Çok özür dilerim ama çıldırdınız mı siz? Dünyada tek erkek bu şahıs kalmış gibi acele krizine girmenize gerek yok, asla aceleden nikah kıyıp hukukî olarak kendinizi uçurumlara atmayın. Evlendiğiniz gün kıyın nikahı. Ne olursa olsun, yarın öbür günün ne garantisi var?
Bir de şu var ki, siz bir kadın olarak bu yaşınızda bu birikimi yapmış, ev almışsınız, nişanlınızı okutmuşsunuz. O bu yaşına kadar hiç mi bir şey biriktirmemiş? Ben bunu adaletsiz buluyorum. Siz de çalışıp ailenizin borcunu ödeyebilirdiniz, sizi de o insanlar okuttu yetiştirdi. Bu kadar verici olursanız kusura bakmayın ama her şey sizden istenir. Adam hiçbir zaman sorumluluk almamış, bundan sonra alabileceğine nasıl güveneceksiniz? Siz aile babası gibi çalışır didinirsiniz bu böyle devam eder. Yerinizde olsam evden hemen bahsetmezdim. Bir de seçici oldum falan demişsiniz de, özür dileyerek söylüyorum bu ekonomik krizde evi olan ve finansal destek olmaya gönüllü bir kadın her damat adayının gözdesi olur zaten. Evinizi, birikiminizi ve durumunuzu bilmeseydi, veya ailem borca battı evi satıp vermem lazım demiş olsaydınız neler olurdu ben merak ediyorum açıkçası. Kardeş okutma meselesinde bile, 'Yahu bu kız bu kadar fedakarlık yaptı, sayesinde mesleğim de oldu. Sizin de eliniz ayağınız tutuyor, daha fazlasını söylemeye yüzüm olmaz biraz da evlilik ve ev masrafları için ben katkı yapmalıyım o yüzden okutamam' diyemediyse işiniz zor. Karşınıza alın konuşun bence, yoksa iki gün sonra rızkımızı ailesine veriyor diye konu açarsınız.