Hollanda da yaşamanın hem avantajları hemde desavantajları var.
Şunu da belirtmek isterim yazmadan önce ben Rotterdam ve Den Haag da bulundum, Amsterdam a maalesef gidemedim çok yakın mesafe olmasına rağmen (ama gelecek yıl orada tanıdıklarım var Amsterdam a tatil e gitmek istiyorum :) her neyse )
Avantajlar :
- Hemen hemen herkes ingilizce biliyor bu yüzden dil açısından çok sorun yaşamaszınız, ayrıca ingilizce bilen herkes Felemenkçe yi çok kolay öğrenebilir.
- sokak lar çok düzenli ve çok düzgün bir ülke. Adamlar hakikaten işlerini çok düzgün yapıyorlar.
-spor a önem veren bir toplum, hemen hemen herkes örneğin bisiklet kullanır ve hafta sonları sokaklarda, parklarda herkes koşu ya çıkar hava ister yağmurlu olsun ister olmasın farketmez onlar için.
-Eğitim sistemi bizim ülkemize göre çok çok iyidir. Çocuğunuza çok düzgün bir eğitim verebilirsiniz.
Desavantajlar :
-Hayat hakikaten çok pahalı; toplu taşımalardan tuttun, yiyecek giyecek sektörüne kadar hayat orada gerçekten çok pahalı.
-Hava şartları bana uymuyor, genelde hep yağmur yağıyor, ve çok dengesiz. Bir baktınız güneş çıktı sonra birden hemen ardından yağmur. İnsan gerçekten ne giyeceğini şaşırıyor.... :)
- İnsanları çok soğuk ve mesafeli...
-Son yıllarda olanlardan ötürü de ırkçılık hadinden fazla da arttı maalesef, türklere karşı aşırı derecede önyargılılar

-Uyuşturucu legal. ve hemen hemen herkes kullanıyor.
Bu arada belirtmek isterim ki doğası harika bir ülke ve peyniri de muhteşemdir :)
Benim gözlemdiklerim bu kadar, aklıma gelen şeyler olursa yine yazarım.