1 ayda 6 kilo verdim ve hala devam ediyorum :)

Teşekkürler tatlım. Kendi kendimi cezalandırmasam, iştahıma yenik düşerim... Kilolar yine alıp başını gitmeye devam ederler... Özellikle 3 gün diyet programına sadık kaldıktan sonra
3. gün şeytan dürtüyor... Bende tatlı ve abur cubur krizlerine giriyorum. Onlar aklıma geldikçe ip atlamaya çalışıyorum... Bu hafta hiç spor yapmadım demişsin. Zayıflamak istiyorsak diyetin yanında sporu hiç ihmal etmemeliyiz. Sporsuz, hareketsiz bir diyet günü bana boşa kürek çektiğim bir gün gibi geliyor... Motivasyonunu hiç kaybetme nolur, hareket ve sporunu aksatma... Tatlı krizi bana çok bastırırsa 1 meyve mesela portakal yiyorum. Olmadımı geçmedimi koca bir kase nesfit fruit yapıyorum sütle... Hem karnımı şişiriyor, hem tatlı krizini gideriyor... Yani çikolatadan ve pudinglerden daha masum olduğu kesin :) Allah yardımcımız olsun...

cevabın için teşekkürler canım
ne güzel anlatmışsın ama işte bu iradesizlik beni mahvediyor
kilo veremedikçe kafama takılır oldu verenlerede imrenir oldum
arada uğra bana motivasyonumu tavan yaptır da 60 kg olayım
bugun ben de 100 tane ip atlama ile başlıyacağım (ama akşamları çünkü çalşıyorum )
30 dk kondisyon bisikleti çevireyim gün gün artırayım
her kilo başına da kendime ödül koyayım ne güzel anlatıyomda ah bırde uygulasam uyugulayacağım

Bizimki aile binası ve ben çatı katındayım yani en üst katta :)) Evin içinde atlıyorum. En büyük odam mutfağım, mutfakta tepinip duruyorum. İpi nasıl atladığıma gelince öyle çok hızlı ve iki ayağımı tek seferde hoplatmıyorum. Hani önce tek ayağımı geçirip sonra diğer ayağımı geçirme stiliyle hopluyorum. Bu şekilde çokta ses çıkmıyor. Annemler ben ip atlarken hemen anlıyorlar gerçi biraz bina sallanıyormuş. E 78 kiloda birisi hop hop hopluyor. Bina sallanmasında ne yapsın...Atladığım ip bile benden korkuyordur

Ama aile apartmanı olmasından dolayı bu konuda birazda şanslıyım :)

bende bu konudan çok muzdaribim şikayete gelecekler diye korkuyorum

bende bu konudan çok muzdaribim şikayete gelecekler diye korkuyorum

Canım yaaa hoşgeldinn :)) sen en iyisi fazladan ip bulundur evde şikayete gelenlere de arsız arsız ; "Gelin Birlikte Hoplayalım, Fazladan İpim Var" dersin. Nasıl fikir :))

Dünki takvim yaprağını koparırken kocaman bir yazı dikkatimi çekti... Şu son kilo vermeye uğraştığım günlerde, kafama taş gibi geldi orda yazan cümle.
Eğer ahirete inanıyorsanız, şöyle yazıyor;

"Dünyada karnını iyice, tıkabasa dolduranlar, ahirette en çok açlık çekeceklerdir."

( Hadis-i Şerif, Sünen-i İbn-i Mace)

Son düzenleme:
twince topicine fazla göz gezdıremedım cnm....kk ya takılmaktan artık gözlerım agrıyor....o yuzden burdan cvp verırsen cok sevınırım.....lahana çorbası dıyetı ıle kaç kılodan kaça dustun cnm...bırde bu çorbanın tadı cok kötu oluyor ben yapıyorum ama bulyon atmıyorum acaba ondan mı?

Benim verdiğim tarife uygun yapmayı dene birde istersen. Lahana çorbası diyetini 1 hafta aralıksız yaptıktan sonra 1-2 gün ara verdim ve 2. haftada devam ettim sporla birlikte 3,5 kilo bu çorba ile gitti 2 hafta içerisinde. Ve kaçamaklarımda oldu bu 2 haftada... Kaçamaklara rağmen verdim 3,5 kiloyu. Karabiber, pulbiber, tuzot ve tavuk bulyon çok güzel lezzet veriyor. Aynen tarifte verdiğim gibi uygularsan normal bir yemek gibi oluyor zaten.

