- 30 Eylül 2011
- 3.013
- 10.789
- 408
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
tayland deyince aklima ilk gelen sey cocuk kacirilmalariBali, tayland ucuz diye duymuştum. Benim tek tropik tatilim çok pahalı biryereydi. Orada da sadece bilet parası vermiştik, kalacak yer falan sorun değildi, o yüzden çok bilmiyorum. Ama maldivlere birkaç arkadaşım gitti güzel demişlerdi, sadece bir tanesi hergün birbirinin aynıydı sıkıldım, daha çok gezmek isterdim demişti. seyşellere giden arkadaşımın fotoları daha güzel gelmişti bana, onlar otel dışında da gezmişlerdi ama. Eşimle 2.balayı olarak hayalim Zanzibar. Biraz ne istediğiniz ve beklediğinizle alakalı aslında. Turlarda var, bi bakının bence, kafanızda bir alternatif olmasının ne sakıncası olacak.
O da biraz sansinaAgustos ayinda hava gayet guzel gidiyorken fotograf cekimimizin oldugu gun acayip bir ruzgar cikti ama sacim başim birbirine karisti, gelinlikle ucacagim sandim yer yer baya şiddetli şekildeydi ama o çekim yapildi bir şekilde yapilmak zorundaydi diger hava olaylari olsaydi bile devam ederdim.
O da biraz sansinayani insanlar artik zevk olsun diye foto cekimi
Yaptiriyor.. keske imkan olsada her sene yaptirsam seviyorum bende ozellikle
Acik havada…
kosova makedonya gibi ülkelere gidebilirsin dil de gerekmez orada çoğu kişi türkçe bilirArkadaşlar aranızda benim gibi yapan vardır yada bir yakını yapmıstır. Ben günlerdir araştırıyorum ama bi bilgi bulamadım. Erkek arkadaşımla yurt dışında sadece nikah kıymak istiyoruz ama ne dil var ne de oralarda işlemleri halledecek bilgimiz.
Nişan kına vs hiçbir şey olmayacak
Yurt dışında evlenen var mı aranızda bir organizasyon şirketi ile çalışan yada tanıdığı olan yönlendirecek birileri var mıdırçok mutlu olurum yoksa yemekli memekli akrabalı evlencez
Ben cok seviyorum, fotojenik olmadigimEşim hayatta zevk olsun diye fotografci ayarlayip saatlerce oradan oraya gidip degisik degisik poz vererek fotograf cektirmez bir daha.
Gercekten yorucu oluyor ben yorulmustum o çekimde belki hava koşullarinin da etkisiyle. Şuan en fazla hatira olsun diye studyo cekimi yaptiririz.
Ikiniz de Türk oldugunuz icin nikahinizi hangi ülkede Iseniz o ülkedeki Türk konsoloslugu kiyacak, önce hangi ülke onu belirleyin, sonra o ülkede hangi sehirde TR konsoloslugu var ona bakin onu belirleyin, sonra konsolosluga Mail atin bunun icin yabanci dile gerek yok, istedikleri belgeleri hazir edin, hepsini mail atin, asillarini geldigimizde getirecegiz dersiniz, sonra da size bir nikah Gün’ü verirler gider evlenirsiniz, turdaki birileri nikah sahidi olur. Gelinliginizi götürürsünüz, fotograt pro olmasi sart mi , sevdiginiz bir cifti daha alin yaniniza tercihen yabanci dil bilen, güzel forograf ceken.hem o zaman nikah sahidi derdiniz de olmaz. Gelinsaci makyaji olmasi sart mi illa porselen makyaj olmak zorunda mi ? Siz yapamaz misiniz?
tayland deyince aklima ilk gelen sey cocuk kacirilmalari
Agauajja her ulkenin iyi kotu yerleri vardir.. ama cidden taylandda cok duydum, anne babanin bi anlik dalginliginda cocuk kacirmaya kalkanlar oluyormus. Yani cokuk cocuk gitmek istemezdim oyle bir ulkeye.tayland deyince aklima gelen, supermarkette cikan buyuk kertenkele
Markette kertenkele paniği
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir markete giren dev kertenkele, girdiği markette korku ve paniğe neden oldu.www.birgun.net
Venedik deyince de ilk aklima gelen pahali ve pis otelleri
romantizm icime kacmissa demek
tayland deyince aklima gelen, supermarkette cikan buyuk kertenkele
Markette kertenkele paniği
Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bir markete giren dev kertenkele, girdiği markette korku ve paniğe neden oldu.www.birgun.net
Venedik deyince de ilk aklima gelen pahali ve pis otelleri
romantizm icime kacmissa demek
Romada araba kiralamak gibi bir maceraya atilmamanizi tavsiye ederim, hem eski kentin buyuk bir kismina giremezsiniz hem de park bolgeleri farkli kurallarla ayrilmistir, yersiniz cezayi oturursunuz asagi, uyarmak benden :)) uber/taksi candir.Beni de cezbeden bu :) kimseyi tanımıyorsun sevdiğin adamla başbaşa :)) hayalindeki ülkede
Roma ve venedik ciddi şekilde kirli, sokaklar kirli Venedikte çoğu ara sokak pis kokuyor geçerken burnunu tutuyorsun. Roma zaten kalabalık bir şehir belediye başa çıkamıyor konteynırlar dolup taşıyor. Venedik deseniz ufak bir şehir ama belediyenin hiçbir temizlik çabası yok nasılsa turistler geliyor diye. Ayrıca Venedikte çoğu kez turistlere kaba davranıldığına şahit oldum, İtalya turiste doymuş buralar şahane gelirseniz gelirsiniz gelmezseniz kandiniz kaybedersiniz havasındalardı. Pandemi turizm gelirini kesince hayatın sillesini yediler umarım akıllanmışlardır turistin değerini anlamışlardır
Italyada hirsizda cok buarada. Tanidigim biri arabasiyla gitmisti ve arabanin icindeki ayakkabiya varana kadar calmislarRomada araba kiralamak gibi bir maceraya atilmamanizi tavsiye ederim, hem eski kentin buyuk bir kismina giremezsiniz hem de park bolgeleri farkli kurallarla ayrilmistir, yersiniz cezayi oturursunuz asagi, uyarmak benden :)) uber/taksi candir.
