öncelikle slm valla denıze düşen yılana sarılır derler ya derdı olanda dert aramaya koşar arkadaşlar evlatlık alın dıyosunuz tmm oda guzel bir care ama neden kendı karnında hıssetmesın tum hareketlerı o duyguyu neden yaşamasın arkadaşlar soruyorum sıze bende 33 yaşında ve 10 senelık evlıyım doktorum tek care yumurta naklı ıle bebek sahıbı olabılırsın dedı konuyu acan arkadaşla aynı kaderı paylaşıyorum bende bende cok araştırmalar yaptım ıstanbuldakı doktorum tum tahlıllerımı yaptırdı ve olumlu cıktı cok sevındırdı benı ama nasıp işte beklıyoruz neyı beklıyosak lutfen bebek sahıbı olan arkadaşlar sıze dıyorum lutfen lutfen bıraz moral verırsenız cok mutlu olurum dualarınıza ihtiyacımız var ..
şimdiden Allah razı olsun mutlu gunler.........
merhabalar burda baya tanıdık isim gördüm ama kısları burda boğuyorlar anlaşılan ....saçma.. Fatoşcum donör yöntemi 4500 euro ve yol masrafı falanla yaklaşık 5500 euro .. şansın yüksek ve ikiz ebk tutma ihtimalide çok yüksek... Evlat edinmek falan dienlerle şimdi tartışmaya zamanım yok ama bi ara giricem..bu nakilde % 70 şans oranı..
arkadasım bos ver sen onları elalemın cocugu vardırda boyle yazıyo olmasında bızım gıbı care olarak neler yaparlar evlatlık enson care ama yumurta donasyonu esımden bıparca neden olmasın keske olsa allah onuda nasp etmeye bılıyor allah yardımcımız olsunkısmende olsa haklısınız arkadaşlar. haram olma konusuna pek katılamıyorum. evlat alınan çocuk için de ileride gerçek annesi ve babasının diğer çocuklarıyla tanışmayacağının hatta evlat edineceğim çocuğun o gerçek kardeşiyle evlenmeyeceğinin garantisi varmı peki? belki çok fazla türk filmi gibi oldu ama olmaz olmaz demeyelim.:) gelelim bu yumurta nakli konusuna; ben daha 35 yaşındayım ve ne acıdır ki fsh değerim 45 çıktı. doktorum bana bu değerler ile tüp bebek sahibi bile olmamın imkansız olduğunu söyledi. gerçi Allahtan umut kesilmez ama eşim tıppın müsade ettiği heryolu deneriz dedi bana. bunun içinde yumurta nakli de dahil diye ekledi. bende başka bir kadının yumurtasıyla hamile kalmak istemediğimi ona söyledim. ha bir başka erkekten ha kadından sonuçta öz hormon bana ait değil dedim. internetten araştırma yapıyorum bikaç gündür bu konuda. bebeğin hormonlarının ne kadarı bana ait ne kadarı yumurta sahibine ait olabilir diye. benim karnımda benim kanımla besleneceği için oldukça fazla hormon transferi bana ait olacakmış ama dna sı yumurta sahibine.ve yapılan işlemlerde erkeğin hormonlarının baskın çıkması için özel işlem yapılıyormuş.yanii babasına benzetilmeye çabalanıyormuş. bunları 2 gündür yaptığım araştırmalardan öğrendim. yurtdışındaki sitelere baktım genelde. kıbrıs daki sitelerde yapılan ilşlemlerden pek bahsedilmiyor. neyse arkadaşlar; bu araştırmayı yapıyor olmam bu nakili yaptıracağım anlamına gelmez zaten. fsh değerimi düşürmek için dr dupaston ve estrofem denen bi ilaç verdi. bende yaklaşık 4 gündür hayıt otu macunu ve de civan perçemi denen çayı içiyorum. önümüzdeki ay tahlilleri tekrarlayacağım. umarım daha da düşürebilirm bu kahrolası fsh ve lh denen hormonu... hayat zaten umuttan ibaret değilmidir?
sevgiyle kalın.........
