- 4 Mart 2012
- 15.222
- 35.116
- 798
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Akrabalar yüzünden mi?Akrabalarımın gelmesini cidden istemiyorum. Ve italyada baş başa nikah kıymak fikri çok güzel geliyor
Sade bir nikah olmayacak mı ? Herhangi bir destek almadzn da yapabilirsiniz.Teşekkür ederim ama belgelerde sıkıntı yok zaten kamu sektöründeyim hemen hallederim. ben organizasyon kısmındayımsaç baş makyaj fotoğraf video. Türkiye’de bile bunu organizasyon firmaları ayarlarken yurt dışında benim yapmam imkansız
Anılarınızı kitaplaştırmayı düşünmez misiniz? Okuması çok keyifliBen venedikte fotoğrafımı çekmesini istediğim kişiyle arkadaş olmustum, hatta bir defterim var, selamlaşma cumleleini falan yazıyorum, benim için bir sürü şey yazdı, venedikte üstte resim atmıştım, bataklığa battım diye. Beni bataklıktan kurtaran çocuk da hem beni çıkarmak için mücadele etti,hem ayağımı temizleyeyim diye çeşmeye götürdü, gayet hoşsohbetti. Yol sorduğum herkes yardımcı oldu, hatta birine 'piacede di konoserti' dedim tanistigima memnun oldum diye, bana yanlışın var dedi, aldı eline defterimi düzeltti kelimemi:)
Çok cana yakınlardi.birseyler ikram edenler oldu. Hiç yalnızlık cekmemistim.
Fransızlara da yabancıları sevmezler denmişti ama metroda tanıştığım amca bana tüm montmarte'yi gezdirdi, Amelie filmini sevdiğimi öğrenince filmin çekildiği yerlere götürdü, son olarak arkadaşlarıyla karşılaştık bir kafede, bana Özel şarkı söylediler, şarap üstüne sarap - eskargot ikram ettiler, para kabul etmedikleri için bahşiş kutusuna para atmistim,dönüşte de metro kapandığı için le consulat'tan otobüsüme koşa koşa kırk dakikada gitmiştik.
Almanlara gelince, şimdiki sevgilim alman. Çok samimi, konuşkan, sıcakkanlı bir insan. Kuralcı mi bilmem ama değil sanki ya. Tek alman özelliği çöp atarken çok geriliyoronda da öğrettim "bizde kağıt çöpü gıda çöpü vs ayrımı yok, yere değil çöpe atsan şükür sebebi" diye, hala biraz gerilse de artık tüm çöpleri aynı kaba atma konusunda kendini gelistirdi
Bugune kadar bana hiç kotusu gelmedi şükür, ama insanlar da çeşit cesittir... Yine de güler yüzünü koruyup onların dillerinde birkaç kelime konuşursan sıcakkanlık göstereceklerine inaniyorum herkesin
Pandemiden önce eylem yapmışlardı venedikte, yeterince kalabalığız,sizi istemiyoruz diye . Onlar da haklı, cennet gibi bir yerde yaşıyorsun,en güzel mevsiminde insan seli. Turistler yüzünden her şey aşırı pahalı, ülkenin güzelliklerinin tadını elin turistleri çıkartıyor. İnsan uyuz olur
Ama benim kişisel gozlemim İtalyanlar çok sicakkanli ve yardımseverler , sosyalleşmeye de meraklilar ya. Konu sahibi biraz şanslı biriyse kötü davranilmasini geç gelin elbisesiyle görünce bir şeyler ikram eden bile çıkabilireli bol millet,paylaşmayı seviyorlar
Aman o vatikana çıkan büyük taş köprülerde resim çekinmesin, orası bataklık
Beni zor kurtardilar, o gün çekilen tüm fotolarımda bacaklarım şu şekilEki Görüntüle 2998819
Konu sahibi şu açıdan hayal kırıklığı yasiyabilir, asiri kalabalık ve fotosopla insanları silmezse asla güzel fotolar çekemez. Aşk çeşmesi diye anılan yer mesela, aslında düz havuz,bir esprisi yok. Yine de onu gece gündüz kalabalık, kimseyi de 'iki dakika profesyonel çekim yapıyoruz' diye kiskislayamazsin...
Collezium da aynı şekilde , zaten yakınından çeksen mekan kocaman, collezium olduğu belli olmaz,düz sur. Gören topkapi sanar (binlerce insan da cabası) , uzaktan orayı harika gören geri kesfedip gitmesi lazım ki collezium manzaralı fotosu olsun. Onun için de iyice araştırmak lazım. Yazın hava 7-8de aydınlanıyor. Ya da fotoğraf işini haftaici bir gün saat çok erkenden yapsın ki insan seline maruz kalmasin
Akrabalar yüzünden mi?
