• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıfladıkça daha çok seven eş

Benim de kocam kilolu hiç sevmiyor. Kendi göbeğiyle bile komplekse giriyor adam. Şimdi hamileyim , insallah cok kilo almazsın diyor. Evlendikten sonra aldığım 5 kiloyada laf ediyordu. Bence normal erkekler önem veriyor.

Benim de kocam kilolu hiç sevmiyor. Kendi göbeğiyle bile komplekse giriyor adam. Şimdi hamileyim , insallah cok kilo almazsın diyor. Evlendikten sonra aldığım 5 kiloyada laf ediyordu. Bence normal erkekler önem veriyor.

Ama özellikle gebelik dönemi için bunu normalleştiremezsiniz.
Bunun adı psikolojik şiddet ve kadınlar bunu normal görmemeli.
Hamileyken inşallah çok kilo almazsın diye kafanıza ince ince işleniyor.

Kiloyu neden kendini salmak olarak adlandırıyoruz peki?
Bu nasıl bir kodlama nasıl bir dayatma?
Zayıflık, doğallık neden kendini salmak değil?
Birçok beyaz saç seven kadın var, boyayı reddediyorlar ve yaşlanmayı güzel karşılıyorlar.
Onlara da mı bunu diyeceksiniz?
Sürekli olarak kilonun çirkinlik olduğu vurgusunu ve kodlamasını yaparak ne geçiyor kimin eline?

İnsan bedenine böyle anlamlar yüklemek çok yersiz ya😂
Kendini salmayı durum, davranış, ilgi, özen vs şeylerde arayalım lütfen, kendine ait bir bedende değil.

Gerçekten 30 kilo almayı kendini salmak olarak görmüyor musunuz? Sağlık açısından salmaktır gayet. Elle tutulur yanı yok yani üstelik kadın tekrar belirtmiş zevkine alınmış bir kilo bu evliliklerinde başka problem de yokmuş.
Ya aman benim bedenim falan diye 30 kilo almayalım bi zahmet göz zevki diye bişey var.

Bakış açısı yanlış.
Cinselliği etkileyen bin tane faktör var.
Mesela ben de iş yapan adamı çekici buluyorum, geçen gün kocam cidden evde boya badana yaparken, hoşuma gitti diye bu adam 3 günde bir fırça sallayamaz yani. Yemek yaparken de hoşuma gidiyor. Hatta kocam alay eder benimle "hizmetçi fantezin var ama hizmetçi benim resmen" diye.
Daha iyi olabilir cinsel hayatı. Kiminin de etkilenmez. Genel olarak değişikliğin getirdiği heyecandır muhtemelen.

Bu arada karı koca evliliğimizin ilk senesinde 50 kg aldık toplamda. Vermedik de.

Bu arada insanlar sırf eş-sevgili değil diğer insanların kilosuna da yorum yaparken genelde "ne kazanıyor ne ne yiyor almış bu kiloyu?" şeklinde yarışa girip fark etmiyor oluyorlar. Kilo yorumlarının altında hep maddi olarak o kişiden eksik hissetme durumu vardır. Yani başkasının kilosuna bu derece rahat yorum yapmayın arkadaşlar, beden algısı çok başka bir şey.
Birine zayıflamışsın demek övgü, kilo almışsın demek sağlığını düşünüyorum eleştirisi değildir.
Evet evet kocanizla siz 50 şer kilo alınca, hepimiz maddiyatinizi kıskandık, yoksa biz fakirler gibi çiroz çiroz 50 kiloda kalırdiniz 😂😂😂

Kiloyu neden kendini salmak olarak adlandırıyoruz peki?
Bu nasıl bir kodlama nasıl bir dayatma?
Zayıflık, doğallık neden kendini salmak değil?
Birçok beyaz saç seven kadın var, boyayı reddediyorlar ve yaşlanmayı güzel karşılıyorlar.
Onlara da mı bunu diyeceksiniz?
Sürekli olarak kilonun çirkinlik olduğu vurgusunu ve kodlamasını yaparak ne geçiyor kimin eline?

İnsan bedenine böyle anlamlar yüklemek çok yersiz ya😂
Kendini salmayı durum, davranış, ilgi, özen vs şeylerde arayalım lütfen, kendine ait bir bedende değil.
Benim bedenim benim hayatımı çok yanlış anlamissiniz siz. Kadın kilo almakta ozgurse adamda begenmemekte özgür. Bazıları beğenmez ayrılır bazıları uyarır, evet keyfince kilo almak kendini salmaktir, aşırı zayıflamak da öyledir.

Bebeğinizi inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız ama sizin durumunuz konudan bağımsız, normalleştirmeyin. Eşiniz yaptığı psikolojik şiddet.

