insan neden evlenir?sevdiği insanla bir evi olsun, kendi ayakları üzerinde dursun, kendi yaşam alanını yaratsın vs vs dimi? evliliğin en güzel tarafı ne? eşinle özgürce, gizlenip saklanmadan sevişmek, birlikte yaptığın yemekleri başbaşa oturup yemek, istediğin an müzik açıp dans etmek, birlikte film izlemek, yemek, içmek, oynaşmak, gezmek...
peki bir insan kendi evi olmadan neden evlenir? bu güzelliklerin hiçbirini yaşayamayacağı bir eve neden kendini hapseder? o evde ne sıfatla bulunuyorum demez mi, bu insanların pisliğini neden temizliyorum, neden tanımadığım insanlara hizmet ediyorum, bu insanlar nasıl hayatıma karışabiliyorlar diye sormaz mı kendine. yan odada eşinin ailesi varken nasıl rahat rahat sevişir? eşiyle o evde ne kadar şey paylaşabilir? gerçekten hiçbirini aklım almıyor, anlayamıyorum.
bunun adı kader falan değil, bu hayatı siz seçmişssiniz ve boşanmam dediğinize göre değiştirmeye de niyetiniz yok, o zaman bari sorgulamayı bırakın, çünkü koca bir aile kendini size uyarlamaz.