- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.447
- 698
- Konu Sahibi halacocuksun
-
Aynı durumda sizde olabilirsiniz hayat neler getirir neler götürür bilemeyiz
Kavanoza çorba koyunca her seferinde yeni kapak şart mı ?Eşiniz sınav stresi yaşıyor,tüm gün evde olmak işsiz olmanın verdiği gerginlikte olabilir.Bu süreçte size tek bir tavsiyem var sabırlı olun yada durumunuz el veriyorsa iki haftada bir yardımcı alın.Şöyle düşünün psikojiniz bozulup gidip doktorlara vereceğinize yardımcı kadına verin o parayı ve sizde daha az stres olursunuz.
Birde inanın bir çok kadın sizinle aynı şeyleri yaşıyor.
bende çalışıyorum.2 çocuk annesiyim.
Yaşadığım yer çok ufak bir ilçe olduğu için buralarda yardımcı kadın tutma olayı malesef yok.Bir iki kişi var onlarda güvenip evime alamiyorum malesef.
Bu yüzden çok planloyimdir.Herseye yetisiyorum bir şekilde çok şükür.
Rutinlerim;
1.Ne kadar yorgun olursam olayım mutlaka uyumadan evi derler toplarım,ertesi gün bakıcım geleceği için direk çocukla ilgilenmesini istiyorum çünkü.
2. 9 yildir evliyim.Sofra kalkar kalkmaz mutlaka toplanır Asla mutfağa yığılıp ertelenmez.Sonra onun ağırlığı oluyor insanın üzerinde.
3.iki günde bir mutlaka WC ve tuvaleti şöyle bir üstten ovarim.Hemen hemen kalabalık olduğumuz için makina atarım mutlaka çünkü sonra çok birikiyor.
4.Her çorba yaptığımda mutlaka kavanoz vakum yaparım böylece her zaman hazır yemeğim oluyor.Yazin yaptığım kişlik soslarda çok kurtarıcı oluyor benim için
5.her haftasonu bir tepsi kek bir tepsi poğaça mutlaka yapar buzluğa atarım.Hafta içi çocukların ara ogunlerinde veriyorum kurtarıcı oluyor.
6.inanin bu şekilde planlı ilerlerseniz hiç bir şey zor olmuyor.
Bende çok yoruluyorum.Cocuklarim ufak.
Allah sizinde yardımcınız olsun
Abartıyorsunuz bence. Dışarıda elini tut desem tutuyor diyosunuz. Sevgili gibi mıç mıç olamazsınız. Onun aklına gelmiyorsa siz tutun elini. Ev işine yetişemiyorsanız bi yardımcı tutun ki çalışıyomuşsunuz. Yuva yıkmak bu kadar kolay mı? Belki de siz eşinizden uzak durduğunuz için sizden uzaklaşmıştır. Böyle saçma sebeplerle evlilik mi biterçalışıyorum , evimde iş yerime uzakta bazen trafik olunca 2 saat yolda geçiyor eve gelince yoruluyorum yemek yapıyorum çocuklara yemek yediriyorum toplayamadan bazen kendim dahi yiyemeden uyuyakaliyorum ...işe yeni başladım adaptasyon sürecim var birde onuda hesaba katın....çocuğum var ..şimdi çocuğum zor yemek yiyor malesef ...neyse işte eşim yeni işini bıraktı başka bir iş için sınava hazırlanıyor...bu süreçte bana ilgi vs göstermiyor bende bunun mutsuzluğu var depresyona girmeme ramak var ama şartlar el vermiyor giremiyorum zaman yok...neyse işte ben yemek hazirlayinca yoruluyorum dağınık kalıyor mutfak çocukla vakit geçireyim derken zaman bitiyor ..birde ilgi sevgi görmek istediğim ellerden ilgi görmeyince hiç ne kendime bakasim geliyor nede ev isi yapasim geliyor ....ilk büyük tartışmamız yaptık çok kötüydü ...bana sürekli dağınık olma diyor bende elimden geleni yapıyorum hafta sonu toplarım diyorum neyse işte yine çamaşırlari attım makineye ev isi yapicam sabah erken kalktım o bana dağınık pis olma dedi bende ne kadar anlatsamda beni anlamadı sinir krizi geçirecektim artık burama kadar geldi .... kötü kötü bakıyordum ona oda bana ...... Gibi bakma dedi kötü bir kelime kullandı bu yüzden özür diledi ömrümün geri kalanında tövbe edicem bu yüzden felan dedi ama umrumda değil ...
