yurt dışında nikah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akrabalarımın gelmesini cidden istemiyorum. Ve italyada baş başa nikah kıymak fikri çok güzel geliyor
Akrabalar yüzünden mi?
Sade bir nikah olmayacak mı ? Herhangi bir destek almadzn da yapabilirsiniz.
Saçınızı, makyajınızı yapabilirsiniz. Bir de iyi bir fotoğraf makinesi yeterli olur..

Sade nikah dediğiniz için öyle yazdım. Yok illa ki Organizasyon şirketi ile düşünüyorsanız maliyeti de iyi düşünün.

Anılarınızı kitaplaştırmayı düşünmez misiniz? Okuması çok keyifli

Bu detaylar çok önemli cidden teşekkür ederim giden birinden bunları duymak napsam neresini seçsem hiç bilemedim. Hangi aylar daha sakin olur ki

Sadece nikah ama fotoğraf makinesi içinde bir kişi gerekli yanımızda kimse olmayacak

Almanya'da metroda kayboldum, gorevli Ingilizce konuşuyorum diye yardim bile etmemisti bana, Almanlar da pek yardimsever degil bence. Insanlardan en cok yardimi Fransa'dan gordum ben Avrupa'da, bi de Yunanistan'da.
Ben tek bir olaydan bahsetmiyorum yalniz, genel durumdan bahsediyorum. Ayrica Almanyada Bahnhoflarda cokca Ruslar falan da calisiyor, belki sordugunuz kisi Alman degildir ya da Ingilizce bilmiyor olabilir o yuzden tek bir olayi baz almayin.

Anılarınızı kitaplaştırmayı düşünmez misiniz? Okuması çok keyifli

Cidden

Anılarınızı okudukça daha da bi ısındım İtalya ya:)

Her gidisimde kış idi, ben koprulerin batilmayan bir tarihlerine denk gelmisim demek ki sevindim :)) Bizim resimler tertemiz cok sukur :))
Baharda gitmek cok icimde kaldi ama

Ben tek bir olaydan bahsetmiyorum yalniz, genel durumdan bahsediyorum. Ayrica Almanyada Bahnhoflarda cokca Ruslar falan da calisiyor, belki sordugunuz kisi Alman degildir ya da Ingilizce bilmiyor olabilir o yuzden tek bir olayi baz almayin.
Yok gayet metroda guvenlik gibi calisan bi gorevliydi, 20 küsur sene gecti ustunden, beni en cok Almanlarin Turk oldugumu anlayana kadar ki sureyle, anladıktan sonra ki sure sonrasi davranis bicimleri sasirtmisti, kafalarinda bi Turk algisi var, Turklerden hoslanmiyolar, Turk oldugunuzu anlayinca davranislari da kötü yönde degisiyo, ben gideli cok oldu, belki değişmiştir ama genel olarak sevmedim Almanlari. Çünkü onlar da bizi sevmedigini net gösteriyodu

Bu

Evlenmeseydim Avrupa’ya tek basıma gidecektim cidden çok eğlenmişsiniz
dil durumunuz nasıl peki zorluk çekmedim dediniz ama merak ettim yine de

Tamam gorevli olabilir, diyorum ki metrolarda cok fazla yabanci da calisiyor, sarisin falan gorunce belki Alman sandiniz ama neticede iletisime gecememissiniz, milliyetini anlayamamaniz normal. Hem 20 yil onceki bir olaya gore genelleme yapmayin.
Ben burada yasiyorum. Turklerin bekledigi sicaklik guleryuz tam bizdeki karsiligiyla yok belki ...samimiyetten kasit dakikasinda laubalilik sınırında hemen hayat hikayesini anlatmaksa oyle de degiller evet , bize gore mesafeliler ama ayni mesafeyi sizin hayatiniza da gosterirler. Hayatlarini ortaya dokmezler ama sizinkini de ince ince didiklemezler,