Sade bir nikah olmayacak mı ? Herhangi bir destek almadzn da yapabilirsiniz.
Saçınızı, makyajınızı yapabilirsiniz. Bir de iyi bir fotoğraf makinesi yeterli olur..
Sade nikah dediğiniz için öyle yazdım. Yok illa ki Organizasyon şirketi ile düşünüyorsanız maliyeti de iyi düşünün.
Ben tek bir olaydan bahsetmiyorum yalniz, genel durumdan bahsediyorum. Ayrica Almanyada Bahnhoflarda cokca Ruslar falan da calisiyor, belki sordugunuz kisi Alman degildir ya da Ingilizce bilmiyor olabilir o yuzden tek bir olayi baz almayin.Almanya'da metroda kayboldum, gorevli Ingilizce konuşuyorum diye yardim bile etmemisti bana, Almanlar da pek yardimsever degil bence. Insanlardan en cok yardimi Fransa'dan gordum ben Avrupa'da, bi de Yunanistan'da.
Anılarınızı kitaplaştırmayı düşünmez misiniz? Okuması çok keyifli
Pandemiden önce eylem yapmışlardı venedikte, yeterince kalabalığız,sizi istemiyoruz diye . Onlar da haklı, cennet gibi bir yerde yaşıyorsun,en güzel mevsiminde insan seli. Turistler yüzünden her şey aşırı pahalı, ülkenin güzelliklerinin tadını elin turistleri çıkartıyor. İnsan uyuz olur
Ama benim kişisel gozlemim İtalyanlar çok sicakkanli ve yardımseverler , sosyalleşmeye de meraklilar ya. Konu sahibi biraz şanslı biriyse kötü davranilmasini geç gelin elbisesiyle görünce bir şeyler ikram eden bile çıkabilireli bol millet,paylaşmayı seviyorlar
Beni zor kurtardilar, o gün çekilen tüm fotolarımda bacaklarım şu şekilEki Görüntüle 2998819
Konu sahibi şu açıdan hayal kırıklığı yasiyabilir, asiri kalabalık ve fotosopla insanları silmezse asla güzel fotolar çekemez. Aşk çeşmesi diye anılan yer mesela, aslında düz havuz,bir esprisi yok. Yine de onu gece gündüz kalabalık, kimseyi de 'iki dakika profesyonel çekim yapıyoruz' diye kiskislayamazsin...
Collezium da aynı şekilde , zaten yakınından çeksen mekan kocaman, collezium olduğu belli olmaz,düz sur. Gören topkapi sanar (binlerce insan da cabası) , uzaktan orayı harika gören geri kesfedip gitmesi lazım ki collezium manzaralı fotosu olsun. Onun için de iyice araştırmak lazım. Yazın hava 7-8de aydınlanıyor. Ya da fotoğraf işini haftaici bir gün saat çok erkenden yapsın ki insan seline maruz kalmasin
Her gidisimde kış idi, ben koprulerin batilmayan bir tarihlerine denk gelmisim demek ki sevindim :)) Bizim resimler tertemiz cok sukur :))Pandemiden önce eylem yapmışlardı venedikte, yeterince kalabalığız,sizi istemiyoruz diye . Onlar da haklı, cennet gibi bir yerde yaşıyorsun,en güzel mevsiminde insan seli. Turistler yüzünden her şey aşırı pahalı, ülkenin güzelliklerinin tadını elin turistleri çıkartıyor. İnsan uyuz olur
Yok gayet metroda guvenlik gibi calisan bi gorevliydi, 20 küsur sene gecti ustunden, beni en cok Almanlarin Turk oldugumu anlayana kadar ki sureyle, anladıktan sonra ki sure sonrasi davranis bicimleri sasirtmisti, kafalarinda bi Turk algisi var, Turklerden hoslanmiyolar, Turk oldugunuzu anlayinca davranislari da kötü yönde degisiyo, ben gideli cok oldu, belki değişmiştir ama genel olarak sevmedim Almanlari. Çünkü onlar da bizi sevmedigini net gösteriyoduBen tek bir olaydan bahsetmiyorum yalniz, genel durumdan bahsediyorum. Ayrica Almanyada Bahnhoflarda cokca Ruslar falan da calisiyor, belki sordugunuz kisi Alman degildir ya da Ingilizce bilmiyor olabilir o yuzden tek bir olayi baz almayin.
