sağlam. İyiki açmışsın bu konuyu, eşinin başı çok şişerse koş buraya gel:KK53: Ben diyetimin 3.gününe pes etmeden geldim diye sevinirken senin 32.günde olman benide heycanlandırdı, demekk ki oluyormuş. Hadi bakalım başarıcaz sanki bu işi:))

BUGÜN YİNE SAĞLAM BİR SPORDAN MAHRUM KALDIM KAR MUHALEFETİ YÜZÜNDEN. HASTANEYE YÜRÜDÜĞÜM 3 DURAK VAR SADECE... 3 DURAK GİDİŞ 3 DURAK GELİŞ. AYRICA EVDE 400 KERE İP ATLAYABİLDİM. YEŞİLÇAY TÜKETİMİ TAM... KAYISILI SU İÇİLDİ. ÇAYLAR HARİÇ 3.5 LT SU İÇEBİLDİM :)

1 AYLIK DİYET PROGRAMI

7.GÜN

*KAHVALTI*

2 Adet Közlenmiş Çarliston Biber
1 Domates
3 Zeytin
1 Kibrit Kutusu Peynir

*KUŞLUK*

1 Elma

*ÖĞLEN*

Yarmalı Baklalı Yoğurtlu Çorba 1 porsiyon (2 kepçe)
Bol Salata

*İKİNDİ*

1 Salatalık

*AKŞAM*

1,5 Porsiyon Yarmalı Çorba (3 kepçe)
3 Yemek Kaşığı Soğanlı 1 yumurtalı ve 3 dilim sucuklu menemen
1 Dilim Ekmek

*GECE*

1 Elma

YAĞSIZ YARMALI ÇORBA TARİFİ 2 Kişilik

Ben mevsiminde baklaları alıp, buzlukta saklıyorum... Kışında kullanıyorum. Baklayı bilmeyen varmı hani şu kırmızı
Benekli Ayşe Kadın Fasülyeye benzeyen içini çıkartıyorsunuz :) Baklanız yoksa, bunun yerine yeşil
mercimekte kullanabilirsiniz. Yapılışı Kolay ve oldukça lezzetli, doyurucu bir çorba...

1, 5 avuç Baklayı 1 saat kadar sıcak suda bekletiyorum yumuşaması için. Yumuşamadan direkt suda kaynatabilirsiniz.
Yeşil Mercimek kullanacaksanız önce yeşil mercimekleri bakla gibi suda kaynatın. Yeşil mercimekler biraz
fokurdadıktan sonra peşinden 1,5 avuç yada 2 avuç dolusu yarmayı da atın içine. Eğer normal haşlama tavuk suyunuz varsa
onu kullanın çok lezzet verir. Yoksa 1 adet tavuk bulyon atın arkasından... vede 3 büyük diş sarımsağı dövüp
katın çorbanın içine... Birazda tuz...

Hepsi piştikten sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Ilıyınca 4 yemek kaşığı yoğurdu çırpıp ekleyin çorbanın içine
arkasından bir tavada biraz su ile kızarttığınız kuru naneyi de çorbaya boşaltın. Ohhh yeme bunun yanında yat :)

Afiyet Olsun :KK66:

Son düzenleme:
Günaydınnnn :KK52: Hemen menümü yazıyorum ve çıkıyorum..
Sabah: 2 bardak su 1 kuru kayısı
kahvaltı:200 ml süt, 1 yaprak marul, 1 demet maydanoz, 1 kk beyaz peynir, 1 zeytin, 1 dilim etimek
ara:4 badem 1 ceviz
öğle: mercimek çorbası, salata
ara: 1 yeşil elma
akşam: karnıbahar haşlaması, yoğurt

Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden 20 dk sonra yeşil çay
1 fincan sade türk kahvesi
3 lt su
Leslie ile 2 mil
100 ip atlama
100 sopalı bel hareketi
20 mekik

İştee bugün ki menüm. Sizce nasıl kızlarr??:44:

arkadaslr dün aksam balik ve salata yiyecegimi yazmistim ama olmadi . yemek saatine yakin bir arkadasim ugradi cay yaptim yanina misir patlattim, kurabiye, cerez, ve cubuk kraker felan derken ayip olmasin diye bir iki aldim ama fazla ileri gitmedim diyette oldugumu hep hatirladim ama acikmistimda neyse bir iki saat oturdu ve gitti. iste ben burda hatayi yaptim. dedimki kendi kendime bunlardan biraz yedimya aksam yemegi yemeyim artik. keskede yeseymisim aksam 9: 30 da esim aciktim dedi yemekleri isittim bir kasik alayim sadece derken bir baktimki bende yemisim. olan oldu ama banada ders oldu erken saatte makul bir aksam yemegi yeseydim gec vakitte bu kacamak olmayacakti. demekki neymis ana ögünleri atlamayacakmisiz. bugünde kahvaltimi peynirli omlet ve bir dilim ekmekle yaptim, ama ögleden sonra misafirlige gidecez, gene bugünde dikkat edecegim ama tam basliyorum diyorum böyle engeller cikiyor. neyse dengelemeye calisacagim....

