- 14 Nisan 2020
- 1.167
- 1.682
- 32
-
- Konu Sahibi Meraklikadinnnn
Ben anlayamıyorum bazı insanları ne var okutsa o da kardeşi flan diyorlar ya iyi de büyük olan çocuğun suçu ne önce doğmak mı ? Ben neden sırf kardeşimden önce doğduğum için ve kendi ayaklarımın üzerinde durmayı becerebiliyorum diye onun da sorumluluğunu alıyorum ki.Annem babam ne işe yarıyor benim neden dünyaya getirdikleri çocukların sorumluluğunu almıyorlar madem bakamayacaklardı neden doğurdular…Artık sapla samanı ayırt edin bir abi sadece abidir baba değil…Merhaba.
27 yaşındayim. Memurum. Evlenmek için hep dindar , görsel olarak bana hitap eden, iyi huylu birini istedim. Seçici davrandım çok. Sonra karşıma bana çok benzeyen biri çıktı tek sorunumuz işi yoktu mezun olduktan sonra hiç çalışmamış. Başka bölüm okurum diye hayal kurmuş ama sınavda başarısız olmuş en sonunda da askere gitmis.yani böyle böyle mezun olduktan sonra hiç calismadan 3-4 yılını geçirmiş birisi. 28 yaşında o da
Ben onu asker dönüşü tanıdım. Çalışacağım tanıdıklarım var iş bulacağım dedi. Olmadı maalesef. Ben de bu süreçte onu yalnız bırakmak istemedim. Zor gününde yanında olayım elbet iş olur dedim . Kpssye çalışsın diye doğru düzgün kaynaklardan diye ona kitaplar aldım . Polisliğe hazırlansın dedim. Bunun için gittiği hazırlık kursunun parasını ödedim. Sınavda düşmesin etmesin diye en kaliteli spor ayakkabisini aldım.
Buluştuğumuzda parklarda buluşuyorduk marketten çekirdek alıp. Sıkılmaya başladım bu durumdan. cafelere vs gitmek istedim. O zor durumda kalmasın diye hesaplari neredeyse her zaman ben ödedim.. neyseki pomemi kazandı. Polis olacak insaalh.
Ben de bu arada kendime ufak bir ev aldım krediyle.Eski öğrenci evi gibi kötü bir ev alabildim. İstanbul'da gecimeyecegim diye çok ufak bir ile tasindim.Daha da durumum yok. Aileminde evi ve emekli maaşları var Zengin değiliz kisacasi.annem 60 yaşında hala daha fabrika calisiyor.
Onun ailesi ise kapıcılık yapıyor. annesi babası genç daha. Babası emekli olmasına rağmen çalışıyor kapıcı olarak. annesi de çalışıyor 40li yaşlarının başında. Yani durumlari kötü değil. Kardeşi var liseye giden.
Bu arada erkek arkadaşımın da ailesinin de birikmis parasi yok. Yayla da yazlık ev yaptırmaya başlamışlar borçları var. Ama satabilecekleri arsa da var . Buna rağmen sevgilime demişler ki kardeşini sen okutursun .
Ben de istiyorum ki her kız gibi yuvam olsun mutlu olayım kendi yagimizda kavrulalim. 2 memur çalışsa ancak ev araba alir su enflasyonda 15 yılda. Birikimleri yok. Söz yapmak istiyorum alacakları yüzüğün parasını bile ben düşünüyorum. Bir ton masraf ev eşyaları düğün vs. Dedim ki yaşadığım şehre tayin işte . Benim 3-5 parça esyamla kalırız. Geciniriz zamanla toparlariz.
Ben kendimden bu kadar fedakarlık yaparken. Babasının annesinin çalışıp okutabilecek durumdayken sevgilime yuklenmesini anlamıyorum. Ve bu daha baslangic gibi geliyor. Muhtemelen ev için de para isteyecekler. Okutmak ne demek 6 yıllık minimum eğitim hayatı olacak o kızın .elden ayaktan düşmüş olsalar amenna başımıza minnet diyeceğim. Ama onlar calisacabilecek durumdalar. Benim annem 44 yaşındayken 12 saat ayakta durarak konfeksiyonda çalıştı. Öyle okuttu bizim
Kısacası bıktım .bu kadar verici olmaktan bıktım . Arkadaşlarıma bilezikler evler gelirken benden sürekli alınmasından yoruldum...