Ben venedikte fotoğrafımı çekmesini istediğim kişiyle arkadaş olmustum, hatta bir defterim var, selamlaşma cumleleini falan yazıyorum, benim için bir sürü şey yazdı, venedikte üstte resim atmıştım, bataklığa battım diye. Beni bataklıktan kurtaran çocuk da hem beni çıkarmak için mücadele etti,hem ayağımı temizleyeyim diye çeşmeye götürdü, gayet hoşsohbetti. Yol sorduğum herkes yardımcı oldu, hatta birine 'piacede di konoserti' dedim tanistigima memnun oldum diye, bana yanlışın var dedi, aldı eline defterimi düzeltti kelimemi:)
Çok cana yakınlardi.birseyler ikram edenler oldu. Hiç yalnızlık cekmemistim.
Fransızlara da yabancıları sevmezler denmişti ama metroda tanıştığım amca bana tüm montmarte'yi gezdirdi, Amelie filmini sevdiğimi öğrenince filmin çekildiği yerlere götürdü, son olarak arkadaşlarıyla karşılaştık bir kafede, bana Özel şarkı söylediler, şarap üstüne sarap - eskargot ikram ettiler, para kabul etmedikleri için bahşiş kutusuna para atmistim,dönüşte de metro kapandığı için le consulat'tan otobüsüme koşa koşa kırk dakikada gitmiştik.
Almanlara gelince, şimdiki sevgilim alman. Çok samimi, konuşkan, sıcakkanlı bir insan. Kuralcı mi bilmem ama değil sanki ya. Tek alman özelliği çöp atarken çok geriliyoronda da öğrettim "bizde kağıt çöpü gıda çöpü vs ayrımı yok, yere değil çöpe atsan şükür sebebi" diye, hala biraz gerilse de artık tüm çöpleri aynı kaba atma konusunda kendini gelistirdi
Bugune kadar bana hiç kotusu gelmedi şükür, ama insanlar da çeşit cesittir... Yine de güler yüzünü koruyup onların dillerinde birkaç kelime konuşursan sıcakkanlık göstereceklerine inaniyorum herkesin
Sadece nikah ama fotoğraf makinesi içinde bir kişi gerekli yanımızda kimse olmayacak
Tamam gorevli olabilir, diyorum ki metrolarda cok fazla yabanci da calisiyor, sarisin falan gorunce belki Alman sandiniz ama neticede iletisime gecememissiniz, milliyetini anlayamamaniz normal. Hem 20 yil onceki bir olaya gore genelleme yapmayin.Yok gayet metroda guvenlik gibi calisan bi gorevliydi, 20 küsur sene gecti ustunden, beni en cok Almanlarin Turk oldugumu anlayana kadar ki sureyle, anladıktan sonra ki sure sonrasi davranis bicimleri sasirtmisti, kafalarinda bi Turk algisi var, Turklerden hoslanmiyolar, Turk oldugunuzu anlayinca davranislari da kötü yönde degisiyo, ben gideli cok oldu, belki değişmiştir ama genel olarak sevmedim Almanlari. Çünkü onlar da bizi sevmedigini net gösteriyodu
İşte kiminle karşılaşacağınız şans işi, suratsız insanlarla karşılaştıgini yazan arkadaşlar gibi kötü muamele de görebilirsiniz benimki gibi harika insanlarla da karşılaşabilirsiniz.Anılarınızı okudukça daha da bi ısındım İtalya ya:)
Zorluk çektim,tabii ki dil bilip gitmek çok daha güzel ama aşilamayacak bir şey değil ki. Vucut diliyle çözülmeyecek problem yok. Sanki bizim ülkemize gelen turistler onca dil biliyor da kendileriyle konuşan insan bulabiliyorlar mi? Resepsiyoncularin çoğu basit önburo İngilizcesi biliyor,taksiciler,lokantacilar,esnaflar,sokaktaki insanlar falan anca beden diliyle anlaşıyor. Yani dil bilmemek seyehat etmeye engel olmamali kesinlikle. Hippiler teee 60larda 70lerde, uygulamalar vs yokken nasıl gezmisler tüm dünyayı üç kuruşa, bizim onlardan neyimiz eksikEvlenmeseydim Avrupa’ya tek basıma gidecektim cidden çok eğlenmişsiniz
dil durumunuz nasıl peki zorluk çekmedim dediniz ama merak ettim yine de
İşte kiminle karşılaşacağınız şans işi, suratsız insanlarla karşılaştıgini yazan arkadaşlar gibi kötü muamele de görebilirsiniz benimki gibi harika insanlarla da karşılaşabilirsiniz.
