• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıfladıkça daha çok seven eş

Fiziksel veya psikolojik bir sorun yokken 30 kilo alinmasini kimse normal bulmaz ki, esim 30 kilo alsa ben de mudahale ederim.

Bir hastalik varsa tedavi, yoksa daha hafif beslenmeye daha cok harekete tesvik vesaire...

Kimse dört dörtlük, taş gibi, 90 60 90 olmak zorunda degil. Ama bakin 1 beden buyumek, azcik göbek yapmak degil 30 kilodan bahsediyoruz. Heleki boyu da 175ten 180den kisaysa, 30 kilo nerden taşacagini sasirmistir. Yine de esi acisindan soylemiyorum, kendisi icin kilo vermeli. Kendisi de eminin eski halini bu halinden cok begeniyordur.

Ay benim eşim de bazen kilo alır, göbeği çıkar, ama kendi rahatsız olur hemen kilo verir.
Ben onu iki türlü de çok seviyorum, çekiciliğinden kaybetmiyor hiç.
O yüzden bu konuda romantik düşünenlerdenim

Selamlar arkadaşlar
Bugün yakın arkadaşımla konuşurken bana derdini anlattı. Ben yorumları etkilememek adına kendi düşüncemi paylaşmayacağım. Kendisine buradan da farklı bakış açıları ve yorumlar alabileceğimi söylediğimde paylaşmamı istedi.

Arkadaşım 3 yıllık evli. Eşiyle arası gayet iyi.
evlendikten sonra çok ciddi kilo aldı 30 kilo kadar. Herhangi bir hamilelik sebebiyle değil tamamen iştahtan. Eşi arada çok kırıcı olmadan zayıflamasını istediğini söylüyordu bu süreçte biliyordum. Buna da çok üzülüyordu arkadaşım. Her halimle sevmeli beğenmeli bana bunu nasıl söyler vs diyordu.

Bir süredir arkadaşım kilo vermeye başladı ve eşinin ilgisinin sevgisinin cinsellik alanındaki istekliliğinin aşırı arttığını söyledi. Buna sevinmek yerine çok üzülüyor. Demek ki beni daha güzel fizikle sevecek benim önemim yokmuş fiziğim önemliymiş. Bu ilgiyi 3 yıldır bu kadar göstermedi bu ilgi bana değil zayıflamama fiziğime Diyor ve Sürekli tartışıyor eşiyle. Yapılan şeyler söylenenler asla mutlu etmiyor her şeyi zayıflamasına bağlıyor. Ve sürekli hasta olsam kilolu olsam hiç veremesem yeterince sevilmeyeceğim demek ki diye düşünüyor.

Sizce bir erkeğin böyle olması normal midir? Yoksa bu adam gerçekten sadece fiziğe güzelliğe önem veren birisi midir eşine değer vermiyor mudur sizce?
Ne varki bunda bende eşimin kilolu olmasini bakimsiz olmasini asla istemem degismezse ayriliga kadar yolu var ben zayifliyim evde bile hafif makyajla gezim o homidi girtlak g.t biryerde göbek bir yerde gezssin oldu .Hem eşi gayet güzel dille söylemiş.

Bakış açısı yanlış.
Cinselliği etkileyen bin tane faktör var.
Mesela ben de iş yapan adamı çekici buluyorum, geçen gün kocam cidden evde boya badana yaparken, hoşuma gitti diye bu adam 3 günde bir fırça sallayamaz yani. Yemek yaparken de hoşuma gidiyor. Hatta kocam alay eder benimle "hizmetçi fantezin var ama hizmetçi benim resmen" diye.
Daha iyi olabilir cinsel hayatı. Kiminin de etkilenmez. Genel olarak değişikliğin getirdiği heyecandır muhtemelen.

Bu arada karı koca evliliğimizin ilk senesinde 50 kg aldık toplamda. Vermedik de. Gece 3 sonrası kalkıp lahmacun yapıyorduk, buzluktan mantı çıkarıyorduk. Hala da gece 3 sınırımız vardır, seks yaptıysak acıkır yemek yeriz.

Kilo alınınca sevmemek, sevilmemek diye bir şey yok. Kişi kendi rahatsız olursa tabi ki vermeli ama beğenme/beğenilme korkusuna hele ki evlilik birliği içinde sadece kilo endeksli bakmak çok sığ.

Çok iyi anlaş, maddiyat iyi olsun ki kafan rahat olsun, cinsel hayatın mükemmel olsun, hayatın tıkırında gitsin, eş ailesi sorunu yaşama, gerçekten görünce yüreğin hop etsin, akşam olsun da öpeyim diye bekle ama kilo alınca meeh, saçmalamayın Allah aşkına şu saydığım 5 6 şeyin yanına bile yaklaşamaz kilo. 30 kilo da 3 günde alınmaz zaten gözün alışır alana kadar teorik olarak.

Bu arada insanlar sırf eş-sevgili değil diğer insanların kilosuna da yorum yaparken genelde "ne kazanıyor ne ne yiyor almış bu kiloyu?" şeklinde yarışa girip fark etmiyor oluyorlar. Kilo yorumlarının altında hep maddi olarak o kişiden eksik hissetme durumu vardır. Yani başkasının kilosuna bu derece rahat yorum yapmayın arkadaşlar, beden algısı çok başka bir şey.
Birine zayıflamışsın demek övgü, kilo almışsın demek sağlığını düşünüyorum eleştirisi değildir.

