57 kiloyum, vermem gereken 3-4 kg var ve kas kaybetmek istemiyorum. IF şeklinde besleneceğim, 8 saat yemek 16 saat açlık olacak şekilde. Geç kahvaltı, akşam yemeği ve hafif bir ara öğün düşünüyorum. Düşük karbonhidrat içeren diyete başlayacağım. Şu an için belli bir diyet kategorisi değil makro takibi düşünüyorum. Günlük minimum 100 g protein (gerekirse protein tozuyla desteklerim), maksimum 30 g net carb (Spor günleri belki 50 ye çıkarabilirim) almayı hedefliyorum. Yağ için kolestrol problemim olmadığından bir kısıtlamam yok. Öncelikli hedefim makro takibi ve kalori kısıtlaması, bu sebeple alışana kadar işlenmiş et gibi sağlıksız şeyleri tüketiyor olabilirim ama alıştıktan sonra onları da yavaş yavaş çıkarmak istiyorum.
Spor olarak haftada 3 gün düzenli güç antrenmanı yapıyorum ama kardiyo hiç yapmadığım için haftada 2 gün de kardiyo ekleyeceğim.
Bu diyetler ufak farklılıklar olsa da birbirine yakın diyetler, bu sebeple birbirimizle paylaşacağımız menüleri ufak değişikliklerle ilham olarak kullanabiliriz.
Edit: Makro takibi için app kullanacağım, zaten diyet yapmazken de kullanıyordum.
Spor olarak haftada 3 gün düzenli güç antrenmanı yapıyorum ama kardiyo hiç yapmadığım için haftada 2 gün de kardiyo ekleyeceğim.
Bu diyetler ufak farklılıklar olsa da birbirine yakın diyetler, bu sebeple birbirimizle paylaşacağımız menüleri ufak değişikliklerle ilham olarak kullanabiliriz.
Edit: Makro takibi için app kullanacağım, zaten diyet yapmazken de kullanıyordum.