ben güzel bir yere atandım bu arada eşim destek çıktı baba şimdi benim ona destek çıkmamı istiyor haklı bende destek cikiyorum ama elimden bu geliyor birde bana ilgi göstermiyor benimde içimdeki yaşama sevinci öldü ev isi yapasim gelmiyor .. açıkçası sınava girsin kazansın boşanmayı düşünüyorum onada bunu söyledim ...iyi bir baba bu arada ama anneyi mutlu etmeyen babayada ne kadar iyi denir bilemedim...
bugüne kadar bana yumuşak sevgi dolu saygılı davranmıştı...
ne yapmalıyım elim ev isine gitmiyor bu mutsuzlukta, kalbim çok acıyor bir erkek gibi beni sarıp sarmalamiyor kız gibi tripli elimi tutup kucağına alıp bir goturmuyor ne bileyim çok soğuk benide hayattan soğuttu... Dışarı çıkarız elimi tut dersem aklıma gelir mesela offff mutluluğum kısa sürdü yoruldum artık ..bu normal mi boşanmali miyim inanın doğruyu göremiyorum...saygılı sevgi dolu nazik idi ....saygısı bu kavgada bitti
@Zorhayat91 beddua etmemiş yalnız.Aynı durumda siz de olabilirsiniz hayatın ne getireceği belli olmaz demiş.Empati yapılmasını istemiş.Bu cümlenin neresi beddua teşkil ediyor gerçekten anlamıyorum.Beddua saatinde miyiz? Bir söz vardır bilirsiniz belki beddua döner dolaşır sahibi bulur. O yüzden beddua ederken iki kere hatta on kere düşünün
Bilemedim ablacim, bende beddua gibi algiladim.@Zorhayat91 beddua etmemiş yalnız.Aynı durumda siz de olabilirsiniz hayatın ne getireceği belli olmaz demiş.Empati yapılmasını istemiş.Bu cümlenin neresi beddua teşkil ediyor gerçekten anlamıyorum.
Benim eşim de sıcak değildir,elimi tutmaz ben tutmazsam,durduk yere sarılmaz bunları hep ben yaparım,ben yapmasam öyle gider..Ama ben yapınca da mutlu olur..Bilirim beni sevdiğini,düşündüğünü ama kültürü,yetişme tarzı farklı böyle seylere kapalı.Baslarda cok sorun ettim,üzüldüm ama zamanla kabullendim.Yani ne biliyim fazla dokunma,mıç mıç evet kadınlar bekliyoruz ama her zaman olmuyor..Eskiden beri böyleyse,sonradan değişmediyse cok kafaya takmaya gerek yok..çalışıyorum , evimde iş yerime uzakta bazen trafik olunca 2 saat yolda geçiyor eve gelince yoruluyorum yemek yapıyorum çocuklara yemek yediriyorum toplayamadan bazen kendim dahi yiyemeden uyuyakaliyorum ...işe yeni başladım adaptasyon sürecim var birde onuda hesaba katın....çocuğum var ..şimdi çocuğum zor yemek yiyor malesef ...neyse işte eşim yeni işini bıraktı başka bir iş için sınava hazırlanıyor...bu süreçte bana ilgi vs göstermiyor bende bunun mutsuzluğu var depresyona girmeme ramak var ama şartlar el vermiyor giremiyorum zaman yok...neyse işte ben yemek hazirlayinca yoruluyorum dağınık kalıyor mutfak çocukla vakit geçireyim derken zaman bitiyor ..birde ilgi sevgi görmek istediğim ellerden ilgi görmeyince hiç ne kendime bakasim geliyor nede ev isi yapasim geliyor ....ilk büyük tartışmamız yaptık çok kötüydü ...bana sürekli dağınık olma diyor bende elimden geleni yapıyorum hafta sonu toplarım diyorum neyse işte yine çamaşırlari attım makineye ev isi yapicam sabah erken kalktım o bana dağınık pis olma dedi bende ne kadar anlatsamda beni anlamadı sinir krizi geçirecektim artık burama kadar geldi .... kötü kötü bakıyordum ona oda bana ...... Gibi bakma dedi kötü bir kelime kullandı bu yüzden özür diledi ömrümün geri kalanında tövbe edicem bu yüzden felan dedi ama umrumda değil ...