Ben erkek olsam boşardım o kadını net yani. Sevgi filan bir yere kadar.
30 kg ne demek .. oburlugundan almış saglik problemi filan yok yani. Homini gırtlak yemiş pess ..
Kadın olsun erkek olsun görünüşüne giyim kuşamına kilosunu dişine kaşına gözüne dikkat etmeli. Kendini koyverip yiyip yiyip 30 kg al sonra neden eşim şöyle yaptı böyle yaptı...

Yakın zamanda tatildeydik tam pansiyon açık büfe. Yeme düzenimi değiştirmedim, sporumu aksatmadım,1 gram bile almadım son güne kadar. Ama bakıyorum millet zaten obez ,bir de 2 tabak dolusu yiyorlar yağlı yağlı, ne bulsa koymuş tabağına. Tiksindim yani o görüntüden

Zayıf tanıdığınız insan bir anda 30 kilo alıp bambaşka birisine dönüşse yadırgarsınız.
Yani bu ister istemez olur.
Ne alaka beni her halimle sevmiyor falan.
Niye zayıflamış madem.
Kendisini her haliyle sevmesi gerekmiyor muydu???

Herkese çok teşekkürler. Bende birçoğunuz gibi düşünüyorum ve böyle söyledim arkadaşıma. Ama eşi çok sevdiğim biridir. Arkadaşım bu sebeple 'Sen onu sevdiğin için aramız açılmasın diye beni tutmuyorsun bilerek' diyerek bana inanmadı. Ama bu mesajları dünden beri okuyor. Bayaa yüzüne tokat gibi vurdu gerçekler. Gerçekten ufacık bile bir sorunu yok duygusal olarak maddi olarak veya eşiyle tamamen iştahtan aldı tüm kiloyu başka 1 tane bile sebep yok. Bazen aç kkyı oku ne hayatlar var diyorum. Çok iyi bir eşi mutlu bir evliliği böyle saçma düşünceleri ile yıpratmasından korkuyorum. Hepinize tekrar teşekkür ederim. İyi ki varsınız ♥️

Valla eşim evlendikten sonra 5 kg falan aldı, göbeği çıktı. Başının etini yedim zayıfla bu ne göbek diye. Onu sevmediğimden mi? Hayır. Ama göz zevki diye bir şey var. 😅

Kusura bakmasın da sağlık sorunu yok bişey yok 30 kilo az bişey değil yani.30. Kg 120 paket margarin eder o kadar margarin almış vücuduna.Kocasi kibarca söylemiş yine.Arkadasiniz depresyon meyillisi bence.Resmen insan kılığından çıkmış.Once kafasını değiştirsin o kafayla mutlu olamaz.kilo sorunu biter başka sorunlar başlar.Adama yazık valla.

:d İyi de işte inanmıyorsunuz ama maalesef durum öyle. Ne var ki? pandemide gayet löp löp yediğimde rahatça 2-3 kilo aldım, bunu kontrol edemeseydim 10'a kadar giderdi... Bi sıkıntım mı var? yoo. Yemek yemek çok güzel bi şey :d Hastalık yokken, yemenin bahanesi olmaz. Keyfidir.

Zaten ben zayıflık hor görmemek demedim. Şişmanlık da çok ciddi zayıflık da bir sorun. E ne diyim o zaman :) Evlenip 200 kg. olursanız eşiniz de "hayatım çok kilo aldın" derse "benim bedenim benim kararım... durmak yok yola devam" dersiniz....
İyi de konuda keyiften alındığı yazmıyor, ibarenizden sonra defalarca okudum öyle bir detay yok.
Belirtilen ‘yemekten’ kilo almak var.
Bunun adı keyif değil.
Ayrıca yine bir ibare ‘eskiden böyle ilgilenmezdi’ gibi bilgiler mevcut.
İlgisizlik, beğenilmeme bir evlilikte en temel sorunlardandır, size keyif gelmiş ama😂

İnsanların duygusal durumlarıyla başetmesinin çeşitli yöntemleri vardır.
Kimi bunu hayatında olumlu yorumlar, kimi olumsuz.
Duygusal açlık ise özellikle çok sık rastlanılan ve sevgi açlığını, yalnızlığı doyurmanın yöntemidir.

2 3 kilo günlük oynar insan zaten ama 30 kilo almak çok çok ciddi bir mesele.
Hayatımdaki insan durduk yere böyle abartı kilo alır verir, yaşlanma durumu yaşar vs olursa ilk önce kendime batırırım çuvaldızı, neyden kaçıyor bu adam derim.

Hah bu arada aynen dediğiniz gibi yapıyorum merak etmeyin.
Kendimi alakadar eden hiçbir şeye tavsiye ya da eleştiri kabul de etmem, benim bileceğim iştir.
Kocam beğenmiyorsa, kapı da oradadır bu kadar basit.

Kendini salmak hayat arkadaşına yapılan saygısızlıktır.
Ha istemeden kilo alır, elinde olmayan sebepler vardır, o durumda 50 kilo da alsa başımın tacıdır.
Ama keyfi bir şekilde "Beden benim bedenim diyecekse" kendi bedenini kendi başına kullansın bi zahmet.
Kiloyu neden kendini salmak olarak adlandırıyoruz peki?
Bu nasıl bir kodlama nasıl bir dayatma?
Zayıflık, doğallık neden kendini salmak değil?
Birçok beyaz saç seven kadın var, boyayı reddediyorlar ve yaşlanmayı güzel karşılıyorlar.
Onlara da mı bunu diyeceksiniz?
Sürekli olarak kilonun çirkinlik olduğu vurgusunu ve kodlamasını yaparak ne geçiyor kimin eline?

İnsan bedenine böyle anlamlar yüklemek çok yersiz ya😂
Kendini salmayı durum, davranış, ilgi, özen vs şeylerde arayalım lütfen, kendine ait bir bedende değil.

Back