Gerçekten 30 kilo almayı kendini salmak olarak görmüyor musunuz? Sağlık açısından salmaktır gayet. Elle tutulur yanı yok yani üstelik kadın tekrar belirtmiş zevkine alınmış bir kilo bu evliliklerinde başka problem de yokmuş.
Ya aman benim bedenim falan diye 30 kilo almayalım bi zahmet göz zevki diye bişey var.
Aynen yani, evlenmeselerdi sevgili olsalardı alır miydi acaba o kiloları? Sırf gelinlikte güzel görünmek için almazdı eminim, kocasına değil davetlilere güzel görünmek için.

Bakayım öyle mi yazmışım? Hayır yazmamışım tekrar okursanız iyi olur.
Paragraf falan ayrı yazmışım ya anlaşılmayacak bir şey de yok yani.
Evet dolaylı olarak aynen öyle yazmışsınız. Kilo alan insanalrin altına yapılan yorumlar maddiyat olarak o kisiden kendini eksik hissetme yazmışsınız.

Güncelleme
Herkese çok teşekkürler. Bende birçoğunuz gibi düşünüyorum ve böyle söyledim arkadaşıma. Ama eşi çok sevdiğim biridir. Arkadaşım bu sebeple 'Sen onu sevdiğin için aramız açılmasın diye beni tutmuyorsun bilerek' diyerek bana inanmadı. Ama bu mesajları dünden beri okuyor. Bayaa yüzüne tokat gibi vurdu gerçekler. Gerçekten ufacık bile bir sorunu yok duygusal olarak maddi olarak veya eşiyle tamamen iştahtan aldı tüm kiloyu başka 1 tane bile sebep yok. Bazen aç kkyı oku ne hayatlar var diyorum. Çok iyi bir eşi mutlu bir evliliği böyle saçma düşünceleri ile yıpratmasından korkuyorum. Hepinize tekrar teşekkür ederim. İyi ki varsınız ♥️

Selamlar arkadaşlar
Bugün yakın arkadaşımla konuşurken bana derdini anlattı. Ben yorumları etkilememek adına kendi düşüncemi paylaşmayacağım. Kendisine buradan da farklı bakış açıları ve yorumlar alabileceğimi söylediğimde paylaşmamı istedi.

Arkadaşım 3 yıllık evli. Eşiyle arası gayet iyi.
evlendikten sonra çok ciddi kilo aldı 30 kilo kadar. Herhangi bir hamilelik sebebiyle değil tamamen iştahtan. Eşi arada çok kırıcı olmadan zayıflamasını istediğini söylüyordu bu süreçte biliyordum. Buna da çok üzülüyordu arkadaşım. Her halimle sevmeli beğenmeli bana bunu nasıl söyler vs diyordu.

Bir süredir arkadaşım kilo vermeye başladı ve eşinin ilgisinin sevgisinin cinsellik alanındaki istekliliğinin aşırı arttığını söyledi. Buna sevinmek yerine çok üzülüyor. Demek ki beni daha güzel fizikle sevecek benim önemim yokmuş fiziğim önemliymiş. Bu ilgiyi 3 yıldır bu kadar göstermedi bu ilgi bana değil zayıflamama fiziğime Diyor ve Sürekli tartışıyor eşiyle. Yapılan şeyler söylenenler asla mutlu etmiyor her şeyi zayıflamasına bağlıyor. Ve sürekli hasta olsam kilolu olsam hiç veremesem yeterince sevilmeyeceğim demek ki diye düşünüyor.

Sizce bir erkeğin böyle olması normal midir? Yoksa bu adam gerçekten sadece fiziğe güzelliğe önem veren birisi midir eşine değer vermiyor mudur sizce?
Etkilememek için kendi yorumumu yazmayacağım demişsiniz ama iştahtan kilo aldı yazarak düşüncenizi belli etmişsiniz. Cevaplar sayesinde türk kadının da erkekler kadar şekilci olduğunu anladım. @filmdelisi’nin yorumuna kadar kimse 30 kilo alması iştahtan olamaz dememiş. Altında yatan psikolojik bir sorun olduğu belli. Belki pandemi süreci belki başka bir şey... Siz direkt arkadaşınızı yermişsiniz ilk mesajda yedi yedi diyerek. Ayrıca kadın kilo da veriyormuş. Bence artık kadını burada linç ettirmeyi bırakın.

Başkasının bedeni üzerinden "sadece" göz zevkinizi tatmin etmemelisiniz işte.
Özeti o.

Benim bedenim benim hayatımı çok yanlış anlamissiniz siz. Kadın kilo almakta ozgurse adamda begenmemekte özgür. Bazıları beğenmez ayrılır bazıları uyarır, evet keyfince kilo almak kendini salmaktir, aşırı zayıflamak da öyledir.
Yok, siz işinize geldiği gibi anlamışsınız sadece;)
Ha bu arada kadını savunduğumdan falan değil, böyle erkekle alakalı konular olduğunda onu da savunurum.

