Misafir ağırlama

Güzelim bu teyze mevzusu buralarda çok kullanılıyor da umursamıyoruz biz. Boşuna uğraşma geçmiyor bize teyze meyze. Hakaret mi sanıyorsunuz, üzülecez mi sanıyorsunuz anlamıyorum valla.

Ayrıca buraların teyzesi bibi’dir, tahtına göz dikmeyeyim şimdi.
yo hakaret için söylemiyorum sana saygı göstermem için seni teyze olarak görmem gerekiyor o yüzden sana teyze diyeyim de azıcık saygı göstereyim

İncelik bu değil. Böyle bir şey değil misafir ağırlamak. Misafire hazırlığını yaparsın, misafir kalkıp gidince evini toplarsın. Misafir varken öyle ev işi yapılmaz ondan iş beklenmez.
İş beklemiyoruz zaten ama hamile bir kadına yardım etmekten hiçbir şey kaybetmezsiniz onun gözünde iyi birisi olursunuz. Bunu da yapamıyorsanız gerçekten yazık. Bu kadar kötü olmayın.

Suc eniştenizde karısının zorlandigini görmesine rağmen bu lackalasmış iliskiyi devam ettiriyor.Bir de kalmalı misafir asla kabul edilemez.Hamileyken zibilyon kere tuvalete kalkiliyor gece insan karim cekinir mi diye düsünür.Ilk cocuguma hamileyken genital varisim vardi son zamanlarinda bildigin şeyimi tutarak yürüyebiliyordum agrıdan duramiyordum o şekilde misafir agırladığimi düsünemiyorum ama tabiri caizse eşek olana semer vuran cok olur

misafir gelen adamın da davranışları yanlış tabiki.
Yaşınız daha çok küçük. Muhtemelen çok küçük bir çevrede büyüdünüz. Bu kadar eski kafalı kalmamanızı tavsiye ederim. Çocuk yetiştirecek kardeşiniz ama hala kadın erkek eşitliğinden bihaber sadece misafir gelen kadina yönelik kin tutup post acmissiniz. Zihniyetiniz çok geri. Siz kendiniz bilirsiniz ama kardeşiniz en azından çocuk yetiştireceği için biraz kendisini geliştirmesi lazım.

İş beklemiyoruz zaten ama hamile bir kadına yardım etmekten hiçbir şey kaybetmezsiniz onun gözünde iyi birisi olursunuz. Bunu da yapamıyorsanız gerçekten yazık. Bu kadar kötü olmayın.

Yav, 4 tane yetişkinin misafir ağırlanmasında ne yardımı? Evde çocuk yok. Dağınıklık yok. Neyi toplayacak? Her akşam çıkan iki bardak yerine dört bardak mı sıkıntı? Şaka mısın?

zihniyetinizi hiç beğenmedim
artık kadınların çoğu iş hayatında ama buna rağmen hem işi hem evi hem çocukları hale yola sokuyorlar, sokmak zorunda kalıyorlar çünkü onlara "yardım eden" kocaları yok
Bana mı yazdınız? Ben sizin anlattiginizla ilgili birşey yazmadim ki. İyi misiniz??? Zihniyet falan??

yo hakaret için söylemiyorum sana saygı göstermem için seni teyze olarak görmem gerekiyor o yüzden sana teyze diyeyim de azıcık saygı göstereyim
Saygının yaşla alakası yoktur. Kimseye saygı duymak zorunda değilsin ancak saygı göstermek zorundasın. Bunu da beceremiyorsan ya da becerebilmek için fazla çaba sarfediyorsan, insanlara saygı göstermen gerektiğini içselleştiremediysen toplum içine karışmamalı, forumlarda yazmamalısın.

Yav, 4 tane yetişkinin misafir ağırlanmasında ne yardımı? Evde çocuk yok. Dağınıklık yok. Neyi toplayacak? Her akşam çıkan iki bardak yerine dört bardak mı sıkıntı? Şaka mısın?
Derdi iş yaptıramamış olmak işte. Yoksa iş çıkışı gelen insanlar erken gelip yemeğe, temizliğe falan yardım etmediler diye söylenmiyordur bence.

Kızlar benim ikizim var evli ve 7 aylık hamile. Eniştemin iş yerinden arkadaşı karısıyla beraber arada sırada birbirlerinde kalıyorlar.Eniştemin arkadaşının karısı ikizimin evindeyken hiçbir şekilde elini hiçbir şeye sürmüyor hamile haliyle bütün işleri kardeşim yapmak zorunda kalıyor. Hatta eniştem ikizimin çok yorulduğunu anladığı için Allah razı olsun o da yardımcı oluyor. Onun yorulduğunu görmesine rağmen hiçbir şekilde bir işin ucundan tutmuyor. Fakat ikizim onlara gidince hamile haliyle yardımcı oluyor ve ben ona söylüyorum yapma, hamile halinle sana acımayan bir insana yardım etme.Evet misafirlikte illa iş yapma zorunluluğumuz yok ama kadının hamile olduğunu bildiğin halde bunu yapmak acımasızlık ve kadın ikizime kendini davet ettirirken iş konusunda yardımcı olmak istediğini söyledi.Yani güya kardeşime iş konusunda yardımcı olmak için kendini davet ettirmiş.Ben şahsen böyle bir insanı evime misafir olarak davet etmem sadece dışarda buluşurum ya da aynı şekilde bende onun evinde bir iş yapmazdım.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ikizime burdan güzel yorumlarını ve düşüneceklerinizi iletebilir misiniz🤍
Birbirlerinin evinde yatılı kalacak kadar mıç mıç olmaya gerek yok. Bir İngiliz atasözü der ki “Komşunla arkadaş ol ama bahçe duvarını kaldırma”.

Böyle baskalarini evlerine fazla sokup aldatilan o kadar cok insan var ki. Ne gerek var Allah askina. Elin hanzolari

X