• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurt dışında nikah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben de ondan bahsediyorum :( Roma’daki firmalara ulaşamıyorum maalesef hani tecrübesi olan varsa bilgilendirir belki diye açtım konuyu.

İşin ucunda dolandırma riski var. Tecrübesi olan yaşayan birinin yönlendirmesi daha iyi olur en azından İtalya da bi tanıdığı olan çıksa bi firmaya yönlendirse işim çözülür
Bence italyada turk konsoloslugunu ara ordan bilgi al.

Yani organizasyon sirketleri fotografci sunla bunla ugrasirda bazi seyler turkiyedeki gibi degildir. Ayrica bunun icin butceniz olacak mi? Cidden pahaliya patlayabilir size. Once resmi evraklari halledin.. bunu konsoloslukla
Konusun..sonra kuafor fotografci isini vs halledersiniz. Yani basbasa yapacaginiz bir nikah icin abarti bir organizasyona gerek var mi?

2 sahitle temiz bir nikah, bi photoshoot tamam iste.. sonrasinda gidersiniz bi yemege vs.

Evet hayalim özellikle İtalya. Turla gitmeyi planlıyoruz gezmez için turla gitmişken o sırada nikah kıymak istiyoruz ama saç baş ve fotoğraf kısmını oradan birinin organize etmesi gerekiyor ama yaşadığım şehirde böyle bir firma yok
Alin size Italya icin gerekli belgeleri buldum:

Birth Certificate (Doğum sertifikası)
Divorce Papers( Eğer daha önceden boşandıysanız ya da eşiniz vefat ettiyse vefatına dair belge)
Pasaport
Atto Notorio (iki şahit tarafından imzalanan bir belge evliliğinize dair bir engel olmadığını gösteren. Türk konsolosluğuna gidip bilgi almanız gerekiyormuş size yardımcı olurlarmış)
Affidavit ( konsolosluk çalışanının evliliğinizde bir engel olmadığına dair imzaladığı bir belge)
A declaration ( evlenme niyetiniz olduğuna dair nüfus müdürlüğüne göndereceğiniz bir belge)

İnternette bu konuyla alakalı çok bilgi var. Gideceğiniz ülkeyi seçin önce. Muhtemelen sizden isteyecekleri belgeler, doğum belgeniz, kütük belgeniz, medeni hal belgeniz ve pasaportunuz olur. Bunları bu arada mütercim tercümana çevirttirip noterde tasdikletmeniz gerekiyor. Türkçe belgeyle yurtdışında evlenemezsiniz. Bunu da Türkiye'de yapıyorsunuz. Yani belgeleriniz tam olmadan yurtdışına gitmeyin. Yurtdışında evlendikten sonra Türkiye'de evliliğinizin geçerli olmasını istiyorsanız konsolosluğa bildirmek zorundasınız. Belli bir süreyi geçerseniz sanırım para cezası var. Eğer Türkiye'de yaşayacaksanız.

Ben işin biraz nikah kısmındayım belgeler vize işlemleri tamam ayarlarız ama nikah organizasyonu kısmında yardıma ihtiyacım var

Benim çok arkadaşım evlendi öyle, hepsi beyaz şık elbise giyip küçük duvağımsı şeyler taktılar kendi topladıkları saçlarına. Organizasyona ihtiyaç duyan olmadı hiç. O yüzden işin o kısmını bilemiyorum. İtalya olsun istiyorsanız italya konsolosluğuyla iletişime geçmeniz lazım. Mutluluklar şimdiden.
Birde dil bilmeden oraya gitmek büyük risk, kolaylıklar diliyorum.

Küçük bir arastirmayla bulmak mümkün aslında bütün bilgileri.
Yine de şöyle bir link bırakayım; buraya tiklayabilirsin
Alin size Italya icin gerekli belgeleri buldum:

Birth Certificate (Doğum sertifikası)
Divorce Papers( Eğer daha önceden boşandıysanız ya da eşiniz vefat ettiyse vefatına dair belge)
Pasaport
Atto Notorio (iki şahit tarafından imzalanan bir belge evliliğinize dair bir engel olmadığını gösteren. Türk konsolosluğuna gidip bilgi almanız gerekiyormuş size yardımcı olurlarmış)
Affidavit ( konsolosluk çalışanının evliliğinizde bir engel olmadığına dair imzaladığı bir belge)
A declaration ( evlenme niyetiniz olduğuna dair nüfus müdürlüğüne göndereceğiniz bir belge)

Teşekkür ederim ama belgelerde sıkıntı yok zaten kamu sektöründeyim hemen hallederim. ben organizasyon kısmındayım 😞 saç baş makyaj fotoğraf video. Türkiye’de bile bunu organizasyon firmaları ayarlarken yurt dışında benim yapmam imkansız

Benim çok arkadaşım evlendi öyle, hepsi beyaz şık elbise giyip küçük duvağımsı şeyler taktılar kendi topladıkları saçlarına. Organizasyona ihtiyaç duyan olmadı hiç. O yüzden işin o kısmını bilemiyorum. İtalya olsun istiyorsanız italya konsolosluğuyla iletişime geçmeniz lazım. Mutluluklar şimdiden.

