• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zoruma gidiyor

Cesaretiniz beni dehşete düşürdü... Hamilesiniz diye demeyeyim diyorum ama dayanamadım valla.
Aşk bu kadar mı kör ediyor insanın gözünü ?
İzmit gibi bir yerden Diyarbakır'a gelin git. Üstelik eşinin kalabalık ailesi ile oturmayı kabul et.
Daha kimdirler, necidirler diye anlamadan hamile kal, düşür bir daha hamile kal... Anne baba uzakta...
Adam zaten sözünden caymış.... Ne o sevdiğim için güvendim.... Etmeyin eylemeyin. Ben eminim ki ailenizin bu evliliğe rızası yoktu. Ama siz dinlemediniz. Şimdi de sizin ailenize sızlanmaya yüzünüz yok.
İler tutar yanı yok durumunuzun Allah yardımcınız olsun...

O değilde 5 aylık hamilesiniz, evliliğiniz henüz düzene oturmamış. Eviniz yok. Kaynananız ile anlaşmıyorsunuz.

Peki o zaman neden 5 ay içinde 2 kere hamile kaldınız ?

Bilinçsizce davranmışsınız...

Erkek asla kısır olamaz. Kadındır suclu. Kadındır kısır. Kadındır özürlü olan.
Erkeğe hopp ikinci kadın alınır.:KK67:
Medenileştik, modernleştik diyoruzda. Yok yok daha cok yolumuz var bizim. Dimi abla :KK60:

Bu zihniyet değişmedikçe bir adım bile atamaz o yöre insanları.
Bazı modern insanlarıda tenzih ederim bunuda belirteyim..

canan tan'ın yazdığı piraye yi okumuş muydunuz?
çocuk için söz sahibi olmadığınızı düşünüyorum, olmazsa hatta kısır damgası yerdi konu sahibi.
bile bile lades diyorum, allah yardımcınız olsun.

şu saatten sonra sana keşke yapmasaydın etmeseydın dememın senı üzmekten baska bır işe yaramaycagını düşünüyorum..
önüne bakıp hareket etmelısın canım..
hergün eşinle konuş bıkmadan,söz verdıgını hatırlat ayrı ev ıstedıgını belırt,hatta eşını aılesınede soyle biz 2 yıl dıye konustuk de,böyle olmayacaktı de..en kötü ihtimal ailenı devreye sok ve bir sekılde ayrı ev işini halletmeye calıs..
çocuk olduktan sonra buna ne enerjin ne de zamanın kalabilir..
umarım bebegını kendı evınde dogurabılrsın,allah yarıdmcın olsun

Eşim İstiyor böyle düşüncedeki bi insan benim firimimi sorar her şeye sen bilirsin diyorum yoksa kavga edicez ya da ayrılıcam boşanmış olmakta istemiyorum

Sizin kendinize kastınız mı var ?
Boşanmak istemiyorum ne demek ?

Peki o zaman boşanmayın bu şekilde devam edin. Zır cahillerin içinde çocuklarınızı büyütmeye devam edin.

Kadına suç atılıyor,belkide kısır olan erkekse ne bok yiyecekler o zaman..
Ah ah .ne deyim kültür farkı is de en başta o hatayı yapmiyacaksin.birde esin kotu onlara laf veriyorsa..ilk defa bir bayan bosan demek istiyorum.ne gelenleri biter ne gidenleri .7 24 çalışmalısın .erkenden kalıp en geç yatacaksın.çayları sohbetleri bitmez.ayrı odana gidip dinlenemezsin..daha neler neler

1. Aynı eve gelin gitmek,
2. 5 aylık evliliğe 1 düşük,1 bebek sığdırmak,
3. Eşini de ailesini de yeterince tanımadan İzmir'den Diyarbakır'a gitme cesaretini göstermek,
4. Eşinin seni ailesine karşı koruyamaması savunamaması ve senin buna göz yumman...

Dikkat et de bu 4 yanlış bir SEN'i götürmesin...

Ah ah .ne deyim kültür farkı is de en başta o hatayı yapmiyacaksin.birde esin kotu onlara laf veriyorsa..ilk defa bir bayan bosan demek istiyorum.ne gelenleri biter ne gidenleri .7 24 çalışmalısın .erkenden kalıp en geç yatacaksın.çayları sohbetleri bitmez.ayrı odana gidip dinlenemezsin..daha neler neler

Biraz evvelde yazdım,modern aileleri tenzih ederim diye..
Birazda aşkın gözü kördür derler ya,kızımızda o hataya düşmüş evlenmiş..

