- Konu Sahibi adventurerpassenger
-
Dostum sen neyapiyorsun yaaa...italyadasin..esimle en cok yerlesmek istedigimiz yer...siz nasil gittiniz oraya sakincasi yoksa anlatirmisiniz...esinizin gorevi nedir ve sartlar nedir...aslinda tam da aradigim kisisiniz...italyaya turist olarak gittik bayildik...
en yy iş imkanları isveç noreç ve kanada fakat elinizdeki para beni korkutuyor o parayla ev alabilmeniz mümkün mü acaba oralarda.
Merhaba,
21 yıl yurtdışında yaşayan biri olarak. Her ne olursa olsun İstanbul a yerleşdikten sonra başka hiç bir yerde yaşamayacağımı anladım....
Evet, ülkecek son yıllarda çok ama çok kötü şeyler yaşıyoruz ama şunu bilin ki Avrupa da da durum hemen hemen aynı.
Bir çok ülkede tanıdığım var ve oradada durumların pek parlak olmadığını söylüyorlar.
Maalesef ki sadece Ülkemizde değil dünyanın tüm ülkelerinde kriz var ve işsizlikler gittikçe artıyor.
Ne kadar doğru olur bilemem ama ben size ülkeyi terk etmemenizi tavsiye ederim...
Ben inanıyorum ki güzel günler bizi beklemekte.
Biz atatürk ün çocuklarıyız unutmayın ve hiç bir zaman ülkemizi terk etmemizi istemezdi eminim Atamız.
İyi günler dilerim,
nerde yaşadınız acaba 21 yıl... Doğru dünya da hiçbiyer gül bahçesi değil... ama insan deneyimlemek istiyor tabii yine de...
Fransa da yaşadım.
Avrupanın bir çok ülkesinde bulundum ve ülke durumlarını gördükten sonra o ülkelerde yapamayacağımı bildim (Almanya, İsviçre, İngiltere, Hollanda, Bulgaristan, Luksemburg, Belçika ve Sırbistan).
Skandinav ülkelerini bende merak etmiyor değilim.
Bir kaç arkadaşım Erasmus sayesinde bulunmuş.
İş şartları ve sosyal olanaklar o ülkelerde kuşkusuz çok iyi fakat ben ordada yaşayamam çünkü sıcak iklimleri seven bir insanım ve coğrafya açısı yüzünden iklimi çok soğuk ülkeler.
Ayrıca saat 4 te hava karalıyor, adamlar güneş yüzü görmüyorlar.
Araştırmalara göre bilirsiniz o tarz ülkelerde yaşayan insanların bir çoğu depresyona giriyor iklimden ötürü.
Ben hakikaten yapamam yaşayamam. Ama tabi konu sahibi ne düşünür bilmem.
hollandayı neden beğenmediğini merak ettin deneyimli biri olarak, düşüncelerini yazarsan çok sevinirim, bizim bi amstardam ya da çevresinde yaşamakla ilgili bi altyapı çalışmalarımız varda ama emin de değiliz
Hollanda da yaşamanın hem avantajları hemde desavantajları var.
Şunu da belirtmek isterim yazmadan önce ben Rotterdam ve Den Haag da bulundum, Amsterdam a maalesef gidemedim çok yakın mesafe olmasına rağmen (ama gelecek yıl orada tanıdıklarım var Amsterdam a tatil e gitmek istiyorum :) her neyse )
Avantajlar :
- Hemen hemen herkes ingilizce biliyor bu yüzden dil açısından çok sorun yaşamaszınız, ayrıca ingilizce bilen herkes Felemenkçe yi çok kolay öğrenebilir.
- sokak lar çok düzenli ve çok düzgün bir ülke. Adamlar hakikaten işlerini çok düzgün yapıyorlar.
-spor a önem veren bir toplum, hemen hemen herkes örneğin bisiklet kullanır ve hafta sonları sokaklarda, parklarda herkes koşu ya çıkar hava ister yağmurlu olsun ister olmasın farketmez onlar için.
-Eğitim sistemi bizim ülkemize göre çok çok iyidir. Çocuğunuza çok düzgün bir eğitim verebilirsiniz.
Desavantajlar :
-Hayat hakikaten çok pahalı; toplu taşımalardan tuttun, yiyecek giyecek sektörüne kadar hayat orada gerçekten çok pahalı.
-Hava şartları bana uymuyor, genelde hep yağmur yağıyor, ve çok dengesiz. Bir baktınız güneş çıktı sonra birden hemen ardından yağmur. İnsan gerçekten ne giyeceğini şaşırıyor.... :)
- İnsanları çok soğuk ve mesafeli...
-Son yıllarda olanlardan ötürü de ırkçılık hadinden fazla da arttı maalesef, türklere karşı aşırı derecede önyargılılar
-Uyuşturucu legal. ve hemen hemen herkes kullanıyor.
Bu arada belirtmek isterim ki doğası harika bir ülke ve peyniri de muhteşemdir :)
Benim gözlemdiklerim bu kadar, aklıma gelen şeyler olursa yine yazarım.
