• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zoruma gidiyor

Bu şekilde evlilik mi olur?
Git gide batarsın zaten.
Hep senden gider hastalık sahibi olursun.
Kendini düşünüyorsan şuan ki durumun yanlış zaten :KK51:

Bide ben onlara gidince hiç birşey yapmam
Yemekte temizlikte
Zaten guvenmezler
Bize geldiklerinde bile evimde birseye dokundurmazlar
En son tabi öyle bir bağırdım ki
Arada eşim kaynadı ama anlayan anladı
Eşim birşey söylemişti misafirimiz gelecekti
Bu ne be dedim burası benim evim
Kendi evimde istediği mi yapamayacak miyim dedim
Onlar duydu duyacaklarını

En güzeli... Sustukça tepesine çıkıyorlar insanın..

Neden 2 yil boyunca oturmak zorundasiniz. Izmit gibi bi yerden Diyarbakir'a gitmek dahi kolay olmamasina ragmen siz bide kayinvalidenizle birlikte oturuyosunuz. Zaten dusuk yapip ardindan yine hamile kalmissiniz bu yuzden kislik yapmak istemediginizi bu hamileliginizde daha dikkatli davranmak istediginizi soyleyin. Kolay bi psikoloji degil cunku. Esinize de ailesini kotulemeden bu durumlari anlatmaya calisin sizi yanlis anladiklarini aslinda onlara karsi bi onyarginiz olmadan evlendiginizi falan...
Maddiyat tan dolayı 2 yıl. Onlara yardıma gelince eşimle konuştum madem istiyorsun bir kez dusukte yaptım dikkat etmem gerekiyor dedim o kadar.. Çocuğu istiyor eşim. herhalde annesiyle konuştu. Kv dilde torun istiyorum diyor ama öncekini dusurmek için elinden geleni yaptı bunda izin vermiyorum vermem

Ne alaka? Anlamadım.
Doğuda yaşıyorum 3 yıl sonra hamile kaldım kimse kısır falan demedi. Sizde genelleme yapmayın bilip etmeden.
Bazı yorumlardaki diyarbakırı alttan alttan kötülemeÇabalarınada ayrıca hayret ettim.Bir aile ile şehri kıyaslamayınız. Dahada yazardımda neyse.
Benim agizimdan diyarbakir cikdimi.kurtlerin adet gelenek ve goreneklerine ,kultur ve yaşama şekillerine göre konuştum.çünkü bende kurt bir aileye gelinim.biliyorum istediğinizi yazın özgürsünüz.saygılı olduğunuz sürece.ve genel o böyledir..ne derseniz deyin

Benim agizimdan diyarbakir cikdimi.kurtlerin adet gelenek ve goreneklerine ,kultur ve yaşama şekillerine göre konuştum.çünkü bende kurt bir aileye gelinim.biliyorum istediğinizi yazın özgürsünüz.saygılı olduğunuz sürece.ve genel o böyledir..ne derseniz deyin
Yazıp yazıp siliyorum. Gereksiz geremicem kendimi

Bende mardinliyim kürdüm İzmit ve İzmirde büyüdüm ama buralar burdaki insanlar farkliymis birlikte karar verme kadının fikrine saygı yok hala eski kaynana eski kafa var belki benim etrafımdakiler böyle sadece bilmiyorum

Valla ben gerilecek birsey görmüyorum..ama yinede saygı duyuyorum.herkesin görüş ve bakış acısı farklıdır..ben yasadiklarimi ve yaşattıklarını bilirim.
Kendi adınıza konuşmamışsınız diğer mesajlarınızda. Kürtlerin adet ve gelenekleri demişsiniz. Siz gelin olduğunuz aile ile bütün doğuyu veya kürtleri bir tutamazsınız. Cehaletin geri kalmışlığın yeri yok çünkü maalesef.
Sizi yalanlamıyorum yaşadıklarınız doğrudur genellemeyelim diyorum

Bende mardinliyim kürdüm İzmit ve İzmirde büyüdüm ama buralar burdaki insanlar farkliymis birlikte karar verme kadın8ın fikrine saygı yok hala eski kaynana eski kafa var belki benim etrafımdakiler böyle sadece bilmiyorum
SiZ en azindan kurtsunuz Ve dillerini biliyorsunuz.ben türküm ve bir kez olsun benim yanında turkce konuşmadılar ..hep yanlarinda yabancı kaldım.kaynanam ve g orumcem yanlız dahi olsalar türkçe konuşmadılar.ne konuştuklarını sordugumda uzun hikaye sonra anlatırız diye kestirip attılar.ve en kucugu bana göre bu...

