- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
- Konu Sahibi adventurerpassenger
-
Ben avustralyadayim burasi veya yeni zelanda dusunurseniz ilk once mesleklerinizi unutun derim. Turkiyede doktor cerrah olan tanidiklarimin diplomalari burda bi ise yaramadi bi o kadar daha okumak zorunda kaldilar. Yasadigin bolgeye gore ev almak vs oldukca pahali yasam sebze meyvede oyle. Tamam en dusuk maas atiyorum aylik 2bin dolar desek bir pet sise suya 3dolar gibi bi para veriyorsun. Metro bileti gunluk 12 dolar filan. Bu verdigim ornekler eger Melbourne Sydney gibi buyuk sehirlerde yasarsaniz. 200 milyar paraniz burda otomatik olarak 100 bin dolara inecek ve en kucuk ve ucuz evler 300-400 bin dolardan basliyor kredi vs cekmeniz sart olacak, ve bu evler sehirden 1 saat uzaklikta bolgelerde. Sehir merkezinin disinda oturuyorsaniz arabaya kesinlikle ihtiyaciniz olacaktir. Kari koca is secmeden calisirsaniz ilk 5 sene icinde bence birikim yapabilir ve ev alirsiniz. Maalesef rahat oldugu gozuktugu kadarda gorulmeyen taraflari var. Buraya cok umutlarla gelip is begenmeyip giden turkler var ondan bunlaei soyleyim dedim. Onun disinda cok degisik milletten insanlar var ama kimse kimsenin isine karismaz kendi halinde. Politika filan kimse kimseye dokunmaz etmez. Turkiye kadar hareketli degil ama kafa dinlemek istiyorsan ideal :) ve tek bi kotu tarafi avrupadan uzak. Bizde daha cok guney asya ulkelerinde tatil yapiyoruz o yuzden
Biz Türkmenistandayız gayette seviyorlar Türkleri. Her yer aynı değil. Zaten gittiğin ülkede yine Türklerle görüsüyorsunYani sunu aklinizdan cikarmayin. Dunyanin butun bizden nefret ediyorlar . nokta
Oyle elinizi kolunuzu sallaya sallaya ulke secmenize izin vermezler. Heryerde ismimiz cikmis. Osmanlidan islamofobiden hic bahsetmeyelim isterseniz. Sevmiyorlar bizi. SEV MI YOR LAR.
Bir ara bir KK uyesi Sirbistan sevdalisiydi gidecekti oralara, aklim sasti safliklarina. Vallahi dunyadan haberi yok milletimin.
Ben avustralyadayim burasi veya yeni zelanda dusunurseniz ilk once mesleklerinizi unutun derim. Turkiyede doktor cerrah olan tanidiklarimin diplomalari burda bi ise yaramadi bi o kadar daha okumak zorunda kaldilar. Yasadigin bolgeye gore ev almak vs oldukca pahali yasam sebze meyvede oyle. Tamam en dusuk maas atiyorum aylik 2bin dolar desek bir pet sise suya 3dolar gibi bi para veriyorsun. Metro bileti gunluk 12 dolar filan. Bu verdigim ornekler eger Melbourne Sydney gibi buyuk sehirlerde yasarsaniz. 200 milyar paraniz burda otomatik olarak 100 bin dolara inecek ve en kucuk ve ucuz evler 300-400 bin dolardan basliyor kredi vs cekmeniz sart olacak, ve bu evler sehirden 1 saat uzaklikta bolgelerde. Sehir merkezinin disinda oturuyorsaniz arabaya kesinlikle ihtiyaciniz olacaktir. Kari koca is secmeden calisirsaniz ilk 5 sene icinde bence birikim yapabilir ve ev alirsiniz. Maalesef rahat oldugu gozuktugu kadarda gorulmeyen taraflari var. Buraya cok umutlarla gelip is begenmeyip giden turkler var ondan bunlaei soyleyim dedim. Onun disinda cok degisik milletten insanlar var ama kimse kimsenin isine karismaz kendi halinde. Politika filan kimse kimseye dokunmaz etmez. Turkiye kadar hareketli degil ama kafa dinlemek istiyorsan ideal :) ve tek bi kotu tarafi avrupadan uzak. Bizde daha cok guney asya ulkelerinde tatil yapiyoruz o yuzden
türkmenistandayız burda bir sürü mühendis alınıyor tabi belli tecrübeniz varsa. Mühendisler 3000 dolar alıyor eger sef falansa 5500 falan. Elektrik su doğalgaz bedava. Her Türk ürünü var. Dil sorunu yok. Şoförler var. Ev alımı yok burası para biriktirmek icin. Evler lüks elit. İnsanları sıcak. Güvenilir bir ülke.
Hmm anladım burda malesef yerleşme yok. Vatandaşlıkta yok:)Yurtdisinda yasadim ben gordugum seylerden dolayi galiba turklere artik cok bulasmak istemiyorum...dedikodu dizboyu...eger yerlesirsem zaten belli sure sonra da vatandasligina gecmek istiyorum...