Avrupa aile ve komsuluk konusunda elestirilir genelde bizim ulkemizde. Evet bizdeki gibi iç ice degiller, dengeli bir seviye ve olmasi gereken mesafe var, bence keske bizde de oyle olsa da hergun kv gorumce konulari acilmasa..
Insan haklari, duzen, sistem konularinda da ben gayet begeniyorum burayi ve buradakileri.
Ne sizin hayatiniza mudahale ederler ne kendi hayatlarina ettirirler ama yardimlasma soz konusu oldugunda da gayet yardimcilar benim deneyimlerime göre.
Yolda, apartmanda ya da herhangi biyerde cekinmeden yardim istedigim cok oldu onlar da isteyebiliyor ve zarifce tesekkur edilip devam ediliyor, ben bunu cogu İtalyanla yasayamadim mesela..

Anılarınızı okudukça daha da bi ısındım İtalya ya:)
İşte kiminle karşılaşacağınız şans işi, suratsız insanlarla karşılaştıgini yazan arkadaşlar gibi kötü muamele de görebilirsiniz benimki gibi harika insanlarla da karşılaşabilirsiniz.
Bugüne kadar hem Türkiye içinde hem yurt dışında gercekten cok yere gittim, neredeyse tamamında da yalnızdım. Gerçekten hiç kötüsü denk gelmedi. Metroya girerken bileti okutmadim diye bana 100 kron ceza kesmek isteyen Prag'li polis bile benden para almamaya ikna olmuştu:)
Yazan arkadaş telefonunu şarj etmeye yer bulamamış,doğrudur. Ama ben pahalli olduğu için internet vs kullanmam, devamlı wifi isterim biyerlerden. "Yemek yemiyorsun ne wifisi" bile demezler. İtalya'da da aynı şekilde 3 gün kalmıştım, wifi sıkıntısı yaşamadım çünkü sorduğum herkes paylaştı benimle.
Ayni şekilde bir gece evinde kalacagim (tanımadığım) insana ulaşamamıştım, metro cikisinda insanlardan telefon ister kizi arar ulasamayinca mutsuz suratla teşekkür ederdim . Telefonunu paylaşmaktan kaçınan kimse olmadığı gibi Yüzümdeki hayal kırıklığıni gören neredeyse herkes 'zorda kaldıysan bana gelebilirsin' demişti, ve çoğu kadındı bunu diyenlerin:)
Yani benim işim genelde yürür, insanlar bana yardım etmek ister, merdiven varsa valizimi taşırlar, yol sorduydam sokağın başına kadar eşlik ederler , balık tutarken izliyorsam olta Atmami teklif ederler, kampa giderim kahvaltı yapan, mangal yapan,karpuz kesen, rakı içen hep bana da ikram eder
O yüzden hic düşünmeden çıkarım yola,bilirim ki su akar yolunu bulur
Evlenmeseydim Avrupa’ya tek basıma gidecektim cidden çok eğlenmişsiniz
dil durumunuz nasıl peki zorluk çekmedim dediniz ama merak ettim yine de
Zorluk çektim,tabii ki dil bilip gitmek çok daha güzel ama aşilamayacak bir şey değil ki. Vucut diliyle çözülmeyecek problem yok. Sanki bizim ülkemize gelen turistler onca dil biliyor da kendileriyle konuşan insan bulabiliyorlar mi? Resepsiyoncularin çoğu basit önburo İngilizcesi biliyor,taksiciler,lokantacilar,esnaflar,sokaktaki insanlar falan anca beden diliyle anlaşıyor. Yani dil bilmemek seyehat etmeye engel olmamali kesinlikle. Hippiler teee 60larda 70lerde, uygulamalar vs yokken nasıl gezmisler tüm dünyayı üç kuruşa, bizim onlardan neyimiz eksik

Hayran kaldım şuan roma kapılarını kapattı ya başka neresini önerirsiniz bana nikah için gitmediğim bi ülke olsun ama Azerbaycan Gürcistan dışında :))