Nerede ne hata yapıyorum ben :/
Kimse büyük çocuğu herhangi bir sorumluluğa atfetmiyor. Kardeşim bizden önce atandı ve bize de az çok yardımları dokundu. Kaldı ki şurada bir tezatlık var hanımefendi sevgilisine yardım ediyor adamın kız kardeşine 3 kurusluk yardımını gözünde büyütüyor. Kimse böyle bir yükümlülüğe mecbur değil ama kimse de kimsenin parasına karışamaz. İçinden geliyorsa destek olmak en büyük hakkı. Bakamayacaksa neden doğurmuşlar gibi ergen bir çıkışa da şunu söyleyebilirim ailesi elbette kızlarını okutacaktır gel gör ki burası kanada değil gelir ve giderler belli. Asgari şartlar belli. Hanımefendinin diğer davranışlarına karşı da size katılıyorum yapması gerekenden daha fazla bir fedakarlık yapmış umarım sonu nankörlük olmaz.Ben anlayamıyorum bazı insanları ne var okutsa o da kardeşi flan diyorlar ya iyi de büyük olan çocuğun suçu ne önce doğmak mı ? Ben neden sırf kardeşimden önce doğduğum için ve kendi ayaklarımın üzerinde durmayı becerebiliyorum diye onun da sorumluluğunu alıyorum ki.Annem babam ne işe yarıyor benim neden dünyaya getirdikleri çocukların sorumluluğunu almıyorlar madem bakamayacaklardı neden doğurdular…Artık sapla samanı ayırt edin bir abi sadece abidir baba değil…
Konu sahibi sakın taviz vermeyen bunun devamı gelir net bir şekilde tavrınızı koyun…Baktınız olmuyor yol yakınken vazgeçin.Çok üzülürsünüz yoksa.
Bakamayacaklarsa neden doğurmuşlar cümlesinin neresi ergence bana bi açıklayabilir misiniz? Ben bu yorumu bir eğitimci olarak yapıyorum…bakamayacağınız çocuğu dünyaya getirmeyeceksiniz dünyaya getirdiğiniz çocuğa da siz bakacaksınız başkası değil…Sözümün sonuna kadar da arkasındayım.Bence her konudan kendine pay çıkaranlarda ergenlik aramak lazım.Kimse büyük çocuğu herhangi bir sorumluluğa atfetmiyor. Kardeşim bizden önce atandı ve bize de az çok yardımları dokundu. Kaldı ki şurada bir tezatlık var hanımefendi sevgilisine yardım ediyor adamın kız kardeşine 3 kurusluk yardımını gözünde büyütüyor. Kimse böyle bir yükümlülüğe mecbur değil ama kimse de kimsenin parasına karışamaz. İçinden geliyorsa destek olmak en büyük hakkı. Bakamayacaksa neden doğurmuşlar gibi ergen bir çıkışa da şunu söyleyebilirim ailesi elbette kızlarını okutacaktır gel gör ki burası kanada değil gelir ve giderler belli. Asgari şartlar belli. Hanımefendinin diğer davranışlarına karşı da size katılıyorum yapması gerekenden daha fazla bir fedakarlık yapmış umarım sonu nankörlük olmaz.
Erkek arkadaşınızın sırtından tüm yükleri alıyorsunuz. Her şeyi onun yerine siz hallediyorsunuz. Size güveniyor bir şekilde halledeceğinizi düşünüyor büyük bir ihtimalle. Desteğinizi maddi manevi çekin. Ne zaman evlenicez ben çeyiz paramı karsilayabilirim sen karşılayabilecek misin ? Deyin güzelce söyleyin. Ailen karsilayabilecek mi ne yapacak demeyin. Halledebilecek misin deyin. Geçim derdine düşünce ailesine ben okutamam siz bana destek çıkın demek zorunda kalacak emin olun çünkü bu devirde evlenmek cooooooookkk para istiyorMerhaba.
