• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zengin koca bulmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz hepiniz geyik muhabbetinden arkadasınız baktım gördüm
Birinle tartışıyordum hepiniz başıma üşüştünüz
Hayrola bu ne hırs?
Fikirlerinizi falan savunmuyorsunuz siz birbirinize avukatlık yapıyorsunuz
Ne kadar önemli yani gerçekten bende size uydum bütün işimi gücümü bıraktım burda kaç saattir sizinle konuşuyorum
Pes yani pes arkadasım akıl fikir versin Allah
Hanımefendi bakın siz başta bütün bir yere gelen insanları akademisyenleri torpille gelmiş gibi yaftaladınız. Ben size hepsi öyle değil o ünvanları almak zor sınavları bar bunun yüksek lisansı doktorası çalışmaları var ki bir yerlere geliyorlar dedim siz iki yazdığımdada yanlış anlayıp yüksek lisans ıle akademısyen olmaz dedınız ben zaten olmaz dediğim halde. Ve konuyu benim yaşıma getirip eziklediniz. Çalışmadığımı sizin yaşınızda para kazandığınızı vs vs söylediniz ben size çalışıyorum dedim dememe rağmen çalışmıyormuşum gibi yaftaladınız. Bana ezik dediniz en başta. Sizi üzdüysem özür dilerim içtenlikle anca çalışan insanın üstüne gelip bir şeyler söylerseniz insan bir yerde doluyor. Ben mezun olmuşum özelde öğretmenlik yapan bir insanım daha yeni devlet kadrosunda öğretmenlık yapmak için sınava hazırlanıyorum. Siz onsu rağmen üstüme geldiniz sinirimden çalışmıyor olsamda paraya ihtiyacım yok babamın parasıylada övünecek karakterde değilim ama siz beni aşağıladığınız için sinirden söyledim. Ama muhtaç olursun dediğiniz için bam telim koptu artık ama özür dilerim

Yorumlarınızı beğenirim genelde, ama L lilybeth in üslubu sıkıntılı olsa da hiç mi haklı yanı uok sizce gerçekten?
Yani bana isteyen herkes kariyer yapar yazmak burda kırıcı geliyor. Benim de işsizlikten kırıldığım dönemler oldu, uzun da sürdü. İşsizlik oranları da ortada. Gayet başarılı gençlerimiz kariyer yapamıyor. Birilerinin burada herkes istese bir yere gelir, başarılı olur demesi çok acımasız geliyor. Ben şu an işsiz bir insan olsam incinirdim.
illa tembel kapasitesiz insanlar işsiz değil. Burada bunu yazmak çok kırıcı.
Ben ne donanımlı, çalışkan insan biliyorum çalışamayan, mecburen evde çocuk büyüten. Bir tanesi yakın arkadaşımdır. Gece gündüz emek verdi, pek Çok mağduriyet yaşadı. Eminim sizin yazdıklarınızı okusa çok incinirdi.
Yazdıklarım bu minvalde yorumlar değildi. Hatta birden fazla kez herkes hak ettiği yerde, çalışan herkes hak ettiğini alır diye birşey söylemediğimi belirttim. Aksine ben de haksızlıklara uğradığımı, dünyanın bu anlamda adaletli olmadığını, sadece şikayetlenmenin bir işe yaramayacağını yazdım. Gerçekten de hayatın her alanında kronik ağlanıp sızlanmalara katlanamıyorum, hayatta herşey istediğimiz gibi gitmiyor sonuçta. O üyenin çamur atması sadece o ifadeler, tanımadığı insanlara olan ithamlarından tıynetini tahmin ettiğimden uzatmadım.

