• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zoruma gidiyor

Çocuğumu izmitte doğurmak istiyorum desen biraz uzaklaşsan? Belki adam senden uzakta hasret kalır kıymetini anlar. Ya da boşanma kararı alırsın. Sen çocuğuna bakamazsın herşeyine karışırlar. Sen hizmetçilik yaparken çocuğunla onlar ilgilenir.
Sizce buna izin verirler mi.evin ilk torunu geliyor.ona soz hakkı tanımazlar.hemde bu kadar sus pus ken..

Cesaretiniz beni dehşete düşürdü... Hamilesiniz diye demeyeyim diyorum ama dayanamadım valla.
Aşk bu kadar mı kör ediyor insanın gözünü ?
İzmit gibi bir yerden Diyarbakır'a gelin git. Üstelik eşinin kalabalık ailesi ile oturmayı kabul et.
Daha kimdirler, necidirler diye anlamadan hamile kal, düşür bir daha hamile kal... Anne baba uzakta...
Adam zaten sözünden caymış.... Ne o sevdiğim için güvendim.... Etmeyin eylemeyin. Ben eminim ki ailenizin bu evliliğe rızası yoktu. Ama siz dinlemediniz. Şimdi de sizin ailenize sızlanmaya yüzünüz yok.
İler tutar yanı yok durumunuzun Allah yardımcınız olsun...
Bizde boşanmış olmak ağır bir şey annem babam da ayrı istemiyorlar sabredebildigin kadar sabret olmuyorsa gel diyor Babam. Beni verdiğinde de ben seviyorum diye kabul etti yoksa olabilecek her şeyi söyledi ben dinlemedim eşime güvendim

i

Kontesim hep söylüyorum bunu zaten,aynı evde olmayın birbirinizi iyi tanıyın ona göre karar verin diye.
Bu gençleri anlamak zor geliyor artık,anne baba lafı dinlenmiyor üstelik..
Anne baba böyle davransa isyan ederler
Ama söz konusu başkaları olunca ezim ezim ezilmeye ses çıkaramayışları beni benden alıyor.
Kültür farkının çok önemli olduguna adım kadar inanan insanlardanım ben
Birisi a diğeri b
Olmuyor işte ciddiyim olmuyor.
Bir yerde patlak veriyor.
Hakir görmek degil yazdığım şeyler ama egri oturup dogru konuşacaksak işin rengi bu

Sizin eşiniz iyi.onun eşi desteklemiyor.mesela benim eşimde yeri yari ya o yuzden birazdaha katlanabilir oluyor.çok şükür hem ankaradayım hem ayrı oturuyorum.böyle bir yaşam sisteminde birde esin yanında değilse bay haline..O yuzden diyorum hala geç kalınmış degil..
İnanın en başta eşimde böyleydi
Anam da anam
Bacım da bacım diye

Ama onlar öyle şeyler yaptı ki
Eşimde çok şükür gördü yanlışı
2 yılım zehir zembelek geçti
Hep boşanma düşüncesiyle

Bizde boşanmış olmak ağır bir şey annem babam da ayrı istemiyorlar sabredebildigin kadar sabret olmuyorsa gel diyor Babam. Beni verdiğinde de ben seviyorum diye kabul etti yoksa olabilecek her şeyi söyledi ben dinlemedim eşime güvendim
Boşanmış olmak şu yasadıklarının yanında daha basit bence inan.
Boşan demiyorum sana ama ömür boyu da böyle devam edecekse sence hangisi daha mantıklı ?

Bak ben seni anlıyorum ..içlerindeyim çünkü nekadar iyi olursan ol madalya takmiycaklar ve hep daha fazlasını isteyecekler.sen zamanla yorulacaksın ve yipranacaksin.esin ailesine hak verip seni kirmakdan daha ileriye gidemiyecek..sende zamanla su an ki sabrını kaybedeceksin.eşinle ciddi bir konuşma yap.O sana verdiği hangi sözü tutmuş da sen ona verdiğin sözün peşindesin..ayrı ev olmaz sa boşanmayı bile düşünüyorum de.ve bunu söylerken cok kararlı ol..

• Beğen
Reactions: anu
Yeni nesil i anlamak çok güç.. jet hızıyla mantıksız evlilikler yapılıyor.

Bunada aşk ve güven diyorlar maalesef..
Tanımadan etmeden evlilik yoluna griyorlar..

Anne baba böyle davransa isyan ederler
Ama söz konusu başkaları olunca ezim ezim ezilmeye ses çıkaramayışları beni benden alıyor.
Kültür farkının çok önemli olduguna adım kadar inanan insanlardanım ben
Birisi a diğeri b
Olmuyor işte ciddiyim olmuyor.
Bir yerde patlak veriyor.
Hakir görmek degil yazdığım şeyler ama egri oturup dogru konuşacaksak işin rengi bu

Onuda hep söylüyorum ana baba dese kıyamet kopar nedense..
Kültür olayına hiç girmiyorum zaten,dağlar kadar fark oluyor,şayet insan kendini birazcık yetiştirme gayretindeyse hadi yine biraz bişiler olabilir.
Yemek bile farklı,düşünce farklı..

