yeni komşu tanışması

ay bıde ortalık malum komsum böyle bı teklıf sunsa korkar ve terslerdım herhalde konu sahıbı kendısıde korkmuyor :KK70:
Aynen ,illahaki kötü birsey olacak degil ama bazı konularda dikkat etmek lazım..bekar olsam,yeni evli komşunun evine neden gideyim ne gerek var ,yakışık kalmaz diye düşünürdüm..karsıiastıgımda merhaba,hoşgeldiniz falan der olay biterdi..

Sanırım siz bütün gün evde oturup, akşama kadar dedikodu yapıyorsunuz. Ancak, başka işi olmayan insan böyle komşuculuk oynar çünkü. İş, eğitim ve sosyal hayatınız olsaydı buna ihtiyacınız olmazdı.
Ben öğretmenim tam gün çalışıyorum, eşim büyük bir holdingte yönetici, karşı komşum bankacı, eşi mühendislik fakültesinde akademisyen. Ben ve karşı komşum yüksek lisans yapıyoruz bu arada. Komşuculuk da oynuyoruz. Çok da güzel oluyor. Bu da sosyal hayata dahil. Siz insanlarla bir araya gelince sadece dedikodu mu yapıyorsunuz?

Arkadaşlıkta kota mı var ben de bunu anlamıyorum. Pek çok çeşit arkadaşlarım var ama komşularımla da ilişki kuruyorum. İlla her gün görüşmek gerekmiyor. Acil durumda komşuları tanımak da çok önemli. Şehirdışında olduğunuzda evde bir sorun olsa kimden yardım isteyeceksiniz?
AdChoices
ADVERTISING​
Olmuyor tabi ki. Niye olsun? Bir bizim oluyor herhalde.
Hatta böyle düşünen insanların çocuklarının bile arkadaşa ihtiyacı olmuyor. Sınıf verileriyle muhattap olmamayı ayrıcalık sananlar var. Çocuklar okulda derslerden kalan vakitte arkadaşlarıyla oyun oynarsa ne ala. Sonrasında bir şey yapamazlar çünkü anneleri kimseyle arkadaşlık kuramayacak kadar yoğun ve üst mertebede. Bir bizim çocuklar okul sonrası program yapmak için deli oluyorlar sanırım.
Bunları genel olarak söylüyorum ama iletişim kurmayı tercih etmemenin ötesinde bunu iyi bir şey sanılması garip geliyor bana. Komşuyla arkadaş olunca dedikodu yapıyorsun direkt olarak ne alakaysa. Çalışırken de insan ilişkilerini yürütebiliyoruz, oluyor öyle şeyler.

Bence yeni evli evine yabanciysak gitmek doğru değil. Bende yeni evlenmiştim komşular haber gönderdi bir iki kişi geleck sandım hepsi toplanmış gelmiş. Acemilik ne temizlik düzen biliyordum ne ikram herşeyi onlar geldikten sonra zar zor hazirladim şuan sinirlerim çok bozuluyor aklıma geldikce

Sanırım siz bütün gün evde oturup, akşama kadar dedikodu yapıyorsunuz. Ancak, başka işi olmayan insan böyle komşuculuk oynar çünkü. İş, eğitim ve sosyal hayatınız olsaydı buna ihtiyacınız olmazdı.
Bu zıhnıyet sayesınde zaten komsu kavramı öldü.

Olmuyor tabi ki. Niye olsun? Bir bizim oluyor herhalde.
Hatta böyle düşünen insanların çocuklarının bile arkadaşa ihtiyacı olmuyor. Sınıf verileriyle muhattap olmamayı ayrıcalık sananlar var. Çocuklar okulda derslerden kalan vakitte arkadaşlarıyla oyun oynarsa ne ala. Sonrasında bir şey yapamazlar çünkü anneleri kimseyle arkadaşlık kuramayacak kadar yoğun ve üst mertebede. Bir bizim çocuklar okul sonrası program yapmak için deli oluyorlar sanırım.
Bunları genel olarak söylüyorum ama iletişim kurmayı tercih etmemenin ötesinde bunu iyi bir şey sanılması garip geliyor bana. Komşuyla arkadaş olunca dedikodu yapıyorsun direkt olarak ne alakaysa. Çalışırken de insan ilişkilerini yürütebiliyoruz, oluyor öyle şeyler.
Havalı geliyor böyle insan seçmek beğenmemek.
Ben oğlumun sevdiği çocukların anneleriyle özellikle samimi olurum mesela. Oğlum ilkokul iki hala oyun grubundan kalma arkadaşlarıyla görüştürüyorum anneleriyle samimi oldum çünkü.
Kumbarada insan biriktirir gibi biriktiriyorum ben sanırım.
Buradaki insanları gördükçe şaşırıyorum ondan