twince menün güzel tatlim bravo sana aslinda akrep burclari kafaya koydugunu yapar ama ben neden böyleyim anlayamiyorum . paelcim sana cok tesekkür ederim. isten eve yorgun döndün ve bizim icin ceviri yaptin hakkini helal et dün biraz baktim gercekten harika görünüyor bugün mutlaka deneyecegim tekrar tesekkürler...

arkadaslr dün aksam balik ve salata yiyecegimi yazmistim ama olmadi . yemek saatine yakin bir arkadasim ugradi cay yaptim yanina misir patlattim, kurabiye, cerez, ve cubuk kraker felan derken ayip olmasin diye bir iki aldim ama fazla ileri gitmedim diyette oldugumu hep hatirladim ama acikmistimda neyse bir iki saat oturdu ve gitti. iste ben burda hatayi yaptim. dedimki kendi kendime bunlardan biraz yedimya aksam yemegi yemeyim artik. keskede yeseymisim aksam 9: 30 da esim aciktim dedi yemekleri isittim bir kasik alayim sadece derken bir baktimki bende yemisim. olan oldu ama banada ders oldu erken saatte makul bir aksam yemegi yeseydim gec vakitte bu kacamak olmayacakti. demekki neymis ana ögünleri atlamayacakmisiz. bugünde kahvaltimi peynirli omlet ve bir dilim ekmekle yaptim, ama ögleden sonra misafirlige gidecez, gene bugünde dikkat edecegim ama tam basliyorum diyorum böyle engeller cikiyor. neyse dengelemeye calisacagim....

Ahhh o zamansız gelen arkadaşlar yokmu :)) Akşam yemeğini biraz sağlam yemek lazım. Gece biraz geç saate kadar da oturduğumuzu düşünürsek mutlaka karnımız acıkıyor. İşte bu saatler en tehlikeli olanları. Hani akşam yemeğini sağlam yesek bile atıştırma isteği duyarsak ilerleyen saatlerde 1 meyve kurtarıcı oluyor. Ama karnımız kazınmaya başladıysa yandık... Kaçamak tehlikesi ile karşı karşıya kalıyoruz... Engellerin çok ama sen bu engellere rağmen yinede vazgeçmiyorsun bu da büyük başarı :) aynen devam...

Günaydınnnn :KK52: Hemen menümü yazıyorum ve çıkıyorum..
Sabah: 2 bardak su 1 kuru kayısı
kahvaltı:200 ml süt, 1 yaprak marul, 1 demet maydanoz, 1 kk beyaz peynir, 1 zeytin, 1 dilim etimek
ara:4 badem 1 ceviz
öğle: mercimek çorbası, salata
ara: 1 yeşil elma
akşam: karnıbahar haşlaması, yoğurt

Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden 20 dk sonra yeşil çay
1 fincan sade türk kahvesi
3 lt su
Leslie ile 2 mil
100 ip atlama
100 sopalı bel hareketi
20 mekik

İştee bugün ki menüm. Sizce nasıl kızlarr??:44:

Süper menü :) yoğurttan da ihtiyacın olan proteini alırsın. Yarın yada sonraki gün mümkünse menüne tavuk balık et gibi birşey eklemeni öneririm :) Bu menüyle aç kalabilme ihtimalin olduğunu düşünmüyorum. Zaten benim için diyet yaparken en önemli şey kendimi aç hissetmemek...

