1 ayda 6 kilo verdim ve hala devam ediyorum :)

twince ne güzel anlatmışsın... En ince ayrıntısına kadar. :) Lahana çorbasını denemeyi düşünüyorum. Duyuyorum da sonuçlarını... Yalnız takıldığım bir şey var. Çay, kahve haricinde günde 4 lt su tükettiğini söylemişsin... Bu çok fazla, ölçüyü azalt derim.

Bu arada 2 haftalık lahana çorbası diyetiyle toplamda kaç kilo verdin? :26:

Bu arada 2 haftalık lahana çorbası diyetiyle toplamda kaç kilo verdin? :26:

ama çok zor canım bende dün başladım dayanamadım akşam bıraktım bugün zorlada olsa devam ediyorum yiyebilenleri tebrik etmek lazım soğan kokuyor resmen ya çok ağır bi kokusu var

ama çok zor canım bende dün başladım dayanamadım akşam bıraktım bugün zorlada olsa devam ediyorum yiyebilenleri tebrik etmek lazım soğan kokuyor resmen ya çok ağır bi kokusu var

Ben 5 günde 5 kilo eziyetini 4 gün sürdürebilmiş biri olarak yapabilirim gibime geliyor. :KK1:

twince ne güzel anlatmışsın... En ince ayrıntısına kadar. :) Lahana çorbasını denemeyi düşünüyorum. Duyuyorum da sonuçlarını... Yalnız takıldığım bir şey var. Çay, kahve haricinde günde 4 lt su tükettiğini söylemişsin... Bu çok fazla, ölçüyü azalt derim.

Twince canım bana da çok sıvı tüketiyorsun gibi geldi:KK28:

Ben günde en fazla 1,5 lt su içebiliyorum.

Teşekkür ederim Nurten Hoşgeldin :) Ben bu diyetime başlamadan önce diğer diyet demelerimde de hiç su tüketmeyen biriydim. Haftada bir bardak bile içmezdim... Su ihtiyacımı sulu yemeklerden, çorbalardan, kola ve sodalar ile karşılardım. Şimdi ise çok şükür bu diyetimle birlikte hayatımda ilklerden birini yaşıyorum... Uzmanlar sağlıklı bir insanın günde en az 1,5 litre su içmesini öneriyorlar. Her seferinde belirttiğim gibi bu seferde belirtmek isterim. Diyet konusunda çok araştırma yaptım... Bu diyete başladığımdan beri zaten fazlasıyla hareketliyim, olabildiğince fazla spor yapmaya çalışıyorum.Hiç yerimde durmuyorum. Bu yüzden fazlasıyla susadığımı da hissediyorum. Günde yaklaşık 4 litre su içiyorum... Bazı günler 3 litre, bazı günler 3.5 litre ve bazen en çok 4 e kadar çıkabiliyor. Ama içtiğim suyu zorla değil, gerçekten susadığımı hissederek içiyorum. Soda, kola gibi şeyler içmiyorum. Normalde de günde 5-6 büyük kulplu bardak neskafe içerken yanında yemeklerde birkaç bardak kola ve ayrıca günde 2-3 büyük kulplu bardak siyah çay vedeee günde 3-4 şişe meyveli soda tüketen biriydim. Bunları hesaplarsak zaten günde epey bir sıvı alıyormuşum vücuduma. Şimdi ise hiçbiri yok sadece 3 bardak yeşil çay - 1 bardak rezene çayı - 1 bardak siyah çay - 1 bardak melisa çayı ve yaklaşık 4 lt su var :)

Diyet yaparken ne kadar çok su içersek o kadar iyi aslında... Çünkü vücudumuzda kırılan yağları her zamankinden daha fazla su tüketerek dışarı atıyoruz. Haberlerde diyet yapanların 5 lt su içtiklerini bile duymuştum. Tabi fazla su tüketmeninde böbreklere zarar verdiği söyleniyor.
Araştırmalarıma göre masa başında çalışan sağlıklı bir insanın günlük tüketmesi gereken su ihtiyacı 2 lt iken... Sıcakta ağır şartlarda yorucu bir işte çalışan bir insanın günlük tüketmesi gereken su ihtiyacı 3,5 - 4 lt ye çıkabiliyor.

Mesela Dukan Diyetini de araştırdım... Diyetimin son safhalarında 68 kiloya düştüğümde diyetimi değiştirip dukan diyetini uygulamayı düşünüyorum taki hedeflediğim kiloya düşene kadar.