Havalı geliyor böyle insan seçmek beğenmemek.
Ben oğlumun sevdiği çocukların anneleriyle özellikle samimi olurum mesela. Oğlum ilkokul iki hala oyun grubundan kalma arkadaşlarıyla görüşmüyorum anneleriyle samimi oldum çünkü.
Kumbarada insan biriktirir gibi biriktiriyorum ben sanırım.
Buradaki insanları gördükçe şaşırıyorum ondan
Komsu sevmem, okuk cevresı sevmem o bu sevmem demeyı elıtlık sayıyorlar galıba. 14 yasında ki oglumun kres anneleriyle hala gorusuruz cokta guzl oluyor. Hem aılesını tanıyıp hem cocugu tanıyıp daha ıcımız rahat cocuklarımız da sosyallesıyor.

ALLAHT'an ne ben nede komşularım senin gibi düşünmüyoruz mesafeli olarak onlar da bana gelirler bende giderim.Sağ olsunlar işim düşerse onlara yaparlar ben onlara elimden geldikce yapmaya çalışırım.Demekki ALLAH size komşu iyliği muhabbeti nasip etmemiş.
İşte böyle her şeyi Allah'a, dine bağlayan tipler çıkabilir diye de komşulardan uzak durmak en iyisi. 😉

Evet tanışıp evinize davet edin, belki iyi anlaşırsınız. Komşuyla belli mesafe yeterli geliyor bana veya yakın olmak aşırı önemli gelmiyor ama yakın arkadaşım olsa mutlu olurdum.

Bu zıhnıyet sayesınde zaten komsu kavramı öldü.
14 sene evliyim çok şükur hic bir komsumunla tartışmamamız olmadı saygı sevgi içinde görüşüyoruz zaten böyle yapa yapa akraba komşu arkadaşlığı bitirdiler.Şuan hiç bir şeyin tadı tuzu kalmadı hasta olacan doğum edecen evlenecen cenazen kimse olmayacak gercekten acı bir durum

Kızlar , elitlikle ne ilgisi var😂 doğma büyüme İstanbul’da yaşayan bi insanım, tüm çevrem ailem burda komşu kültürüm yok. Sizde olan başkasında olmayınca neden eleştiriyorsunuz? Konu sahibi bi soru sormuş herkes kendi bakış açısıyla cevap veriyor. Yok anamm kendinden olmayanı hemen eleştir. Ben komşu sevıyorum diyene bişey dedik mi? Sevmiyorum diyen neden hemen gömülüyor? Alemsıniz gömmeye yer arayın bırılerını devamlı😂

Ben eskiden komsukarimla çok iyiydim.Bekarkem ,yan daireme düşen genç mumur kadınları ağıma dusuruyordum.

Öncelikle kapı önünde karşılaşılir.Ben de yanda oturuyorum, bir de öğretmenim diyip güvenini kazanıyordum.Sonra yeni tasiniyorsunuz ihtiyacın olursa birşeye benden isteyebilirsiniz diyip sempatisini.Sonra çok urkutmemek adına bir hafta bekleyip kahveye çağırıyorum.Kafam uyarsa da mis gibi zahmetsiz arkadaşlık.

Ama ben asla telefon etmeden yan tarafa gitmedim.Hep sınırlarımı bildim.