Bu meslekli-çalışmalı konulara hep iyi niyetle emek vermenin ve sebatın ne kadar değerli olduğunu hep yazarım. Emeğin maaşlı bir işte çalışmak anlamına gelmediğini, evini huzurla bereketle çekip çeviren evladını güzel yetiştiren kadının emeğinin de, maaşını hak etmeye çalışan kadının emeğinin de değerli olduğunu düşünürüm. Çalışmayı bir diplomayla sınırlandırmak sığlıktan başka şey değildir. Kariyer eşittir daha üstün-değerli-donanımlı (artık neyse) olmak değil bana göre ve ben bunu fırsat buldukça ifade ederim. Bana göre ne yaptığımızdan çok ne niyetle yaptığımız, hangi erdemlere sahip olduğumuz önemli. O nedenle bahsettiğiniz mesleki donanıma sahip kadının evinde çocuğunu büyütmesi bence kıymetli birşey. Belki o dönem istediği işi bulamadığı için içi buruktur ama şikayetle enerjisini tüketmek yerine bir insan yetiştiriyordur. Faydalı bir iş yapıyordur yani. Arayışına devam eder er ya da geç mesleğini yapma fırsatı da bulur, anlatmaya çalıştığım buydu. Taksici öğretmen örneğini vermişti üye (eğer böyle biri varsa) yaptığının ne kadar saygı duyulası olduğunu yazmıştım. Benim babam da meslek hayatının çoğunu idarecilikle geçirmiş bir emekli öğretmen, şimdi çiftçilik de yapıyor, hayvan da besliyor. 60 yaşın üzerinde şu anda yaptığımız inşaatımızda bizzat kendisi de çalışıyor. Annem de babamın kadın versiyonu. Bizi de kendileri gibi yetiştirdiler sağolsunlar, o yüzden şöyleymiş böyleymiş demek yerine işimize bakmaya alışkınız, naçizane bunu tavsiye etmeye çalışmıştım yanlış anlaşıldıysam affola.

Sadece tembel, kapasitesiz insanlar işsizdir de demedim. İşsiz olmanın kendisi kötü birşey değildir, ki herkes dönem dönem işsiz olabilir, benim de işsiz zamanım oldu. Emek harcamaya yanaşmamak kötüdür. İş aramak da emek harcamaktır, evde yemek yapmak da, tarlada çalışmak da.

Biraz uzun yazdım çünkü bir üyenin saçma sapan birkaç yorumu yüzünden bu denli sığ fikirlere sahipmişim gibi görünmek beni üzer.

Edit: önceki mesaj kalmış sildim.

Hüsnü kuruntu yapıyorsunuz.
Bakın ciddi ciddi ban alacaksınız.
Bir de birbirlerini korumak için yapmadılar.
İyice savunmaya çekildiniz.

Konuyu kapattık biz.. Siz de kapatın lütfen
Umarım deşifre ettiğin msj sana zararı dokunmaz
Burası sanal dünya
Bilgilerini paylaşma kimseyle ne olursa olsun

Eşşek deyip dedikodumu yapıyordunuz yakaladım
O zaman o kişiye haddini bildireceksiniz
Arkadasım
Üzerinden geyik çevirtmeyeceksiniz
Türk Dili Edebiyatı okumuş üniversite de nasıl kalınır bilmiyor gelmiş bide bana iddia ediyor söylemediğim şeyleri anlamadığımı falan iddia ediyor sonrada eşşeğe anlatır gibi anlattım anlamıyor yaaa deyip dedikodumu yapıyor orda
Haddini bildir o zaman ortak olma
Cahil belli arkadaş sizde alkış tutuyorsunuz
Bana yüksek lisansı doktorayı anlatmaya çalışıyor bilmiyorduk öğrendik hayret birşey ya
Dedikodunuzu yapmadım, yapılan kısmı görmedim. Size böyle kötü bir kelime söylediyse onun adına ben özür dilerim. Kimseye haksız yere alkış tutmam.
Aranızda yaşanan polemik beni ilgilendirmez. Akademik kariyer kısmında bilgim pek yok yorum da yapamam. Tartışmanızın genel çerçevede üslup içinde kalmasını dilerdim ama olmamış.
Beni de yapmadığım şeyler için suçlamazsanız sevinirim. Rica ediyorum alıntı yapmayın.

Konu sahibesi bile topiği sizin kadar dert etmezken kavgalar çıkarmış, birbirinize lafları sıralayıp durmuşsunuz:))

Allah sağlık isteyene sağlık, huzur isteyene huzur, evlat isteyene evlat, mal mülk isteyene mal mülk, koca isteyene de tez vakitte koca versin inşaallah:dua:

Topikle alakalı yapılan raporları unuttum sanmayın, bir yürüyüş yapıp hemen hepsine bakacağımHoppa

Hoşçakalın, mutlu kalın :KK25:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back