Ohooo siz Norvec'te Breivik'in yuzlerce insani kursunladagini hatta Turk lerin de oldugunu duymadiniz mi, acip bakin! Finliler ma olen rasisti demekten hic cekinmez, onunuzden siyah bir minubus gectiyse "aha Black Maria geldi gocmenleri firina tasiyacak" diyecek kadar rahattirlar. Her ulkede kulaklar neler duydu, bu beden ne badireler atlatti .Fransa'nin durumu da uzucu. 8 aydir ohal vardi zaten 6 ay daha uzatmislar... Amerika'da bizim gunluk bilancodan daha fazla olay yasaniyor aslinda ama cok fazla dillendirilmiyor. Kuzey ulkelerinde pek teror ya da silahli saldirilar olmuyor diyesim geliyor ama ondan da emin degilim belki bizim bilgimiz olmuyor. Sumenalti ediliyor. Bir Fin arkadasim falanca farihte Turklere saldiri oldu dedi irkcilar tarafindan. Ben sasirdim hic duymamistim. Amaaaaan... Dunyanin civisi cikti.
Biz atatürk ün çocuklarıyız unutmayın ve hiç bir zaman ülkemizi terk etmemizi istemezdi eminim Atamız.Merhaba,
21 yıl yurtdışında yaşayan biri olarak. Her ne olursa olsun İstanbul a yerleşdikten sonra başka hiç bir yerde yaşamayacağımı anladım....
Evet, ülkecek son yıllarda çok ama çok kötü şeyler yaşıyoruz ama şunu bilin ki Avrupa da da durum hemen hemen aynı.
Bir çok ülkede tanıdığım var ve oradada durumların pek parlak olmadığını söylüyorlar.
Maalesef ki sadece Ülkemizde değil dünyanın tüm ülkelerinde kriz var ve işsizlikler gittikçe artıyor.
Ne kadar doğru olur bilemem ama ben size ülkeyi terk etmemenizi tavsiye ederim...
Ben inanıyorum ki güzel günler bizi beklemekte.
Biz atatürk ün çocuklarıyız unutmayın ve hiç bir zaman ülkemizi terk etmemizi istemezdi eminim Atamız.
İyi günler dilerim,
Evet tum aksiyon Turkiye'de! Oturusmus ulkelerin tadi tuzu yok. Turkiye gelisen bir ulke ama tek problemi insanlari ogrenmeye ve kendini gelistirmeye hic acik degil! Tek sorunu bu zaten!!! YoksaHahaha türkiye fazlasiyla renkli
Ya da ulkeye donup memleketimize faydali olmamizi isterdi.
Avustralya gidin bence. Giden arkadaşlarım var hayat standartı gayet yüksekmiş. Havası mis. Ben almanyadayım bin pişmanım geldiğime. Yeni geldim sayılır. Dil kursu görüyorum.
Biz ikimiz de mühendisiz. Eşim ankara da bir firmadan ispanyaya sonra da buraya transfer oldu ben de sürükleniyorum. Açıkçası İtalya gezme yemeye insanlarla iletişimde çok güzel ama iş bulup çalışmak çok zor ülkede işsizlik var
Avustralya gidin bence. Giden arkadaşlarım var hayat standartı gayet yüksekmiş. Havası mis. Ben almanyadayım bin pişmanım geldiğime. Yeni geldim sayılır. Dil kursu görüyorum.
en yy iş imkanları isveç noreç ve kanada fakat elinizdeki para beni korkutuyor o parayla ev alabilmeniz mümkün mü acaba oralarda.
Bende onu anlamadım. 200 bin TL mi 200 milyar TL mi ?????
Konu sahibi milyar yazmış :)
Hollanda da yaşamanın hem avantajları hemde desavantajları var.
Şunu da belirtmek isterim yazmadan önce ben Rotterdam ve Den Haag da bulundum, Amsterdam a maalesef gidemedim çok yakın mesafe olmasına rağmen (ama gelecek yıl orada tanıdıklarım var Amsterdam a tatil e gitmek istiyorum :) her neyse )
Avantajlar :
- Hemen hemen herkes ingilizce biliyor bu yüzden dil açısından çok sorun yaşamaszınız, ayrıca ingilizce bilen herkes Felemenkçe yi çok kolay öğrenebilir.
- sokak lar çok düzenli ve çok düzgün bir ülke. Adamlar hakikaten işlerini çok düzgün yapıyorlar.
-spor a önem veren bir toplum, hemen hemen herkes örneğin bisiklet kullanır ve hafta sonları sokaklarda, parklarda herkes koşu ya çıkar hava ister yağmurlu olsun ister olmasın farketmez onlar için.
-Eğitim sistemi bizim ülkemize göre çok çok iyidir. Çocuğunuza çok düzgün bir eğitim verebilirsiniz.
Desavantajlar :
-Hayat hakikaten çok pahalı; toplu taşımalardan tuttun, yiyecek giyecek sektörüne kadar hayat orada gerçekten çok pahalı.
-Hava şartları bana uymuyor, genelde hep yağmur yağıyor, ve çok dengesiz. Bir baktınız güneş çıktı sonra birden hemen ardından yağmur. İnsan gerçekten ne giyeceğini şaşırıyor.... :)
- İnsanları çok soğuk ve mesafeli...
-Son yıllarda olanlardan ötürü de ırkçılık hadinden fazla da arttı maalesef, türklere karşı aşırı derecede önyargılılar
-Uyuşturucu legal. ve hemen hemen herkes kullanıyor.
Bu arada belirtmek isterim ki doğası harika bir ülke ve peyniri de muhteşemdir :)
Benim gözlemdiklerim bu kadar, aklıma gelen şeyler olursa yine yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?