Hayran kaldım şuan roma kapılarını kapattı ya başka neresini önerirsiniz bana nikah için gitmediğim bi ülke olsun ama Azerbaycan Gürcistan dışında :))
Perast montenegro diye aratsana, orayı sevecek misin?? Kotor old Town , Budva old town aynı şekilde. Hepsi Karadağ'da

Benim biletim iki defa iptal oldu balkanlara, o yüzden gidemedim ama bence oldukça romantik ve güzel bir ulke.
Vize yok, ucuz , doğal güzelliği harika. İnsan daha ne ister? Hem nikahı burada kıyıp civardaki ülkelere de geçebilirsiniz, tüm Balkanlar böyle şirin ve güzel. Böylece her ülkede beyaz elbisenle gelin damat fotosu çekilebilirsin.
Hem de vize stresi yaşamazsın. Memur olman ya da turla gitmen red almana Engel değil, pekala 'donecegine inanmıyoruz' diye reddedebilirler. O strese girmemiş olursun

İnanmıyorum ne kadar güzel yerler ve hiç ama hiç duymamıştım ya roma diye diretmiyorum amaç düğün stresinden uzak sevdiğim adamla evlenmek ve gezmek ayy iyimi yazmışım ve iyiki yazdınız böyle güzel tecrübelerinizi okudum. Nolur aklınıza gelen yerler varsa yazın tecrübelerinizle beraber isterseniz ınsta mı da verebilirim

Vizesiz böyle yerler olmasına bayıldım

Siz vize den mi engel yediniz neden iptal oldu biletiniz

Siz vize den mi engel yediniz neden iptal oldu biletiniz
Balkanlara vize yok, bu ülkeler hem birbine çok yakın, hem vizesiz.
Benimki Mart 2020 biletiydi . Hem de yılbaşında Pegasus indiriminden gidis geliş 400e almıştım.
Ama işte Mart 2020 çok üzüldüm,keşke bahar diye diretmeseydim şubata alsaydım diye:))
İkinci biletimi de Mart 2021'e almiştim, yine Pegasus indiriminden gidis gelis 500'e. Onda da gidiş biletim iptal edildi. Aslında değisim hakkım vardı ama o dönem hem Türkiye girişte ,hem bazı ülkelere girişte PCR testi istiyordu, aşılar daha baslamamisti. benim araştırdığım, bulduğum yerler de o zamanın parasıyla 500 tlye falan yapıyordu PCR testini, parama acıdım , bilmediğim yerlerde bir de hastaneye git gel falan, içimden gelmedi. Biletim iptal olduğu için cezasız iptal hakkım vardı,onu kullandım.
İnşallah gitmek istiyorum tekrar. Ama kısmet...
Rusya vizesiz değil ama sadece parayla vize alıyorsun, bin tane belge istemiyor. Orayı da düşünebilirsiniz,bence oldukça romantik bir ulke. Ayrıca Türk sayısı da çok,rahatlıkla türk fotoğrafci vs bulabilirsin. Biz Türklerin yerleşmeyi sevdiği bir ülke. Trenle petersburga geçebilirsin, orası da harika

Vizesiz dersen Ukrayna da olabilir, orası da hem güzel , hem ucuz.
Zaten çok da seçenek yok. Bir de Güney Amerika ülkeleri vizesiz,ama onlara da biletler vize parası eder

Şimdi de aklım Rusya ya kaydı şu mimariye bak

Ben ilk şansımı vize olan bir yerde deneyip çıkmazsa balkanlara çevirebilirim

Çünkü yurt dışında olmasını istiyoruz :)
Merhabalar
Fransa da yaşiyorum
Ve bizim ailecek dugun ozel gunler için bir yemek firmamiz var
Personnel kuafor muzik salon yemek fotografci mevcut daha fazla Bilgi isterseniz yardımci olabilirz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…