Merhaba hanımlar.
Çok bunaldım aslında ondan yazıyorum....
Başlıkta da anlaşılacağı üzere evimde yatılı 20 kişiyi iki gece misafir edeceğim ama canım şimdiden çıkmış durumda
Eşimin şehir dışından arkadaşı yaşadığım şehirde sınava girecek ve eşide evlendiklerinden beri gezmeye çıkmadığı için buraya getirmek istedi. Gayet normal bir durum tabiki ve güzel de... Ama geçen hafta geldiler ve ikisi bir haftadır bizde. Gitmek istediler misafirhaneye ama eşim izin vermedi. Adam iki aydır ücretsiz izinde masraf yapmasınlar dedi. Ama bugünden içinde kayınvalidem iki görümcem enisteler kaynimlar çoluk çocuk hep bize gelecekleri belliydi. Eşim iki misafir birlikte olsun hallederiz dedi. Gelin görün ki zaten bir haftadır misafir gezdirip her gün kahvaltı yemek hazırlamaktan baygınlık geçirmek üzereyken hoppp üstüne diğer misafirler. Şu an yemek sonrası çay faslına geçmeden önce odama gectigim bir sirada yazıyorum. Canım cikti.
Herkes yardimci, hepsi harika insanlar. Çok da güzel birlikte olmak. Ama gezdirmeydi yemekdi cocukdu....
Pazartesi tatile gideceğiz gelince de okul başlayacak yanı ise basliyorum. Bu yorgunlukla nasıl olacak bilmiyorum
İçimi dökmek istedim. Kimi nasıl yatiririm onu bile bilmiyorum.
Çok yoruldum kızlar çok.
Edit1. Arkadaşlar geldiğinde iki gece için geldiler. Eşim kalmaları için ısrarcı oldu yoksa misafirhaneye gideceklerdi. Maddi anlamda zorluk cekmesinler diye gitmesini istemedi. Çünkü yakın arkadaşı ve sınav için ücretsiz izin almıştı.
Edit2. Eşim bu süre içerisinde hem çok yardımcı hem de çok anlayisliydi. Normalde de yardımcı oluyor, yemek yapmayı çok sever çünkü. Bu süre içerisinde de oldukça yoruluyor o da.
Edit3. Aslında bu şekilde aynı zamana denk gelmeyeceklerdi, ama aynı tarihlere eniştenin hastane randevusu denk geldi.
Edit4. Herkes neden bir arada (akrabalar açısından) çok kardeşler ve bütün kardeşler birlikte olmak istiyorlar. Bu gayet normal bir durum bence. Herkes bütün kardeşleriyle bir arada olmak ister. Sadece onlar fazla kardeş :)) bu durumda genel de hep güzelliklere sebep oluyor.
Edit5. Evde 3 wc var :)) bizler ailece yatak odasındaki o kullanıyoruz, diğer ikisi misafirlerin. Gelenler yabancı olmadığı için gün icinde kendileri de temizlik yapıyorlar. Esenler otogarı tarzı bir durum hiç olmuyor :)) (ama yorum süperdi.)
Edit6. Herkesi rahatlatacak edit bu :)) gorumcelerim ve kaynım gece kalmadı. Arkadaşın sınavı var çocuklar rahatsızlık vermesin dediler. Böylece ben de hem şaşırdım hem de rahatladım. Sizlere de bildirmek istedim :) başka bir akrabaya geçtiler. Yarın bizde olacaklar. O zaman koğuş yatak planını aktarırım :))
Son edit. Kalabalık aile, gerçekten kaprissiz, iyi niyetli insanlarla harika bir sey. Evet yorucu ama herkes evi benimseyip bir yerinden tutmaya calisiyor işlerin. Yine de herşey ister istemez ev sahibinin elinden geçiyor. Yorucu kısmı bu. Ciddi anlamda aşırı aşırı yoruldum. Saat 2.30 işler yeni bitti. Herşeyi eşimin arkadaşının eşiyle yaptık . Oturup bir de balkon keyfi yaptık. Canimiza susamış da olabiliriz :)
Oldukca yorucu bir haftanin, en yorucu gününün sonunda herkese iyi geceler. Tesekkurler...