ben güzel bir yere atandım bu arada eşim destek çıktı baba şimdi benim ona destek çıkmamı istiyor haklı bende destek cikiyorum ama elimden bu geliyor birde bana ilgi göstermiyor benimde içimdeki yaşama sevinci öldü ev isi yapasim gelmiyor .. açıkçası sınava girsin kazansın boşanmayı düşünüyorum onada bunu söyledim ...iyi bir baba bu arada ama anneyi mutlu etmeyen babayada ne kadar iyi denir bilemedim...
bugüne kadar bana yumuşak sevgi dolu saygılı davranmıştı...
ne yapmalıyım elim ev isine gitmiyor bu mutsuzlukta, kalbim çok acıyor bir erkek gibi beni sarıp sarmalamiyor kız gibi tripli elimi tutup kucağına alıp bir goturmuyor ne bileyim çok soğuk benide hayattan soğuttu... Dışarı çıkarız elimi tut dersem aklıma gelir mesela offff mutluluğum kısa sürdü yoruldum artık ..bu normal mi boşanmali miyim inanın doğruyu göremiyorum...saygılı sevgi dolu nazik idi ....saygısı bu kavgada bitti
Sen yapsan acaba gitsen sarılsan vs.Ben çözümü öyle buldum mesela…anlıyorum insan bekliyor ama karsısı yapamıyorsa biz yapsak,biz kursak sıcaklığı..Gelse şu an başımı oksasa öpse beni içten sevgisini hissettirse ... Her şeyi yaparım Temizlerim benim için 1 günlük iş ....ama buz dolabı mübarek... çocuğum ve inancım olmasa intiharı dahi dusunesim geliyor ..ben neden sevgiye bu kadar bagimliyim bilmiyorum .. yaşayamıyorum resmen sevgisiz
Kadın mutsuz değil.. Kadın tembel! Biterse bu evlilik tembellikten bitecek.İlk kez mutsuz olduğu için boşanmayı düşünen bir kadın gördüm. Bu kadar basit aslında. Mutlu değilsen bitmeli. He bence bıkmışlıkla alınmış ani bir karar bu sonradan fikriniz değişir. Bekara koca boşamak kolay derler öyle valla
Evet hepimiz hormonlarımız ve kalbimizle yaşamalıyız, nikaha falan gerek yokİlk kez mutsuz olduğu için boşanmayı düşünen bir kadın gördüm. Bu kadar basit aslında. Mutlu değilsen bitmeli. He bence bıkmışlıkla alınmış ani bir karar bu sonradan fikriniz değişir. Bekara koca boşamak kolay derler öyle valla
Beddua değil herkez bu hayatta birtakım olaylarla karşılaşabilir yani aynı durumda sizde olabilirsiniz derken yargılamayın kınamayın anlamında söyledim çünkü kadın sıkıntısını dile getirmiş ve kendini ifade etmeye çalıştıkça da sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşmış. Bu doğru değil!Beddua saatinde miyiz? Bir söz vardır bilirsiniz belki beddua döner dolaşır sahibi bulur. O yüzden beddua ederken iki kere hatta on kere düşünün
Beddua değil herkez bu hayatta birtakım olaylarla karşılaşabilir yani aynı durumda sizde olabilirsiniz derken yargılamayın kınamayın anlamında söyledim çünkü kadın sıkıntısını dile getirmiş ve kendini ifade etmeye çalıştıkça da sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşmış. Bu doğru değil!