Collesium cok kalabalik ve orayi goren yuksek noktalarda cekim guzel oluyor, dis cephenin bir kismi halatla kapli bakim vb vardi.
Ben olsam Panteon, ispanyol merdivenleri, Trevi ve Vatikan bolgesine cikan buyuk tas koprulerde resim cekilirdim (koy yanar ben taranirim)
Roma'ya daha once gittiniz mi?
Roma kulturel bir sehir ama romantik bir sehir degil. Ben olsam daha guney sahillerinden tercih edebilirdim. Daha dogrusu ben olsam hic bu kadar seyle ugrasmaz balayina ya da tatile giderdim neyse.
Ask cesmesi dedigimiz Trevi cesmesi turkcesi üçlü cesme, uc yolu bagladigi icin. Sadece bizim dilimize ask cesmesi diye gecmis ama askla da asiklarla da ilgisi yok.
Orda gelinlikle olmaniz bilemedim pek bi mana degil.
Kolezyum da Roma imparatorlugunun arenasi, kalabalik, ve cok fazla siyahi Pakistanli , yer yer size biseyler satmaya calisan yabancilar , yer yer para isteyen azinliklar falan. Kolezyuma girmek icin bekleyen kalabalik. Orda gelinlikle salinmak cok da romantik gelmedi bana.
Yani dedigim gibi tarih ve kulturel olarak mutlaka omurde bi kere gidilmeli ve oradan mutlaka Vatikana da gecilmeli ama nikah ve romantizm olarak bilemedim.
Pandemiden önce eylem yapmışlardı venedikte, yeterince kalabalığız,sizi istemiyoruz diye . Onlar da haklı, cennet gibi bir yerde yaşıyorsun,en güzel mevsiminde insan seli. Turistler yüzünden her şey aşırı pahalı, ülkenin güzelliklerinin tadını elin turistleri çıkartıyor. İnsan uyuz olurRoma ve venedik ciddi şekilde kirli, sokaklar kirli Venedikte çoğu ara sokak pis kokuyor geçerken burnunu tutuyorsun. Roma zaten kalabalık bir şehir belediye başa çıkamıyor konteynırlar dolup taşıyor. Venedik deseniz ufak bir şehir ama belediyenin hiçbir temizlik çabası yok nasılsa turistler geliyor diye. Ayrıca Venedikte çoğu kez turistlere kaba davranıldığına şahit oldum, İtalya turiste doymuş buralar şahane gelirseniz gelirsiniz gelmezseniz kandiniz kaybedersiniz havasındalardı. Pandemi turizm gelirini kesince hayatın sillesini yediler umarım akıllanmışlardır turistin değerini anlamışlardır
Aman o vatikana çıkan büyük taş köprülerde resim çekinmesin, orası bataklıkRomada araba kiralamak gibi bir maceraya atilmamanizi tavsiye ederim, hem eski kentin buyuk bir kismina giremezsiniz hem de park bolgeleri farkli kurallarla ayrilmistir, yersiniz cezayi oturursunuz asagi, uyarmak benden :)) uber/taksi candir.
Collesium cok kalabalik ve orayi goren yuksek noktalarda cekim guzel oluyor, dis cephenin bir kismi halatla kapli bakim vb vardi.
Ben olsam Panteon, ispanyol merdivenleri, Trevi ve Vatikan bolgesine cikan buyuk tas koprulerde resim cekilirdim (koy yanar ben taranirim)
Zaten "araba" demek ayip olur neredeyse hepsi smarttan hallice minik seylerItalyada hirsizda cok buarada. Tanidigim biri arabasiyla gitmisti ve arabanin icindeki ayakkabiya varana kadar calmislararaba hirsizligi
Cok var orda
Bu sene sordum, bodrumdan Yunanistan'a kalkan feribotlar artık kalkmiyormusİlle de Avrupa olsun derseniz Yunanistan da bir seçenek feribotla gidersiniz gayet.
Yani tontriko sen de ne evhamlisin, Tayland'da çocuk kaçırıyorlar, İtalya'da araba hırsızı çokItalyada hirsizda cok buarada. Tanidigim biri arabasiyla gitmisti ve arabanin icindeki ayakkabiya varana kadar calmislararaba hirsizligi
Cok var orda
Görmesen daha mutlusun,ben gördüm hic mutlu olmadimbenim küçüklük hayallerimden biri Hazar denizini görmekti, o yüzden Bakü benim için gayet romantik bir şehirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?