Son düzenleme:
Ben bu sabah normal kahvaltımı ettim, öğlende de sebze, çorba, zeytinyağlı yedim. Akşama kelogss yıyeceğim ve spor!!!!:)

Ben bu sabah normal kahvaltımı ettim, öğlende de sebze, çorba, zeytinyağlı yedim. Akşama kelogss yıyeceğim ve spor!!!!:)

Merhaba Pael, hoşgeldin :) istikrarlı bir şekilde devam ediyoruz yani... Abur cubur kaçamak yok. Kar yağışı kötü oldu, çok üşüyorum, durmaksızın yağan kar sebebiyle yürüyüşe çıkamadım. Kilolu insanlarda kan fazladır diye düşünür herkes; ama sanırım benim kanım fazla yok. Kışı seviyorum ama soğuğu benim için dayanılmaz oluyor. Yazında çok sıcak...
En güzeli ilkbahar ve Sonbahar galiba :)

Evde spor yapmaya çalışıyorum ama tempolu yürüyüş kadar faydalı olurmu bilmiyorum.

evet okudum ve güzel görünüyor benim diyetimde ortalam bu kalorilerde idi bol su yeşilçay ve meyve ara öğnlerde yedim ana öğünlerimde çabuk çorba kepek ekmek veya haşlama tükettim inş. herşey daha güzel olacak.. sabırla ve umutla..

Merhaba Pael, hoşgeldin :) istikrarlı bir şekilde devam ediyoruz yani... Abur cubur kaçamak yok. Kar yağışı kötü oldu, çok üşüyorum, durmaksızın yağan kar sebebiyle yürüyüşe çıkamadım. Kilolu insanlarda kan fazladır diye düşünür herkes; ama sanırım benim kanım fazla yok. Kışı seviyorum ama soğuğu benim için dayanılmaz oluyor. Yazında çok sıcak...
En güzeli ilkbahar ve Sonbahar galiba :)

Evde spor yapmaya çalışıyorum ama tempolu yürüyüş kadar faydalı olurmu bilmiyorum.

Merhaba Twince, hoşbuldum. Devam devam.. vücudu hareket ve esnekliğe alıştırmışken başa dönemem. Aynadkai görüntümden memnun olmak istiyorum artık! Evet burda da kar şiddetli yağıyor. Yürüyüşe hiç çıkma bence de paten yapmış olursun zira:) her yer buz, donmuş!
Evde aç mezdeke oyna, ne de güzel ter atarsın:KK70:

Merhaba Twince, hoşbuldum. Devam devam.. vücudu hareket ve esnekliğe alıştırmışken başa dönemem. Aynadkai görüntümden memnun olmak istiyorum artık! Evet burda da kar şiddetli yağıyor. Yürüyüşe hiç çıkma bence de paten yapmış olursun zira:) her yer buz, donmuş!
Evde aç mezdeke oyna, ne de güzel ter atarsın:KK70:

Aslında çıksam, dediğin gibi paten yapmış olurum... Patende bir spordur değimi ama bu havada kayıp paten yaparsak yerleri öperim sonra nerem kırılır bilemedim :KK70: Evde ip atlamaya devam edeyim en iyisi :))

Merhaba yine ben) bakıyorum herkes tam gaz devam ediyor...dün sabah tartıldıgımda 57.2 civarındaydı kilom...akşam yatarken tartıldım 56.5 gibi...3 tas lahana corbası ve 2 elma yedim 2 lt su içtim akşam biraz mide bulantısı oldu biraz halsizlik ama başka birşey yok...sabah uyandıgımda biraz halsizdim cünkü benim bünyem çok zayıf ve kilo vermeye başladıgımda durduramıyorum bazen o yüzden sabah hafif bir kahvaltı ettim...çok halsiz kalmamak için...yarım dilim bugday ekmegi 3 5 zeytin falan..ögle yemeginde yine lahana corbası içtim..ama dün lahana corbasını taneleri ile kaşık kaşık yemiştim bu sabah süzdüm ve bardakla içtim...biraz su içtim daha hiçbirşey yemedim pek aç degilim zaten...biraz evvel tartıldım 56.2 gibiyim...ha bu arada gece uyandıgımda bir kez daha tartılmıştım evde baskul olunca sık sık tartılıyor insan) o zamanb 55,7 falan çıkmıştım o yüzden sabah kahvaltı ettim biraz...bir günde 1,5 kilo vermek pek iyi birşey değildir vucudumun dengesini tamamen bozmak istemedim...iştr böyle..sanırım 3 günü tamamlıcam ama bir hafta bana fazla olur gibi geliyor cünkü kendimi tanıyorum yeterli beslenmedigim zaman biraz aç kaldıgım zaman vitaminsizlikten agzımda aft denen yaralar cıkıyor..3 gun devam edip bir hafta ara verip tekrar başlamayı düşünüyorum bu arada jiliian a başlamayı düşünüyorum

canım 2 haftalık lahana diyetin nasıldı kaç kilo verdin ? bende bugün başladım ama tadı çok kötü ya soğan kokuyor resmen nasıl dayandın 2 hafta:KK50:

X