Zengin koca bulmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konunun daha önceki mesajlarına bakmadım, yazdıysanız kusura bakmayın.

Siz bize bölümünüzü söyleseniz, biz de size alternatif üretsek? Mesela bir arkadaşım hititoloji (ataması yok, özel sektörde iş yok) gibi bölümden son sınıfta yatay geçişle iki yıllık bir sağlık bölümüne geçti, sonuç olarak okulu sadece bir yıl uzatmış oldu. KPSS kasarak atanacak işte. 3-4 bin maaş, iş güvencesi vs güzel. Çok zeki çok çalışkan bir insan değil ama akıllı işte.

Bu yüzden bölümünüzü yazın, mesela uluslararası ilişkiler ama Anadolu'da küçük bir şehirde okuyorum derseniz ona göre bir şeyler üretebiliriz.

Evliliğin size katacağı çok şey olabileceği gibi, sizden alabileceği çok şey de olabilir. Bakın bir insana kendinizi emanet ediyorsunuz. Şiddete ve tecavüze uğrayabilirsiniz. Bu durumda geliriniz olmadan nereye gideceksiniz? Evet maddi geliri iyi bir koca size güzel bir ev sunabilir ancak o evi size dar ederse??

Kasiyerlik, garsonluk vs demişsiniz. Vallahi o mesleklerde bile sigortanız yatar en azından az uz bir emekli maaşınız olur. Benim annem şimdi babamdan ayrılsa hiçbir geliri yok. Babam bilerek ev almadı, boşanma olursa arabayı da satar. Bin lira geliri olsa, ev tutardık onunla kirayı öderdi. Ben faturaları- mutfağını karşılardım abim de geçimi için harçlık verirdi. Bakın durum ne kadar zor şu an. Bizim için de onun için de.

Siz bize söyleyin, yardımcı olmaya çalışalım. Merkezi atama yapan birçok kadro var devlette. Veya özel sektörde halen aranan meslekler-ustalıklar var.

madem o kadar uzun cevap yazmaya mecaliniz vardı, keşke asıl soruma da bir kelimeyle bir cevap yazsaydınız. :)

sigorta mevzusunu, fazla mesaiyi bile (ki ne alaka ise) açıklamışsınız, ama asıl soruya cevap yok.

soru şuydu; patronlar yada yöneticiler, çalışanlarına (genelde) ne gibi davranıyorlar? bu...

inşallah bu seferde kambiyo mevzuatından girmezsiniz mevzuya :)

Bu kasiyerlik garsonluk olayina gercekten takilmissin, etrafindakiler ile ayni kaderi yasamak zorunda degilsin.. en basitinden ortalaman adam gibi ise Erasmus basvurusu yap, pasaport parani, okul harcini devlet odesin cebine de euro harclik koysun, git bir memlekete 1-2donem (aile masrafi olmuyor boylece) Dil ogren/gelistir, paraya sıkısirsan gittigin universite birimlerinde 20 saate kadar calisabiliyorsun.. Bu bir baslangic olsun, sen daha iyilerini hayal et. Patikayi degistiren beyaz kuğu ol..
24 yasimda hem ev hem araba almistim, onlar maya oldu sattim, baskalarini da aldim, cogalttim vb. Sen calismaktan haber ver!
O dedigin maaslar hayal degil, o parayi kazanan kocayla da calisiyorsun, o parayla da borcun oluyor, sıkıstigin gun oluyor.
Iki gun sonra evde issizken aldatılmak var, anlasamamak- bosanmak var, en onemlisi olum var.. Adam tik dese gitse ne yapabilirsin ki here bir yastan sonra? Kız çocuklari ayaklari uzerinde duracak bu cok onemli!!
Kitap yazarim bu konuyla ilgili, niyetim seni yermek degil yol gostermek.. Tek yok zannettigin olmayabilir, "av mevsimi" filmindeki gibi: bakiş açını değiştir lütfen

Kraliçeden kastınız ne? Beklentiniz ne? Kocayla kıyaslıyorsanız elbette kocam gibi davranmıyor Beklentiniz ne bilemiyorum iş hayatından
Elmayla armutu kıyaslayan sizsiniz.
Kendi ayaklarının üstünde dur diyenlere kraliçe gibi mi davranıyor size patronunuz diyorsunuz da bugün aranızın harika olduğu kocanızla ayrılmak zorunda kalabilirsiniz, kocanız vefat edebilir. O zaman yalnız başınıza kraliçe gibi kaldığınızda devam etmeniz gerektiğinde işiniz, kazandığınız paranız da olmalı.
Yani çalışan kadınlara alaycı bir ifadeyle sorduğunuz soru gerçekçilikten uzak esasında.

