nil88 uyarımı dikkate aldığın ve yazıyı paragraflara ayırdığın için teşekkürler. bu sefer hepsini okudum, kelimesi kelimesine.
yalnız şeyi anlamadım: yeni sevgilinle neden ayrıldınız?
neyse. evlilik dışı ilişkiye girdiğin için pişman olduğunu tahmin edebiliyorum. ama mesele bu değil, umarım korunmuşsundur. çünkü hamile de kalabilirdin.
şimdi yapılacak şey şu:
bu ilişki kangren olmuş. güvendiğin bir arkadaşın ona senin intihar ettiğini söylesin. o vicdan azabıyla kıvranırken sen de toparlanmana bak. ne yap biiliyor musun: her şeyi yok say. boktan şeyler yaşamışsan her şeyi yok sayacaksın.
eğer psikoloğa gidiyorsan, psikolog yerine psikiyatrise gitmeyi deneyebilirsin. durum aşk meselesi değil tam bir psikiyatri vakası.
çünkü sen ona aşık değildin. ısrarlı aramaların, hiçbir şey olmamış gibi ilişkiye devam etmelerin, sevilmediğini hissettiğin halde cinsellik yaşaman, acı çekmene rağmen onunla iletişim kurmaya çalışman depresyonla beraber şiddetlenmiş obsesyon belirtileri gibime geldi.
o yüzden olay şu: "aaa şerefsiz bir erkek yüzünden oldu bunlar" deme sakın. dünya şerefsizdir. kendimizi şerefsizlerden korumak bizim görevimizdir. sen birini ısrarla ararsan, o da senin onurunla oynamaya hak kazanır.
ne demiştim, ruhsal bir bunalım geçirmişsin ve bu bunalım içerisinde istemediğin mantıksız hareketler yapmışsın ve bu hareketlerin sonucunda tehlikelere açık hale geldiğin için insanlardan psikolojik zarar görmüşsün.
YÖNTEM ŞU: herşeyden kurtulmak çok kolay.her şeyi, yaşanan her şeyi, o cinsel ilişkiyi, o yok sayılmaları, o terk edilmeleri, o istenmemeleri, o kavgaları, o sevgiliyi, o aileyi, her şeyi bir ruh bunalımı sonucunda mecburen gelişen istenmeyen olaylar olduğunu kabul et. "hayır, onlar yüzünden oldu bunlar" deme. sağlıklı insan, en küçük sorunda tavrını koyan insandır. sağlıklı insan, asla sevgilisiyle olayların bu noktaya gelmesine İZİN VERMEZ. sağlıklı insan anında geri çekilir. hele de evli değilse. hele de çocuğu yoksa.
herşeyin ruhsal bir bunalımın istenmeyen sonuçları olduğunu kabul et ve hayatına devam et. sen hiç aşık olmadın. hala bakiresin. bilgisayar kilitlenince nasıl düğmeye basıp baştan başlatıyorsak, her şeyi geri sar. çünkü bu kangren olmuş ilişki atmış batmış, çürümüş, karışmış, kilitlenmiş. açılmaz, imkansız.
tabi psikolojik destek almayı da unutma.şununla iletişimi kesersen başka biriyle yeni aşk hayatın başlayacak.
çok uzun oldu, umarım sen de beni okursun.
yeni bi hayat kurmaya çalışıyodum.o gelene kadar da başka birini aldım hayatıma.herşeyi anlatmıştım onada çkü evlenmek istiyodum artık biriyle.beni anladı en başlarda hiç problem yoktu.birlikte olmak istedi ve o da öyle bitti.
burayı anlamadım canım. başka biriyle mi evlenmek istedin?
peki şimdi ne yapıcaksın hep onu beklemekle mi geçecek ömrün kendine işkence etmekten vazgeç tamamen bitir şu adamı kafanda çünkü o seni haketmiyor
1seneyi geçkin psikolojik yardım alıyorum.bilmiyorum işe yarayıp yaramadığını.ben hala acı çekiyorum..
Canim ciddiyetin hala daha farkinda degilsin Sen tedaviyi kabul etmiyorsun basdan daha o yüzden acin taze ve hicbirsey degismiyor yaramiyor ve daha kötü oluyor böle devam ettikce ister 10 ister 20 yil gesin acin taze kalir kalirkafamçokkarıştı Hayat Keskelerle,Acabalarla, Öyle olsaydi, Ah kader bizi nerelere getirdi, bu kisi/kisiler olmasaydi biz mutlu olurduk felan filan bu söylemlere Yasanilmaz yasadinmida su an oldugun durumda olursun Herzaman
Yasidiklarini eksiye artiya ayir sana ders olanlari cikar (kulagina küpe olsun) bi dahaki sefere icin önlemini al ve hayatina kaldigin yerden devam etmeyi yeniden ögrenmelisin!üzülerek söylüyorum Hem cok mutsuz caresiz hemde bos yere ümitlerle yasarsan saplanti derecesinde etrafinda insan kalmaz
KKlübü tam senlik baslangic yapmak icin sanalda olsa yanliz hissetmesin ve baska seylerle ilgilenmeyi düsünmeyi yönlendirirsin kendini kimbilir arkadaliklar bile edinip gercek hayatda görüsebilme imkanin olur,ama hepsi senin ellindeyerimseniben
ilaçları içmen gerekli. birini kafada takıntı haline getirmen sağlıklı bir duygudurum değildir ve tedavi gerektirir. ilaçlar "aaaa çok mutluyum laylay" demene sebep olmayacak korkma. o ilaçlar bu adamdan sonraki ilişkinde aynı şeyleri yaşamaman için gerekli sana.
ne kadar kabul etmesen de, gönül meselesinde ısrar etmeyi gereğinden fazla abartıp sağlığını bozmuşsun. eğer bu huyun devam ederse bundan sonra bulacağın yeni sevgililerinde de aynı sorunu yaşarsın. o yüzden o ilaçlar gerekli sana.
bir de ilişki zorla oldu filan demişsin. tecavüz gibi bi mesele varsa şikayetçi olmak gerekirdi diye düşünüyorum. ama kendi isteğinle birlikte olduysan da bunu belirtmende bir sakınca yok çünkü biz sana bu zor gününde "niye cinsellik yaşadın" vs gibi yargılarla üzerine gelecek değiliz, bu senin özelin.
ama dediğim gibi, sil baştan yapacaksın, tek yol bu.
buradaki bi çok kişi gibi bende bi süre telefondan bilgisayardan uzak dur ve fazla dışarılarda dolaşma. sana ulaşamamasını sağla.tabi bu sürede kafandan ona dair herşeyi sil unut bi daha hatırlamamak üzere. yeni arkadaşlıklar kur. ve gerçekten güvenebileceğin biriyle başla yeni bi ilişkiye.tanımaya çalış herşeyden önce. umarım kısa sürede içinde bulunduğun bu durumdan kurtulursun ve mutlu olabilirsin:) hakkında hayırlısı olsun.
şuraya şu konuyu açtım bi kişi bile bekle anlar hatasını ne biliyim bi bildiği vardır gibi bişey sölemedi..ben gerçekten yanlış yoldayım.farkındayım yanlış olduğunun ama bi uygulayabilsem...tamamen kaybetmekten korkuyorum herhalde çnkü acı çeksin istiyorum.tamamen kaybedersem bu olamayck.. salağım ben! zten şuandaki durumun korktuğum durumdan ne farkı varsa....
tedaviyi kabul etmiyosun derken canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?