Bebeğimin dayak yemesi

Benim kızım hiç paylaşımcı değil asla bir şeyini başkasına vermez elinden alır. Şiddeti yok hiç bir şekilde. Teyzemin torunu var 2 yaş büyük. Başlarda görüşüyorduk ortamda falan denk geliyorduk. Baktım kızıma vuruyor tekme atıyor bildiğin. Annesi asla seslenmiyor yani öyle olmaz bile demiyor. Görüşmeyi kestim ne onlara gittim ne de gelmek istediklerini duyurduklarında duymamazlıktan geldim. Bazen denk geliyoruz ortamda yapacak oluyor ben uyarıyorum kimse kusura bakmasın ben nasıl ki çocuğum birine vurmaya kalksa uyarıyorsam herkes kendi çocuğuna sahip çıkacak

Benim kızım hiç paylaşımcı değil asla bir şey şeyini başkasına vermez elinden alır. Şiddeti yok hiç bir şekilde. Teyzemin torunu var 2 yaş büyük. Başlarda görüşüyorduk ortamda falan denk geliyorduk. Baktım kızıma vuruyor tekme atıyor bildiğin. Annesi asla seslenmiyor yani öyle olmaz bile demiyor. Görüşmeyi kestim ne onlara gittim ne de gelmek istediklerini duyurduklarında duymamazlıktan geldim. Bazen denk geliyoruz ortamda yapacak oluyor ben uyarıyorum kimse kusura bakmasın ben nasıl ki çocuğum birine vurmaya kalksa uyarıyorsam herkes kendi çocuğuna sahip çıkacak
Benim arkadaşımın kızı da hiç paylaşımcı değildir. Oğlumun oyuncaklarını bile bizim eve gelince kucağına toplar hiç paylaşmak istemez ama annesi hep buna müdahale eder. Buna müsade etmez izin vermez. Şiddet yok hatta birbirlerine sarılmak öpmek gibi sevgi gösterisi yapıyorlar oğlum kızı görünce sevinçten çığlıklar atıyor hiç itme bile olmadı beraber büyüyorlar ama yine de çok sevdiğim arkadaşım bu konuda bi müdahalede bulunmasa bende fazla saf ses çıkarmayan oğlum ezilmesin diye görüşmezdim. Burda her şey annede bitiyor. Anne izin veriyorsa çocuk dünyaları devirir yani 🤷🏻‍♀️

Benim arkadaşımın kızı da hiç paylaşımcı değildir. Oğlumun oyuncaklarını bile bizim eve gelince kucağına toplar hiç paylaşmak istemez ama annesi hep buna müdahale eder. Buna müsade etmez izin vermez. Şiddet yok hatta birbirlerine sarılmak öpmek gibi sevgi gösterisi yapıyorlar oğlum kızı görünce sevinçten çığlıklar atıyor hiç itme bile olmadı beraber büyüyorlar ama yine de çok sevdiğim arkadaşım bu konuda bi müdahalede bulunmasa bende fazla saf ses çıkarmayan oğlum ezilmesin diye görüşmezdim. Burda her şey annede bitiyor. Anne izin veriyorsa çocuk dünyaları devirir yani 🤷🏻‍♀️
Kesinlikle öyle. Ben kızıma bunu anlatamıyorum paylaşım konusunu. Sürekli de anlatıyorum 2.5 yaşında. 3 yaşa kadar normal deniliyor ama bakalım artık inşallah düzelir yoksa sıkıntı.

Ben bi yere gittiğim zaman x5 yoruluyorum. Sürekli takipteyim birine ya da bir eşyaya zarar verecek mi yediği şeyi dökecek mi diye. Ama dediğim kişi de bu asla yok asla. Bize geldiler bi kere eline aldı yiyeceği gezerek yedi bütün odalarda döke döke. 1 kere kalkıp napıyor diye bakmıyor çocuğuna. Bazen anneme diyorum böyle gamsız olcan kafan rahat olur. Bizde yapma etme ne yapıyor diye perişan oluyoruz peşinde 🤭

Benim kızım hiç paylaşımcı değil asla bir şeyini başkasına vermez elinden alır. Şiddeti yok hiç bir şekilde. Teyzemin torunu var 2 yaş büyük. Başlarda görüşüyorduk ortamda falan denk geliyorduk. Baktım kızıma vuruyor tekme atıyor bildiğin. Annesi asla seslenmiyor yani öyle olmaz bile demiyor. Görüşmeyi kestim ne onlara gittim ne de gelmek istediklerini duyurduklarında duymamazlıktan geldim. Bazen denk geliyoruz ortamda yapacak oluyor ben uyarıyorum kimse kusura bakmasın ben nasıl ki çocuğum birine vurmaya kalksa uyarıyorsam herkes kendi çocuğuna sahip çıkacak
Analarıda hıc yapma demiyor
Yapma deseler
Ciddi ciddi kızdıklarını gorsek
Zaten Bızde ya cocuklar anlasamıyor ıste, annesıde Cok cabalıyor oysa.
Fılan derdik hani.
Boyle anasına ayrı anasına ayrı sinir oluyoruz