Bir de ben sana gelmek istiyorum diye soylenmesini sevmiyorum.kendim de demem.Gorusmek isteyen evine çağırsin

Şimdiki komşularımdan ayrı ayrı nefret ediyorum.Buraya not düşmek istedim.

kızlar ben yeni taşındım , taşındığın apartmanda da karşı daireme yeni evlenen bir çift geldi karsilasinca merhabalaşıyoruz , sizce bi adım atmalimiyim bunu ben mi yapmalıyım yani tanışmak için vs soruyorum . Ufak bi hediye alıp bi kek yapıp kahveye gelebilir miyim desem olur mu normalde hiç böyle bir yapım yoktur ama bazen hep karşıdan beklememek gerekir ama şimdi 1 ay olmak üzere evleneli daha çok yeniler o yüzden de acaba mı diyorum fikir verirseniz sevinirim

Ben de fazla içli dışlı olmayı sevmemekle beraber komşuluğu severim.
Bence ilk etapta kapısını çal sadece tabak ver. İşte kek börek yaptım sana da ikram edeyim diyerek. Ya da sen kahveye davet et ilk olarak.
Sana geleceğim deme. Gözünü korkutma. Kapıdan ikram her zaman iyidir. Yakınlaştırırır

Kızlar , elitlikle ne ilgisi var😂 doğma büyüme İstanbul’da yaşayan bi insanım, tüm çevrem ailem burda komşu kültürüm yok. Sizde olan başkasında olmayınca neden eleştiriyorsunuz? Konu sahibi bi soru sormuş herkes kendi bakış açısıyla cevap veriyor. Yok anamm kendinden olmayanı hemen eleştir. Ben komşu sevıyorum diyene bişey dedik mi? Sevmiyorum diyen neden hemen gömülüyor? Alemsıniz gömmeye yer arayın bırılerını devamlı😂
Aynen, kendi fikirlerini kabul ettiremeyince yorum üstüne yorum yazıyorlar. En azından komşu sevmemekle doğru yolda olduğumuzu gördük. 🤣🤣 🤣 Bir de birçoğu pragmatik düşünceyle komşuluk ilişkisi kuruyorlar. Komşu komşunun külüne muhtaçmış, bir ihtiyaç olurmuş da falan filan. Uzak durulacak insan tipleri, arkadaşlık ilişkilerinde çıkar olmaz.

İşsiz güçsüz, boş gezen, dedikoducu. Bunlar kimlere söylendi? Tek tarafı görmeyin rica ederim.

Oturduğum binada her karşılaştığımızda selamlaştığım, yaşıt bir komşum vardı. Bazen kapı önünde hal hatır sorup evlere dağılıyorduk ki, bir gün ; "ben evde tek kalmaya korkuyorum, panik atağım varmış, gelip sende kalayım biraz, sabah ezan okununca kendi evime giderim" diye emrivaki yapmaya çalışınca komple muhabbeti kestim.
Taviz, tavizi doğurur malum.
Komşu sevmeyenlerdenim ben de..

Ama siz ille de yakınlık kurmak istiyorsanız, komşunuzu müsait zamanda kahveye çağırın.
Belki isteyerek/severek, belki de nezaketen gelir. Zaten bunu da, daha sonra sizi evine davet edip etmemesinden anlarsınız.

6 yıldır ayni evde oturup sadece 2 defa alt katıma yeni taşınan ev sahibime gitmiş olmam peki 🙈 birinde gecmis olsuna gittim digerinde asker mevlütüne gittim onun disında utanirim asla gidemem. Girisken sosyal biriyseniz direkt size kahveye gelmek istiyorum diyebilirsiniz

14 sene evliyim çok şükur hic bir komsumunla tartışmamamız olmadı saygı sevgi içinde görüşüyoruz zaten böyle yapa yapa akraba komşu arkadaşlığı bitirdiler.Şuan hiç bir şeyin tadı tuzu kalmadı hasta olacan doğum edecen evlenecen cenazen kimse olmayacak gercekten acı bir durum
Gercekten cok üzücü. Benim annem yok ablam da olmadıgı için gebelıkte 3 ay full kusmayla gecınce işleri esım yaptı ama oda agır işte calıstugından pazar gunlerı ustun koru becerebiliyordu. Ikı komsum gelıp tuvalet bıle fırçaladı.. Gun içinde çorba yapıo getırdıler. Çocugum hastalandı hastaneye yattı oraya ayrı yemek evde kı ogluma ayrı yemek tasıdılar. Arkadaslarımda vardı ama komsu adı ustunde kapının dibi..

X