Ne var sanki boşanmış olmak suçmu yani..
Keşke babacığını dinleseymişsin çocuğum..

Asla
Öyle bir durum olamaz
Erkek 3 tane 5 tane kadınla evlenir
Yine de olmazsa
Yine de kadındadır problem

Hay onların varya..

Merhaba 5 aylık evliyim izmitten Diyarbakıra gelin geldim eşimin ailesiyle birlikte ayni evdeyim. bu 5 ay hiç kolay geçmedi bu yaşıma kadar görmediğim duymadığım şeyler görüp duydum. Ayrı ayrı konu olacak şeyler yaşadım. Gelirken önyargılı olmak istemedim ama insanların dedikleri çıktı. Kv kıskançlık yaptığını komşusuna söylerken duydum. kızıyla aramda ayrımcılık yaptı. Görumceme samimiyetimi hissettiremedim hep laf soktu. üzüntüden dusuncesizliklerinden cahilliklerinden bir dusukte yaptım. Eşim yapılanlara söylenenlere hep bahane buldu çoğu şeyi duyup görmesine rağmen. Ailesine toz konduramiyor sorunu hep bende aradı. en kötüsüde bu eşimin
yanlışın farkında olmaması. kim ne dedi ne yaptı umrumda olmazdı o beni biliyor olsaydı. o zaman yanlışa da izin vermez sahip çıkardı. şimdi Yine hamileyim kv Bana kışlık yaptırma kızının yapmadığı temizliği yaptırma derdinden insaf yok. Eşim Bana evlenmeden söz verdi 2 yıl kalıcaz diye bende tamam diye söz verdim bütün sorunlara rağmen sözümü tutucam zaman dolana kadar ayrı ev istemiyorum dedim. bu gün konu açıldı kafama gora ne zaman gitmek istesem dedi. sanki büyü yapılmış zaman geçtikçe daha kör kütük oluyor. en çok onun bana yaptığı düşmanlığa üzülüyorum çok zoruma gidiyor.

sizin eşiniz köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş tam olarak yaptığı bu.

Zaten il değiştiriyorsunuz bide neden aynı evde yaşamayı kabul edersiniz anlamıyorum bu şartlarda bide neye dayaranarak çocuk yaptığınızı. Anladığım kadarı ile çalışmıyorsunuz da.

Evlilik dediğiniz şey iki insan aynı eve girdiğinde bile zor ki siz bu dönemde bir çok kişi ile aynı eve girmişsiniz. Eşinize büyü felan da yapılmamıştır merak etmeyin sadece siz gerçek yüzünü yeni yeni görüyorsunuz. Eşiniz evlendik artık benim elimin altında diye görüyor ve sizi hiçbir zaman sahiplenmeyecek.

üzgünüm ama işiniz zor

Bunada aşk ve güven diyorlar maalesef..
Tanımadan etmeden evlilik yoluna griyorlar..

Onuda hep söylüyorum ana baba dese kıyamet kopar nedense..
Kültür olayına hiç girmiyorum zaten,dağlar kadar fark oluyor,şayet insan kendini birazcık yetiştirme gayretindeyse hadi yine biraz bişiler olabilir.
Yemek bile farklı,düşünce farklı..

Aşk ile alakası yok akılla daha çok ilgisi var.

Bende 26 yaşındayım çok uzun bir ilişkim oldu üstelik çok aşıktım ama bir saniye olsun evliliği düşünmedim duygularımın yoğunluğuna rağmen.

Ama bazı insanlar sanki aşk ı bahane ediyorlar. Evlenmek istedikleri için daha çok evleniyorlar.
Konu sahibi gayet herşeyin farkında. Burda konu açtığına göre.

Ama atak'a geçmiyor nedenini bilemeyiz.

Ah be, evlenmeyi düşünmek yerine bir eğitiminize odaklansanız, ne olur ki?!
Evliliğinizi kurtalmak için gösterdiğiniz çabbaları eğitiminiz için gösterseydiniz şimdi doktor olurdunuz. Tabi burda çoğul için konuşuyorum.

Ben aslında bunu da anlamış değilim, bir insan kendi ayaklarının üzerinde durmadan neden evlenir ki ? kimseye hesap vermeden cinsel bir hayat yaşamak için mi ? Bence bir çok müslüman toplumda bunun için.

Tasarım sorumlusuyum, 26 yaşındayım. Pazartesi günü dayım bana "eee aylin sen ne zaman evleneceksin" diye sordu.
Benim cevabım önce mesleğimde daha çok kendimi geliştiriyim, daha iyi yerlere geleyim birde pattern design üzerine küçük bir formasyon yapayım sonra evlenmeyi düşünürüm dedim.