Kişinin fiziksel görüntüsü, müdahale ya da eleştiriye kapalıdır.
Ha ne zaman bunu yaparsak, ne zaman sırf eşiyiz, annesiyiz, çocuğuyuz diye birinin bedeni hakkında söz sahibi olamayacağımızı idrak edersek, hayat o zaman çok da güzel ve ruhsal tatminle dolu olacaktır.
Böyle böyle yok şu kilolu, bu kısa, bunun saçı yok, şu yamuk yürüyor, öbürünün bilmem nesi diye işaretleyip kulp takarak yaşanan hayat, hayat değil anca başkasını memnuniyet uğraşı olur.

Başkasının bedeni üzerinden "sadece" göz zevkinizi tatmin etmemelisiniz işte.
Özeti o.
Başkası dediğiniz kocası,aynı yatağa girip sevistikleri insan. Kocama 100 kilo olmak üzeresin dikkat et artık dedim diyetisyene başladı baya verdi kilo. Dünde berbere gitmiş bı güzel tras olmuş eve gelince hoop yatağa attım 🤭🤭 libido diye, tahrik olma, beğenme diye birşey var.
Göbekli, kıllı kocam nerde,bakımlı kocam nerde.

Gözünüzü çeviriniz.
Zira bu şekilci düşünceler de benim hayat zevkimi bozuyor.
O sebeple dış görünüş vb özellikleriyle övünen, bunlara önem veren, hayatında kıstas olan kimse küçük dünyama girmiyor.

Girmiş olsaydı, çıkarırdım.
Konudaki beyefendi de özgürdür, beğenmediği kadını değişince arzular şelale şeklinde üstüne atlamak yerine, beğenmediği an kapıyı çekip gidebilirdi.

Yok, siz işinize geldiği gibi anlamışsınız sadece:KK66:
Ha bu arada kadını savunduğumdan falan değil, böyle erkekle alakalı konular olduğunda onu da savunurum.

Kişinin fiziksel görüntüsü, müdahale ya da eleştiriye kapalıdır.
Ha ne zaman bunu yaparsak, ne zaman sırf eşiyiz, annesiyiz, çocuğuyuz diye birinin bedeni hakkında söz sahibi olamayacağımızı idrak edersek, hayat o zaman çok da güzel ve ruhsal tatminle dolu olacaktır.
Böyle böyle yok şu kilolu, bu kısa, bunun saçı yok, şu yamuk yürüyor, öbürünün bilmem nesi diye işaretleyip kulp takarak yaşanan hayat, hayat değil anca başkasını memnuniyet uğraşı olur.
Ya beni cevremdekileri kiloları göbekleri ilgilendirmiyor açıkçası bana ne, ama o benim kocam begenmisim evlenmişsin hoop pis, kilolu, göbekli birşeye dönmüş 🙄🙄

İyi de konuda keyiften alındığı yazmıyor, ibarenizden sonra defalarca okudum öyle bir detay yok.
Belirtilen ‘yemekten’ kilo almak var.
Bunun adı keyif değil.
Ayrıca yine bir ibare ‘eskiden böyle ilgilenmezdi’ gibi bilgiler mevcut.
İlgisizlik, beğenilmeme bir evlilikte en temel sorunlardandır, size keyif gelmiş ama😂

İnsanların duygusal durumlarıyla başetmesinin çeşitli yöntemleri vardır.
Kimi bunu hayatında olumlu yorumlar, kimi olumsuz.
Duygusal açlık ise özellikle çok sık rastlanılan ve sevgi açlığını, yalnızlığı doyurmanın yöntemidir.

2 3 kilo günlük oynar insan zaten ama 30 kilo almak çok çok ciddi bir mesele.
Hayatımdaki insan durduk yere böyle abartı kilo alır verir, yaşlanma durumu yaşar vs olursa ilk önce kendime batırırım çuvaldızı, neyden kaçıyor bu adam derim.

Hah bu arada aynen dediğiniz gibi yapıyorum merak etmeyin.
Kendimi alakadar eden hiçbir şeye tavsiye ya da eleştiri kabul de etmem, benim bileceğim iştir.
Kocam beğenmiyorsa, kapı da oradadır bu kadar basit.
Kadın beğenilmediği için kilo almamış, kilo aldığı için beğenilmemeye başlamış.

Benim bedenim benim kararım demek ne kadar normalse karşı taraf için de benim beğenim benim kararım demek o kadar normal. Kimse durup dururken 30 kilo almış bir insanı beğenme ve çekici bulma garantisi vermez evlenirken. Göze hitap etmeyen gönüle de edemez.

Back