• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yirmi kişilik yatılı misafir

Bence konu sahibinin sıkıntısı bu kadar kişiyi nasıl sığdırabilirim tarzı şeyler eşiyle ilgili bir problemi yok. Evet hiç olmamış ama bazen böyle üst üste gelebiliyor arkadaşlık bağlarını bilmiyoruz sonuçta o an hayır diyememiştir. Kadına yardım ediyormuş yani ortaklaşa yapıyorlarmış. Konu sahibini eşine karşı doldurunca bir şey geçmeyecek elimize ve kendisi de eşini korudu zaten. Benim ilgimi çeken bazı üyeler tek tek alıntılayıp konu sahibinin eşine vurgu yapmış sürekli hani 1 kere denir anlarım..
Tamam bu sizin fikriniz ötekiler de bizim.
Toplumu saygi olusturuyor ya hani, bizim duyduğumuz saygıyı bize sizde duyun ve fikrimiz degıssın diye ugrasmayin.

Yatak sermeye başladıysa, sabah ezanına anca bitirir. Bunlar üstlerini başlarını nasıl değiştirecek, aynı anda tuvaletleri gelse ne olacak? Klozet parçalanmazsa iyi
Evi niye bırakıyorsunuz misafire, ne alaka? Bir Allahın kulu da demiyor mu biz burda ne yapıyoruz böyle diye? İlginç

Yok gercekten dusuncelı degil
Kendisini darulaceze sanarken sizi de emir eri veya hızmetcı gıbı goruyor
Yoksa onune gelene kal demez ucretsız izni dusunmezdı
Keske milletin cebini dusumecegıne sizin yorulmanızı dusunseydı. Bencil olmayan dusunurdu cunku. Hizmeti siz ediyorsunuz ya?
Bu arada size ettikleri yardım jest değil gorgu kuralı, Bı zahmet etsınler.
Yemekleri vs hep birlikte yaptık. Çamaşır serdi yatakları yaptı. Pazar market alisverisi, insanları getir götür işleri hep yoruldu. En az benim kadar yorulmustur o da.

20 kişiyi okuyunca bir oha oldum açıkçası, sonra yorumlara ayrı güldüm süper yorumlar var:KK70:

Evi arkadaşlara bırakıp nasıl gideceksiniz?

Ben böyle şeyler okuyunca kendimi çok tahammülsüz biri olarak görüyorum, o nevresimler ne ara yıkanıp temizlenecek ev ne ara temizlenecek? İşe başlamadan hayatta yetişmez bu işler, tatilden dönünce bir de kendi çamaşırlarınız olacak yıkanacak ütülenecek, valla yazarken ruhum daraldı pes ediyorum :işsiz:

ne tatlı anlatmışsın. sadece yoruldum insanlar çok iyi diye. iyi niyetlinin misafir ağırlaması bile başka oluyor işte. çok takdir ediyorum senin gibi insanları. biraz yoruldu diye herkese surat asan, çıngar çıkaran insanlar çok itici.
bravo. kolaylıklar.

Çok teşekkür ediyorum. Misafiri bol bir evin kiziydim zaten öyle bir aile ye de gelin geldim. Gerçekten halimden memnunum sadece aşırı yorgundum... Beni anladiginiza sevindim :)

Geçen sene eşimin memleketinde 18 kişi 1 evde kaldık.
Ama evde 7 oda, 3 banyo 4 wc vardı.
Hala dalga geçerim evde biri kaybolsa ya da sokaktan geçen eve girse kimse farketmez, hayat olağan akışında ilerlerdi diye.
Bu şartlar bize anca yetti diyeyim.
Bu misafir ordusunu hallederseniz, apart otel ya da yurt işine girin.
Bence şuan evdeki misafirinizde sıkıntı yok da, size görüöceler kv çoluk çocuk aynı anda nasıl geliyorlar, bu cesareti eşinizden mi alıyorlar?
Bir daha tekrarlanmaması dileklerimi sunarım.

Haklarını yemeyeyim gidelim dediler ama okulu var diye eşi ücretsiz izin almış zor olsun istemedik. Sonuçta ev evdir dedik. Zormuş diyorum şu an :)
Bisey olmaz 2 eksik 1 fazlaaa Istanbul bizi saklaaa 😎Kaygisizlar geldi aklima 😜
Yazik olacak emeklerinize ama o arkadaslar biraz palazlansin sizi tanimazlar söyleyeyim ne olursa olsun elin akrabasinin enistesinin yaninda ne isleri var.3 kurus ceplerinde kalsin diye bu ne aymazlik? Siz gidin kalin bakalim 3.gun sizi gonderiyolar mi gondermiyorlar mi?