Biraz evvelde yazdım,modern aileleri tenzih ederim diye..
Birazda aşkın gözü kördür derler ya,kızımızda o hataya düşmüş evlenmiş..
Artık lütfen aşkın gözü kör olmasın
Ben ciddi ciddi üzülüyorum.
Aşkın gözü kör olunca evlendiğin andan itibaren açılacaksa hiç bir ehemmiyeti kalmıyor
Sorgulamayı öğrensin kızlarımız artık.
Aynı eve gelin gidip koloni halinde yaşamak offff

rabbim hakkında iyi güzel şeyler nasip etsin o evde bebeğini dünyaya getirirsen çocugunada karışır insafsız. aşk gözünü kör etmiş demekki ama o adamı yola getir bi şekilde o evden bi an önce çıkmaya bakın böle konularda söz niye verirsiniz anlamam :KK43:

Bende Akdeniz bölgesinden
Diyarbakırında doğusuna gelin gitmiş bir insanım
Allah yardımcın olsun
2 yıllık evli olacağım hem bir tedavim vardı hemde evliliğim oturmadığı için bebek düşünmedim
Kısır mi olmadım, karnım tutulup dualar mı okunmadı, sakın korunma diye sözler mi isitmedim
Hepsini duydum yaşadım ama ben kendi doğrumdan şaşmadım
Onlar icin çocuk çok önemli ama kusura bakmasınlar çok istiyorlarsa kendiler yapsınlar
Benide sürekli uzun uzun gelip kalmaları bıktırdı
Ama onuda çözümledik eşimle inşallah
Keşke restini çekseydin
Evden ayrilmadigimiz sürece çocuk düşünmüyorum diye
Ahh ahh

Ne yaptın arkadaşım sen canına yazık.
Bir de düşük.
Benzer bir hikaye çok çok yakınımın başından geçti.
Kadıncağız düşükten sonra aşırı kan kaybından ölüyordu az daha.
Ailesi toparladı getirdi.
Allahtan eşi karısının yanında olan biriydi,sadece biraz gözü açılması gerekiyordu.
Düştüğün durumu görmüyorsa boşanın gitsin.
Sağlık bu ya hiçbişeye benzemez.

Artık lütfen aşkın gözü kör olmasın
Ben ciddi ciddi üzülüyorum.
Aşkın gözü kör olunca evlendiğin andan itibaren açılacaksa hiç bir ehemmiyeti kalmıyor
Sorgulamayı öğrensin kızlarımız artık.
Aynı eve gelin gidip koloni halinde yaşamak offff
i

Kontesim hep söylüyorum bunu zaten,aynı evde olmayın birbirinizi iyi tanıyın ona göre karar verin diye.
Bu gençleri anlamak zor geliyor artık,anne baba lafı dinlenmiyor üstelik..

Keşke aileniz engel olsaydı.
"İzmitten Diyarbakıra, kayınvalide evine kız vermem" deselerdi mesela.
Dinler miydiniz ama? Sanmam..
Kör olmuş gitmişsiniz.
5aya neler sığdırmışsınız, bir kez de ben demeyeyim hamileliklerinizle ilgili 'keşkeleri' ama yazık olmuş.

Üzülüyorum gerçekten.. Hiç tanımadığım bu kızlara üzülüyorum.
"2 sene oturur kendi evimize geçeriz" diyen erkeklere nasıl inanıp yola çıkıyorsunuz, inanamıyorum.

Allah kolaylık versin umarım istediğiniz şeyleri gerçekleştirirsiniz

En korktuğumda sonda dediğin. Aynı evde çocuğuma hasret kalmak :KK43:
Çocuğumu izmitte doğurmak istiyorum desen biraz uzaklaşsan? Belki adam senden uzakta hasret kalır kıymetini anlar. Ya da boşanma kararı alırsın. Sen çocuğuna bakamazsın herşeyine karışırlar. Sen hizmetçilik yaparken çocuğunla onlar ilgilenir.

Bende Akdeniz bölgesinden
Diyarbakırında doğusuna gelin gitmiş bir insanım
Allah yardımcın olsun
2 yıllık evli olacağım hem bir tedavim vardı hemde evliliğim oturmadığı için bebek düşünmedim
Kısır mi olmadım, karnım tutulup dualar mı okunmadı, sakın korunma diye sözler mi isitmedim
Hepsini duydum yaşadım ama ben kendi doğrumdan şaşmadım
Onlar icin çocuk çok önemli ama kusura bakmasınlar çok istiyorlarsa kendiler yapsınlar
Benide sürekli uzun uzun gelip kalmaları bıktırdı
Ama onuda çözümledik eşimle inşallah
Keşke restini çekseydin
Evden ayrilmadigimiz sürece çocuk düşünmüyorum diye
Ahh ahh
Sizin eşiniz iyi.onun eşi desteklemiyor.mesela benim eşimde yeri yari ya o yuzden birazdaha katlanabilir oluyor.çok şükür hem ankaradayım hem ayrı oturuyorum.böyle bir yaşam sisteminde birde esin yanında değilse bay haline..O yuzden diyorum hala geç kalınmış degil..

Bide ben onlara gidince hiç birşey yapmam
Yemekte temizlikte
Zaten guvenmezler
Bize geldiklerinde bile evimde birseye dokundurmazlar
En son tabi öyle bir bağırdım ki
Arada eşim kaynadı ama anlayan anladı
Eşim birşey söylemişti misafirimiz gelecekti
Bu ne be dedim burası benim evim
Kendi evimde istediği mi yapamayacak miyim dedim
Onlar duydu duyacaklarını

Back