Kendi adınıza konuşmamışsınız diğer mesajlarınızda. Kürtlerin adet ve gelenekleri demişsiniz. Siz gelin olduğunuz aile ile bütün doğuyu veya kürtleri bir tutamazsınız. Cehaletin geri kalmışlığın yeri yok çünkü maalesef.
Sizi yalanlamıyorum yaşadıklarınız doğrudur genellemeyelim diyorum
Ama genelinde böyle olduğunu arada tabiki istisnai durumların çıkacağını kabul etmelisiniz.kürtlerde birlik beraberlik hizmet anlayışı ve gelinin her daim gelinlik yapması gerektiği kanaatini kimse yok sayamaz.ben zaten kürtleri küçümsemiyorum..hayatımı paylaştığım yoldaşım dediğim insan bir kurt..beni yanlış anlamayin ama ben böyle kanaat getiriyorum.

Merhaba 5 aylık evliyim izmitten Diyarbakıra gelin geldim eşimin ailesiyle birlikte ayni evdeyim. bu 5 ay hiç kolay geçmedi bu yaşıma kadar görmediğim duymadığım şeyler görüp duydum. Ayrı ayrı konu olacak şeyler yaşadım. Gelirken önyargılı olmak istemedim ama insanların dedikleri çıktı. Kv kıskançlık yaptığını komşusuna söylerken duydum. kızıyla aramda ayrımcılık yaptı. Görumceme samimiyetimi hissettiremedim hep laf soktu. üzüntüden dusuncesizliklerinden cahilliklerinden bir dusukte yaptım. Eşim yapılanlara söylenenlere hep bahane buldu çoğu şeyi duyup görmesine rağmen. Ailesine toz konduramiyor sorunu hep bende aradı. en kötüsüde bu eşimin
yanlışın farkında olmaması. kim ne dedi ne yaptı umrumda olmazdı o beni biliyor olsaydı. o zaman yanlışa da izin vermez sahip çıkardı. şimdi Yine hamileyim kv Bana kışlık yaptırma kızının yapmadığı temizliği yaptırma derdinden insaf yok. Eşim Bana evlenmeden söz verdi 2 yıl kalıcaz diye bende tamam diye söz verdim bütün sorunlara rağmen sözümü tutucam zaman dolana kadar ayrı ev istemiyorum dedim. bu gün konu açıldı kafama gora ne zaman gitmek istesem dedi. sanki büyü yapılmış zaman geçtikçe daha kör kütük oluyor. en çok onun bana yaptığı düşmanlığa üzülüyorum çok zoruma gidiyor.
Canm sen 5 aydır ben 9 aydır evliyim.. Senin cektiğin sıkıntıların aynısını cektim... Kv nin kendi ev işini bana yıkması... Benim evim ayrı çok sükür.. Kızların ve kv nin bitmez tükenmez beklentileri.. Ne kadar yapsamda görmezden gelmeleri... Beni samimi bulmamaları halbuki tam tersi önceden ben cok yakındım ve hepsi bu yüzden basma geldi..iyiliklerimi kuru kuru dillendirip hep eksikliklerimi dile getirmeleri.. Bi araya toplanınca arkamdan konusmalar.. Bunu tavırlarından anlıyordum.. Hepsi bana karsı ayrı ayrı zamanlarda aynınkonudan bahsediyorlardı bnm hakkmda... Bi kere görümcem bana içini dökti bende altında kalmadım tabi cevabımı yapıstırdım.. Her sözüne acıklamami yaptım.. Önceden hep susuyordum içime atıyordum kmseye brsey belli etmiyordum ve bu beni çok yıprattı.. Neyse bi kere cok doldum tastım artk negatf enerjimi eşimede yansıyordu.. Yaşama sevncimi kaybetmiştim.. Görmcemle tartsmami eşime anlattm beni haklı buldu.. Zaten görmcemde pişman olmustu bana söyledkleri hakknda.. Eşim vana hak verdi fazla samimi olma kimseyle dedi.. Onun uyarılaryla bş tçyere geldk.. Arada çn bi iki ay geçti bı defa kv bni çok sinirlendrdi.. Kızları hiçbsy yapmamasna ragmen onlarn en ufak seylerini ön plana cıkarp bana söylüyordu nispet eder gibi.. Halbuki bnm yaptgm kadar bsy yapmıyolar.. Neyse ben cok sinir oldum ..kv nin evi ayrı benden onlarn evndeki bsyi istedi bnde nerede oldgunu blmyorm deynce bana sen gelnsin herseyi bilmen gerek dedi.. İtici bi seklde.. Neyse bnde deddmki anne kim bere koymussa oradadr ben nerden bileym dedim.. Sonra bana - sen bu evdeki herseyi bileceksin dedi.. Görümcemde oradaydı.. bende sinir anıyla - herkes bilecek o zaman dedim.. Sonra eve geldim eşime anlattm eşimde sen anneme nasl böle bsy dersin dedi. O gün cok tartstk esim bnm o lafma çok kızdı.. Sonra ailen cok fena dedim dahada sinirlendi..