Gerçekten mi zor olmamış mıdır. Onların akrabaları eşi dostu gitti mi yardım eden olmuş mudur hazırlanmalarına. Ben kimseyi götürmeyeceğim

Evlenirken aklima boyle seyler gelmedi benim ya gittik Turkiyede evlendik sonra da "yurtdisindaki" ulkemde evliliğimi tanitip ordan da evlilik cuzdani aldim sade sade. 😂 Yurtdisinda evlendik derdim ne guzel havam olurdu
😂
Yani biz unlu degilizki😐😂
Akraba istemiyorsa baska sehirde evlensin.. konu sahibi nerde yasar bilmem ama mesela git edirnede evlen.. ya da ardahanda😐 ikiside turkiyenin bir ucu diger oteki ucu.. oraya kadar kovalamayacak ya akrabalar😐😂

Bence italyada turk konsoloslugunu ara ordan bilgi al.

Yani organizasyon sirketleri fotografci sunla bunla ugrasirda bazi seyler turkiyedeki gibi degildir. Ayrica bunun icin butceniz olacak mi? Cidden pahaliya patlayabilir size. Once resmi evraklari halledin.. bunu konsoloslukla
Konusun..sonra kuafor fotografci isini vs halledersiniz. Yani basbasa yapacaginiz bir nikah icin abarti bir organizasyona gerek var mi?

2 sahitle temiz bir nikah, bi photoshoot tamam iste.. sonrasinda gidersiniz bi yemege vs.

Organizasyon dan kastım seremoni değil. Gelsinler saçımı yapsınlar konsolosluğa götürsünler fotoğrafımızı çeksinler şehirde bu.

Teşekkür ederim ama belgelerde sıkıntı yok zaten kamu sektöründeyim hemen hallederim. ben organizasyon kısmındayım 😞 saç baş makyaj fotoğraf video. Türkiye’de bile bunu organizasyon firmaları ayarlarken yurt dışında benim yapmam imkansız
Neden organizatör istiyorsun o kısmını anlamadım. Konsolosluk zaten Türkçe konuşuyor. Belgeleri zaten Türkiye'de toplayacaksin.

Turist olarak dil bilmeden de pekala idare edebilirsiniz (ben de hiç dil bilmezken Avrupa seyehati yapmıştım. Hiç zor değil. Hele internetin varsa)

Kuaför için git kuaföre istediğin fotoğrafı göster fiyat Sor, oldu bitti yani. Sanki dil bileceksin de sohbet mi edeceksin kuaforle? Yine foto gosterecen yine onu yapacak:)

Yemek içmek otel falan da turist olarak halledersiniz , internette güzel olduğu yazan restorana gider , booking puanı yüksek otelde kalır, Foursquare puanı yüksek kuaföre gidersin.

Fotoğrafci için de düğün fotoğrafçısı İtalya yazın Google'a, ınstagramdan gezin, beğendiğinize dm atarsiniz, Google translate yardımıyla . Adam fotoğrafci, sarıl,şöyle dur falan zaten sizi eliyle yönlendirir. Türk olmasına gerek yok bence. İtalyanlar beden dilini iyi kullanırlar,bence zorluk yasamazsin

İlle de tur dersen İtalya'da türk rehber diye arat, elbet bri numara bulur whatsapptan yazar,sen oradayken sizi gezdirmesi için tutarsın. İtalya türk kayniyo

İlle de organizatör diyorsan Facebook'taki interrail Türkiye sayfası gezgin kayniyo. Oraya sorarsan vardır deneyimli birileri

Yani biz unlu degilizki😐😂
Akraba istemiyorsa baska sehirde evlensin.. konu sahibi nerde yasar bilmem ama mesela git edirnede evlen.. ya da ardahanda😐 ikiside turkiyenin bir ucu diger oteki ucu.. oraya kadar kovalamayacak ya akrabalar😐😂

Ünlü olmakla İtalya da evlenmenin ne ilgisi var. Tatile gitmek değil kastım sevdiğim adamla orada evlenmek. Gerçekten neden polemiğe çekiyorsunuz ki

Ben işin biraz nikah kısmındayım belgeler vize işlemleri tamam ayarlarız ama nikah organizasyonu kısmında yardıma ihtiyacım var
İnternette gelin başı yapan bir salon bulun nerede evleneceğinize karar verdikten sonra. Her şeyi sırayla yapmanız lazım. Önce İtalya'da şehir seçin. Nerede evleneceğinizi öğrenin. O bölgede bir kuaför bulun. Ayrıca makyaj yapıyorlar mı öğrenin. Yapmıyorlarsa bazı ülkelerde sadece makyaj ve tırnak üzerine salonlar var. İtalya'da durum nasıl bilmiyorum. Türkiye'deki gibiyse her şeyi aynı salonda halledebilirsiniz. Gelinliğinizi de orada giyersiniz. Eşiniz araba kiralasın. Sizi oradan alip nikah gotürür. Fotoğrafçı bulmanız lazım ayrıca.

Gerçekten mi zor olmamış mıdır. Onların akrabaları eşi dostu gitti mi yardım eden olmuş mudur hazırlanmalarına. Ben kimseyi götürmeyeceğim
Dediğim gibi beyaz bir elbise ve küçük bir tül parçası yetti onlara, gelinliğimle süzüleyim hayalleri yoktu. Bu yüzden yardım vs gerekmedi. Siz organizasyon derken neyi kastediyorsunuz, saç-makyaj mı? Fotoğraf çekimi mi? Orada bu tarz şeylerin buraya göre çok çok pahalı olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Ünlü olmakla İtalya da evlenmenin ne ilgisi var. Tatile gitmek değil kastım sevdiğim adamla orada evlenmek. Gerçekten neden polemiğe çekiyorsunuz ki
Ya ben basit dusunen biriyim ve usengecim genelde..yani inkanim oluncada bir yerelere gitmem😐😂 cidden.. polemik degil arkadada yorum yapmistim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X