Yemeğin altı dediğimiz kısmı, soğanları ve diğer malzemeleri öncelikle çok iyi kavurun. Yani hemen hemen bir 15 dk yada yarım saate yakın hafif su ekleyerek kavurun mutlaka... Yoksa çiğ sebze kokusu oluşur ve tadını beğenmezsiniz. Hani eşiminde hoşuna gitti çorba gerçi hergün yemekten ona gına geldi ama tadında sorun olmadı yani :)

Son düzenleme:

tamam cnm bende yapayım şu çorbayı...dolapda yarım lahanam var zaten

Nasıl söyleyeceğimi de bilemedim ama... Ben diyet yapmadığım zamanlarda mide kaynaması, ekşimesi sorunu yaşardım. Hergün birton soda üstüne soda içer ve midemi rahatlatmak için Talcid şurup ve gaviscon şurup içerdim hergün kaşık kaşık... Lahana diyeti ve diğer diyet uygulamalarımdan sonra bu sorunla hiç karşılaşmadım. Ne sodalara nede şuruplara ihtiyaç duymuyorum şuanda.
Nasıl söyleyeceğimi bilemedim dediğim şeye gelince ben normal zamanlarda günde bir kere büyüğüme çıkarsam şükrederdim. Yani acayip kabızlık sorunu çekerdim. Şu anda ise mesela bugün sabahtan bu yana 3 kere büyüğüme çıktım. Yani genel olarak günde nerdeyse 4-5 hatta 6 kere büyüğüme çıkabiliyorum çok çok şükür :)

Canım benim okurken biraz kendi hikamyemii de gördüm..bende Plokistik over hastasıyım..üniversite yıllarımda adet düzensizliğim vardı..zayıftım çok.benim boy 1,60 kilom 52 olurdu en fazla 55 e çıkardım.. üni bitince annem beni zorlada olsa götürdü endokrine..tedavi uzun sürdü 4-5 yıl -doğum kontorl hapı ile adetim düzene girmişti.4-5 yıl...hep dikkat etmiştim yediğime...son yıllarda nışanıma yakın diyim kilo alamaya başladım. 64 e kadar çıktım..evlendikten hemen sonra 1 ay içinde bebiş yapmaya karar verdim çünkü sende biliyorsunsun ki Polikistiklerde çocuk geç olma sorunu oluyor....iyi ki de adetim düzene girmiş..girmeseydi benimde çocuğum hemen olamayacaktı..biraz yıpratıcı bir konu biliyorum ama senin kilo vermeni en içten dileklerimle istiyorum..çünkü bende şu an kiloyolum.64 le hamiş kaldım.81 le doğum yaptım..aslında çok almamıştım ama doğumdan sonra aşırı aldım..bi ara 81 olmuşltum biraz dikkat ederek 78 e indim.ama kendimi kötü hissediyorum tabi..kızım 19 aylık oluyor 2 yaşını dolduruncva bende düşünüyorum ama bu kiloyla asla olmaz..kadın doğumcum sana söylediği cümleyi banada söyledi önce kilo ver..benim de çok kilo vermem lazım..sende azmi takdir ediyor ve daha da vermeni canı gönülden istiyorum..bu yolda bende varım arkadaşım...

Güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim Diren :) Ben bu rahatsızlığımın üstüne evlenmeden önce hiç düşmedim. Evlendikten sonrada epey bir zaman ihmal ettim... İhmalkarlığım sonucu şimdi doktorlar tarafından bana yansıdı. İnşallah birlikte vercez bu kiloları :) Birbirimize destek olarak kurtulcaz bu yağlardan. Bu arada bebek sahibi olabildiğine inanılmaz sevindim. Rabbim sizlere bağışlasın, hayırlı bir evlat olmasını canı gönülden dilerim. Allah analı, babalı büyütsün :)

teşekkür ederim canım benim saol inşallah allah sana da en kısa zamanda verir bebiş..kilo vermemiz bu işin anahtarı...bu arada bende senin gibiydim..bende genç kızken ihmal ettim doktora gitmek istemedim ama annemin ısrarları iyikide götrürmüş tüm yazı hastanede geçirdim..ultrasonlar , testler kanlar vesareler..tedavi de yıpratıcı olmuştu ama biz kadınların işi hep zor ve yıpratıcı değilmidir doğuştan verilmiş bize..tabii güçlü olmayıda....doğum sonrası kilolarım berbat bişey..kıyafetlerimin hiç biri olmuyor.hep hamiş pantolonları aldım..özel bi davet çıkmasın die dua ettim..çünkü topluma girdikce herkes bana aaa ne kadar kilolusun..o cümleyi duymak çok kötü..eşimden her gün duyuyorum da.kilo vermemi benden daha çok istiyor...evde netim de yok.annemlerdeyim şimdi..artık annemelre geldikce takip edeceğim seni ve formu..şu lahana çorbasına ben dayanamadım..artık gidene kadar not alıyorum aklıma yatan listeleri :) vercez bu kiloları başka yolu yok :))) sen başladın ya kilo vermeye emin ol gerisi süper bi şekilde gelir..önemli olan başlayabilmekti..