Yani sunu aklinizdan cikarmayin. Dunyanin butun bizden nefret ediyorlar . nokta
Oyle elinizi kolunuzu sallaya sallaya ulke secmenize izin vermezler. Heryerde ismimiz cikmis. Osmanlidan islamofobiden hic bahsetmeyelim isterseniz. Sevmiyorlar bizi. SEV MI YOR LAR.
Bir ara bir KK uyesi Sirbistan sevdalisiydi gidecekti oralara, aklim sasti safliklarina. Vallahi dunyadan haberi yok milletimin.
Hmm anladım burda malesef yerleşme yok. Vatandaşlıkta yok:)
Bir dakika... 30 yas bayagi olgun bir yas yurt disinin turlu tersliklerine gogus germek icin. Cikmak istediginizden emin misiniz?
Bir de Iskandinav ulkelerini hele Norveci unutun. Adamlar koyu nazi sempatizani karsiniza bir Breivik cikip caninizdan olmak istemiyorsaniz gitmeyin. Yanli sanlamayin cok severim Norveci hele beyleri cok yakisiklilar da... saf degilim.
Justcanada şirketin adı. Netten araştırıp sitelerine girin. Önbaşvuru formu oluyor, onu doldurduktan sonra mutlaka maille ulaşıp sizi bilgilendiriyorlar. Her göçmen alımı döneminde bize haber verirler ama biz bir türlü kendimizi toparlayamadık. Para 2 yıl önce 5000 ila 6000 dolar arasıydı.
Yani sunu aklinizdan cikarmayin. Dunyanin butun bizden nefret ediyorlar . nokta
Baya varmis bu ucret sadece danismanlik ucreti degil di mi...kurs ve kalacak yer de dahil mi acaba...neyse ben de arastirayim yormayayim sizi cok...cok cok sagolun...
Yurt disinda dusmanlik yok zannediyorsaniz yeterince iclerine girmediniz ya da dil seviyeniz cok derin degil ya da sarkazmi anlamiyorsunuz demektir. Bana henuz satasmamis bir tek millet biliyorum: Amerikalilar. Yoksa Iskandinavindan Cinlisine Afrikalisina kadar hepsi ama hepsi les agizli. Bazen icinizden diyorsunuz "iste geliyor.. gelecek...". Yani agzindan cikacak mi sizi dislayan yaralayan sozler hayir, olay cikip cikmayacagi degil, ne zaman cikacagi. Yontem gelistirmek cok zor, celik gibi sinirleriniz olacak, yok hayir, granit gibi.Siz nasil yasiyosunuz peki bu nefretin icinde....bi yönteminiz var mı...ben de yasadim daha once yustdisinda ve heryerde turk dusmanligi yok...ama turkler kendi iclerinde cok dedikoducu ...ben o yuzden eger ki gidebilirsem turklerle cok muhattap olmak istemiyorum...
OO Sirplara tapar bizim milletimiz, kizlari guzel diye. Tesla'ya bayilirlar ama onun Turk nefretinden bihaberdirler. Srpski film seyredesiceler.Gece gece eglendim. Isin ilginc tarafi Sirbistan, Ermenistan, Israil vatandaslari rahatca gelebiliyorlar buraya ve yasiyorlar da. Kisst diyeni duymadim.
Yurt disinda dusmanlik yok zannediyorsaniz yeterince iclerine girmediniz ya da dil seviyeniz cok derin degil ya da sarkazmi anlamiyorsunuz demektir. Bana henuz satasmamis bir tek millet biliyorum: Amerikalilar. Yoksa Iskandinavindan Cinlisine Afrikalisina kadar hepsi ama hepsi les agizli. Bazen icinizden diyorsunuz "iste geliyor.. gelecek...". Yani agzindan cikacak mi sizi dislayan yaralayan sozler hayir, olay cikip cimayacagi degil, ne zaman cikacagi.
OO Sirplara tapar bizim milletimiz, kizlari guzel diye. Tesla'ya bayilirlar ama onun Turk nefretinden bihaberdirler. Srpski film seyredesiceler.
Turkler nefret etmeyi bilmiyorlar ki. Turklerinki cocuksu bir nefret genelde cok yumusak bir ulke. Nefret ederse bile cahilliginden eder. Insanlarimin boynu bukuk, ben bilmem ki modunda, nasil nefret etsin? Katisiksiz ve bilincli nefreti ben yurt disinda ogrendim.Aman ona bakarsan kardashian ailesinin turk dusmanligini biliyo da turkler ne oluyo sanki...takipcilerinin yarisi turk...bilseler de seviyo takip ediyolar sen bosversene...
Göçmenlik işlemleriyle ilgili giderleri kapsayan bir paraydı. Bir kısmını şirket alıyor, bir kısmını da Kanada alıyor. Kalacak yer meselesini bilmiyorum, eşim şirketle iletişim halinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?