Yok böyle birşey tamam yaşları çok ufak mînnaklarin kıyamam burası ayrı . Çocuğumuda tirmalatmam biraz daha büyüsünler o zaman bakarsınız.Yada görüşülmez yani . Doğrusu budur iki kahve için olmaz yani

Hanımlar üst kat komşum çok iyidir. Her konuda yardımcı olur çok severim ama gelelim asıl konuya. Kızım şuna 2.5 yaşında onun kızıyla aralarında 4 ay var benim kızım 4 ay büyük. Komşumun kızı yaşına girmeden daha benim kızımı sürekli döverdi. Bildiğiniz tekme atar tokat atar neyse bebektir düzelir dedik. Yanlarında durduğumuz halde şuanda bile kızımı sürekli itikliyor elinde çöp dahi olsa elinde bişey olsun istemiyor. Annesi biraz uyarsada kızını yinede benim kızımın elindekini istediği zaman onun kızı benim kızımdan tatlı dille alıp kızına veriyor. Vurma etme diyor ama sen kendi elindekiyle oynayacaksın arkadaşındakıni almayacaksın diye uyarmıyor. Benim kızımda tam tersi çok uslu lafdan anlayıp asla şiddeti yoktur dayak yer karşılık vermez. Komşum benimle görüşmek istiyor ama kızı parkta bile kızıma rahat vermiyor. Benim kızımda onun kızını çok seviyor ağlıyor onlara gitmek için ama ben artık dayanamayıp tatlı dille komşuma bu şekilde kızımda şiddeti öğreniyor biz en iyisi çocuklar uyuyunca kahve içip görüşelim dedim ama ikimizinde kızları öğle uykusunu bıraktığı için hiç görüşmüyoruz. Çevremde olayı bilenler doğrusunu yaptın diyor ama siz olsanız ne yapardınız. Komşunun kızı benim kızımı sürekli tırmalarken beni bile tırmalar oldu annesi ise kuzeninden öğrendiğini söylüyor
Ben de görüştürmezdim. Bizim arkadaşlarla cocuklarımız da arada kavga ediyor. İki yaş dört yaş üc yaş vs var. Bizde kural çok net baskasının rldin hicbirşey alınmaz. O bırakırsa sadece alabilir. Vurmak kesinlikle yok. Vuran net bir şekilde uyarılır. Oyuncağını paylaşmak istemeyen paylaşmaz. Kimseyi kendi oyuncağını paylaşmaya zorlamak yok

Kesinlikle öyle. Ben kızıma bunu anlatamıyorum paylaşım konusunu. Sürekli de anlatıyorum 2.5 yaşında. 3 yaşa kadar normal deniliyor ama bakalım artık inşallah düzelir yoksa sıkıntı.

Ben bi yere gittiğim zaman x5 yoruluyorum. Sürekli takipteyim birine ya da bir eşyaya zarar verecek mi yediği şeyi dökecek mi diye. Ama dediğim kişi de bu asla yok asla. Bize geldiler bi kere eline aldı yiyeceği gezerek yedi bütün odalarda döke döke. 1 kere kalkıp napıyor diye bakmıyor çocuğuna. Bazen anneme diyorum böyle gamsız olcan kafan rahat olur. Bizde yapma etme ne yapıyor diye perişan oluyoruz peşinde 🤭
Bende öyleyim ki benim oğlum uslu sakin hayırı bilen bi çocuk 2 yaşını biraz geçti. Ama yine de gözüm üstünde benim olmadığım odada oynayamaz yalnız kalamaz. Gittiğimiz yere bi kaç tane oyuncak götürürüm ve çcouklu ev olupta o eşya oyuncak değilse ev sahibinin hiç bi eşyasına dokunamaz oyuncak yapamaz. Şimdiye kadar çok şükür ki bi sorun olmadı şimdiden sonra da olmaz umarım 😂

Sen kahve içeceksin diye çocuğun niye tırmalanıp, itilip kakılıyor? Bir iki kere olan bir şey de değilmiş bu. Yazık değil mi o çocuğa? Ne kadar rahat ve bencil insanlar var ya hayret ediyorum!

Hiç bir arkadaş akraba sizin çocuğunuzdan daha kıymetli değil olmamali da görüşmeyin bırakın ya ters birşey yapsa herşey bir anlık ve düzeleceğini Dr sanmıyorum hem mizaç meselesi hem de bence ailede biraz öyle yetiştiriyor

paylasim 3 yastan sonra basliyor candy ama oyle bir anda degil bunu asilamak uzun suruyor. Benim kizim da hic paylasimci degil (evde) ama kreste ogretmeninin anlattigina gore paylasmak istemedigi icin kavga eden cocuklari ayiriyormus, bakin boyle olmaz paylasmalisiniz, yoksa arkadasim uzulur diyormus. Misafirlige gidiyoruz (akrani hic yok ailede) gittigimiz her yerin en kucuk cocugu oldugu icin oyuncaklari kucaklar kimseyi de oynatmaz ama diger cocuklar hep paylasmaliyiz diye anlatiyor. Yani gore gore, duya duya zamanla kavriyorlar paylasmayi.