Bizde anadolu dan gelmeyiz. Tunceliliyiz hatta.
Ama annem babam her zaman eğitimimizi ön plana tutarak bizi büyütüler.

Dayım ile aramda olan konuşmamızı anneme telefonda anlatığımda acayip kızdı acayip öfkelendi ne bu ya daha yeni yeni mesleğini oturtmuş ne evliliği de acayip kızdı. Keşke anlatmasaydım dedim kendi kendime...

Bende 26 yaşındayım çok uzun bir ilişkim oldu üstelik çok aşıktım ama bir saniye olsun evliliği düşünmedim duygularımın yoğunluğuna rağmen.

Ama bazı insanlar sanki aşk ı bahane ediyorlar. Evlenmek istedikleri için daha çok evleniyorlar.

Evliliğinizi kurtalmak için gösterdiğiniz çabbaları eğitiminiz için gösterseydiniz şimdi doktor olurdunuz. Tabi burda çoğul için konuşuyorum.

Ben aslında bunu da anlamış değilim, bir insan kendi ayaklarının üzerinde durmadan neden evlenir ki ? kimseye hesap vermeden cinsel bir hayat yaşamak için mi ? Bence bir çok müslüman toplumda bunun için.

Tasarım sorumlusuyum, 26 yaşındayım. Pazartesi günü dayım bana "eee aylin sen ne zaman evleneceksin" diye sordu.
Benim cevabım önce mesleğimde daha çok kendimi geliştiriyim, daha iyi yerlere geleyim birde pattern design üzerine küçük bir formasyon yapayım sonra evlenmeyi düşünürüm dedim.

Dayım ile aramda olan konuşmamızı anneme telefonda anlatığımda acayip kızdı acayip öfkelendi ne bu ya daha yeni yeni mesleğini oturtmuş ne evliliği de acayip kızdı. Keşke anlatmasaydım dedim kendi kendime...

İşte o zaman akıl devreye girmiyor,olsun bitsin modunda oluyor ve yaşanıyor herşey..
Hep şunu demişimdir,önce okul bitecek sonra iş hayatı başlayacak biraz hayatını yaşadıktan sonra evlilik zaten oluyor.
Acele etmenin mantığı yok bana göre..
Bu örnekleri hep kızımada söyledim.ünversite bitti sonra masterını yaptı.
Geldi iş hayatına atıldı 2 sene çalıştı,zaten arkadaşıda vardı bu sene evlendirdik birde.
Yaşıda 27 bu arada bana kalsa 30 filanda olurdu..

evlenmeden önce ayrılmaya çalıştım çok kez olmadı bırakmadı olmayınca kendimi mecbur hissettim gibi.

Merhaba 5 aylık evliyim izmitten Diyarbakıra gelin geldim eşimin ailesiyle birlikte ayni evdeyim. bu 5 ay hiç kolay geçmedi bu yaşıma kadar görmediğim duymadığım şeyler görüp duydum. Ayrı ayrı konu olacak şeyler yaşadım. Gelirken önyargılı olmak istemedim ama insanların dedikleri çıktı. Kv kıskançlık yaptığını komşusuna söylerken duydum. kızıyla aramda ayrımcılık yaptı. Görumceme samimiyetimi hissettiremedim hep laf soktu. üzüntüden dusuncesizliklerinden cahilliklerinden bir dusukte yaptım. Eşim yapılanlara söylenenlere hep bahane buldu çoğu şeyi duyup görmesine rağmen. Ailesine toz konduramiyor sorunu hep bende aradı. en kötüsüde bu eşimin
yanlışın farkında olmaması. kim ne dedi ne yaptı umrumda olmazdı o beni biliyor olsaydı. o zaman yanlışa da izin vermez sahip çıkardı. şimdi Yine hamileyim kv Bana kışlık yaptırma kızının yapmadığı temizliği yaptırma derdinden insaf yok. Eşim Bana evlenmeden söz verdi 2 yıl kalıcaz diye bende tamam diye söz verdim bütün sorunlara rağmen sözümü tutucam zaman dolana kadar ayrı ev istemiyorum dedim. bu gün konu açıldı kafama gora ne zaman gitmek istesem dedi. sanki büyü yapılmış zaman geçtikçe daha kör kütük oluyor. en çok onun bana yaptığı düşmanlığa üzülüyorum çok zoruma gidiyor.
Allah sabir versin canim hatanin büyüğü
Allah sabir versin canim esin suclu seni kimseyi ezdirmese hickimsede bisey yapamaz ana kuzusu o boyle erkeklerden hayir mi gelir peki kaynanin rizasi varmiydi seni istediklerinde yoksa baska brinimi isticekti ogluna

Boşanmış bir kadın olarak evlilikteki en temel şeyin " denklik " olması gerektiğini sonuna kadar savunurum.
Eğitimde, kültürde, ailede, gelirde, bakış açısında, uyumda her şeyde denklik şart kardeşim... Sorunlu evlilikler sorunlu çocuklar üretiyor...

Back