27 yaşındayim. Memurum. Evlenmek için hep dindar , görsel olarak bana hitap eden, iyi huylu birini istedim. Seçici davrandım çok. Sonra karşıma bana çok benzeyen biri çıktı tek sorunumuz işi yoktu mezun olduktan sonra hiç çalışmamış. Başka bölüm okurum diye hayal kurmuş ama sınavda başarısız olmuş en sonunda da askere gitmis.yani böyle böyle mezun olduktan sonra hiç calismadan 3-4 yılını geçirmiş birisi. 28 yaşında o da
Ben onu asker dönüşü tanıdım. Çalışacağım tanıdıklarım var iş bulacağım dedi. Olmadı maalesef. Ben de bu süreçte onu yalnız bırakmak istemedim. Zor gününde yanında olayım elbet iş olur dedim . Kpssye çalışsın diye doğru düzgün kaynaklardan diye ona kitaplar aldım . Polisliğe hazırlansın dedim. Bunun için gittiği hazırlık kursunun parasını ödedim. Sınavda düşmesin etmesin diye en kaliteli spor ayakkabisini aldım.
Buluştuğumuzda parklarda buluşuyorduk marketten çekirdek alıp. Sıkılmaya başladım bu durumdan. cafelere vs gitmek istedim. O zor durumda kalmasın diye hesaplari neredeyse her zaman ben ödedim.. neyseki pomemi kazandı. Polis olacak insaalh.
Ben de bu arada kendime ufak bir ev aldım krediyle.Eski öğrenci evi gibi kötü bir ev alabildim. İstanbul'da gecimeyecegim diye çok ufak bir ile tasindim.Daha da durumum yok. Aileminde evi ve emekli maaşları var Zengin değiliz kisacasi.annem 60 yaşında hala daha fabrika calisiyor.
Onun ailesi ise kapıcılık yapıyor. annesi babası genç daha. Babası emekli olmasına rağmen çalışıyor kapıcı olarak. annesi de çalışıyor 40li yaşlarının başında. Yani durumlari kötü değil. Kardeşi var liseye giden.
Bu arada erkek arkadaşımın da ailesinin de birikmis parasi yok. Yayla da yazlık ev yaptırmaya başlamışlar borçları var. Ama satabilecekleri arsa da var . Buna rağmen sevgilime demişler ki kardeşini sen okutursun .
Ben de istiyorum ki her kız gibi yuvam olsun mutlu olayım kendi yagimizda kavrulalim. 2 memur çalışsa ancak ev araba alir su enflasyonda 15 yılda. Birikimleri yok. Söz yapmak istiyorum alacakları yüzüğün parasını bile ben düşünüyorum. Bir ton masraf ev eşyaları düğün vs. Dedim ki yaşadığım şehre tayin işte . Benim 3-5 parça esyamla kalırız. Geciniriz zamanla toparlariz.
Ben kendimden bu kadar fedakarlık yaparken. Babasının annesinin çalışıp okutabilecek durumdayken sevgilime yuklenmesini anlamıyorum. Ve bu daha baslangic gibi geliyor. Muhtemelen ev için de para isteyecekler. Okutmak ne demek 6 yıllık minimum eğitim hayatı olacak o kızın .elden ayaktan düşmüş olsalar amenna başımıza minnet diyeceğim. Ama onlar calisacabilecek durumdalar. Benim annem 44 yaşındayken 12 saat ayakta durarak konfeksiyonda çalıştı. Öyle okuttu bizim
Kısacası bıktım .bu kadar verici olmaktan bıktım . Arkadaşlarıma bilezikler evler gelirken benden sürekli alınmasından yoruldum...
Nerede ne hata yapıyorum ben :/