Nasıl söyleyeceğimi de bilemedim ama... Ben diyet yapmadığım zamanlarda mide kaynaması, ekşimesi sorunu yaşardım. Hergün birton soda üstüne soda içer ve midemi rahatlatmak için Talcid şurup ve gaviscon şurup içerdim hergün kaşık kaşık... Lahana diyeti ve diğer diyet uygulamalarımdan sonra bu sorunla hiç karşılaşmadım. Ne sodalara nede şuruplara ihtiyaç duymuyorum şuanda.
Nasıl söyleyeceğimi bilemedim dediğim şeye gelince ben normal zamanlarda günde bir kere büyüğüme çıkarsam şükrederdim. Yani acayip kabızlık sorunu çekerdim. Şu anda ise mesela bugün sabahtan bu yana 3 kere büyüğüme çıktım. Yani genel olarak günde nerdeyse 4-5 hatta 6 kere büyüğüme çıkabiliyorum çok çok şükür :)

Hanımlar Merhaba,
bugün neler yaptık bakalım?:) Ben akşam sporumu yaptım, kelogs u yedim:) Hafif ve rahat hissediyorum:)

Hanımlar Merhaba,
bugün neler yaptık bakalım?:) Ben akşam sporumu yaptım, kelogs u yedim:) Hafif ve rahat hissediyorum:)

Dün kötü bir diyet günüydü. Makarnayı çok kaçırdığım için kendimle bugün hala kavgadayım... Bugün spor yapmaya pek vakit bulamadım, abim geldi çünkü. Ne kadar çok yiyo yaa
Karnı acıkmış, eşimin gelmesini bekleyemedi saat 18:00 de daldı benim buzdolabıma. 1 ay öncesine kadar benimde oldukça fazla tükettiğim, buzluktaki hamburger etlerini gördü tavada kızartıp kendine bir güzel hamburger yapıp yedi. Mutfağımı sardı mis gibi etlerin kokusu... Birde sende yermisin dedi

Yedim mi? Hayııırr yemedim

Çok şükür bugün normal bir diyet günüydü. Canım yasak şeylerden hiçbirini çekmedi. Kendimi iyi hissediyorum :)

İşte bu!!!! Azmin sonu kilo kaybıdır Twince:) Tebrik ederim böyle devam.. Şimdiden söyleyeyim, yarın iş yemeğim var mecburen akşam normal yemek durumunda kalacağım

İşte bu!!!! Azmin sonu kilo kaybıdır Twince:) Tebrik ederim böyle devam.. Şimdiden söyleyeyim, yarın iş yemeğim var mecburen akşam normal yemek durumunda kalacağım

Ehh mecburiyetten dolayı... Hem diyetli geçen günlerinde, yarınki yiyeceğin yemek sana da ödül olmuş olur. Ama yinede çok kaçırma sen :)

Ya Pael cim diyet listem hakkında şüpheye düşmeye başladım. Sen hergünü takip ediyorsun... Sence fazlamı yiyorum, sanırım kilo vermem durdu bu aralar... Kendimi yiyip bitiriyorum...

Bu yazdığım listelerle hiç açlık hissetmiyorum. Diyet deyince ne bileyim insanın aklına aç kalacağı, karnının guruldayacağı zamanlar geliyor. Ben bu şekilde yediğimde ise hiç açlık hissetmiyorum. Diyete başlamadan önce karnım guruldardı, günde bir öğün yerdim... diğer öğünleri aburcuburla geçirirdim. Ama çok acıkırdım... Şimdi açlık hissetmeyişim sanki çok yiyormuşum hissine düşürüyor beni...

Ay nolur bişeyler söyle :))

Mesela bugün yediklerimi de bu mesajımın arkasından hemen ekleyim...

Sabah aç karna Rezene çayı, geceden ıslattığım kayısılı suyum ve kayısılar... Bunlar tamamdır. 3,5 litreye yakın su içtim.
Ana öğün sonralarında Yeşil Çaylar içildi. SPOR OLARAK : Evde 800 Kere ip Atladım.