Bugüne kadar hem Türkiye içinde hem yurt dışında gercekten cok yere gittim, neredeyse tamamında da yalnızdım. Gerçekten hiç kötüsü denk gelmedi. Metroya girerken bileti okutmadim diye bana 100 kron ceza kesmek isteyen Prag'li polis bile benden para almamaya ikna olmuştu:)
Yazan arkadaş telefonunu şarj etmeye yer bulamamış,doğrudur. Ama ben pahalli olduğu için internet vs kullanmam, devamlı wifi isterim biyerlerden. "Yemek yemiyorsun ne wifisi" bile demezler. İtalya'da da aynı şekilde 3 gün kalmıştım, wifi sıkıntısı yaşamadım çünkü sorduğum herkes paylaştı benimle.
Ayni şekilde bir gece evinde kalacagim (tanımadığım) insana ulaşamamıştım, metro cikisinda insanlardan telefon ister kizi arar ulasamayinca mutsuz suratla teşekkür ederdim . Telefonunu paylaşmaktan kaçınan kimse olmadığı gibi Yüzümdeki hayal kırıklığıni gören neredeyse herkes 'zorda kaldıysan bana gelebilirsin' demişti, ve çoğu kadındı bunu diyenlerin:)
Yani benim işim genelde yürür, insanlar bana yardım etmek ister, merdiven varsa valizimi taşırlar, yol sorduydam sokağın başına kadar eşlik ederler , balık tutarken izliyorsam olta Atmami teklif ederler, kampa giderim kahvaltı yapan, mangal yapan,karpuz kesen, rakı içen hep bana da ikram eder
O yüzden hic düşünmeden çıkarım yola,bilirim ki su akar yolunu bulur
Zorluk çektim,tabii ki dil bilip gitmek çok daha güzel ama aşilamayacak bir şey değil ki. Vucut diliyle çözülmeyecek problem yok. Sanki bizim ülkemize gelen turistler onca dil biliyor da kendileriyle konuşan insan bulabiliyorlar mi? Resepsiyoncularin çoğu basit önburo İngilizcesi biliyor,taksiciler,lokantacilar,esnaflar,sokaktaki insanlar falan anca beden diliyle anlaşıyor. Yani dil bilmemek seyehat etmeye engel olmamali kesinlikle. Hippiler teee 60larda 70lerde, uygulamalar vs yokken nasıl gezmisler tüm dünyayı üç kuruşa, bizim onlardan neyimiz eksik
Perast montenegro diye aratsana, orayı sevecek misin?? Kotor old Town , Budva old town aynı şekilde. Hepsi Karadağ'daHayran kaldımşuan roma kapılarını kapattı ya başka neresini önerirsiniz bana nikah için gitmediğim bi ülke olsun ama Azerbaycan Gürcistan dışında :))
Perast montenegro diye aratsana, orayı sevecek misin?? Kotor old Town , Budva old town aynı şekilde. Hepsi Karadağ'da
Eki Görüntüle 2998918 Eki Görüntüle 2998919
Benim biletim iki defa iptal oldu balkanlara, o yüzden gidemedim ama bence oldukça romantik ve güzel bir ulke.
Vize yok, ucuz , doğal güzelliği harika. İnsan daha ne ister? Hem nikahı burada kıyıp civardaki ülkelere de geçebilirsiniz, tüm Balkanlar böyle şirin ve güzel. Böylece her ülkede beyaz elbisenle gelin damat fotosu çekilebilirsin.
Hem de vize stresi yaşamazsın. Memur olman ya da turla gitmen red almana Engel değil, pekala 'donecegine inanmıyoruz' diye reddedebilirler. O strese girmemiş olursun
Perast montenegro diye aratsana, orayı sevecek misin?? Kotor old Town , Budva old town aynı şekilde. Hepsi Karadağ'da
Eki Görüntüle 2998918 Eki Görüntüle 2998919
Benim biletim iki defa iptal oldu balkanlara, o yüzden gidemedim ama bence oldukça romantik ve güzel bir ulke.
Vize yok, ucuz , doğal güzelliği harika. İnsan daha ne ister? Hem nikahı burada kıyıp civardaki ülkelere de geçebilirsiniz, tüm Balkanlar böyle şirin ve güzel. Böylece her ülkede beyaz elbisenle gelin damat fotosu çekilebilirsin.