Acilen bu melankolik ruh halinizden cikin. Boyle sorun cozulmez.
Eski kadınlar sadece evde mi çalışıyormuş? :) Herkes ilçe ve il merkezlerinde, memur veya esnaf karısı değildi ki. Köylerde deli gibi çalışıyordu kadınlar. Hem ev, hem tarla, üstünde 5 tane bebe. O tempoyu bi tasavvur edin, dudaklarınız uçuklar. Buna rağmen ne kadar ezildiklerini, hem eş hem kayın aile tarafından horlandıklarını saymıyorum bile daha, şu an içim de götürmüyor zaten. Konu sahibi ilk defa konu açan biri değil, eski konularını ve mesajlarını biliyoruz, kocası öyle şımartılmış biri değil. Kendisi zamanında çok fazla destek olmuş, şimdi biraz anlayış bekliyor. Gerginlikle saçma sapan bir münakaşa yaşamışlar, ikisi de pişman olmuştur şimdiye zaten. Hakkı olmayan bi yer varsa kendi yapmadığı işin lafını etmesi. Konu sahibinin diyeceği tek şey, ben yapmayınca sen mi yapcan, o sesini bi kes işine bak olmalıydı.Hanımlar yeni nesil erkekleri aşırı şımartıyorsunuz.Eski kadınlar sadece evde çalışıyormuş, siz hem evde ev hanımı gibi hem işte çalışıyorsunuz. Üstelik buradaki adam üstüne çalışmıyormuş, birçogunuz çocuğunuz olsa bu kadar şımartmazsınız, anlam veremiyorum bu ezikliğe.
Beddua değil herkez bu hayatta birtakım olaylarla karşılaşabilir yani aynı durumda sizde olabilirsiniz derken yargılamayın kınamayın anlamında söyledim çünkü kadın sıkıntısını dile getirmiş ve kendini ifade etmeye çalıştıkça da sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşmış. Bu doğru değil!
Birtakımın birleşik kullanıldığını bilen biri nasıl herkez yazar yaBeddua değil herkez bu hayatta birtakım olaylarla karşılaşabilir yani aynı durumda sizde olabilirsiniz derken yargılamayın kınamayın anlamında söyledim çünkü kadın sıkıntısını dile getirmiş ve kendini ifade etmeye çalıştıkça da sürekli olumsuz yorumlarla karşılaşmış. Bu doğru değil!
Sizin yaşınız bilmiyorum o nedenle nasıl hitap edeceğimi bilemedimBilemedim ablacim, bende beddua gibi algiladim.
sanki karsi tarafa "seninde basina gelsin"dermis gibi. Var ya öyleleri. Kendileri mutsuz diye, baskalarinin da mutsuz olmasini isteyenler.
İlgisiz sevgisiz kaldığım iicin bu kadar bezginim evet sadece bu ...ben ilgi ve sevgiye bagimliyim su içmek gibi bir şey benim için..ama soğuk bana karşı yoruldum
Bu kadar ilgi bağımlısı olmak sağlıklı mı sizce?İnanın tek derdim ilgi ve sevgi
Boşanınca çocuklara kimse bakmıyor ortada mi kalıyor anlamadım.Evet hepimiz hormonlarımız ve kalbimizle yaşamalıyız, nikaha falan gerek yokçocuklara da kim bakarsa baksın, bizim gönlümüzden önemli değiller(!)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?