Dukan amca anlatıyor. Obez bir hastası varmış... Diyetinin ilk haftası diyet uygulamasıyla birlikte günde en az 1.5 litre su tüketmesini istemiş... Daha sonra diyetinin 2. haftası 3 lt su içmesini istemiş... gibi gibi :)

Hedeflediğim kiloya düştüğümde ise günde 2 litre içmeyi düşünüyorum. Sağlıklı bir vücutla 2 litre içiyorsam sağlıksız bu vücudumla en az 3 lt içmem şart diye düşünüyorum ki sağlıklı kiloma en kısa zamanda kavuşabileyim... :KK66:

Sabah aç karna Rezene çayı, geceden ıslattığım kayısılı suyum ve kayısılar... Bunlar tamamdır. 3 litre su içtim.
Ana öğün sonralarında Yeşil Çaylar içildi. SPOR OLARAK : KAR YAĞIŞI SEBEBİYLE YİNE YÜRÜYÜŞ YOK... EVDE TOPLAM 900
KERE İP ATLADIM. İKindi vakti dışarı çıktım 15 dk lık yol yürüdüm.

Gece Melisa çayımı içeceğim ve yatmadan önce de 1 bardak ılık elma sirkeli suyumu da içerim.

Bugün bakkala girdiğimde resmen ağzımın suları aktı. Çikolatalar gel beni ye der gibi bakıyordu sanki :KK43: Dünde hafif bir tatlı krizi atlatmıştım...
Ama bu kadar şiddetli değildi. :KK43: Çikolata yiyemeyişimi akşam yemeğinde fazla abarrtığım makarnadan çıkardım. Halbuki en fazla maximum
5 yemek kaşığı makarna yiyecektim. En azından tesellim var 3 gündür diyetimi hiç bozmadan ilerlemiştim. Havalar düzelipte yeniden sabah sporuna çıkmaya
başladığımda bu makarnayı fazlasıyla telafi etcem. Evde spor yapasımda hiç gelmiyo ya...

1 AYLIK DİYET PROGRAMI

2. HAFTA

9.GÜN

*KAHVALTI*

1 Kibrit Kutusu Peynir ve 1 Yumurta ile yapılmış... (Peynirli Yumurta)
Her Kahvaltımda olduğu gibi bir bardak siyah çay

*KUŞLUK*

1 Portakal

*ÖĞLEN*

Bol Yeşil Salata (yağsız)
1,5 Porsiyon Ispanak Yemeği (3 Kepçe)

*İKİNDİ*

2 Adet Galeta

*AKŞAM*

1 Porsiyon Pırasa Yemeği ( 1,5 Kepçe)
Yaklaşık 7-8 Yemek kaşığı Domates Soslu Burgu Makarna

:KK43: ayyy çok pişmanım yaa, bu makarnalar löp löp mideme oturdu pöffff

*GECE*

2 kuru incir...

Son düzenleme:
Dünki menümde 1500 kere ip atladığımı yazmıştım... Mesajımı yazdıktan sonra dün 300 kere daha atlayıp 1800 e tamamlamıştım.
Bugünse 900 kere ip atladım ve öylece kapatmayı düşünüyordum bugünü... Ama yediğim fazladan makarna için kendimi cezalandırdım ve bugünki ip atlama sayımda toplam 1800 olcak dedim.
Ayrıca her yediğim fazladan makarnanın her bir kaşığı için 100 kere ip atladım. Yani 1800 + 500 = 2300 KERE İP ATLADIM.

Hala kendime olan kızgınlığım geçmiş değil :KK20:

Bunun acısını yinede bir yürüyüş gününde kendimden fazlasıyla çıkartcam :KK34:

Dünki menümde 1500 kere ip atladığımı yazmıştım... Mesajımı yazdıktan sonra dün 300 kere daha atlayıp 1800 e tamamlamıştım.
Bugünse 900 kere ip atladım ve öylece kapatmayı düşünüyordum bugünü... Ama yediğim fazladan makarna için kendimi cezalandırdım ve bugünki ip atlama sayımda toplam 1800 olcak dedim.
Ayrıca her yediğim fazladan makarnanın her bir kaşığı için 100 kere ip atladım. Yani 1800 + 500 = 2300 KERE İP ATLADIM.

Öncelikle günaydın Twince:) Ben de senin gibi yapıyorum fazla kaçırdığımda kendimi cezalandırıyorum. Senin de gerçekten azmine hayranım, böyle devam et kilolar nasıl gidecek su gibi!!! Şu aynada kendimize bakma konusuna geleyim:KK70: Ben rakamsal kilo vermeden çok öncelikle vücudun sıkı olup şekillenmesi taraftarıyım, çünkü yavaş ve emin adımlarla gidince hiç kilo almıyorsun. İlk evlendiğimde 63 kiloydum ama rakama göre dal gibiydim çünkü 5 aylık spor merkezinde fit olup sıkılaşmıştım. Evlendikten uzun bir süre, 6 ay kadar spor yapmamama rağmen hiç kilo almadım çünkü vücudum kastı. Hoş şimdi baya saldım ya neyse:) onu toplamaya çalışıyorum. Yani kısacası işte rakamsal olarak en çok kiloyu vermeliyim diye kendinizi ve bünyenizi yıpratmayın çünkü boşa kürek çekersiniz, verdiklerinizi su gibi geri alırsınız.