Hem de vize stresi yaşamazsın. Memur olman ya da turla gitmen red almana Engel değil, pekala 'donecegine inanmıyoruz' diye reddedebilirler. O strese girmemiş olursun
Balkanlara vize yok, bu ülkeler hem birbine çok yakın, hem vizesiz.Siz vize den mi engel yediniz neden iptal oldu biletiniz
Rusya vizesiz değil ama sadece parayla vize alıyorsun, bin tane belge istemiyor. Orayı da düşünebilirsiniz,bence oldukça romantik bir ulke. Ayrıca Türk sayısı da çok,rahatlıkla türk fotoğrafci vs bulabilirsin. Biz Türklerin yerleşmeyi sevdiği bir ülke. Trenle petersburga geçebilirsin, orası da harikaİnanmıyorum ne kadar güzel yerler ve hiç ama hiç duymamıştım ya roma diye diretmiyorum amaç düğün stresinden uzak sevdiğim adamla evlenmek ve gezmek ayy iyimi yazmışım ve iyiki yazdınız böyle güzel tecrübelerinizi okudum. Nolur aklınıza gelen yerler varsa yazın tecrübelerinizle beraber isterseniz ınsta mı da verebilirim
Vizesiz böyle yerler olmasına bayıldım
Şimdi de aklım Rusya ya kaydıBalkanlara vize yok, bu ülkeler hem birbine çok yakın, hem vizesiz.
Benimki Mart 2020 biletiydi . Hem de yılbaşında Pegasus indiriminden gidis geliş 400e almıştım.
Ama işte Mart 2020çok üzüldüm,keşke bahar diye diretmeseydim şubata alsaydım diye:))
İkinci biletimi de Mart 2021'e almiştim, yine Pegasus indiriminden gidis gelis 500'e. Onda da gidiş biletim iptal edildi. Aslında değisim hakkım vardı ama o dönem hem Türkiye girişte ,hem bazı ülkelere girişte PCR testi istiyordu, aşılar daha baslamamisti. benim araştırdığım, bulduğum yerler de o zamanın parasıyla 500 tlye falan yapıyordu PCR testini, parama acıdım , bilmediğim yerlerde bir de hastaneye git gel falan, içimden gelmedi. Biletim iptal olduğu için cezasız iptal hakkım vardı,onu kullandım.
İnşallah gitmek istiyorum tekrar. Ama kısmet...
Rusya vizesiz değil ama sadece parayla vize alıyorsun, bin tane belge istemiyor. Orayı da düşünebilirsiniz,bence oldukça romantik bir ulke. Ayrıca Türk sayısı da çok,rahatlıkla türk fotoğrafci vs bulabilirsin. Biz Türklerin yerleşmeyi sevdiği bir ülke. Trenle petersburga geçebilirsin, orası da harika
Eki Görüntüle 2998949
Vizesiz dersen Ukrayna da olabilir, orası da hem güzel , hem ucuz.
Zaten çok da seçenek yok. Bir de Güney Amerika ülkeleri vizesiz,ama onlara da biletler vize parası eder
Balkanlara vize yok, bu ülkeler hem birbine çok yakın, hem vizesiz.
Benimki Mart 2020 biletiydi . Hem de yılbaşında Pegasus indiriminden gidis geliş 400e almıştım.
Ama işte Mart 2020çok üzüldüm,keşke bahar diye diretmeseydim şubata alsaydım diye:))
İkinci biletimi de Mart 2021'e almiştim, yine Pegasus indiriminden gidis gelis 500'e. Onda da gidiş biletim iptal edildi. Aslında değisim hakkım vardı ama o dönem hem Türkiye girişte ,hem bazı ülkelere girişte PCR testi istiyordu, aşılar daha baslamamisti. benim araştırdığım, bulduğum yerler de o zamanın parasıyla 500 tlye falan yapıyordu PCR testini, parama acıdım , bilmediğim yerlerde bir de hastaneye git gel falan, içimden gelmedi. Biletim iptal olduğu için cezasız iptal hakkım vardı,onu kullandım.
İnşallah gitmek istiyorum tekrar. Ama kısmet...
Rusya vizesiz değil ama sadece parayla vize alıyorsun, bin tane belge istemiyor. Orayı da düşünebilirsiniz,bence oldukça romantik bir ulke. Ayrıca Türk sayısı da çok,rahatlıkla türk fotoğrafci vs bulabilirsin. Biz Türklerin yerleşmeyi sevdiği bir ülke. Trenle petersburga geçebilirsin, orası da harika
Eki Görüntüle 2998949
Vizesiz dersen Ukrayna da olabilir, orası da hem güzel , hem ucuz.
Zaten çok da seçenek yok. Bir de Güney Amerika ülkeleri vizesiz,ama onlara da biletler vize parası eder
MerhabalarÇünkü yurt dışında olmasını istiyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?