Eşimde ben de çalışıyoruz. Evimiz arabamız var. Eşim öğretmen, özellikle kışları özel derslerle gelirimiz oldukça artıyor. Ama asla işten ayrılmayı düşünmüyorum. Çalışma sebebim sadece para değil. Üretmek için, emeklilik için, aileye maddi destek olmak, oğlumun geleceği için çalışıyorum.
Yanlış düşünüyorsun. Daha ufaksın. İnşallah maddi gücü olan bir eşin olur. Ama iş hayatı sadece para değildir.
Eşime güvenim sonsuz. Ama olur ya aldatsa ayrılmam gerekse nafakaya bel bağlamak yerine kendi gücümle devam edebileceğimi bilmem bile büyük bir motivasyon.
Kimseye değil kendine güven. Bunün için bile olsa çalışmalısın.

yine cevap yok ve yine yanlış yere takılmışsınız(kraliçeye)

ilk cevabı yazdığım kişi şöyle demişti ; adamla malı için evlenirsen seni mal yerine koyar. çalış kendi para kazan filan...

ben de (kibarca) öyle sormuştum. ve halen de soruyorum. yöneticiler veya patronlar (genel olarak) çalışanlarını ne yerine koyuyor (şimdi kabaca soruyorum) mal mı, insan mı?

İnsan tabii ki?!?
Ne biçim bir genellemedir bu.
Şu an devletteyim ama özelde çalışırken patronum gayet düzgün davranırdı. Düğünümüze şahsen gelmiş, çiçek de göndermişti. Bana özel de değildi her çalışanına aynı kibarlıktaydı. Sorun çıkaran çalışanları hariç hepimize her zaman ilgiliydi.

isteyince ne güzel de anlıyorsunuz soruyu. yanlış düşünecektim az daha hakkınızda :)

neyse... cevap verme inceliğiniz için teşekkürler...

isteyince ne güzel de anlıyorsunuz soruyu. yanlış düşünecektim az daha hakkınızda :)

neyse... cevap verme inceliğiniz için teşekkürler...
Peki siz dürüstçe cevap verin. Kocanız aldatsa yada kötü bir şeyler yaşansa ayrılmak isteseniz yada eşiniz vefat etse tek başınıza nasıl devam edeceksiniz?

canım sen bayağı bir hayal dünyasında yaşıyorsun. Daha yaşın 21 bile olmamış düşmüşsün zengin koca peşine. 28 yaşındayım tamam evlenmek itiyorum ama tutupta ilanlardan adam aramıyorum abazamısın anlamadım ki ilandan koca aramak nedir? Sen bence git derslerine çalış evlilik yaşına daha çoooooookkk vaaaaarrr...

Yıl olmuş 2020 ve kafa yapın gerçekten bu mu?

Zengin olup ta cimri olan da çok canim. Ailene de faydalı olmak istiyosun bu güzel ama bence kendin oku et iyi yerlere gel elinde okumak gibi imkan da varken zengin kocayla uğraşma zira zenginlerin koca koca dertleri de oluyo

Nasıl kötü yola düştüm dersine giriş. Bu kafayla çok canını yakıp kullanan olur tatlım. Zengin koca arayışı hayalinde olanların çoğu şimdi eskort kataloglarında.

Saçmalıyorsun. Daha 21sin köydesin eminim bu yaşlarda benim su kadar çocugum vardi muhabbeti yapiyorlardir. Herkes hayatinin bir yerinde maddi sıkıntı çeker. Peki mantik evliliği yaptığın adam iflas edince borca batınca yaninda kalabilecek misin? İyi düşün. Sevgi karın doyurmaz ama sevgisiz de evlilik yürümez.

Biz evimizde de işimizde de insanız... siz nesiniz onu bir düşünün.
Evinizin kraliçesisiniz anladığımız kadarıyla (!) ev dışında nesiniz? Daha doğrusu ev dışında bir hayatınız, özgür iradenizle yapabildiğiniz, eşinizi yatak oyunlarıyla (bir başka konuda gördüğüm mesajınıza istinaden) ikna etmeden elde edebildiğiniz bir şey var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…