Twince, ben de dün öğlen fazla kaçırmıştım ya aynı senin gibi kendimi cezalandırdım akşam. jillian Michaels level 2 ye geçtim:KK70: daha zor. Bu arada o programı şöyle yapmak gerekiyormuş: ilk 10 gün level 1- sonraki 10 gün- level 2 son 10 gün level3 :):): Ben bir ay 1 level yapayım vücudum alışsın diyordum ama kendimde sıkılaşma belirtileri görünce olması gerekene döndüm level 2 deyim şuan:)

Sabah sabah çenem açıldı:)

kızlarr bende lahana diyeti yaptım sonuç harika....mutlaka denemelisiniz:):):)

MErhaba,
lahanaya nasıl dayandınız ya? ben suyunu içiyordum gazdan ve kokudan mahvolup bıraktım. sen kaç kilo verdin, kaç kere içtin günde?:) Merak ettim.

dünki menümde 1500 kere ip atladığımı yazmıştım... Mesajımı yazdıktan sonra dün 300 kere daha atlayıp 1800 e tamamlamıştım.
Ayrıca her yediğim fazladan makarnanın her bir kaşığı için 100 kere ip atladım. Yani 1800 + 500 = 2300 kere ip atladım.

günaydın canım
azmine gerçekten hayranım kendi cezanın kendin veriyorsun
ben resmen takıntı haline geldi taktıkcada kendi kendime kurdukca sanki kendimi şişiyor gibi hissediyorum bu hafta hiç spor yapmadım yapasımda yoktu
sadece isteiğim 60 kg olmak ve bu kiloyu korumak ama bende gerçekten bir motivasyon eksikliği var
var olduğu gibide sürekli canım tatlı çekiyor şu an 10 tane çikolata buskuvi pudıng olsa yiyeceğim bilmiyorum hepsini yermiyim kısaca kendimi kıstıkca iştahım açılıyor :KK14::KK14::KK14:

tatlım bu kadar sayıda ipi ne kadar sürede atlıyorsun. arka arkaya mı yoksa aralıklı olarak mı atlıyorsun? (ben bu kadar atlayamıyorum da merak ettim)

Lahana çorbasından bahsedeyim tekrar. Daha önceki diyet denemelerimde lahana suyunu içmeyi denedim, dediklerinize aynen katılıyorum suyunun kokusu berbat ilk denememde
yarım bardağı zor içip gerisini döktüm ve bir daha denemedim ama çorba halinde tüketirken hiç sıkıntı çekmedim. İçine eklenilen diğer sebzeler ve baharatlar çok lezzetli olmuş çorba halinde... Bu çorba tabiki faydalı çünkü içinde bir demet maydonozun tamamını ve epeyde soğan kullanıyorsunuz her seferinde ve ayrıca lahanında suyu çıkmış oluyor. Maydonoz ve soğan suyunun zaten zayıflattığı söyleniyor e birde lahananın suyu oluyor. Hepsi bir araya gelince mükemmel bir etki gösteriyor.

Ben zaten ne maydonozun suyunu, ne soğanın suyunu, ne de lahana suyunu ayrı ayrı içemem midem kaldırmaz. Ama çorba halinde lezzeti mükemmel oldu.

Dün akşam kararırken çarşıya gitmiştim, özellikle yürüyüş yaptığım spor parkından geldim yerler nasıl diye; ama resmen patinaj çektim. Heryer buz tutmuş, karların erimesini bekliycem mecbur bu konuda canım sıkkın evde hareket etsemde yürüyüşün ve orda yaptığım egzersizin yerini tutmuyor gibime geliyor...

Pael cim aslında benim içinde tartıda gördüğüm rakam pek önemli değil... Fakat en çokta tüp bebek tedavisi için bu kilolardan kurtulmak istediğimden dolayı vücudumdaki yağ oranının erimiş olmasıyla daha çok ilgileniyorum. Çünkü haliyle vücuttaki yağdan eksilmesi demek yumurtalığın etrafındaki yağ dokusundan da gitmesi demek oluyor... Tartıdaki rakamlarda mutlaka birşeylerin eksildiğini gösteriyor...

tatlım bu kadar sayıda ipi ne kadar sürede atlıyorsun. arka arkaya mı yoksa aralıklı olarak mı atlıyorsun? (ben bu kadar atlayamıyorum da merak ettim)

Canım bu kadar sayıda ipi tabiki tek seferde atlamıyorum. Vücudum yeterince ağır zaten kendimi kaldırmakta güçlük çekiyorum atlayabilirsem peşpeşe en fazla 200 kere atlayabiliyorum.
Diyet defterime her günün sayfasına yaptığım sporları da yazıyorum. 200 atlıyorum sonra biraz dinlenip 100 atlıyorum falan... Durup dinlenip atlıyorum işte. Canım sıkılıyor yine atlıyorum :) Peşpeşe atlamak kadar fayda etmez belki ama hiç hareket etmemekten daha iyidir diye düşünüyorum. :KK9:

twince canım nerde atlıyosun ipi sen benden çok küçüksündür ben 46 yaşındayım 62 kiloyum

X