Misafir ağırlama

Kızlar benim ikizim var evli ve 7 aylık hamile. Eniştemin iş yerinden arkadaşı karısıyla beraber arada sırada birbirlerinde kalıyorlar.Eniştemin arkadaşının karısı ikizimin evindeyken hiçbir şekilde elini hiçbir şeye sürmüyor hamile haliyle bütün işleri kardeşim yapmak zorunda kalıyor. Hatta eniştem ikizimin çok yorulduğunu anladığı için Allah razı olsun o da yardımcı oluyor. Onun yorulduğunu görmesine rağmen hiçbir şekilde bir işin ucundan tutmuyor. Fakat ikizim onlara gidince hamile haliyle yardımcı oluyor ve ben ona söylüyorum yapma, hamile halinle sana acımayan bir insana yardım etme.Evet misafirlikte illa iş yapma zorunluluğumuz yok ama kadının hamile olduğunu bildiğin halde bunu yapmak acımasızlık ve kadın ikizime kendini davet ettirirken iş konusunda yardımcı olmak istediğini söyledi.Yani güya kardeşime iş konusunda yardımcı olmak için kendini davet ettirmiş.Ben şahsen böyle bir insanı evime misafir olarak davet etmem sadece dışarda buluşurum ya da aynı şekilde bende onun evinde bir iş yapmazdım.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ikizime burdan güzel yorumlarını ve düşüneceklerinizi iletebilir misiniz🤍
Misafirlik için evde yatıya gidildiğini de ilk kez duyuyorum dıdısının dıdısı aynı şehirden ne gereksiz bir sınırsızlık laçkalık
Anam değil babam değil içsin çayını çorbasını akşam evine gitsin. Tuhafsınız valla

Kızlar benim ikizim var evli ve 7 aylık hamile. Eniştemin iş yerinden arkadaşı karısıyla beraber arada sırada birbirlerinde kalıyorlar.Eniştemin arkadaşının karısı ikizimin evindeyken hiçbir şekilde elini hiçbir şeye sürmüyor hamile haliyle bütün işleri kardeşim yapmak zorunda kalıyor. Hatta eniştem ikizimin çok yorulduğunu anladığı için Allah razı olsun o da yardımcı oluyor. Onun yorulduğunu görmesine rağmen hiçbir şekilde bir işin ucundan tutmuyor. Fakat ikizim onlara gidince hamile haliyle yardımcı oluyor ve ben ona söylüyorum yapma, hamile halinle sana acımayan bir insana yardım etme.Evet misafirlikte illa iş yapma zorunluluğumuz yok ama kadının hamile olduğunu bildiğin halde bunu yapmak acımasızlık ve kadın ikizime kendini davet ettirirken iş konusunda yardımcı olmak istediğini söyledi.Yani güya kardeşime iş konusunda yardımcı olmak için kendini davet ettirmiş.Ben şahsen böyle bir insanı evime misafir olarak davet etmem sadece dışarda buluşurum ya da aynı şekilde bende onun evinde bir iş yapmazdım.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ikizime burdan güzel yorumlarını ve düşüneceklerinizi iletebilir misiniz🤍
Öyle insanın evimde işi yok , ayrıca hamile hali ile kız kardeşin de kimseyi kabul etmeseydi, bir söz vardır "Eşek olana semer vuran çok olur "...

Yatılı kalmak nedir yaa...Ben annem de bile yatılı kalmıyorum,evime geçiyorum ki arkadaşta kalacam bir de haz etmediğim birinde.
Ne o bana gelsin kalsın ne ben ona gidip kalıyım.

Bana mı yazdınız? Ben sizin anlattiginizla ilgili birşey yazmadim ki. İyi misiniz??? Zihniyet falan??
aaaa çok çok özür diliyorum ben konu sahibinin bir mesajını alıntıladım zannediyorum, nasıl oldu inanın anlamadım :KK43:
tabii ki mesajım size değildi

Normalde misafirden yardım beklenmesini doğru bulmasamda özel hallere, yakınlık durumuna göre işler değişebilir.
Birbirinden kalacak kadar yakın insanlar, hamilelikte varsa yardım edebilir diye mesela
ama karşı tarafın böyle bir düşüncesi yoksa ve şuan misafir ağlamak zor geliyorsa davet edilmez. Mesele olacak bir şey değil.

Ayrıca erkeklerin misafir gelince bir ilim ucundan tutması bir marifet değil. Tabi ki yapacaklar, yapmalılar. O durumda gelen kişiye de ihtiyaç kalmaz esasında.

Musait değiliz desinler herkes kendi evinde kalsın yetişkin insan değil mi bunlar hayır kelimesi lügatlarında yok mu ?Kendine acımayan birine başkasının acımasını bekliyorsunuz sizde bi tuhafsınız

Bana göre de sizin düşünce anlayışınız doğru değil. Karı koca zaten beraber işlerini hallediyorlar ama eğer hamile birisine kendini davet ettirip sonrasında hiçbir şekilde yardımcı olmuyorsan bu bana göre kabalıktır.Onlar kibarlık yaparak reddetmediler onları.Ama enayi yerine koyup yardımcı olmamak bambaşka bir durum.
canım kardeşiniz 1kere böyle bişey yaşadı ise ikinciye kalmalı görüşmez olur biter kaldı zaten doğumu yaklaşmış son güne kadar bunlarla görüşecek hali yok.
Sonra çocuk olunca zaten düzeni değişecek dışarda filan görüşür geçerler.
tamam kadın düşüncesizlik etmiş ama çevrede çok insan var bu şekilde ve değiştiremezsiniz yüzüne de bişey diyemiyorsa bundan sonra oralı olmaz olur biter bunun başka çözümü yok yani.

Yetişkin olmanın bir kuralı da hayır demektir bence . Koca koca adam kadın olup bir hayır diyemeyen tipleri hiç anlamıyorum doğrusu. Ben istemediğim bir şeye hayır diyorum ya dünyanın en kolay şeyi. Ayrıca eve yatılı misafir olayını çok tuhaf buldum sanırım birçok kişi aynı fikirde

Saçmalık. Dışarda yesin içsinler evde kalmak ne münasebet? Asla kabul etmezdim böyle bir şeyi

X