paylasim 3 yastan sonra basliyor candy ama oyle bir anda degil bunu asilamak uzun suruyor. Benim kizim da hic paylasimci degil (evde) ama kreste ogretmeninin anlattigina gore paylasmak istemedigi icin kavga eden cocuklari ayiriyormus, bakin boyle olmaz paylasmalisiniz, yoksa arkadasim uzulur diyormus. Misafirlige gidiyoruz (akrani hic yok ailede) gittigimiz her yerin en kucuk cocugu oldugu icin oyuncaklari kucaklar kimseyi de oynatmaz ama diger cocuklar hep paylasmaliyiz diye anlatiyor. Yani gore gore, duya duya zamanla kavriyorlar paylasmayi.
Ay inşallah bakalım. Ben de zorlamıyorum ama anlatıyorum işte birlikte oynayabilirsiniz falan. Bi yere giderken oyuncak götürmek istiyor sonra orda vermiyor çocuğa baktırmıyor bile. Bende diyorum çıkarken ama sen bunu götürünce x bununla oynamak, bakmak isteyecek onunla oynayacaksan götürelim diyorum direkt bırakıyor evde düşünmüyor bile 🤭 bana bile vermiyor oynarken sürekli elimden alıp başkasını veriyor 😂 ayyy teorikte var ama uygulamada yok yani 😂

Oldu canım gerçekten
İki yaşındaki cocuga yok demeyin hayır deyip sınırları ogretmeyın.
Hey noluyo dıye yuzunuzle destekleyerek en ufak bı sesli uyarıda bulunmayın. Nolur maazallah bebegınızın incileri dökülür... Ama karsınızdaki cocukların dayak yemekten dişleri dökülsün onemli mi ayol.sizinkiler incinmesin yeter ki.cocuk yetıstırın o zaman gangster degıl
Pardon anlamadım? Siz iyi misiniz hanımefendi? Ben çocuk uyarılmasın anne de bebeğini mi dövdürsün demişim ne demişim? Bakıyorum gayette türkçe yazmışım oysa ama demekki…

Çocuklar uyarılırlar ancak 2 yaşındaki çocuk sizin dediklerinizi tam olarak anlayıp uygulamaya geçmesi büyük yaş çocuklara göre zaman alır. 2 yaş sendromu diye de literatürde adı vardır. Ama tabi onun için okuduğunu anlayabilme yetisi önemli. Siz çevrenize sorun bir anlatanınız çıkar elbet.

Hanımlar üst kat komşum çok iyidir. Her konuda yardımcı olur çok severim ama gelelim asıl konuya. Kızım şuna 2.5 yaşında onun kızıyla aralarında 4 ay var benim kızım 4 ay büyük. Komşumun kızı yaşına girmeden daha benim kızımı sürekli döverdi. Bildiğiniz tekme atar tokat atar neyse bebektir düzelir dedik. Yanlarında durduğumuz halde şuanda bile kızımı sürekli itikliyor elinde çöp dahi olsa elinde bişey olsun istemiyor. Annesi biraz uyarsada kızını yinede benim kızımın elindekini istediği zaman onun kızı benim kızımdan tatlı dille alıp kızına veriyor. Vurma etme diyor ama sen kendi elindekiyle oynayacaksın arkadaşındakıni almayacaksın diye uyarmıyor. Benim kızımda tam tersi çok uslu lafdan anlayıp asla şiddeti yoktur dayak yer karşılık vermez. Komşum benimle görüşmek istiyor ama kızı parkta bile kızıma rahat vermiyor. Benim kızımda onun kızını çok seviyor ağlıyor onlara gitmek için ama ben artık dayanamayıp tatlı dille komşuma bu şekilde kızımda şiddeti öğreniyor biz en iyisi çocuklar uyuyunca kahve içip görüşelim dedim ama ikimizinde kızları öğle uykusunu bıraktığı için hiç görüşmüyoruz. Çevremde olayı bilenler doğrusunu yaptın diyor ama siz olsanız ne yapardınız. Komşunun kızı benim kızımı sürekli tırmalarken beni bile tırmalar oldu annesi ise kuzeninden öğrendiğini söylüyor
Valla benımde oğlum halasıyla kavga edince. İkisininde elınde o oyucagı alıp kaldırıyorum. Ve dıyorum bızım evde dayak yasak duruyolar. İkiside fena. Ne olursa olsun oyuncakta kavga ederlerse bile bölüştür yorum. Sonra dıyorum kımse kımsenın oyuncagına karısmayak. Çok şükür dınlıyorlar. Yaslarıda küçük halası 3 . Oglumda 1 . 5 yasında

Konuyu korkarak açtım babadan şiddet görüyor diye..
Görüşmeyin hiçbirşey bebeğinizden kıymetli değil.
Ben de çok korkarak açtım konuyu, neyse ki çocuk meselesiymis. Çocuğum zarar görüyorsa görüşmeyi keserdim, yani mesafe koyardım, kadına da sizin gibi izah ederdim o kadar, bile bile çocuğumun acı çekmesine izin veremem.

X