Sana diyeceğim şu ki sakın ailesne kotu bsy deme ama sana yapılan hakszlgı güzel bi üslupla anlat.. Yoksa bnm gibi haklıyken haksız duruma düşersin...
Bu arada konu paylaşsaydım daha iyiymiş :KK48:

.
Canm sen 5 aydır ben 9 aydır evliyim.. Senin cektiğin sıkıntıların aynısını cektim... Kv nin kendi ev işini bana yıkması... Benim evim ayrı çok sükür.. Kızların ve kv nin bitmez tükenmez beklentileri.. Ne kadar yapsamda görmezden gelmeleri... Beni samimi bulmamaları halbuki tam tersi önceden ben cok yakındım ve hepsi bu yüzden basma geldi..iyiliklerimi kuru kuru dillendirip hep eksikliklerimi dile getirmeleri.. Bi araya toplanınca arkamdan konusmalar.. Bunu tavırlarından anlıyordum.. Hepsi bana karsı ayrı ayrı zamanlarda aynınkonudan bahsediyorlardı bnm hakkmda... Bi kere görümcem bana içini dökti bende altında kalmadım tabi cevabımı yapıstırdım.. Her sözüne acıklamami yaptım.. Önceden hep susuyordum içime atıyordum kmseye brsey belli etmiyordum ve bu beni çok yıprattı.. Neyse bi kere cok doldum tastım artk negatf enerjimi eşimede yansıyordu.. Yaşama sevncimi kaybetmiştim.. Görmcemle tartsmami eşime anlattm beni haklı buldu.. Zaten görmcemde pişman olmustu bana söyledkleri hakknda.. Eşim vana hak verdi fazla samimi olma kimseyle dedi.. Onun uyarılaryla bş tçyere geldk.. Arada çn bi iki ay geçti bı defa kv bni çok sinirlendrdi.. Kızları hiçbsy yapmamasna ragmen onlarn en ufak seylerini ön plana cıkarp bana söylüyordu nispet eder gibi.. Halbuki bnm yaptgm kadar bsy yapmıyolar.. Neyse ben cok sinir oldum ..kv nin evi ayrı benden onlarn evndeki bsyi istedi bnde nerede oldgunu blmyorm deynce bana sen gelnsin herseyi bilmen gerek dedi.. İtici bi seklde.. Neyse bnde deddmki anne kim bere koymussa oradadr ben nerden bileym dedim.. Sonra bana - sen bu evdeki herseyi bileceksin dedi.. Görümcemde oradaydı.. bende sinir anıyla - herkes bilecek o zaman dedim.. Sonra eve geldim eşime anlattm eşimde sen anneme nasl böle bsy dersin dedi. O gün cok tartstk esim bnm o lafma çok kızdı.. Sonra ailen cok fena dedim dahada sinirlendi..

Sana diyeceğim şu ki sakın ailesne kotu bsy deme ama sana yapılan hakszlgı güzel bi üslupla anlat.. Yoksa bnm gibi haklıyken haksız duruma düşersin...
Bu arada konu paylaşsaydım daha iyiymiş :KK48:
aynen her şey i söylemklede kötü oldu aramız ki senin gibi cevap bile vermedim annesine buna rağmen saygısız oldum. ailesi konusunda hassas babaları vefat etmiş Annesi zamanında zorluk yaşamış yanlışları da doğrudur diyor

Bılıyorum.
Tanıyorum oradakı ınsanları.
Senelerce bende orada yasadım.
Bambaska bı dunya.Bambaska bı zıhnıyet.Bende onyargılı olmak ıstemedım baslarda.Keske olsaymısım.
O ınsanlar asla olumlu yonde degısmez.Inan Dıyarbakır kelımesını okumak bıle tuylerımı dıken dıken olmasına yetti.
Şu koca dunya kadar koca bı hata sadece bunu soyleyebılırım.

Bılıyorum.
Tanıyorum oradakı ınsanları.
Senelerce bende orada yasadım.
Bambaska bı dunya.Bambaska bı zıhnıyet.Bende onyargılı olmak ıstemedım baslarda.Keske olsaymısım.
O ınsanlar asla olumlu yonde degısmez.Inan Dıyarbakır kelımesını okumak bıle tuylerımı dıken dıken olmasına yetti.
Şu koca dunya kadar koca bı hata sadece bunu soyleyebılırım.
Sizde mi burada evliydiniz

Back