Ketojenik, carnivore, Karatay vb. Düşük karbonhidratlı beslenmek isteyenler katılabilir

Lovecraft

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2025
5
1
1
29
57 kiloyum, vermem gereken 3-4 kg var ve kas kaybetmek istemiyorum. IF şeklinde besleneceğim, 8 saat yemek 16 saat açlık olacak şekilde. Geç kahvaltı, akşam yemeği ve hafif bir ara öğün düşünüyorum. Düşük karbonhidrat içeren diyete başlayacağım. Şu an için belli bir diyet kategorisi değil makro takibi düşünüyorum. Günlük minimum 100 g protein (gerekirse protein tozuyla desteklerim), maksimum 30 g net carb (Spor günleri belki 50 ye çıkarabilirim) almayı hedefliyorum. Yağ için kolestrol problemim olmadığından bir kısıtlamam yok. Öncelikli hedefim makro takibi ve kalori kısıtlaması, bu sebeple alışana kadar işlenmiş et gibi sağlıksız şeyleri tüketiyor olabilirim ama alıştıktan sonra onları da yavaş yavaş çıkarmak istiyorum.

Spor olarak haftada 3 gün düzenli güç antrenmanı yapıyorum ama kardiyo hiç yapmadığım için haftada 2 gün de kardiyo ekleyeceğim.

Bu diyetler ufak farklılıklar olsa da birbirine yakın diyetler, bu sebeple birbirimizle paylaşacağımız menüleri ufak değişikliklerle ilham olarak kullanabiliriz.

Edit: Makro takibi için app kullanacağım, zaten diyet yapmazken de kullanıyordum.

Kolay gelsin. Ben son 4-5 kilomu veremiyorum bi türlü, motivasyonum çok düştü 😔

Teşekkürler, ben de birkaç ay önce sonradan aldığım 10 kiloyu verdim ama son birkaç kiloda tıkandım. Tam pes edecektim ama hafta sonu yazlık bir yere gittik, yazlık kıyafetlere geçince biraz motive oldum ve yaptığım sporlar boşa gitmesin, karın kaslarım belirginleşsin de istiyorum, bu da düşük karbonhidrat olmadan kolay kolay olmuyor maalesef. Isterseniz burada günlük özet paylaşalım, belki birbirimizi motive ederiz.

Henüz kimse katılmadı ama günlük gibi kullanacağım.

1. Hafta Ölçüler:

Kişi
Kilo/Yağ oranı
Göğüs
Bel
Kalça
Üst kol
Üst bacak
Lovecraft
57.7/%26​
87​
62​
94​
29​
54​

1. Gün toplamda 1330 kalori, 49.7g carb, 105.8g protein oldu. Ağırlık egzersizleri yaptım. Kahvaltıda süzme yoğurt içine protein tozu, chia tohumu ve keten tohumu karıştırdım, yarım kivi ve 1 adet yumurta vardı. Öğlen suya protein tozu karıştırdım. Akşam da nohutlu amarantlı salata yaptım, humus, beyaz peynir, çam fıstığı ve fırında unsuz falafel de vardı. Süzme yoğurdu baharatlarla sos gibi kullandım. Fotoğraflamadığım ekstra olarak iki kupa yeşil çay ve bir kupa filtre kahve var. Gün içinde açlık problemi yaşamadım ama bir saattir oldukça açım. :)
20250425_201719-COLLAGE.webp

merhaba canım bende keto beslenyrm katılablrmiyim

Back
X