herkese merhaba ben de yumurta nakli düşünüyorum erken menapoz hastasıyım ALLAHIM hepimizin yardımcısı olsun ben internetten araştırdım birkaç tüp bebek merkezi ama hangisi daha iyi hangisinde olasılık daha fazle bilemiyorum bilen arkadaş varsa yazabilir mi tavsiyeniz ne
herkese merhaba ben de yumurta nakli düşünüyorum erken menapoz hastasıyım ALLAHIM hepimizin yardımcısı olsun ben internetten araştırdım birkaç tüp bebek merkezi ama hangisi daha iyi hangisinde olasılık daha fazle bilemiyorum bilen arkadaş varsa yazabilir mi tavsiyeniz ne
Allah yardimcin olsun arkadasim, bende yumurta nakli dusunuyorum, ama o kadar cok merkez varki hangisini sececgimi bilmiorum (kibris da ki merkezleri kast ediyorum)
bilen varmi :18:
.İşte ilk kimyasal bebek Ali
Mutlu çiftin 9 yıllık çocuk özlemine son verdi
08 Mart 2011 Salı, 1105
..KİMYASAL yollarla ve elektrik uygulamasıyla kısır erkeklerin spermlerini harekete geçirme yöntemiyle Türkiye’de şu ana kadar 4 bebek dünyaya geldi. Ahmet Eren Türkoğlu da bu bebeklerden biri. Akif ve Esra Türkoğlu çiftinin 9 yıllık bebek hasreti aktif olmayan spermin “stronsiyum” maddesi ile aktif hale gelmesiyle son buldu.
Kısırlık tedavisinde dünyada ilk kez 2006 yılında denenen yöntemi Türkiye’de ilk kez Doç. Dr. Cihangir Çakıcı’nın önderliğindeki ekip uyguladı. Tüp bebek tedavisinin farklı bir ön çalışması olan yöntemde, dişi yumurtasıyla bütünleşip reaksiyon oluşturamayan erkek spermler aktif hale getiriliyor.
Doç. Dr. Cihangir Çakıcı, çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin yüzündeki mutluluğu görmenin emeklerinin en güzel geri dönüşümü olduğunu söyleyerek, Türkiye’de bu sistemin kullanılması için çaba sarfedeceklerini belirtti. Doç. Çakıcı, her 100 kısır erkekten 7’sinin “yumurtayı dölleyemeyen şekil bozukluğundaki spermlere” sahip olduğunu, yöntemin bu soruna çözüm olduğunu belirtti. Doç. Çakıcı’nın ekibindeki Embriyolog Ayça Işık ise, Uzakdoğu ülkelerinde kullanılan sistemle ilgili şu bilgiyi verdi:
ŞEKLİ BOZUK SPERM
“Bazı spermler dişinin yumurtasının kabuğunu delip içeri geçemiyor. Bazıları ise geçse dahi içerde yumurtayı dölleyemiyor. Uyguladığımız yöntemle yumurta içine geçişi sağlanan şekilsiz ve dölleme sorunu yaşayan spermlerin aktif hale getiriyoruz. Normal tüp bebek uygulamasındaki aşamada yumurta ve spermi sadece bir günlüğüne stransiyum ya da kalsiyum ionofor maddesinin içinde bekletiyoruz. 24 saatin ardından yumurtanın içerisindeki döllenmeye şahit olabiliyoruz.” arkadaşlar akşam tv'de haberlerde izledim belki sizlerede yararlı olabilir diye paylaşmak istedim.benim izledim haberde de 15 yıldır çocukları olmuyormuş bir tane kız bebekleri olmuş.
evet ben de gördüm o haberi ve büyük bir umut ve heyecanla dinledim ama bu yöntem spermle ilgili sorun olanlarda. benim sorunum erken menapoz hiç yumurtam yok yani buna bir çözüm bulamadılar maalesef
anladım canım.sanada çok geçmiş olsun.inş seninde bebişin olur birgünbende bekarım yani çocuğum falan yok.yumurtalıktan çikolata kisti alındı.dr hemen evlen diyo çünkü bu hastalık nüks edebiliyor beklemeden çocuk sahibi olmam gerekiyor oooofff ya.devamlı operasyon geçirmem yumurtalık rezervimi azatabilir. bu kadınların başından bu hastalıklar ne zaman gidecek.kadın olmak zor.erkeklere hemen çözüm buluyorlar.
çok sağol canım inşallah ALLAHIM hepimzede verir bebiş.çok geçmiş olsun inşallah bidaha tekrar etmez. kaç yaşındasın canım. benimde bir arkadaşım aynı senin gibi ameliyat oldu dr da ona hemen evlen çocuk yap demiş evlendi o da erkek arkadşı vardı zaten öne aldı biraz tarihi. şimdi de çocuk yapmayı planlıyor. eğer yaşın durumun uygunsa bir de adayın varsa doktoru dinle bence. çünkü çok zor çocuğn olmaması çok kötü bişey ALLAH kimseye vermesin riske atma bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?