Bugün öğlen karnım hiç acıkmadı. Yemek yemek istemedim... O yüzden 1 Elma ile geçiştirdim.

Kendimi çok iyi hissediyorum. Birde şu karlı havalar son bulsaydı...

1 AYLIK DİYET PROGRAMI

2. HAFTA

10.GÜN

*KAHVALTI*

1 Domates
Yarım Salatalık
1 Kibrit Kutusu Beyaz Peynir
2 Zeytin
2 Adet Közlenmiş Çarliston Biber

*KUŞLUK*

1 Tabak Bol Maydonoz

*ÖĞLEN*

1 Elma

*İKİNDİ*

1 Fincan Türk Kahvesi (Sütsüz, Şekersiz)
Yarım Avuç Kuru Üzüm

*AKŞAM*

1 Porsiyon Tavuklu - Yulaf Kepekli Çorba (2 Kepçe)
1 Yemek Kaşığı Patates Salatası

*GECE*

1 Kivi

TAVUKLU - YULAF KEPEKLİ ÇORBA (2 KİŞİLİK)

Malzemeler

2 Adet Tavuk Göğüs Dilimlenmiş Parça
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Yulaf Kepeği
8 Yemek Kaşığı Light yada Yarım Yağlı Yoğurt
3-4 Diş Sarımsak
Tuz, Karabiber, Pulbiber, Nane

Tarifi

Önce tavuklar haşlanır, haşlama suyuna biraz tuz ekleyin. Bu sırada sarımsakları dövün... Yoğurdu, dövülmüş sarımsakları, Yulaf kepeğini ve yumurtayı bir kapta güzelce karıştırın.
Tavuklar haşlandıktan sonra, tavukları güzelce didikleyin ve biraz karabiber, pulbiber ile güzelce harmanlayın. Tavuk suyunu ılımaya yada soğumaya bırakın. Tavuk suyu soğuduktan sonra... bu yoğurtlu karışımı tavuk suyunun içine boşaltın. Ocağın üstünde 15 dk ila Yarım saat kaynayana kadar karıştırınki yoğurt kesilmesin. Sonra içine tavukları boşaltın. Bir 15 dk kadar da bu şekilde pişirin.
ve arkasından bir tavada bu tavuk çorbasının suyundan azıcık alarak biraz naneyi kızartın ve çorbanızın üstüne dökün.

Hem yağsız, hem sağlıklı, hem de oldukça doyurucu bir diyet çorbası :) Afiyet olsun...

PATATES SALATASI TARİFİ

3 Adet Büyük Patates
4 Adet Büyük diş sarımsak
Garnitür
Biraz Kaşar Peyniri
1 Çay kaşığı zeytinyağı
3-4 Yemek Kaşığı Yoğurt
Üstünü süslemek için birkaç dal maydonoz
Biraz Tuz
İsterseniz birazda karabiber...

TARİFİ

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun. Sarımsaklarıda dövün. Genişçe bir kaba 1 avuç kadar kaşar peyniri rendeleyin.Kaşar peynirin içinde erimesi için patateslerin sıcak olması lazım.
Haşlanıp kabukları soyulmuş sıcak patatesleri bıçak yardımıyla rendelediğiniz kaşarın üstüne kesin. Dövdüğünüz sarımsakların da yarısını bu karışıma ekleyin. Biraz tuz ekleyin...1 çay kaşığı zeytinyağınıda ekleyin ve dilerseniz birazda karabiber ekleyebilirsiniz... Ben karabiber kullanmadım. Bunların hepsini hamur yoğurur gibi iyice yoğurun ve ayrı bir kaba yoğurduğunuz patates karışımının yarısını düzleyerek koyun. Hemen üstüne garnitürün en çokta bezelyelerini serpiştirin... Daha sonra geri kalan patates karışımını da bezelyelerin üstüne döşeyin.

Sonrada ayrı bir kapta 3-4 Yemek kaşığı yoğurdu iyice çırpın biraz tuz ekleyin...ve geri kalan sarımsağıda bu yoğurda ekleyip karıştırın.
Ve patatesli tabağınızın en üstüne bu yoğurdu da dökün. En üstede süslemek için birkaç parça maydonoz dalı :)

Bu patates salatası çaya gelen misafirlerinize de ikram edebileceğiniz çok güzel ve kolay bir tariftir...

Afiyet Olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…