Biraz şamata yaptık ama üzüldüm esasen kadının haline, ben iki kişi yatılı misafirim olunca yatak yorgan havlu ne varsa yıkıyorum, banyo tuvalet iğneden ipliğe temizleniyor, misafirin ardından resmen koca evi kaldırıyorum bu kadar kalabalığı hayal bile edemem, elimde olmadan şakaya vurdum, konu sahibesi alınırsa affola

Yorumlar o kadar birikmiş ki kim ne dedi inanın bilemiyorum :)
Hayatta en kıymetli şey insanın sevdikleriyle vakit geçirmesi. Ben de çok titizimdir, asla o nevresimler yikanmadan hayatıma devam edemem. Ama bazen de böyle gerekebiliyor işte. Tatil sonrası isim var sadece. Yorucu. Bazen birşeyler gerçekten yorucu olabiliyor. Yoruldum. :) Kafam bı milyon :)

Merhaba hanımlar.
Çok bunaldım aslında ondan yazıyorum....
Başlıkta da anlaşılacağı üzere evimde yatılı 20 kişiyi iki gece misafir edeceğim ama canım şimdiden çıkmış durumda :KK43:
Eşimin şehir dışından arkadaşı yaşadığım şehirde sınava girecek ve eşide evlendiklerinden beri gezmeye çıkmadığı için buraya getirmek istedi. Gayet normal bir durum tabiki ve güzel de... Ama geçen hafta geldiler ve ikisi bir haftadır bizde. Gitmek istediler misafirhaneye ama eşim izin vermedi. Adam iki aydır ücretsiz izinde masraf yapmasınlar dedi. Ama bugünden içinde kayınvalidem iki görümcem enisteler kaynimlar çoluk çocuk hep bize gelecekleri belliydi. Eşim iki misafir birlikte olsun hallederiz dedi. Gelin görün ki zaten bir haftadır misafir gezdirip her gün kahvaltı yemek hazırlamaktan baygınlık geçirmek üzereyken hoppp üstüne diğer misafirler. Şu an yemek sonrası çay faslına geçmeden önce odama gectigim bir sirada yazıyorum. Canım cikti. :KK43: Herkes yardimci, hepsi harika insanlar. Çok da güzel birlikte olmak. Ama gezdirmeydi yemekdi cocukdu....
Pazartesi tatile gideceğiz gelince de okul başlayacak yanı ise basliyorum. Bu yorgunlukla nasıl olacak bilmiyorum :KK43:
İçimi dökmek istedim. Kimi nasıl yatiririm onu bile bilmiyorum. :KK43: Çok yoruldum kızlar çok.

Edit1. Arkadaşlar geldiğinde iki gece için geldiler. Eşim kalmaları için ısrarcı oldu yoksa misafirhaneye gideceklerdi. Maddi anlamda zorluk cekmesinler diye gitmesini istemedi. Çünkü yakın arkadaşı ve sınav için ücretsiz izin almıştı.

Edit2. Eşim bu süre içerisinde hem çok yardımcı hem de çok anlayisliydi. Normalde de yardımcı oluyor, yemek yapmayı çok sever çünkü. Bu süre içerisinde de oldukça yoruluyor o da.

Edit3. Aslında bu şekilde aynı zamana denk gelmeyeceklerdi, ama aynı tarihlere eniştenin hastane randevusu denk geldi.

Edit4. Herkes neden bir arada (akrabalar açısından) çok kardeşler ve bütün kardeşler birlikte olmak istiyorlar. Bu gayet normal bir durum bence. Herkes bütün kardeşleriyle bir arada olmak ister. Sadece onlar fazla kardeş :)) bu durumda genel de hep güzelliklere sebep oluyor.

Edit5. Evde 3 wc var :)) bizler ailece yatak odasındaki o kullanıyoruz, diğer ikisi misafirlerin. Gelenler yabancı olmadığı için gün icinde kendileri de temizlik yapıyorlar. Esenler otogarı tarzı bir durum hiç olmuyor :)) (ama yorum süperdi.)

Edit6. Herkesi rahatlatacak edit bu :)) gorumcelerim ve kaynım gece kalmadı. Arkadaşın sınavı var çocuklar rahatsızlık vermesin dediler. Böylece ben de hem şaşırdım hem de rahatladım. Sizlere de bildirmek istedim :) başka bir akrabaya geçtiler. Yarın bizde olacaklar. O zaman koğuş yatak planını aktarırım :))

Son edit. Kalabalık aile, gerçekten kaprissiz, iyi niyetli insanlarla harika bir sey. Evet yorucu ama herkes evi benimseyip bir yerinden tutmaya calisiyor işlerin. Yine de herşey ister istemez ev sahibinin elinden geçiyor. Yorucu kısmı bu. Ciddi anlamda aşırı aşırı yoruldum. Saat 2.30 işler yeni bitti. Herşeyi eşimin arkadaşının eşiyle yaptık . Oturup bir de balkon keyfi yaptık. Canimiza susamış da olabiliriz :)

Oldukca yorucu bir haftanin, en yorucu gününün sonunda herkese iyi geceler. Tesekkurler...
Ne kadar güzel demeye geldim..Harikasınız bence herşey sizin pozitifliginiz sayesinde rayında ilerliyor..

Tüm sevdiklerinizle size huzur diliyorum..

Back